ΟΠΑ-ΔΕΤ ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
Advertisements

Βασική πολιτική μικροοικονομία Μάνθος Ντελής. Ελεύθερη αγορά  Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλο βάρος στη σπουδαιότητα της έννοιας ελεύθερη αγορά.
Χριστόδουλος Πίγγουρας
Οικονομική κρίση και καταναλωτική συμπεριφορά
Ειδικά θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης : Επιχειρηματικότητα
ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
Κεφ. 7: Χρήμα – πληθωρισμός
Ηλεκτρονικό Εμπόριο (Η.Ε.)
Διαμεσολάβηση και πραγματική οικονομία
Εισαγωγή στη μελέτη των οικονομικών
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΜΚΤ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ
Βασικές Οικονομικές Έννοιες
Το Περιβάλλον Του Αθλητικού Οργανισμού
Βαγής Σαμαθρακής1 ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων.
Χρήστος Δ. Ταραντίλης, Λέκτορας ΔΕΤ Εφαρμογές Διοικητικής Επιστήμης ΙΙ.
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (ΚΕΦ. 1) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ.
Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
Βαγής Σαμαθρακής1 ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων.
Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – AΣΟΕΕ Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Μικροοικονομική Ανάλυση στην Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων (Φθινοπωρινή-Χειμερινή.
Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Σ.Δημητριάδης MARKETING Μάρκετινγκ Σέργιος Δημητριάδης.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Κατεύθυνση: Θεωρία και Πολιτική Ανάπτυξης και Διεθνούς Οικονομικής Μάθημα: Κοινωνικοοικονομική.
Μαθηματικά Διοικητικής Επιστήμης Ι – Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας 1 Μαθηματικά Διοικητικής Επιστήμης Ι Διδακτικό Προσωπικό: Λέκτορας Χρήστος.
Βαγής Σαμαθρακής1 ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Οι βασικοί οικονομικοί λόγοι για την κυβερνητική παρέμβαση είναι:  Ο επιχειρηματικός κύκλος- οι αποφάσεις σχετικά με.
Παρουσίαση Μαθήματος Eric Soderquist Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Ευελπίδων 47Α & Λευκάδος 33, Τηλ.:
ΑΡΧΕΣ MARKETING ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ & ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΚΤ
Εισαγωγή στη Μακροοικονομία
Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
Σιδηροπούλου Κική,Σαββίδου Γιώτα Τμήμα Α’5. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Oικονομικοί πόροι Oικονομικοί πόροι Oι οικονομικοί πόροι είναι οι εξής Oι οικονομικοί πόροι είναι.
Μετρώντας το εισόδημα ενός έθνους Κεφάλαιο 22 Copyright © 2001 by Harcourt, Inc. All rights reserved. Requests for permission to make copies of any part.
ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Δρ. Γεώργιος Καμπουρίδης 9/21/2016 Βιωσιμότητα Νέας Επιχείρησης 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
1 ο ΜΑΘΗΜΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 1 ο ΜΑΘΗΜΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Ορισμοί Χρησιμότητα και πλεονεκτήματα Δομή του Επιχειρηματικού Σχεδίου. Ερωτήσεις.
Επιχειρηματικό Σχέδιο Ελαστικότητα Ζήτησης Επιχειρηματικό Σχέδιο.
Πολιτική Παιδεία Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09 Οικονομολόγος 1.
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γιώργος Κοντέος Εισαγωγή στα Οικονομικά.
Εισαγωγή στην Οικονομική Ι Οικονομικό Πρόβλημα, Οικονομική Επιστήμη, Οικονομικό Σύστημα, Ορθολογικότητα Eπιλογών, Εξειδίκευση.
Μικροοικονομική Θεωρία και Πολιτική Ενότητα 2: ΖΗΤΗΣΗ. Διάλεξη 3. Γεώργιος Θεοδοσίου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, T.E.I. Θεσσαλίας.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
 Michael Grömling Intereconomics January 2014, Volume 49.
Harcourt, Inc. items and derived items copyright © 2001 by Harcourt, Inc. Παρουσιάσεις για το μάθημα Αρχές Οικονομικής Prepared by Mark P. Karscig, Department.
1 Βασικές Έννοιες της Οικονομικής Επιστήμης (Επανάληψη ή Εισαγωγή) Τι είναι Οικονομικό Υπόδειγμα; Όφελος Κόστος Αγορές Ελαστικότητα Εξωτερικότητες Οικονομικά.
Θέματα Υπολογισμού στον Πολιτισμό Εύη Παπαϊωάννου
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Μικροοικονομία Διάλεξη 1.
M. PARKIN, M. POWELL, K. MATTHEWS
Επιχειρηματική Πολιτική και Στρατηγική
D. ACEMOGLU, D. LAIBSON, J. A. LIST
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Σκεπτόμενοι σαν οικονομολόγοι
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Εταιρικη Κοινωνικη Ευθυνη)
Τσίτσκαρη Ε. ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ… Τσίτσκαρη Ε.
D. ACEMOGLU, D. LAIBSON, J. A. LIST
Βιωςιμοτητα μιας Νεας Επιχειρηςης
Οι επιχειρηματίες αναγνωρίζουν τις ευκαιρίες…..
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ''ΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗς
Εισαγωγή στη μελέτη των οικονομικών
Η έννοια της επιχείρησης
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Επιχειρηματική Πολιτική και Στρατηγική
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2.3 Οικογενειακός προϋπολογισμός
Δένδρα αποφάσεων (Decision trees)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΠΑ-ΔΕΤ ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Μερικές ερωτήσεις…. Πως αποφασίζει ένας καταναλωτής τι θα αγοράσει; Πως υπολογίζει μία επιχείρηση πόσο πρέπει να παράγει και σε ποιες τιμές να πουλήσει; Πως λειτουργούν τα ολιγοπώλια; Μπορεί/πρέπει η κυβέρνηση να καθορίζει τις τιμές στην αγορά; Πως καθορίζονται οι μισθοί την αγορά εργασίας; Πότε συμφέρει μία επιχείρηση να πραγματοποιήσει μία επένδυση;

Κι άλλες ερωτήσεις…. Πως μετράμε την οικονομική δραστηριότητα σε μία χώρα; Πως δημιουργεί χρήμα το τραπεζικό σύστημα; Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές και πως αντιμετωπίζεται ο πληθωρισμός; Γιατί έχουμε ανεργία και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Τι κάνει μία χώρα να αναπτύσσεται γρήγορα και άλλες όχι; Η παγκοσμιοποίηση κάνει καλό στις αναπτυσσόμενες χώρες ή κακό;

Με τι ασχολούνται τα οικονομικά Τι, πως και για ποιόν παράγεται : το βασικό πρόβλημα της κοινωνίας που μελετά η οικονομική επιστήμη Απεριόριστες επιθυμίες για αγαθά και υπηρεσίες αλλά περιορισμένοι πόροι: ο συμβιβασμός αυτών των δύο είναι το κεντρικό οικονομικό πρόβλημα της κοινωνίας Απαντώντας στο τι, πως και για ποιόν τα οικονομικά εξηγούν πως κατανέμονται οι περιορισμένοι πόροι μεταξύ ανταγωνιστικών χρήσεων

Τι είναι η μικροοικονομία Το τμήμα των οικονομικών που ασχολείται με τις ατομικές και συλλογικές επιλογές και αποφάσεις στις αγορές Η μελέτη των ποσοτήτων των αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται, πωλούνται και αγοράζονται Η μελέτη του πως προσδιορίζονται οι τιμές Η μικροοικονομία εξετάζει επίσης το πώς οι κυβερνητικές πολιτικές επηρεάζουν τις τιμές και τις ποσότητες που ανταλλάσσονται στην αγορά

Στόχοι του μαθήματος Να κατανοήσετε τις βασικές αρχές και τα εργαλεία ανάλυσης του μικροοικονομικού περιβάλλοντος μίας επιχείρησης Να μπορέσετε να εφαρμόσετε τη θεωρία της μικροοικονομίας σε απτά προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, κυρίως από τη σκοπιά της επιχείρησης ….αλλά και από τη σκοπιά του καταναλωτή, όσο και από τη σκοπιά του κοινωνικού οφέλους και αποδοτικότητας της οικονομίας συνολικά

Πως θα δουλέψουμε Μάθημα κάθε Τρίτη (Δ22) και Πέμπτη (Α31) 3-5μμ Φροντιστήριο κάθε Πέμπτη (Α31) 5-7μμ Βαθμολογία: από την τελική εξέταση. Συνυπολογίζεται η παρουσία/απόδοση στο φροντιστήριο Εργασία: προαιρετική, αυξάνει τον βαθμό. Εσείς επιλέγετε το θέμα (μετά από συνεννόηση)

…και για το τέλος «Οι ιδέες των οικονομολόγων, τόσο όταν έχουν δίκιο όσο και όταν έχουν άδικο, είναι πιο δυνατές από ό,τι συνήθως νομίζουμε. Πρακτικοί άνθρωποι, που πιστεύουν ότι δεν επηρεάζονται στη ζωή τους από τέτοιες ιδέες, είναι συνήθως οι σκλάβοι κάποιου ξεπερασμένου οικονομολόγου». John Maynard Keynes