Κοστολόγηση Μάθημα 19.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τ.Ε.Ι ΠΑΤΡΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Advertisements

Επιστημονική ομάδα Πόσο έχουν επηρεάσει οι οικονομικές συνθήκες τη διατροφή και τον τρόπο ζωής των Ελλήνων; Μια πρώτη ματιά.
ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ II Φαίδων Θεοφανίδης
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ως Μάθημα Επιλογής στο Λύκειο απόψεις και συμπεριφορές των μαθητών.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Συνέχιση της έρευνας Δια.Μ.Αντ.Ι σε συνεργασία με το Ερευνητικό ίδρυμα «Υγεία του παιδιού» Μέτρηση των αλλαγών στο σωματικό.
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό Έτος:
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού 3
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Διανεμητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης Μάνος Ματσαγγάνης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.
Αρτοποιοί Νομού Καβάλας Μάρτιος-Απρίλιος 2012 Παρουσίαση Έρευνας κλάδου Αρτοποιών.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού
Κοστολόγηση Μάθημα 4ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΘΕΤΩΝ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ KAVALAEXPO 2014
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
ΔΙΑΙΡΕΤΗΣ ΤΑΣΗΣ ΜΕ ΦΟΡΤΙΟ
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Έννοια του Κόστους & οι Διακρίσεις του
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τάσεις στην Επισιτιστική βιομηχανία(μάθημα 1ον)
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
1 Νέα Θεωρία Μεγέθυνσης Ενδογενής μεγέθυνση. 2 Συνάρτηση παραγωγής προϊόντος Υ t = Y(K, L, A) Y t = [(1-α k )·K t ] α · [(1-α L )·A t ·L t ] 1-α 0
ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ TMHMA ΣΤ2
Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 17.
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
«Project» Διερευνητική εργασία. Σκοπός  Για να μάθουν οι μαθητές καλύτερα  Βιώματα – ενδιαφέροντα – μάθημα  Παιδαγωγικό κέρδος.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΠΙΓΓΟΥΡΑΣ/PINGOURAS1 Κεφάλαιο 9 Ασκήσεις. ΠΙΓΓΟΥΡΑΣ/PINGOURAS2 Άσκηση 19 Τιμές Αγοράς = Τιμές Συντελεστών + Έμμεσοι Φόροι – Επιδοτήσεις Προϊόν Α: Τιμές.
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( 1 ) Σκοπός της οργάνωσης της εργασίας είναι η αποδοτική χρησιμοποίηση των μέσων παραγωγής (δηλαδή των κεφαλαίων και των υλικών,
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
Επιχειρηματικό Σχέδιο Ελαστικότητα Ζήτησης Επιχειρηματικό Σχέδιο.
Εισηγήτρια: Τσιμεράκη Βαρβάρα, ACCT, MSc
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Παχυσαρκία.
Ασκήσεις στην οριακή κοστολόγηση
Μεταβλητή – Άμεση - Οριακή κοστολόγηση
ΣΧΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Ενότητα Γ6.11 (Ταξινόμηση Δεδομένων )
Μάθημα : Αντοχή Υλικών Εισαγωγική ενότητα : Είδη Καταπονήσεων – Νόμος του Hooke Τομέας Δομικών Έργων & Μηχανολογίας.
Ενότητα Α5.2.2 ( Διαχείριση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου )
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Εικόνας
Βάσεις Δεδομένων (Δύο Περίοδοι)
Ενότητα Γ6.6 (Δημιουργία Φόρμας Εισαγωγής Δεδομένων )
Ενότητα Γ6.14 (Δημιουργία Ερωτημάτων από δύο Συσχετιζόμενους Πίνακες )
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κοστολόγηση Μάθημα 19

Έλεγχος του κόστους τροφίμων ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Εξάγει συμπεράσματα από το αποτέλεσμα του ελέγχου της κουζίνας Επεξηγεί τον τρόπο χειρισμού του φαγητού του προσωπικού και δωρεάν γευμάτων σε σχέση με το ποσοστό κόστους τροφίμων

Παράγοντες Αύξησης του Κόστους των Τροφίμων Υπερβολικές Μερίδες Σπατάλη Υλικών Χαμηλές τιμές πωλήσης Διαφοροποίηση των τιμών αγοράς Λανθασμένη χρήση των περισσευμάτων

Παράδειγμα: Το φαγητό του προσωπικού μπορεί να επηρεάσει το κόστος των υλικών Α) Υπολογισμός κόστους κουζίνας για τον Αύγουστο 2009 € € % Πωλήσεις τροφίμων 20000 100 Αρχικό απόθεμα 1/8/2009 850 + τρόφιμα στην κουζίνα 8000 8850 - τελικό απόθεμα 31/8/2009 600   κατανάλωση τροφίμων 8250 - τρόφιμα στο μπάρ 50 = κόστος υλικών 8200 41 Μεικτό κέρδος 11800 59

Αν το κόστος φαγητού του προσωπικό για τον Αύγουστο ήταν €400, τότε το κόστος της κουζίνας θα διαφοροποιηθεί ως εξής:    Β) Υπολογισμός κόστους κουζίνας για τον Αύγουστο 2009 € € % Πωλήσεις τροφίμων 20000 100 Αρχικό απόθεμα 1/8/2009 850 + τρόφιμα στην κουζίνα 8000 8850 - τελικό απόθεμα 31/8/2009 600 κατανάλωση τροφίμων 8250 - τρόφιμα στο μπάρ 50 φαγητό προσωπικού 400 = κόστος υλικών 7800 39 Μεικτό κέρδος 12200 61

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ: Εξάγει συμπεράσματα από το αποτέλεσμα του ελέγχου της κουζίνας Επεξηγεί τον τρόπο χειρισμού του φαγητού του προσωπικού και δωρεάν γευμάτων σε σχέση με το ποσοστό κόστους τροφίμων

Εργασία στη τάξη: Να ονομάσετε τους πέντε (5) παράγοντες αύξησης του ποσοστού κόστους των τροφίμων και να εξηγήσετε δύο (2) από αυτούς. Τα γεύματα του προσωπικού σε ποια έξοδα συμπεριλαμβάνονται και από ποιο κόστος αφαιρείται;

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Ασκήσεις 9 και 11 στις σελίδες 103 και 104 του βιβλίου της κοστολόγησης σας