ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν.
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ 2ης Γενιάς: «Το τηγανόλαδο που έγινε χρυσάφι»
Υλικά.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Γνωρίζοντας τη χώρα καταγωγής μας
Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Συμβουλές για τις Διαρροές και το Ντους
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
BAYERN ΒΑΥΑΡΙΑ.
ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ - ΜΑΡΙΑΣ Όταν τρως σπιτικό φαγητό το καταλαβαίνεις…… μυρίζει και έχει Μμμμμ… άλλη γεύση!!!!!!!!!!!!
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Γνωρίζοντας τη χώρα καταγωγής μας
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΕΣΙ.
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων – Ντίνα Τάλλου 10 ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω –Α1 τμήμα - Λιανού Κυριακή.
Κοστολόγηση.
ΙΤΑΛΙΑ.
Αι της γαστρός ηδοναί πολλαί!!! Εν αρχή ην ο σίτος… Γιατί εσύ βασιλεύεις σε απέραντες πεδιάδες, όπου φυτρώνει άφθονο τριφύλλι και μεγαλώνει το κύπειρο.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
ΣΥΝΤΑΓΗ. ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κολοκυθάκια 100 γρ λάδι 2 αυγά αλάτι 1 κρε μμ ύδι ψιλοκο μμ ένο π ι π έρι 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά ⅓ φλιτζ. αλεύρι.
Ο «γάρος»: Μία αρχαία νοστιμιά και η κέτσαπ των αρχαίων
Μην αγχώνεστε είναι πολύ εύκολο! Καλή τύχη!!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Το αγαπημένο μου φαγητό είναι το μπλιντσικ (բլինչիկ). Είναι ένα πεντανόστιμο τυλιχτό γεύμα , που συνήθως το φτιάχνουμε τη Πρωτοχρονιά. Έτσι το μπλιντσικ δεν λείπει ποτέ από το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι !!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΠΛΙΝΤΣΙΚ !!! Για το μπλιντσικ θα χρειαστούμε : 3 αυγά 3 φλιτζάνια γάλα 1,5 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 2,5 - 3 φλιτζάνια αλεύρι λίγο φυτικό λάδι

ΚΑΙ ΤΩΡΑ... Όλα αυτά τα χτυπάμε με το μίξερ.Βάζουμε το τηγάνι σε μια καλή θερμοκρασία και βάζουμε λάδι φυτικό και βαζουμε μέσα σε μια κουτάλα λίγη- λίγη τη ζύμη και την απλώνουμε στο τηγάνι. ΠΡΟΣΟΧΗ : Τα <<φύλλα>>πρέπει να είναι πάρα πολύ λεπτά !!!!!

Όταν φτιάξουμε όλα τα ΛΕΠΤΑ φύλλα,τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΓΕΜΙΣΗ !!!!! 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας Αλεσμένο κρεμμύδι Αλάτι Για τη γέμιση θα χρειαστούμε : 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας Αλεσμένο κρεμμύδι Αλάτι Μαύρο και κόκκινο πιπέρι 1 ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ !!! Και όταν πια είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το κρέας και τηγανίζουμε το κρεμμύδι, αλάτι και το μαύρο και κόκκινο πιπέρι.Ύστερα προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε. Και όταν πια είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ… Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα , βάζουμε τη γέμιση και τα τυλίγουμε. Και αν θέλουμε να τα φάμε τα τηγανίζουμε στο τηγάνι με φυτικό έλαιο !!!!!

ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ…………..

ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ……….. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ !!! !!! !!! ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ??? ??? ??? ??? ??? ???

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ…. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΜΠΛΙΝΤΣΙΚ !!! !!! !!! !!!