Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι…

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Προδιαγραφές Σηματοδότησης Έργων Χρηματοδοτούμενων από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Γ’
Advertisements

Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού
Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
Μετανάστευση - Ένταξη των μεταναστών Βασίλειος Πανταζής Μετανάστευση, Διαδικασίες Ένταξης των Μεταναστών και των Παιδιών των Μεταναστών στην Ελληνική.
Η γλώσσα όλου του κόσμου
Χάρτης Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Νοσοκομείο
Τα Δικαιώματα των Παιδιών
Τα δικαιώματα του παιδιού
Παγκόσμια ημέρα του παιδιού
6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας Α΄ τάξη - ερευνητική εργασία Σχ
Θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
European Commission Enterprise and Industry GReening business through the Enterprise Europe Network Επιμελητήριο Ηρακλείου (HCCI) Ηράκλειο, 16/5/2011 Η.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΛΥΚΕΙΑ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 4 & 5 Απριλίου 2012.
Στο σχολείο όπως και στην κοινωνία οφείλουμε να καλλιεργούμε σχέσεις αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Η χρήση σωματικής ή λεκτικής, ψυχολογικής ή άλλης μορφής.
21 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Σημαντικοί παράγοντες Διάρθρωση του σχεδίου Εύρεση εταίρων – σωστή συνεργασία Προσανατολισμός.
Από τη μακρινή αρχαιότητα, όλες οι ανθρώπινες κοινωνίες συνήθιζαν να χρησιμοποιούν διάφορες χειραψίες και χαιρετισμούς, τόσο ως συμβολική ένδειξη αναγνώρισης,
Προτυπο πειραματικο γυμνασιο ευαγγελικησ σχολησ σμυρνης
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012 (Ιούλιος-Δεκέμβριος.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΛΑΤΩΝ Συνεργατική Δημιουργία Τέχνης για την Μείωση της Περιθωριοποίησης.
Ρόλοι και αποτίμηση του έργου Γιώργος Κανλής ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης Κοινωνικός αποκλεισμός: Σεβασμός – Ευθύνη - Αλληλεγγύη Γεωργία Κούμα ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων.
Ρατσισμός.
Μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κουίζ για τη διάκριση 1 στους 6 Ευρωπαίους έχει γίνει θύμα διακρίσεων τους τελευταίους 12 μήνες.*— Τι γνωρίζετε για.
ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ειδικής Αγωγής
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού
ΛΑΛΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Β2 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.
Ερευνητική Εργασία (Project) Ά Τετραμήνου Εξάπλωση της Αγγλικής Γλώσσας.
Της καθηγήτριας Ασπασίας Κασσίδα Δ/ντρια του 15 ου Γυμνασίου & Λυκ. Τάξεων Λάρισας 15 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚ. ΤΑΞΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Εκπαιδευτικό βοήθημα για τη διδασκαλία.
"ΜαθαΙνω τα ΔικαιΩματΑ μου Στην Ευρωπαϊκη ΕνωΣΗ"
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Μεθοδολογία Έρευνας και Συγγραφής Πανεπιστημιακών Εργασιών.
Προνόμια Ευρωπαίων Πολιτών
Αγγλική γλώσσα- κοινά στοιχεία με άλλες γλώσσες
Ρατσισμός στα σχολεία Γιάννης Κοτσιρίλος Πηγές κειμένου: wikipedia
ΚΑΝΑΔΑΣ Ελένη Βακανά.
Η σύγχρονη παιδαγωγική σκέψη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ρεύματα, της κοινωνικής ανανέωσης και της κοινωνικής συντήρησης. Τα νέα άτομα στη διαδικασία της.
ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.
Το αντιθετικό σχήμα Ευρώπη – Ασία
Σ.Ηλιάδου-Τάχου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Φλώρινας
Μάθημα: Πολιτική Παιδεία
Διεθνείς Συμβάσεις και Ψηφίσματα για τα δικαιώματα των παιδιών με ΕΕΑ
Αυτόχθονες Λαοί Τσερόκι
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ
Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών Η ελληνική γλώσσα.
Ισότητα Mind Mosaic Από τις μαθήτριες: Καραγιωργάκη Κατερίνα, Κυπραίου Αγγελική, Πολίτη Κατερίνα, Τσαγκαράκη Μαρία.
Μαθημα 2ο Τα επαναστατικα κινηματα στην ευρωπη 19ος αιωνασ
Ανθρώπινα δικαιώματα.
Ομαδα: …? (Β2) Μαριάννα Αδαμάκη Δήμητρα Ζιώγα Γιώργος Κόκκινος
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (2010/C 83/02)
Κεφάλαιο 19 Γλώσσες και θρησκείες.
Σ.Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Φλώρινας
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ Α.ΓΟΥΛΟΣΠΥΡΟΥ.
Τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά των Ευρωπαίων
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ-ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Α’ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ.
Γλώσσα και Κοινωνία.
Κεφάλαιο 36 Οι κάτοικοι της Ασίας.
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑ.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Πελτέκης Χρήστος Α’4.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι…
Οργανισμός για τους πρόσφυγες
Προσβασιμότητα για ΑμεΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι… Δεν είναι απλώς λέξεις τοποθετημένες σε μια σειρά. Είναι τα σύμβολα της έκφρασης, της σκέψης και του τρόπου ζωής ενός λαού. Η γλώσσα είναι το κύριο μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων. Είναι ένας δρόμος άμεσης πρόσβασης στον πολιτισμό του.

Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι… ακούσετε τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. http://europa.eu/abc/european_countries/languages/english/index_el.htm?_en Μπορείς, με τη βοήθεια του χάρτη, να πεις: β) Γιατί στον Καναδά επικρατεί κυρίως η γαλλική και η αγγλική γλώσσα, στη Βόρεια Αμερική η αγγλική και στη Νότια Αμερική η ισπανική; Για παράδειγμα, λαοί που για χρόνια ήταν κάτω από την κυριαρχία των Ευρωπαίων υιοθέτησαν μία από τις γλώσσες τους. Μπορείς, με τη βοήθεια του χάρτη, να πεις: α) Ποιες είναι οι πέντε πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο; Για ιστορικούς λόγους-μιλούν τη γλώσσα των αποίκων τους-κατακτητών τους Ωστόσο, η γλώσσα που χρησιμοποιείται περισσότερο στον κόσμο είναι η αγγλική. Η γεωγραφική εξάπλωση μιας γλώσσας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ορισμένοι από τους οποίους είναι ιστορικοί. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται επίσημα από τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων του πλανήτη είναι η κινεζική. Οι πέντε πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο είναι κινεζική-αγγλική-ισπανική-ρωσική-αραβική

Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι… Εκτός από τη γλώσσα, η θρησκεία είναι ένα άλλο στοιχείο που διαφοροποιεί τους ανθρώπους.

Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι… A Brief History of Religion http://www.youtube.com/watch?v=a_9Nu0tGTEM Οι πέντε θρησκείες με τον μεγαλύτερο αριθμό πιστών στον κόσμο είναι Χριστιανισμός-Ισλαμισμός-Βουδισμός Κομφουκιανισμός-Ινδουισμός και Σιντοϊσμός Δεν πρόκειται μόνο για την πίστη σε έναν ή περισσότερους θεούς, αλλά για ένα σύστημα αξιών που καθορίζει Μπορείς, με τη βοήθεια του χάρτη, να αναφέρεις τις πέντε θρησκείες με τον μεγαλύτερο αριθμό πιστών στον κόσμο; τη δομή της κοινωνίας, τη συμπεριφορά των ανθρώπων, τις συνήθειες και τη διατροφή τους, την οικονομία.

Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι… «Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι, ισότιμοι, με ίσα δικαιώματα». (10/12/1948 Παγκόσμια Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_gen/1_dikaiomata_antropou.htm

Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι… «Απαγορεύεται κάθε διάκριση λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, συμμετοχής σε εθνική μειονότητα, περιουσιακών στοιχείων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού». (Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης http://eur-lex.europa.eu/el/treaties/dat/32007X1214/htm/C2007303EL.01000101.htm )

Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι… Οργανώσεις υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών http://www.un.org/ Η Freedomhouse http://www.freedomhouse.org/ Η unesco http://portal.unesco.org/ Το unhabitat http://www.unhabitat.org/

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ