Τζόγος Περιεχόμενα: Γενικά Είδη τυχερών παιχνιδιών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!! Μαθητής:Σπύρος Παπανδρέου Τμήμα:Α3.
Advertisements

Πώς επηρέασε η εξέλιξη του αθλητισμού τη σύγχρονη μορφή του.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟ. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ • αναγκάζει τους επιχειρηματίες να σκεφτούν τα σημαντικά ζητήματα μιας επιχείρησης. • εξετάζει όλες.
ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΡΙΚΑ ΟΛΓΑ ΣΕΡΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΝΤΑΙ ΣΟΦΙΑ
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
Η κατάσταση στην εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών:
Σ΄ενοχλεί κάτι? Εχεις κάποιο πρόβλημα?
Project Εξαμήνου 2008 Χρήση Ενισχυτικής Μάθησης Για Την Εύρεση Πολιτικών Του Παιχνιδιού Με Χαρτιά Poker. Μιχάλης Τρουλλινός ΑΜ:
Σ΄ενοχλεί κάτι? Εχεις κάποιο πρόβλημα?
Κόστος Κεφαλαίου και Αξιολόγηση Επενδύσεων σε Καθεστώς Κινδύνου
Πόσο % του εγκεφάλου μας χρησιμοποιούμε;
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ AMUSE
Αθλητισμός και γυναίκες. Ομοιότητες ανάμεσα σε αθλητές των δύο φύλων Ισχυρά παρακινούμενοι και προσανατολισμένοι στην επίτευξη Ισχυρά παρακινούμενοι και.
Ματίνα Αλεξίου Ανθή Χαλού Βασίλης Ζαχόπουλος Θοδωρής Μορέλλας
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (Σ.Ψ.)
ΕΡΕΥΝHΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ Λυκείου Κάτω Τιθορέας Β’ τετράμηνο
Τυχερά παιχνίδια και Τζόγος στο διαδίκτυο
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ
Επισκόπηση.
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
«Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Βιβλιογραφική επισκόπηση και ζητήματα που αναδύονται» Βασιλούδης Ιωάννης, Δάσκαλος, MSc Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Εργασία Λογοτεχνίας “Η γυναίκα στην σύγχρονη εποχή” Από τους μαθητές:
Μαθηματικά και Καθημερινότητα
ΘΕΜΑ: ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ Παναγιώτης Κοντογόνης
ΕΡΓΑΣΙΑ Επιχειρηματικό Σχέδιο. Σκοπός Κατάρτιση συνοπτικού επιχειρηματικού σχεδίου για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος.
Η αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις Ρέα Βερβίτα Γενική Διευθύντρια Rent a Car.
Ημιαγωγοι Και Εφαρμογες Χιλμη Και Μπουλεντ. ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ; Μερικές φορές κάποια πράγματα ακούγονται εξωπραγματικά και πέρα από.
ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ MEDITERRANEAN COLLEGE.
Λανσάρισμα Φεβρουαρίου. Άμεση Νίκη «Ξύνεις – κερδίζεις» Το μόνο τυχερό παιχνίδι που δεν περιμένεις κάποια κλήρωση Αυθόρμητη Αγορά Το βλέπεις, το αγοράζεις.
Ηγεσία είναι η διαδικασία με την οποία ένα άτομο επηρεάζει άλλα άτομα για την επίτευξη επιθυμητών στόχων. Επίσημος ηγέτης είναι ο προϊστάμενος ο οποίος.
ΘΕΜΑ Άρθρο 5/ ο Διαιτητής Καθήκοντα και αρμοδιότητες ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.
Η επικινδυνότητα του διαδικτύου Κωνσταντίνος Πεΐδης Δ τάξη ΟΙΚΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
Πέτρος Ροδακινιάς, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, ΜΟΚΕ ΠΘ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΜΟΚΕ) Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας.
ΗΘΙΚΗ -Τεχνολογία Αντώνιος Χ. Μπουκουβάλας Καθηγητής Πόσο κοστίζει η ηθική; Τελικά, τον Αλ Καπόνε, παρότι είχε κάνει δεκάδες φόνους – τον συνέλαβαν για.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ, Ph.D.. H ηθική περιλαμβάνει τις αρχές που ορίζουν το τι είναι σωστό και το τι όχι. Ως ηθική συμπεριφορά ορίζεται η επίδειξη μιας.
Στην Αμερική από το 1940 – 1960 κυριαρχούσε το υπόδειγμα σύζυγος – μητέρα – νοικοκυρά. Στην Ελλάδα το υπόδειγμα αυτό εμφανίζεται μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.
Φιλοσοφία της εκπαίδευσης και Πρόγραμμα Σπουδών
Ερμηνευτική προσέγγιση
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.
«Ελπίδα Ζωής» Αγγελική Μπαβέλλα- Επιστημονικά Υπεύθυνη-ψυχολόγος
Μάθηση σημαίνει τροποποίηση συμπεριφοράς & σχηματισμό συνηθειών
Σ΄ενοχλεί κάτι? Εχεις κάποιο πρόβλημα?
Επιχειρησιακές Επικοινωνίες και Δημόσιες Σχέσεις
Φοιτητής: Τάρταρης Παναγιώτης (Α.Μ 6510)
Η επικινδυνότητα του διαδικτύου
Η επικινδυνότητα του διαδικτύου
Εθισμός ορισμός Εθισμός είναι η εξάρτηση από μια συνήθεια . Προκαλείται από κάπνισμα ,ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγος, διαδίκτυο κλπ. Υπάρχουν πολλά σταδία εθισμού.
Η κινητική θεωρία των αερίων
Επαγγέλματα Ο όρος επαγγέλματα στη γενικότερη αντίληψη χαρακτηρίζει την κατά κλάδο ή αντικείμενο συνήθη ασκούμενη βιοποριστική ενασχόληση, (εργασία), του.
Project.
Θρησκευτικά Μια εργασία της ομάδας “Μπιπ - Μπιπ”
ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ α’
Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΗΜΕΡΑ
Παιχνίδι ρόλων Δρ. Δ. Δαποντας.
Ένας διαθεματικός προβληματισμός με αφορμή
Τίτλος εργασίας: «Εκπαιδευτικό εργαλείο κατά της χειραγώγησης αγώνων».
Τίτλος εργασίας- «Εκπαιδευτικό εργαλείο κατά της χειραγώγησης αγώνων»
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Καθηγητής Δημήτρης Γκίνογλου
Ποιος είναι ο τέλειος κριτής
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D
Η κινητική θεωρία των αερίων
ΘΕΜΑ: ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
Η κινητική θεωρία των αερίων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τζόγος Περιεχόμενα: Γενικά Είδη τυχερών παιχνιδιών Ο τζόγος στην Ελλάδα Νόμιμος τζόγος Παράνομος τζόγος Τι λέει η ψυχολογία Επιπτώσεις

Γενικά Τα τυχερά παιχνίδια συναρπάζουν τους οπαδούς τους όσο ενοχλούν τους κριτικούς τους. Στηρίζονται στην βαθιά επιθυμία του ανθρώπου να ρισκάρει και στην ελπίδα του να κερδίσει μεγάλα ποσά και βασίζονται σε ανεπτυγμένα μαθηματικά και υπάγονται στους νόμους των πιθανοτήτων. Είναι ουσιαστικά η ανάληψη κινδύνου (ρίσκου) για να κερδίσεις μεγάλα ως και τεράστιας αξίας έπαθλα (χρήματα - αντικείμενα).

Είδη τυχερών παιχνιδιών Από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια του κλάδου είναι τα παιχνίδια με χαρτιά τράπουλας. Κατά βάση θεωρούνται τυχερά, αλλά στην πραγματικότητα για τους γνώστες τους είναι πολύ περισσότερο θέμα οξείας αντίληψης και συνδυασμού ψυχολογίας, παρατήρησης και μνήμης παρά θέμα τύχης. Πιθανότατα το πιο δημοφιλές παιχνίδι με χρηματικά έπαθλα είναι το πόκερ και κυρίως η υποκατηγορία της πόκας. Εκτός από αυτά που παίζονται με τη χρήση τράπουλας, άλλα τυχερά παιχνίδια είναι ο κουλοχέρης (τα αποκαλούμενα και φρουτάκια), η ρουλέτα, τα ζάρια.

Ο τζόγος στην Ελλάδα Τα τυχερά παιχνίδια είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή στους Έλληνες, αρκεί να σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι αποτελεί ουσιαστικά έθιμο η χαρτοπαιξία την Πρωτοχρονιά.To πιο δημοφιλές παιχνίδι στην Ελλάδα βάσει επίσημων στοιχείων της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι το ΚΙΝΟ και ακολουθεί το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ που αφορά τον στοιχηματισμό σε αθλητικά γεγονότα.

Νόμιμος τζόγος Αν συμπεριλάβουμε και το στοίχημα σε αυτήν την κατηγορία τότε το ποσό που αντιστοιχεί στη νόμιμη και μόνο αγορά τυχερών παιχνιδιών είναι περί τα 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ, κατατάσσοντας την Ελλάδα στη δεύτερη χώρα παγκοσμίως στην κατά κεφαλή δαπάνη για τον τζόγο. Στην Ελλάδα ο μοναδικός χώρος όπου επιτρέπεται να παίζει κανείς τυχερά παιχνίδια είναι τα πραγματικά καζίνο.

Παράνομος τζόγος Σε οποιονδήποτε άλλο χώρο πέραν από τους προηγούμενους η δραστηριότητα του τζόγου είναι παράνομη. Αυτό βέβαια δεν έχει εμποδίσει την εξάπλωση των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, καθώς όλες οι εταιρείες που προσφέρουν εικονικά δωμάτια έχουν βάση στο εξωτερικό, οπότε δεν συντελείται κάποια αξιόποινη πράξη.

Τι λέει η ψυχολογία Δεν είναι αποκλειστικά οικονομικοί παράγοντες που καθορίζουν την επιθυμία και συμμετοχή του ατόμου σε τυχερά παιχνίδια. Για να γίνει αντιληπτό το παράδοξο των τυχερών παιχνιδιών, οι επιστήμονες προτείνουν τη θεωρία ότι οι φανατικοί των τυχερών παιχνιδιών έχουν μια λανθασμένη αντίληψη σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα. Η επονομαζόμενη θεωρία προτείνει ότι οι φανατικοί των τυχερών παιχνιδιών συνεχίζουν να παίζουν εξαιτίας μιας λανθασμένης αντίληψης για τη διαδικασία των τυχερών παιχνιδιών και όχι επειδή έχουν ελλιπή μόρφωση, προβληματικό κοινωνικό περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, οι φανατικοί των τυχερών παιχνιδιών βασίζονται στην λογική της τύχης. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να βρίσκει σχέσεις ανάμεσα σε γεγονότα και να αξιολογεί τις περασμένες εμπειρίες. Αλλά σε καταστάσεις που κυβερνώνται από τύχη αυτή η ικανότητα του εγκεφάλου χάνει την αξία της, δεδομένου ότι τα τυχερά παιχνίδια είναι παντελώς απρόβλεπτα.

Παράγοντες που συντελούν στη ενασχόληση κάποιου με τον τζόγο: 1) Η νοοτροπία του εύκολου πλουτισμού που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι 2) Η ανάγκη μεγάλης μερίδας των συνανθρώπων μας για απόσπαση από τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους 3) Η ενασχόληση με τον τζόγο είναι πλέον κοινωνικά αποδεκτή 4) Αυτά τα τυχερά παιχνίδια έχουν μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης ελπίδων  

Επιπτώσεις του τζόγου στις ζωές των ανθρώπων: 1) Όλη τους η ζωή στρέφεται γύρω από τα τυχερά παιχνίδια 2) Σταδιακά παραμελεί τους ρόλους που έχει σαν σύζυγος, πατέρας εργαζόμενος, φίλος και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους ρόλους εκείνους που έχουν να κάνουν με την εξάρτηση του, δηλαδή το ρόλο του παίχτη, του φιλάθλου και του θαμώνα χαρτοπαικτικών λεσχών.

Παράγοντες μείωσης της πιθανότητας να εμπλακεί κάποιος με τον τζόγο:   Παράγοντες μείωσης της πιθανότητας να εμπλακεί κάποιος με τον τζόγο: 1) Η αυτοπειθαρχία 2) Οι ικανοποιητικές διαπροσωπικές σχέσεις 3) Η αυτογνωσία και ο αυτοσεβασμός, είναι κάποιοι παράγοντες που αμβλύνουν την πιθανότητα κάποιου να εμπλακεί παθολογικά με τον τζόγο.