Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ποιος είναι ο τέλειος κριτής

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ποιος είναι ο τέλειος κριτής"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ποιος είναι ο τέλειος κριτής

2 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΓΝΩΘΙ ΜΑΘΩΝ Μπορώ να κρίνω αφού πρώτα μάθω και γενικά γνωρίσω. Όλα αυτά μόνο μέσω της εμπειρίας.

3 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΤΥΧΗΝ ΝΟΜΙΖΕ Μπορώ να κρίνω αν γνωρίζω το τυχαίο που θα μπορούσε να συμβεί είτε εξαιτίας μιας πρόληψης είτε λόγω των αστάθμητων παραγόντων που είναι έξω από την ανθρώπινη φύση μας.

4 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΛΕΓΕ ΕΙΔΩΣ Μπορώ να διακρίνω όταν γνωρίζω το αντικείμενο, φαινόμενο και μιλώ για αυτό. Να λέμε ότι γνωρίζουμε (να διακρίνουμε που θα μιλάμε)

5 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΚΡΑΤΕΙ Μπορώ να κρίνω όταν ελέγχω αυτό που βλέπω. Δηλαδή όταν μετά από ενδελεχή διερεύνηση ή μελέτη διαπιστώνω ότι πράγματι υφίσταται γεγονός ή η πράξη.

6 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΤΥΧΗ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕ Μπορώ να διακρίνω όταν την τύχη την παίρνω στα χέρια μου και δεν είμαι έρμαιο των συνθηκών που μου δημιουργούν οι άλλοι ή οι διάφοροι τυχοδιώκτες. Δηλαδή να είμαστε το δυνατό ανεξάρτητοι. Να μη πιστεύουμε στην τύχη ή να γινόμαστε τυχοδιώκτες

7 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΑΚΟΥΣΑΣ ΝΟΕΙ Μπορώ να διακρίνω και να κρίνω αφού κατανοήσω ή καταλάβω μέσω της Λογικής μου αυτούς που ακούω. Δηλαδή να κατανοούμε αφού ακούσουμε (να αντιλαμβανόμαστε με τα μάτια του νου και με γνώμονα την αρετή της κατανόησης).

8 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΦΡΟΝΗΣΙΝ ΑΣΚΕΙ Μπορώ να διακρίνω αφού πρώτα εξασκήσω την Φρόνησή μου και γενικά τη Λογική μου. Δηλαδή να καλλιεργούμε τη σκέψη, το νου, το μυαλό (οξυδέρκεια)… μέσω των δοκιμασιών που θα λάβω σε αυτή την ζωή.

9 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΜΕΛΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝ Μπορώ να διακρίνω όταν αφού μελετήσω τα πάντα, εξετάσω τις σχέσεις που τα συνδέουν με τα γεγονότα.

10 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΒΟΥΛΕΥΟΥ ΧΡΟΝΩ Μπορώ να κρίνω ορθά όταν σκεφτώ τα χρήσιμα και απαραίτητα. Δηλαδή τα πρακτικά και ωφέλημα.

11 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ Μπορώ να κρίνω συμβουλευόμενος πάντα την Δική μου Λογική αγνοώντας τη λογική του Όχλου ή της Μάζας. Δηλαδή μετά Λογικού γνώση.

12 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΠΑΣΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥ Μπορώ να κρίνω ορθότερα όταν συνδιαλέγομαι με όλους ακούγοντας και παρατηρώντας . Δηλαδή να συνδιαλεγόμαστε χωρίς αποκλεισμούς καθώς κερδίζουμε μέσω της διαλεκτικής μεθόδου.

13 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΑΚΟΥΕ ΠΑΝΤΑ Μπορώ να Διακρίνω καλύτερα ακούγοντας τα πάντα. Ακόμα και το πιο απίθανο, ακόμα και αυτά που έχουν να μου πουν τα μερμήγκια ή τα πτηνά του ουρανού. Να μην χάνω την επαφή με την μητέρα φύση. Κοντά της γίνομαι αρμονικότερος και δικαιότερος….

14 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΛΕΓΕ ΠΡΑΤΤΕ ΔΙΚΑΙΑ Μπορώ να κρίνω καλύτερα όταν εγώ πρώτος πράττω δίκαια δίχως φόβος για τις επιπτώσεις της κρίσης μου. Να αγαπώ την ευθύνη των πράξεων μου.

15 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΚΡΙΝΕ ΔΙΚΑΙΑ Μπορώ να κρίνω ορθότερα όταν είμαι δίκαιος στην κριτική μου δίχως εξαρτήσεις από φατρίες ή συμφέροντα. Αγνοώντας παραδειγματικά πλούτο ή ηδονή. Γενικά να γίνομαι εκείνος ο Δίκαιος άνθρωπος που ενώ πλούτισε δίκαια δεν εξαρτήθηκε από αυτόν.

16 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΑΚΟΥΩΝ ΟΡΑ Μπορώ να διακρίνω καλύτερα όταν ακούω τους άλλους δίχως να μιλώ άνευ ουσίας. Όταν ακούμε βλέπουμε.

17 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΔΟΞΑΝ ΔΙΩΚΕ Μπορώ να κρίνω καλύτερα όταν σκεφτόμαστε την υστεροφημία μας μέσω της δίκαιης κρίσης που θα χαρίσω στον διπλανό μου. Να επιδιώκουμε να γνωρίζουμε και άλλες γνώμες

18 Πως μπορώ να κρίνω ή να Διακρίνω;
ΠΡΑΤΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΣ Μπορώ να κρίνω καλύτερα όταν πράττω τα δίκαια δίχως το φόβο της αμφιβολίας ή των ερωτηματικών. Δηλαδή να πράττουμε δίκαια δίχως να μετανιώνουμε.

19 Πηγή: http://www.metron-ariston.gr/dikaiou-2.htm
Δεν μπορώ να κρίνω καλά όταν είμαι δεισιδαίμων προληπτικός και γενικά εξαρτώμαι από τον φόβο των θρησκειών και των ανθρώπων. Μπορώ να κρίνω ορθά μόνο όταν φοβάμαι τον Ένα και μοναδικό Θεό. Πηγή:


Κατέβασμα ppt "Ποιος είναι ο τέλειος κριτής"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google