ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η χελώνα καρέτα-καρέτα
Advertisements

Αλεξία -Ιωάννα -Γιώργος Ε2’ ΤΑΞΗ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
10 Αγαπημένα μου ζώα Χριστίνα Στ ΄1.
2010 παγκόσμιο έτος Βιοποικιλότητας
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Άννα-Μαρία Ξενοφώντος και Κορίνα Χρίστου E΄τάξη 6/11/13
Καφέ αρκούδα                                                     Για κάποιους πολιτισμούς η αρκούδα είναι σύμβολο αναγέννησης και παρθενογένεσης, γιατί.
Το αλφάβητο των ζώων.
Η ΑΡΚΟΥΔΑ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν δυο είδη αρκούδων που είναι υπό εξαφάνιση. Aυτά είναι:Η πολική αρκούδα και η καφέ αρκούδα.
Ζώα της Σαβάνας και κατοικίδια
54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ E1
Φώκια Monachus Monachus
ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΛΑΦΙ.
Kαφέ αρκούδα Είναι ζώο σωματώδες με μεγάλη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα στο λαιμό και στα άκρα. Έχει τριγωνικό κεφάλι, κυκλικά μικρά αφτιά και μικρά μάτια.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δεκάδες είδη ζώων και φυτών εξαφανίζονται καθημερινά. Αιτία, η ανεξέλεγκτη συρρίκνωση των βιοτόπων τους, το παράνομο κυνήγι, η ρύπανση.
Μαυρόγυπας Ένα από τα πιο απειλούμενα αρπακτικά στην Ευρώπη είναι ο μαυρόγυπας. Κατά τους ιστορικούς χρόνους το είδος αυτό είχε μεγάλη εξάπλωση και υπήρχε.
“Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης ”
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΛΥΔΙΑ, ΕΡΡΙΚΑ, ΘΑΛΕΙΑ, ΗΡΩ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Σοφία Κατερίνα.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΑ : Τζελέπης Δημήτρης, Αντωνίου Νίκος Κίτσιος Παναγιώτης,Τζαφέρη Σοφία Σπανού Δήμητρα.
Ευέλικτη ζώνη Θέμα: Ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση στην Ελλάδα
Xελώνα Kαρέτα (caretta caretta)
Εκπονώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποιούμε τους μαθητές μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα Με τους μαθητές του Γ1 ασχοληθήκαμε με.
7.2 Η εξέλιξη του ανθρώπου Για να ανακαλύψουν οι επιστήμονες τα εξελικτικά μονοπάτια που οδήγησαν στον άνθρωπο, εξετάζουν απολιθώματα, πέτρινα εργαλεία.
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ   ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ Η Καρέττα - Καρέττα είναι ένα παλιό και μεγάλο ερπετό που κατάγεται από τους δεινοσαύρους. Ζει στη θάλασσα για.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ.
ΜΑΥΡΟΓΥΠΑΣ Ένα από τα πιο απειλούμενα αρπακτικά στην Ευρώπη είναι ο μαυρόγυπας. Κατά τους ιστορικούς χρόνους το είδος αυτό είχε μεγάλη εξάπλωση και υπήρχε.
Μεσογειακή Βλάστηση.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Ζωγραφιά Σολδάτου.
Ζώα υπό εξαφάνιση Φώκια Μονάχους-Μονάχους Δελφίνι Κοάλα Πολική αρκούδα
Το Γιγαντιαίο Πάντα Το Πάντα είναι ένα ζώο το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη υπό εξαφάνιση.
Φυσικό περιβάλλον: Βιόσφαιρα
ΑΡΧΕΛΩΝ Χρήστος Χαραλαμπίδης Σπύρος Ατματζίδης Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη- κερδοσκοπικό.
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Ενότητα 20 Ζώα υπό εξαφάνιση Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
Λευκή Τίγρης.
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ Δ’2.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Γ 2 ΤΑΞΗ.
 Δημοτικό Σχολείο Ελευθερών  Σχ. έτος :  Συντονιστής : Αποστολίδης Χρήστος.
Το ομορφότερο αιλουροειδές!!!!!♥♥
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
Τα αγαπημένα μου ζώα Λύκος
Χελώνα καρέτα -καρέτα.
Δελφίνι Μαριαλένα & Αιμιλία Δ΄1.
ΜΑΡΑ ΜΕΛΙΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
OΡΚΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΥΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΪΖΟΥ.
Η ΛΕΥΚΗ ΤΙΓΡΗ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ: ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΗΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι θα μελετήσουμε σ’ αυτή την ενότητα (Α) Βασικές έννοιες. Έννοιες που συνδέονται.
Σονίλα Τζεχαλίου Άνδεις. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ A3 Σχολικό έτος: Καθηγητής: Κατσοπρινάκης Σταύρος.
Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
Διάφορα, παράξενα και ενδιαφέροντα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Ερευνητική εργασία 3ου τριμήνου
Η μεσογειακή φώκια Μονάχους Μονάχους Κ. Α. Ρ. Ε3
Θαλάσσια ζώα Τα θαλάσσια κήτη, επίσημα καλούμενα κητώδη είναι μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά άριστα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους, στα οποία περιλαμβάνονται.
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
Παναγιώτης Παναγίδης Γ’1
Εργασία Σχ έτος: Λίλα -Ελένη
Δελφίνια Μια παρουσίαση από τις:
Τα οικοσυστήματα.
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Η φύση είναι το σπίτι μας
22. Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας
Τα ζώα υπάρχουν στη γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια, είχαν το δικό τους περιβάλλον στα τροπικά δάση και είχαμε το δικό μας στις πόλεις. Ωστόσο, λόγω της.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ Οι πρόγονοι των σημερινών δελφινιών εμφανίστηκαν πριν από 65.000.000 χρόνια. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ήταν χερσαία θηλαστικά που με την πάροδο του χρόνου προσαρμόστηκαν στο υγρό στοιχείο και έγιναν αμφίβια, προτού εξελιχθούν σε θαλάσσια θηλαστικά. Επίσης ανέπτυξαν κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες, όπως ο ηχοεντοπισμός που τους επιτρέπει να προσδιορίζουν αντικείμενα μέσω της εκπομπής ήχων (σαν ένα φυσικό ραντάρ).

Καρέττα- Καρέττα Η θαλάσσια χελώνα καρέτα (Caretta caretta) εμφανίστηκε στη γη πριν από δεκάδες εκατομμύρια χρόνια και αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες μορφές ζωής στην ιστορία του πλανήτη μας. Είναι το μόνο είδος θαλάσσιας χελώνας που αναπαράγεται στην Ελλάδα, όπου βρίσκονται οι πιο σημαντικοί βιότοποί της στη Μεσόγειο. Για πρώτη φορά εδώ και εκατομμύρια χρόνια, η καρέτα απειλείται με εξαφάνιση.

ΠΑΝΤΑ Τα πάντα είναι κάτι παράξενα μεγάλα αρκούδια που προσπαθούν να εξαφανιστούν και δεν μπορούν. Όλοι θέλουν να τα σώσουν, αλλά και αυτά, δόξα τω θεώ μια χαρά τα καταφέρνουν να κρύβονται από τα όρη του Θιβέτ μέχρι και σε ζωολογικούς κήπους. Σε γενικές γραμμές δεν χρησιμεύουν σε τίποτα, παρά μόνο σαν αιτία καυγά ανάμεσα στους Εξελικτιστές και τους Δημιουργιστές, που τσακώνονται για το αν ο Θεός δημιούργησε τον αντίχειρά τους ή δεν θα έμπαινε ποτέ στον κόπο να κάνει κάτι τόσο γελοίο

ΦΩΚΙΑ Η Μεσογειακή φώκια, Μονάχους μονάχους , (Monachus monachus), είναι ένα από τα τρία είδη του γένους Μονάχους και ένα από τα μεγαλύτερα είδη της οικογένειας Phocidae. Το μήκος των ενήλικων ζώων κυμαίνεται μεταξύ 2.0 – 2.4 μέτρα, ενώ το βάρος τους υπολογίζεται ότι φθάνει τα 200-300 κιλά. Το εύρος της αναπαραγωγικής περιόδου φαίνεται ότι διαφέρει ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες όπου βρίσκονται οι πληθυσμοί

Τιγρης Η Τίγρη (αρσενικό: ο τίγρης) είναι Σαρκοφάγο θηλαστικό, της οικογένειας των αιλουριδών. Το επιστημονικό όνομά της είναι Panthera tigris και είναι ένα από τα πιο μεγάλα σαρκοφάγα. Είναι διαδεδομένο σε πολλές περιοχές, από τη Σουμάτρα και την Ιάβα μέχρι την Περσία, σε ζώνες που παρουσιάζουν πυκνή βλάστηση και σε υψόμετρο μέχρι 2000 μέτρα. Το τρίχωμά της έχει άσπρο χρώμα στην κοιλιά, ανοιχτό κιτρινοκόκκινο στο υπόλοιπο σώμα και είναι διακοσμημένο με χαρακτηριστικές μαύρες λωρίδες. Στα υγρά και θερμά κλίματα το τρίχωμά της είναι πιο αραιό και απαλό από ότι είναι σε ψυχρότερα κλίματα. Σε περιοχές που τα χιόνια διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, το τρίχωμά της παίρνει γκριζόλευκο χρώμα

ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ Τέσσερα είδη πιγκουίνων της Ανταρκτικής απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως προειδοποιούν οι υποστηρικτές της προστασίας του περιβάλλοντος. Εκθεση της WWF, που δημοσιεύτηκε στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, αποκάλυψε ότι η άνοδος της θερμοκρασίας πραγματοποιείται πέντε φορές γρηγορότερα στη χερσόνησο της Ανταρκτικής σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη, απειλώντας με εξαφάνιση τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο καθώς και τους πιγκουίνους των συνομοταξιών αντελί, τζεντού και τσίνστριπ που ζουν εκεί.