Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2009-2011 ΕΡΕΥΝΑ : Τζελέπης Δημήτρης, Αντωνίου Νίκος Κίτσιος Παναγιώτης,Τζαφέρη Σοφία Σπανού Δήμητρα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2009-2011 ΕΡΕΥΝΑ : Τζελέπης Δημήτρης, Αντωνίου Νίκος Κίτσιος Παναγιώτης,Τζαφέρη Σοφία Σπανού Δήμητρα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2009-2011 ΕΡΕΥΝΑ : Τζελέπης Δημήτρης, Αντωνίου Νίκος Κίτσιος Παναγιώτης,Τζαφέρη Σοφία Σπανού Δήμητρα

2 H EΡΕΥΝΑ ΜΑΣ Κάναμε έρευνα σχετικά με την αύξηση της στάθμης της θάλασσας λόγω των κλιματικών αλλαγών.

3 ΥΨΟΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΘΑΛΛΑΣΑΣ

4 H EΡΕΥΝΑ ΜΑΣ

5 Καθώς αυξάνονται οι θερμοκρασίες, οι θάλασσες απορροφούν περισσότερη θερμότητα από την ατμόσφαιρα προκαλώντας την επέκταση και άνοδο της στάθμης των νερών τους. Οι πάγοι της Γροιλανδίας και της Ανταρκτικής, καθώς και οι χερσαίοι παγετώνες θα συνεχίσουν να λιώνουν λόγω του θερμότερου κλίματος, και να συνεισφέρουν ακόμα περισσότερο στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

6 Σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (Intergovernmental Panel on Climate Change - IPCC), έως το 2080 το επίπεδο της στάθμης της θάλασσας μπορεί να αυξηθεί από 9 έως 48 εκ. σύμφωνα με ένα "σενάριο όπου οι εκπομπές διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα" και από 16 έως 69 εκ. σύμφωνα με ένα "σενάριο όπου οι εκπομπές φθάνουν σε υψηλά επίπεδα".Intergovernmental Panel on Climate Change - IPCC Αρκετά νησιωτικά κράτη στον Ειρηνικό Ωκεανό απειλούνται με καθολική εξαφάνιση. Ήδη δύο ακατοίκητα νησιά στο σύμπλεγμα νησιών Κιριμπάτι έχουν εξαφανιστεί λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Από τις 15 μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, οι 13 βρίσκονται σε πεδινές περιοχές κοντά σε ακτές.

7 ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ Σύμφωνα με τις προβλέψεις που παρατίθενται στη μελέτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον Ελλαδικό χώρο, ο ρυθμός αύξησης της µέσης στάθµης της θάλασσας στη Μεσόγειο εκτιµάται σε 5 εκ./δεκαετία μέχρι το 2100. Αναµένεται να εµφανίσουν το µεγαλύτερο πρόβληµα το ∆έλτα του Νείλου, η Βενετία και η Θεσσαλονίκη

8 Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η κλιματική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει άνοδο του επιπέδου της στάθμης της θάλασσας μέχρι και κατά 5 χιλιοστά κάθε χρόνο, για τα επόμενα 100 χρόνια. Η άνοδος αυτή - ως αποτέλεσμα της αύξησης της θερμοκρασίας της γης - απειλεί ολόκληρα νησιωτικά έθνη που βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο σε σχέση με το επίπεδο της θάλασσας στον Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


Κατέβασμα ppt "ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2009-2011 ΕΡΕΥΝΑ : Τζελέπης Δημήτρης, Αντωνίου Νίκος Κίτσιος Παναγιώτης,Τζαφέρη Σοφία Σπανού Δήμητρα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google