6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα http://www.antibullying.gr.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού
Advertisements

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΗΣ;
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (BULLYING)
Όταν χρειαζόμαστε βοήθεια,
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ντία Γερμανού, Δασκάλα ΙΒ΄Δημοτικό Σχολείο Πάφου.
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Μαρία Κουφέλου Μαρία Παυλή Θάλεια Τσουκαρέλλη Όλγα Δουγραματζή
ΛΕΜΕ ΌΧΙ Στο σχολικο εκφοβισμο
6η ΜαρΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! 54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΑΜΙΓΟΥ
Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying)
Όνομα:Ελευθερία+Γιώτα
Ακατάλληλο και επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας
7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ Δ2΄ ΤΑΞΗ
6 Μαρτίου 2013, ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο… …Σκέψου πιο…προσωπικά!!!
Σχολικός Εκφοβισμός Τι ακριβώς είναι ; Πώς αντιμετωπίζεται από το θύμα ; Πώς αντιμετωπίζεται από τον παρατηρητή ;
BULLYIN G. “Το bullying αναφέρεται στην ειδική χρήση βίας που είναι σκόπιμη και επαναλαμβανόμενη και συμβαίνει από ένα παιδί ή ομάδα παιδιών προς ένα.
Σχολικός Εκφοβισμός Εργασία από τις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Σάμου:
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
Σέβομαι τη Διαφορετικότητα….. Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό
Χριστόφορος Παπαγιαννόπουλος Κωνσταντίνος Μάριος Ρουβάς Δημήτρης Φάγκρας.
Κ.Σ.Β. ΚΑΤΑ της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ!!! Καλώς ήρθατε στην πρώτη μας εκπομπή!
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Πρόληψη & αντιμετώπιση Ερασμία Φείδη Ψυχοπαιδαγωγός – Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία»
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ.
Ηλεκτρονικός εκφοβισμός
ΣΤΕΛΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΣΤ ΄1. Θ ύμα Θ ύτης Θ εατής.
Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλ. bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας,
Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ Σχολικός εκφοβισμός.
Bullying. Ένας στους 6 μαθητές πέφτει θύμα σχολικής βίας.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
Bullying Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης
Project Β' Λυκείου. Πολλοί έφηβοι στρέφονται στο διαδίκτυο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν συναισθήματα άγχους, μοναξιάς, κατάθλιψης. Είναι ένας τρόπος.
Α τάξη Καλφαγιάννειου Γυμνασίου Φίλιας Βιωματικές Δράσεις.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
Μια εργασία του Νικόλα Ρώσση, Φάνη Κουσσουρή και του ‘Ιωνα Καπράλου ΄΄Τα κρούσματα σχολικού εκφοβισμού αυξάνονται ραγδαία στη χώρα μας. Εκεί δε που το.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Νοέμβριος 2015 ΣΤ 2 τάξη Μαθητές: Ευτυχία Μουλά, Βασιλική Ρωμοσιού, Μπεσνίκ Νουρεντίνι, Νίκος Παπαευσταθίου, Περικλής Σταυρόπουλος.
Αν σε ενοχλήσουν ή σε χτυπήσουν μίλα, μη φοβάσαι!.
 Υπάρχει πάντα ένας δράστης και ένα θύμα. Ο δράστης είναι αυτός που κάνει bullying και το θύμα είναι το παιδί που το δέχεται.  Ο δράστης μπορεί να.
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
Ενδοσχολική Βία (Bullying). Διαστάσεις του φαινομένου Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής,
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
Bullying.
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
ΒΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, BULLYING (εκφοβισμός).
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ο σχολικός εκφοβισμός (ή bullying) είναι μια μάστιγα που παρατηρείται σε σχολεία και επιβάλεται να καταπολεμηθεί άμεσα. Μαρία Μαστοράκου.
Εκφοβισμός στα σχολεία
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
6 Μαρτιου: Πανελληνια μερα κατα του Σχολικου ΕκφοβιΣμου
Γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ!!! ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΘΗΣ! ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ!
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ PROJECT
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Σχολικός εκφοβισμός Σε όλο τον κόσμο.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα http://www.antibullying.gr

Τί είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της, για να προκαλέσει σωματικό η ψυχικό πόνο σε κάποιο άλλο παιδί. Μιλάμε για σχολικό εκφοβισμό, όταν ένα παιδί στο σχολείο… - σπρώχνει ξανά και ξανά και χτυπάει... - μιλάει άσχημα ή διώχνει από την παρέα και τα αθλητικά παιχνίδια... - κοροϊδεύει ή απειλεί... - παίρνει ή χαλάει πράγματα που ανήκουν σε... - διαδίδει άσχημες φήμες και βρίζει μέσω κινητού τηλεφώνου ή internet... απομονώνει επειδή είναι «διαφορετικό»…... κάποιο άλλο παιδί. Όλα τα παραπάνω είναι μορφές εκφοβισμού και βίας που συμβαίνουν ανάμεσα σε μαθητές της ίδιας τάξης ή διαφορετικών τάξεων, μέσα και έξω από το σχολείο.

Έχεις πέσει θύμα εκφοβισμού και βίας στο σχολείο; Έχεις δει συμμαθητές σου να εκφοβίζουν; Πως έγινε; Ποιές ήταν οι σκέψεις σου; Ποιά ήταν τα συναισθήματα σου;

Πώς να αντιδράσω όταν βλέπω περιστατικά εκφοβισμού; Διαχώρισε τη θέση σου και δείξε ότι διαφωνείς με αυτό που συμβαίνει. Μην μένεις ουδέτερος παρατηρητής όταν βλέπεις κάποιο συμμαθητή σου να δέχεται εκφοβιστικές συμπεριφορές. Υποστήριξε το μαθητή που εκφοβίζεται. Μίλησε σε έναν ενήλικα που εμπιστεύεσαι.

Τί μπορώ να κάνω σαν παρατηρητής του εκφοβισμού; Βάλε τον εαυτό σου στη δική τους θέση. Σκέψου πως μπορεί να αισθάνονται. Ρώτησε τους να σου πουν τι νιώθουν. Απέτρεψε τους φίλους σου να εκφοβίζουν άλλους μαθητές Παρόλο που δεν μπορείς να αλλάξεις ότι έχει συμβεί, μπορείς να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου από εδώ και πέρα. Ζήτησε Βοήθεια.

Τι να κάνω όταν με εκφοβίζουν; Μην κατηγορείς τον εαυτό σου Όποτε κρίνεις ότι χρειάζεται μπορείς και έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις βοήθεια. Το πρώτο ζητούμενο είναι πάντα η προσωπική σου ασφάλεια. Πες στους μαθητές που προσπαθούν να σε εκφοβίσουν να σταματήσουν. Απομακρύνσου από το χώρο που εκδηλώνεται η εκφοβιστική συμπεριφορά. Μίλησε σε έναν ενήλικα που εμπιστεύεσαι. Βρες ένα ασφαλές μέρος. Μείνε μαζί με άλλα παιδιά και συμμαθητές σου που εμπιστεύεσαι. Βρες ευκαιρίες για να κάνεις καινούργιους φίλους.

Οτι και αν περνάς είμαστε δίπλα σου τηλ.: 116 111 Γραμμή Στήριξης του παιδιού και του εφήβου 116 111 απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους μέχρι 18 ετών που έχουν ανάγκη υποστήριξης, συμβουλής και βοήθειας στα θέματα που τους απασχολούν Οι κλήσεις πραγματοποιούνται από σταθερό και κινητό τηλέφωνο δωρεάν. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα εώς Παρασκευή 14:00 μ.μ. – 20:30 μ.μ.   Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου Δ/νση: Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 19, 155 61 Χολαργός Τηλ: 210 6546524, τηλ/fax: 210 6522396 Περισσότερα για να ζητήσεις Βοήθεια http://www.antibullying.gr/el/efhvoi/zhthse-vohtheia.html

Δείτε την Ταινία «Οι ρόλοι στον σχολικό εκφοβισμό» https://www.youtube.com/watch?v=EBEenHZEb74 Δείτε επίσης το video για το bullying που κάνει το γύρο του κόσμου - Όσο το μοιράζεσαι μικραίνει .. Το όνομα της καμπάνιας είναι «Share it to end it», δηλαδή «Μοιράσου το για να το σταματήσεις» http://stop-bullying.sch.gr/archives/762