Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ο σχολικός εκφοβισμός (ή bullying) είναι μια μάστιγα που παρατηρείται σε σχολεία και επιβάλεται να καταπολεμηθεί άμεσα. Μαρία Μαστοράκου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ο σχολικός εκφοβισμός (ή bullying) είναι μια μάστιγα που παρατηρείται σε σχολεία και επιβάλεται να καταπολεμηθεί άμεσα. Μαρία Μαστοράκου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ο σχολικός εκφοβισμός (ή bullying) είναι μια μάστιγα που παρατηρείται σε σχολεία και επιβάλεται να καταπολεμηθεί άμεσα. Μαρία Μαστοράκου Σταυρούλα Μανδαλά Γιάννης Κυριακουλάκος Παναγιώτης Καραναγνώστης

2 Σχετίζεται με αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονικού ιδεασμού σε εφήβους, τόσο στα θύματα όσο και στους θύτες, συγκριτικά με συνομηλίκους τους που δεν εμπλέκονται σε τέτοια επεισόδια.

3 Διάσημοι θύματα ενδοσχολικής βίας

4 «Με έδειραν στις τουαλέτες, με έδειραν στους διαδρόμους, με έσπρωξαν στα αποδυτήρια, τις περισσότερες φορές, επειδή ήμουν ο νέος μαθητής» Έμινεμ

5 Μέγκαν Φοξ «Με εκφόβιζαν και ήταν δύσκολο, αισθάνεσαι πως το σχολείο δεν θα τελειώσει ποτέ. Είναι τέσσερα χρόνια από τη ζωή σου και πρέπει να θυμάσαι πως το άτομο που σε πειράζει έχει τα δικά του προβλήματα και τα δικά του «θέματα». 

6 Τζάστιν Μπίμπερ <<Λένε απίστευτα πράγματα για 'μένα. Όπως, και δεν είμαι τρελός, πως είμαι 16 χρονών και δεν έχω τρίχες στο στήθος. Δεν θυμώνω όμως γι' αυτό. Κάποια στιγμή θα βγάλω>>

7 Τζάστιν Τίμπερλεϊκ «Με πείραζαν όλη την ώρα. Είχα απαίσια ακμή, περίεργα μαλλιά. Τα χέρια μου ήταν πολύ μακριά»

8 Jennifer Lawrence "Άλλαξα σχολείο όταν ήμουν στο δημοτικό γιατί κάποια κορίτσια μου συμπεριφέρονταν άσχημα . Στο Γυμνάσιο όλα ήταν καλύτερα αν και μια φορά ένα κορίτσι μου έδωσε να μοιράσω τις προσκλήσεις ενός πάρτι στο οποίο δεν ήμουν καλεσμένη"

9 Ντέμι Λοβάτο "Όταν ήμουν 12 χρονών, έπεφτα συνεχώς θύμα ενδοσχολικής βίας λόγω των κιλών μου. Έτσι σταμάτησα να τρώω και έβαλα σε κίνδυνο την ζωή μου. Ευτυχώς είχα τους γονείς μου να με στηρίξουν και το ξεπέρασα"

10

11 Ένας στους δέκα μαθητές θύμα ενδοσχολικής βίας
Σκληρή είναι η καθημερινότητα των Ελληνόπουλων: το 10-15% των μαθητών πέφτουν θύματα διαφόρων μορφών βίας στο σχολείο τους, κυρίως στις τάξεις του δημοτικού και του γυμνασίου. Μάλιστα, οι θύτες μηχανεύονται νέους τρόπους να παρενοχλούν τους συμμαθητές τους, μέσω κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (όπως είναι το Facebook).

12

13 «τα παιδιά - θύματα της σχολικής βίας μπορούν να εμφανίσουν έντονο άγχος και συναισθήματα ανασφάλειας και φοβίες. Επίσης, συχνά εκδηλώνουν άρνηση να συμμετάσχουν στη σχολική καθημερινότητα (σχολική άρνηση), μαθησιακές δυσκολίες και σχολική αποτυχία». Αναπληρωτής καθηγητής παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Τσιάντης

14

15 Βιβλιογραφία Το χαμόγελο του παιδιού www.hamogelo.gr/ Βικιπαίδεια
photo-reportaz.blogspot.com Εφημερίδα το Έθνος


Κατέβασμα ppt "ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ο σχολικός εκφοβισμός (ή bullying) είναι μια μάστιγα που παρατηρείται σε σχολεία και επιβάλεται να καταπολεμηθεί άμεσα. Μαρία Μαστοράκου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google