Είναι αιωρούμενα σωματίδια στον αέρα που αναπνέουμε πολύ μι κ ρών διαστάσεων. Τα μικρότερα από αυτό μπαίνουν μέσω της αναπνοής στο αίμα μας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ
Advertisements

Θα σας εξηγήσω εγώ παιδιά μου! Κι εγώ το ένιωσα. Τι φταίει άραγε;
ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Βιώσιμη Πόλη Μαυρογιαννίδη Θεολογία Πατέρα Μυρτώ
Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύσΗ γίνεται συνήθως σετσιγάρο, πίπα, πούρο ή.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Το φωτοχημικό νέφος είναι μια μορφή ρύπανσης της ατμόσφαιρας που εμφανίζεται σε μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα. Πρόκειται για μια κατάσταση που.
Κατερίνα Χατζήπαπα και Κωνσταντίνα Τοπαλίδου
Χρόνια Απροφρακτική Πνευμονοπάθεια
Τα ορυκτά καύσιμα(πετρέλαιο, ορυκτοί άνθρακες, φυσικό αέριο) είναι μη ανανεώσιμοι φυσικοί πόροι και η υπερεκμετάλλευσή τους θα οδηγήσει στην εξάντλησή.
ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί σοβαρές καταστροφές στη Γη.
ΕΝΩΣΕΙΣ Ο όρος οξείδιο αζώτου Με τον όρο οξείδια του αζώτου εννοούνται ενώσεις του αζώτου με το οξυγόνο. Μονοξείδιο οξείδιο (NO) Διοξείδιο αζώτου (ΝΟ2)
Το αναπνευστικό σύστημα Αναπνευστικές χωρητικότητες
Μια εικόνα … χίλιες λέξεις !!!. Wastewater in lagoons Πολλές εικόνες … μία σιωπή λέξεις !!!
ΒΙΟΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑ MINIMATA (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Ρύπανση του νερού.
Ατμοσφαιρική διασπορά ραδιενέργειας Σ. Ανδρονόπουλος Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Ερευνών Ινστιτούτο Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΦΟΡΜΑΛΔΕΥΔΗ - ΔΙΣΦΑΙΝΟΛΗ
Διαχειριση φυσικων πορων
Η ρύπανση της ατμόσφαιρας
1 Μπαλωμένου Γεωργία ΑΣΠΑΙΤΕ 2011.
Άραγε το αυτοκίνητο είναι χρήσιμο…….. … ή επιβαρύνει μόνο το περιβάλλον και δεν το χρειαζόμαστε.
ΦΩΤΟΧΗΜΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Μιχαηλίδου Αργυρώ Πολυνού Λίτσα Πολυνού Λιάνα
Ποιοτική και ποσοτική αλλοίωση της σύστασης ή της μορφής των φυσικών, χημικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα τη διατάραξη.
Επιπτώσεις των αέριων ρύπων στο περιβάλλον.
Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη των φυτών
Τεχνολογία επεξεργασίας αέριων αποβλήτων
Λ Υ Κ Ε Ι Ο Τ Σ Α Γ Κ Α Ρ Α Δ Α Σ Τ Α Ξ Η Α΄
Η μεταβολή του εισπνεόμενου αέρα μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού Μπορεί να μεταβληθεί με: Ατμοσφαιρικούς ρύπους Προκαλούν.
Αναπνοή και υγεία.
Ατμοσφαιρική Ρύπανση και Δημόσια Υγεία
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
Φωτοχημικό νέφος.
Περιγραφή του φαινομένου
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται μια συσκευή.
ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ
ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ + Ομίχλη αιθάλη αιθαλομίχλη. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧ. ΕΤΟΣ: 2012 – 2013 ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 1 ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ.
Οργανισμοί Αυτότροφοι ή παραγωγοί ετερότροφοι καταναλωτές Καταναλωτές 1ης τάξης φυτοφάγοι Καταναλωτές 2ης τάξης σαρκοφάγοι αποικοδομητές.
ΡΑΝΙΑ ΓΙΑΧΑΛΗ ΝΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΓΚΟΣ.
ΧΗΜΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
Μαρία Μάρκου ΔΊ Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Βιολογία & Βιοδιάβρωση O άνθρακας και η μοριακή ποικιλότητα της ζωής Βιολογία & Βιοδιάβρωση O άνθρακας.
Η μεταβολή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περίοδο κρίσης
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Λύματα-Ρύπανση Νερού Ρύπανση του νερού είναι κάθε ουσία που εμποδίζει την κανονική χρήση του νερού. Λύματα είναι τα ακάθαρτα νερά και άλλα υλικά απόβλητα.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Ρύπανση του εδάφους.
Θερμότητα.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ ΝΕΦΟΥΣ (Spray drift)
Ρύπανση του αέρα Μετά τη μελέτη του κεφαλαίου αυτού θα μπορείτε:
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ
Περιβαλλοντικά Προβλήματα
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ.
Παντείου Πανεπιστημίου
ΤΜΗΜΑ : Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ)
Από τον Παναγιώτη Ψυχογιό
1.8 Ατμοσφαιρική ρύπανση – Φαινόμενο θερμοκηπίου – Τρύπα όζοντος
ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 28 Νοεμβρίου 2016 Παρουσίαση στη συζήτηση με θέμα «Η ποιότητα της.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Είναι αιωρούμενα σωματίδια στον αέρα που αναπνέουμε πολύ μι κ ρών διαστάσεων. Τα μικρότερα από αυτό μπαίνουν μέσω της αναπνοής στο αίμα μας.

 Συνήθως διακρίνονται σε PM10 (Πι Εμ 10) : Αιωρούμενα σωματίδια με διάμετρο μικρότερη από 10 μικρόμετρα (εισπνεύσιμα). ΡΜ2,5 (Πι Εμ 2,5) : Αιωρούμενα σωματίδια με διάμετρο μικρότερη από 2,5 μικρόμετρα (αναπνεύσιμα), τα οποία μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στο αναπνευστικό σύστημα και συνεπώς προκαλούν μεγαλύτερες βλάβες.

 Τα αιωρούμενα σωματίδια ευθύνονται για ένα πλήθος αναπνευστικών και καρδιακών ασθενειών όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα και το εμφύσημα.  Επιπλέον, τα αιωρούμενα σωματίδια βλάπτουν λόγω της ίδιας της σύστασής τους, γιατί μπορούν να περιέχουν βαριά μέταλλα και άλλες τοξικές οργανικές ενώσεις

 Οι υπολογισμοί της διασποράς των αιωρούμενων σωματιδίων στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης έδειξε ότι πιθανόν η ύπαρξη των σωματιδίων να μην οφείλεται αποκλειστικά στα αυτοκίνητα αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό στις βιομηχανίες που βρίσκονται γύρω από τη Θεσσαλονίκη, στην άγονη γη κ.α. Η μελέτη επικεντρώνεται σε δύο τομείς Π - Καταγραφή, αποτύπωση όλων των πιθανών πηγών αιωρούμενων σωματιδίων (βιομηχανίες, άγονη γή, μεταλεία κλπ.) στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και μελέτη της διασποράς/μεταφοράς των σωματιδίων σύμφωνα με τις επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες.

Αυτοκίνητα (πιθανόν σε μικρότερο βαθμό απ’ ότι φανταζόμαστε) Βιομηχανία Μεταλλεία Άγονη γη

Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της πόλης και τις γύρω βιομηχανίες, είναι πιθανόν ότι οι ισχυροί ΒΔ άνεμοι μεταφέρουν τη ρύπανση από τις βιομηχανικές περιοχές μέσα στην πόλη αντί να καθαρίζουν την ατμόσφαιρά της.

Επιβάλλεται από της αρχές του τόπου ο περιβαλλοντικός έλεγχος και η επιβολή όλων των περιβαλλοντικών κανόνων στις μονάδες παραγωγής. Καλό θα ήταν ο ρυπαίνων να πληρώνει.