ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ 2011 Δ.Α.ΣΤΑ.ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
Advertisements

Ειρήνη Κορδερά Ψυχολόγος MSc Υγείας MSc Παιδιών και Εφήβων.
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
Γιατί την προτιμούν οι έφηβοι;. Π.χ. Μουσικά προγράμματα, ταινίες, ντοκιμαντέρ, σίριαλ και πολλά άλλα • Μεγάλη ποικιλία στον ψυχαγωγικό τομέα.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ 80’s Πολλές μορφές από τα τέλη του 1970 παραμένουν μόδα στις αρχές του Στη δεκαετία του 1970, η σιλουέτα της μόδας τείνει.
H Κοινωνιολογία τησ μόδασ
 Τι είναι blog; Τι είναι blog; Παρουσίαση της έννοιας του blogs  Απο που προήλθαν; Απο που προήλθαν;  Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα Blog; Πως μπορώ να.
Α’ Λυκείου Ερευνητική εργασία
Τα προβλήματα της ελληνικής τηλεόρασης
Ποδόσφαιρο: Από το άθλημα στο πρωτάθλημα
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Τροφή για σκέψη…» ΘΕΜΑ: Διατροφή στην εφηβεία
Τατουαζ και body-piercings
Κοσμαρά Μαρκέλλα Κληματσίδα Κατερίνα Καρβουνίδου Ελευθερία
Σχεδιασμός Προγράμματος αλλαγής: Οι επιλογές Γεώργιος Μιχαήλ Κλήμης ΜΒΑ, PhD Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Ασφαλής διακίνηση στο Διαδίκτυο
Παρακίνηση σε αυτοκτονία 2.Ψυχολογική πίεση λόγω φημών-διαδόσεων
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Δ1΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 10΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:
ΘΕΜΑ: ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ AMUSE
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 : ΓΙΑΤΙ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
Έλενα Λεβιδιώτη Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
TEXNH Γιάννης Παπαδόπουλος – Ζωή Ζαφειροπούλου Φιλόλογοι.
FINAN€NIAL FIVE Είμαστε οι Financial five και ασχολούμαστε με το κομμάτι της περιγραφής του σύγχρονου καταναλωτικού προτύπου. Το οποίο αποτελεί το δεύτερο.
Εργασία στο μάθημα Οικιακής Οικονομίας Βαραμπούτη Βασιλική
Φύλο. Ακολουθείς τις τάσεις της μόδας… ΆνδρεςΓυναίκες  Φανατικά  Αναλόγως  Καθόλου.
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Συντονίζει αυτούς.
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
Φυλλο του Καθηγητη. Teacher’s Age Ποιο ειναι το αντικειμενο διδασκαλιας σας?
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΘΕΜΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ (ΑΙΓΥΠΤΟΣ)
“Τάσεις, αντιθέσεις και κοινωνικά πρότυπα στον Παλαιό Ελληνικό Κινηματογράφο” Σχ. Έτος: , A ΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 2ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ ΤΑΞΗ: Β ΄
2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΑΞΗ Β5 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΝΓΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Βιβλιογραφία: σχολικό.
ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
Τα πράγματα στη μόδα... εξελίσσονται: Εν αρχή ην.... κάτι φυλλαράκια.
ΥΠΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
Εθισμός στο διαδίκτυο.
Θέμα: Λόγοι που οδηγούν τους νεους στα ναρκωτικά ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: Υφαντής Μιχάλης Υφαντής Μιχάλης Παναγιώτης Κουτσοπανάγος.
Θετικές & αρνητικές επιδράσεις Το ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι η πρώτη ποιοτικά διαφορετική μορφή παιχνιδιού μετά από εκατοντάδες χρόνια, ενώ αρχίζουν.
….για πολλές ώρες…..
Θέμα project : Cyberbullying
Μια εργασία του Νικόλα Ρώσση, Φάνη Κουσσουρή και του ‘Ιωνα Καπράλου ΄΄Τα κρούσματα σχολικού εκφοβισμού αυξάνονται ραγδαία στη χώρα μας. Εκεί δε που το.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ
Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Μόδα & Ενδυμασία Ανάγκη ή Πολιτισμός Ομάδα: Passion for Fashion Επιμέλεια: Μάργη Κριτσίνη, Ευαγγελία Κατσιμπέρη, Βικτώρια.
Όμιλοι παραδοσιακών τραγουδιών. Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού Το "Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού" είναι ένας σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με.
ORGANIZATIONAL BEHAVIOR – CHAPTER 18 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ (ORGANIZATIONAL CULTURE)
Η ταυτότητα και η δράση του Εκπαιδευτικού οργανισμού Φωτόγραμμα
Σ.Ηλιάδου-Τάχου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Φλώρινας
Ο σκοπός της και οι επιπτώσεις της στην καθημερινή μας ζωή
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΊΚΗ ΕΠΟΧΗ ( π.Χ.)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΦΥΛΛΟ.
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
ΤΑ 8 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ
1ο ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Τμήμα: Α4 Σχ. Έτος: Β΄τετράμηνο
Δραστηριότητες και εξάρτηση στην εφηβεία
Ερευνητική Εργασία Α Γεωπονίας 1
Σ.Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Φλώρινας
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Κίνδυνοι του διαδικτύου
Έλενα Βότση, Βαλίνα Διαμαντή
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
Εφηβικές Συμπεριφορές υψηλού κινδυνου και ΜΜΕ
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΟΕΠ&ΤΜ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ Καρκανέβατου Βάσω Κάσο Ινέσα Κυριακίδου Ελένη Κότε Άλντα

Στη σημερινή εποχή οι έφηβοι επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες Στη σημερινή εποχή οι έφηβοι επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Σημαντικός παράγοντας επιρροής είναι τα πρότυπα που προβάλλονται στην κοινωνία. Μέσω μουσικής, κινηματογράφου, τηλεόρασης και διαδικτύου προβάλλεται μια εικόνα, την οποία οι έφηβοι ‘αναγκάζονται’ να μιμηθούν. Έτσι, οι έφηβοι, για να ενταχθούν ‘ιδανικά’ στην κοινωνία, τείνουν να ακολουθούν τις ίδιες μόδες, τις οποίες προβάλλουν τα πρότυπά τους.

Πρότυπα προβαλλόμενα μέσω κινηματογράφου Πρότυπα προβαλλόμενα μέσω κινηματογράφου Από το ξεκίνημα της 7ης τέχνης οι έφηβοι άρχισαν να επηρεάζονται και, συχνά να μιμούνται τους χαρακτήρες που προβάλλονται αλλά και τα στερεότυπα που δημιουργούνται.

Παλαιότερος Κινηματογράφος Με το πέρασμα των χρόνων η επιρροή των προτύπων που προβάλλονται μέσω του κινηματογράφου αυξάνεται όλο και περισσότερο. Μερικοί απ’ τους πρώτους ηθοποιούς που αποτέλεσαν αντικείμενα θαυμασμού είναι οι: Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, James Dean και Marilyn Monroe.Κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να είναι πρότυπα των εφήβων.

Τωρινή εποχή Στις μέρες μας, η προώθηση μιας δήθεν ιδανικής εικόνας προτρέπει τους εφήβους να ακολουθήσουν τη μόδα απλά για να νιώσουν αποδεκτοί απ’τη κοινωνία, με κίνδυνο να χάσουν την πρωτοτυπία τους και να γίνουν “fashion victims” (θύματα της μόδας)

Πρότυπα προβαλλόμενα μέσω μουσικής Πρότυπα προβαλλόμενα μέσω μουσικής Από την αρχαιότητα η μουσική ψυχαγωγούσε τους ανθρώπους. Τις τελευταίες δεκαετίες, μέσω των μουσικών βιομηχανιών προωθούνται διάφοροι τραγουδιστές και τραγουδίστριες ως πρότυπα, κυρίως στους εφήβους, καθώς είναι εύκολος στόχος.

Η γλώσσα της μουσικής Η μουσική χρονολογεί και εξελίσσει την ιστορία της παράλληλα μ' εκείνη της Γλώσσας. Στους νεότερους χρόνους,ως μουσική ορίζεται η έκφραση των συναισθημάτων και των ιδεών. Η μουσική εκφράζει τους χαρακτήρες των ανθρώπων γι’αυτό και η έκφραση «Η γλώσσα της μουσικής

Μουσικά Πρότυπα Τα προβαλλόμενα πρότυπα των μουσικών βιομηχανιών αποσκοπούν στο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των εφήβων. Κάποια από αυτά τα πρότυπα αποτελούν κακή επιρροή (ανάρμοστες συμπεριφορές, εθισμός σε παράνομες ουσίες, νοσηρός ανταγωνισμός για προβολή και δημοσιότητα, υπερβολικός εγωκεντρισμός, αδιαφορία για τον πραγματικό κόσμο κ.α.)

Προώθηση των προτύπων μέσα από το internet

Το ξεκίνημα του ίντερνετ Οι πρώτες συνδέσεις στο διαδίκτυο έγιναν την δεκαετία του ’70 και στην δεκαετία του ’90 το διαδίκτυο έγινε προσβάσιμο σε όλους. Έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα να εκφράζουμε την γνώμη μας από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Διάδοση προτύπων μέσω Internet Τα δεδομένα, οι τάσεις και τα πρότυπα μεταδίδονται : 1. Εντυπωσιακά γρήγορα 2. Μαζικά και σε παγκόσμιο επίπεδο 3. Συχνά αλλοιωμένα λόγω ψηφιακής επεξεργασίας, άλλοτε αθέλητα κι άλλοτε κακόβουλα με σκοπό είτε τη δυσφήμιση, είτε την κερδοσκοπία.

Τηλεοπτικά πρότυπα Διάσημα πρότυπα αναδεικνύονται καθημερινά μέσω τηλεόρασης, με σκοπό την αύξηση της δημοσιότητας τους, αλλά και την επιρροή τους

Μόδες που δημιουργούνται μέσω των προτύπων Μόδες που δημιουργούνται μέσω των προτύπων Όπως αναφέρθηκε, μέσω των προτύπων οι έφηβοι πειραματίζονται με νέες μόδες που τους βοηθάνε να ενταχθούν σε μια συγκεκριμένη, αποδεκτή ομάδα με δικό της στυλ και φυσιογνωμία, επηρεασμένη βέβαια από το κυρίαρχο στυλ.

Συμπέρασμα Οι έφηβικές ταυτότητες είναι πολύ ρευστές και ασταθείς και αλλάζουν με κάθε νέα τάση, έτσι ώστε τα νέα αγόρια και κορίτσια να γίνουν αποδεκτά από τους συνομήλικους τους και την κοινωνία.