Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο σκοπός της και οι επιπτώσεις της στην καθημερινή μας ζωή

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο σκοπός της και οι επιπτώσεις της στην καθημερινή μας ζωή"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο σκοπός της και οι επιπτώσεις της στην καθημερινή μας ζωή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Ο σκοπός της και οι επιπτώσεις της στην καθημερινή μας ζωή

2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΣΑΜΩΝΑ Κ.

3 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ:
Γαλάνη Εύη Δημητριάδη Εβίτα Κουφοπούλου Ελίζα Καραγιάννη Λία Καρακατσούλα Αναστασία Μωησίδη Ηλιάνα Παπαϊωάννου Σωτήρης Παρασκευαϊδου Παναγιώτα Πετούρης Τάσος Σαμούρης Θέμος Σαρρή Νικολέττα Σκολινού Κατερίνα Στρατάκη Έλενα Χατζηθωμά Ελισάβετ Χατζημιχαηλίδης Μάκης

4 ΟΡΙΣΜΟΣ Διαφήμιση είναι διαδικασία γνωστοποίησης και επηρεασμού του καταναλωτικού κοινού για ένα προϊόν ή μία υπηρεσία επί πληρωμή.  Ανήκει στο μείγμα προβολής και επικοινωνίας του τμήματος Μάρκετινγκ και είναι ένας σημαντικός τομέας στην παγκόσμια οικονομία. Σκοπός της είναι να αυξήσει τις πωλήσεις ενός προϊόντος ή να το κάνει αποδεκτό όσο περισσότερο γίνεται.

5 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΑ Τηλεόραση Ραδιόφωνο ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΑ
Κινηματογράφος Τύπος (Εφημερίδες, Περιοδικά), Αφίσες Διαδίκτυο Ντελάληδες

6 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Η τηλεόραση θεωρείται η πρωταγωνίστρια στην αποδοτική διαφήμιση. Η τηλεοπτική διαφήμιση είναι και η πιο ακριβοπληρωμένη. Διάρκεια :περίπου 30 δευτερόλεπτα Η τιμή ρυθμίζεται ανάλογα με την ώρα προβολής και το σημείο του προγράμματος (αρχή ,μέση ,τέλος ) Η διαφήμιση περιλαμβάνει συνήθως ένα σποτ που διαρκεί 15 έως 60 δευτερόλεπτα. Περιλαμβάνει επίσης χορηγίες και τοποθέτηση προϊόντων σε τηλεοπτικές εκπομπές.

7 Στην εποχή μας, ο ρόλος της διαφήμισης είναι καθοριστικός για τη διαμόρφωση κοινωνικών στάσεων και καταναλωτικών προτύπων

8 Προκειμένου να πετύχει τον στόχο της (προώθηση του προϊόντος) καταφεύγει, άλλοτε στην επίκληση των συναισθημάτων που συνδέουν τον καταναλωτή με την αγορά ή την χρήση του προϊόντος και άλλοτε στην επίκληση της λογικής, αναλύοντας τεχνικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του προϊόντος σε σχέση με ανταγωνιστικά προϊόντα.

9 ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Η διαφήμιση στο ραδιόφωνο παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, επειδή μέσα σε ελάχιστο χρόνο, πρέπει να παρουσιαστεί ένα προϊόν με λόγια. Διάρκεια: η μέση διάρκεια διαφημίσεων κυμαίνεται ανάμεσα στα 25 με 30 δευτερόλεπτα Η διαφήμιση μέσω ραδιοφώνου είναι πολύ δύσκολη και θεωρείται επιτυχημένη μόνο όταν καταφέρνει να προκαλεί τη δημιουργία εικόνων στο μυαλό του ακροατή. Για να το πετύχει αυτό, χρησιμοποιεί ήχο, μουσική, φωνές και «παίζει» με τη φαντασία των ακροατών (το θέατρο του μυαλού). οι διαφημίσεις στο ραδιόφωνο δημιουργούν slogan, τα οποία οι ακροατές θυμούνται για πολύ καιρό (στοιχείο που καθιστά μια διαφήμιση πετυχημένη), ενώ παράλληλα οι ακροατές τις χαρακτηρίζουν πιο διασκεδαστικές και ευχάριστες

10 ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Ποιος είναι ο σκοπός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης(social media) ; Ο σκοπός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι να παρασύρουν τον καταναλωτή για να αγοράσει το προϊόν του με οποιοδήποτε τρόπο. Ποιο είναι το αποτέλεσμα από όλο αυτό; Οι έφηβοι έρχονται σε σημείο να κάνουν κατάχρηση του προϊόντος και εθίζονται σε αυτό χάνοντας την επαφή με την πραγματική ζωή.

11

12 ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ
Θετικές: 1)Ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα υπάρχοντα προϊόντα, τις ιδιότητες τους και τις τιμές τους. 2)Συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και των επαγγελμάτων. 3)Μέσω της διαφήμισης γνωστοποιούνται παραστάσεις, εκθέσεις, συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις. 4)Ευνοεί τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα τη βελτίωση των προϊόντων. 5)Ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται οι πολίτες για κοινωνικά θέματα

13 Αρνητικές: 1)Προβάλλει αρνητικά πρότυπα ζωής και αξίες που επηρεάζουν τη προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής του ατόμου. 2)Παραπληροφορεί και αποπροσανατολίζει τον καταναλωτή σχετικά με τις ιδιότητες του διαφημιζόμενου αγαθού. 3)Προωθεί τη ψευδαίσθηση, πως όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούνε με την κατανάλωση συγκεκριμένων προϊόντων. 4)Προωθεί τη πολιτική προπαγάνδα. 5)Αλλοιώνει τη γλώσσα με τη συνθηματική χρήση της και με τη πληθώρα των ξενικών όρων που εισάγει.

14 Για ποιο λόγο τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα προς τις διαφημίσεις σε σύγκριση με τους ενήλικες;
Τα παιδιά δεν έχουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες για να μπορούν να αντιλαμβάνονται τα διαφημιστικά μηνύματα με τον ίδιο τρόπο που μπορούν οι ενήλικες. Για το λόγο αυτό τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και επηρεάζονται από τις διαφημίσεις. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο σε παιδιά κάτω των οκτώ ετών τα οποία έχουν την τάση να πιστεύουν ότι οι διαφημίσεις παρουσιάζουν πάντοτε την αλήθεια με αμεροληψία.

15 Δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργούνται διαφορές μεταξύ των παιδιών και των γονιών τους διότι οι τελευταίοι δεν θέλουν να αγοράσουν προϊόντα που τα παιδιά απαιτούν διότι τα έχουν δει σε μια διαφήμιση στην τηλεόραση ή αλλού. Σε πολλές περιπτώσεις η αγοραστική συμπεριφορά όλης της οικογένειας επηρεάζεται από τις απαιτήσεις των μικρών παιδιών. Επειδή τα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν την πρόθεση που έχει ο διαφημιστής για να τα πείσει, γίνονται εύκολοι στόχοι με αποτέλεσμα η αγοραστική δύναμη της ομάδας αυτής του πληθυσμού να προσελκύει τους εμπορευόμενους.

16

17 Έχει υπολογιστεί ότι ένα παιδί βλέπει κατά μέσο όρο 40
Έχει υπολογιστεί ότι ένα παιδί βλέπει κατά μέσο όρο διαφημίσεις στην τηλεόραση κάθε χρόνο. Οι διαφημίσεις που στοχεύουν τα παιδιά αφορούν προϊόντα όπως παιχνίδια, σοκολάτες, ζαχαρωμένα δημητριακά, αναψυκτικά, σνακ και άλλα ζαχαρωτά. Πολύ συχνά προϊόντα που διαφημίζονται, ιδιαίτερα από την τηλεόραση, δεν είναι ότι καλύτερο για την υγιεινή διατροφή των παιδιών. Το φαινόμενο αυτό θεωρείται ότι έχει συμβάλει και συνεχίζει να επιδεινώνει τη μάστιγα της παχυσαρκίας που παρατηρείται στον παιδικό πληθυσμό.

18 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Από την έρευνα αυτή , βγαίνει το συμπέρασμα πως η διαφημίσεις μπορούν να διεισδύσουν στη σκέψη μας και να μας επηρεάσουν ολοκληρωτικά. Επίσης, είναι φανερό πως οι έφηβοι και κυρίως τα παιδιά είναι οι πιο ευάλωτες και ευκολόπιστες κοινωνικές ομάδες, γι’ αυτό τον λόγο οι περισσότερες διαφημίσεις στοχεύουν στις ανάγκες και επιθυμίες αυτής της ομάδας. Τέλος, μάθαμε πως η διαφήμιση – εκτός από την επιρροή που έχει στην διάδοση ενός προϊόντος – αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα πρότυπα που σχηματίζουμε και επιβάλλει τις απόψεις που στηρίζουν οι δημιουργοί της.

19 ΠΗΓΕΣ WIKIPEDIA WIKISPACES.COM


Κατέβασμα ppt "Ο σκοπός της και οι επιπτώσεις της στην καθημερινή μας ζωή"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google