ΣΑΛΤΣΕΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ισορροπημένη διατροφή
Advertisements

ΘΕΡΜΑΝΣΗ- ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Αυγά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 3 ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
ΜΠΟΥΦΕ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΣΑΛΤΣΕΣ 2 ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Σαλατες - Salads.
Πρωτεΐνες Πρωτεΐνες Αυτοί που συμφωνούν στο φαγητό, συμφωνούν και στη ζωή. ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ.
Ζυμαρικά - Pasta.
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
2010 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 1 Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Αυγά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Meal Management 5ο Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Σάντουιτς.
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΑΛΤΣΕΣ

Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Ορίζει τις σάλτσες Αναφέρει τις κατηγορίες σαλτσών και παράγωγά τους Γνωρίζει τους παράγοντες επιτυχίας Επεξηγεί τους τρόπους αποθήκευσης σαλτσών Αναφέρει τα πλεονεκτήματα των έτοιμων, συντηρημένων σαλτσών Ονομάζει τις μητρικές σάλτσες και τα παράγωγα τους.

ΣΑΛΤΣΕΣ ΟΡΙΣΜΟΣ: Οι σάλτσες είναι ρευστά παρασκευάσματα ή δεμένοι ζωμοί που ετοιμάζονται συγχρόνως με το φαγητό ή προέρχονται από ανάμειξη διαφόρων θρεπτικών/ γευστικών στοιχείων. Με αυτές περιχύνουμε ή συνοδεύουμε τα διάφορα φαγητά αναλόγως για να εμπλουτίσουμε την γεύση τους.

Κατηγορίες σαλτσών ΚΡΥΕΣ: Mαγιονέζα ΧΛΙΑΡΕΣ: Oλλανδέζα ΖΕΣΤΕΣ: Μπεσιαμέλ, βελουτέ, εσπανιόλ

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ Εναρμονίζεται με το παρασκεύασμα που συνοδεύει. ΄Εχει την κατάλληλη πυκνότητα. ΄Εχει συγκεκριμένη γεύση. Να μην αλλοιώνει το άρωμα του φαγητού που συνοδεύει, αλλά να το ενισχύει. Παρασκευάζεται με υλικά καλής ποιότητας.

Αποθήκευση Σαλτσών Λόγω της σύνθεσης των σαλτσών είναι από τα πιο ευπαθή τρόφιμα και ευνοούν την ανάπτυξη των μικροβίων. Για την αποφυγή των τροφικών δηλητηριάσεων πρέπει να παίρνουμε τις σωστές προφυλάξεις: Να φτιάχνουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε. Να ετοιμάζουμε τις σάλτσες πριν την ώρα σερβιρίσματος. Να φυλάσσουμε τα περισσεύματα στο ψυγείο 1-6β Κελσίου σε κλειστά δοχεία. Να προσθέτουμε ετικέτα σε κάθε δοχείο που γεμίζουμε με συγκεκριμένη σάλτσα.

Έτοιμες Συντηρημένες Σάλτσες Ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας Ευκολία στην χρήση. Ευκολία στην μεταφορά. Χαμηλότερο κόστος. Λιγότερο προσωπικό

Χρήσεις σαλτσών Καλύπτουν ή συνοδεύουν κρέατα, πουλερικά , ψάρια, επιδόρπια ή άλλα φαγητά Εμπλουτίζουν τη γεύση, το άρωμα, την εμφάνιση και θρεπτική αξία των παρασκευασμάτων Κάνουν τα παρασκευάσματα πιο ζουμερά

ΜΗΤΡΙΚΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ Μαγιονέζα

Μητρικές Σάλτσες

Μητρικές Σάλτσες

Μητρικές Σάλτσες

Μητρικές Σάλτσες

Μητρικές Σάλτσες

Μητρικές Σάλτσες

Σάλτσες ορεκτικών Βινεκρέτ ντομάτας

Σάλτσες ορεκτικών Σπρινγκ ρόλλς Με σάλτσα Chili

Σάλτσες κυρίων πιάτων Κοτόπουλο Ταντούρι με σάλτσα τζίτζερ

Σάλτσες κυρίων πιάτων Κοτόπουλο παρμεζάν με κουλί ντομάτας

Σάλτσες επιδορπίων κέικ φράουλας Με σάλτσα φράουλας

Σάλτσες επιδορπίων Μηλόπιττα με Σάλτα καραμέλλας