Συνήθη Λάθη και Σχετικές Συμβουλές Δ. Χαλαζωνίτης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κατέβασμα αρχείων βίντεο και ήχου Με το Τι είναι το Real Player To Real Player είναι μια πολυδύναμη εφαρμογή με την οποία μπορούμε να παίξουμε βίντεο.
Advertisements

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Οδηγίες για την δημιουργία εμφανίσιμων παρουσιάσεων
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Sketchpad Χρήση του λογισμικού ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Τίτλος Μαθήματος Ενότητα # (bold): Τίτλος Ενότητας (normal)
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
Weebly tools A selected few Γαβριέλλα Ασπράκη. Map Το εικονίδιο που φέρει την ένδειξη αυτή μας συνδέει κατευθείαν στο google maps. Μόλις σύρουμε το εικονίδιο.
«Αφροδίτη και Άδωνις» Στο google ψάξτε για εικόνες: κινούμενα λουλούδια, Άδωνις και Αφροδίτη. Αποθηκεύστε τα στο φάκελο «εικόνες μου». Ανοίξτε το power.
Πως κάνουμε μια παρουσίαση σε Power Point
1 ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ Μάθημα 1 ο : Μέσα και πολυμέσα Εισηγήτρια:Αναστασία Κατρανίδου.
Περισσότερες Ασκήσεις Συνδυαστικής
Στο λειτουργικό σύστημα Windows, υπάρχουν εικονίδια (icons) τα οποία αναπαριστούν τις διάφορες οντότητες (φυλαγμένες πληροφορίες, προγράμματα που κάνουν.
IT-SKILLS Διάλεξη Παρουσιάσεις (PowerPoint)
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Προγράμματα περιήγησης στο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Οθόνες: Δεξιότητες παρουσίασης Επίπεδο.
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
Δημιουργία Διαφανειών
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Ρύθμιση της συσκευής βίντεο Για να κάνετε κοινή χρήση του βίντεό σας χρειάζεστε μια κάμερα. Ωστόσο, δεν χρειάζεστε κάμερα για να δείτε τα βίντεο άλλων.
Γρήγορη αναφορά για © 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Lync Web App Συμμετοχή σε σύσκεψη Lync με ήχο από τον υπολογιστή.
Οι συσκευές του υπολογιστή
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
Power Point Κεφάλαιο 5.
Γρήγορη αναφορά για βίντεο Έναρξη κλήσης βίντεο 1.Αφήστε το δείκτη επάνω στη φωτογραφία μιας επαφής και κάντε κλικ στο κουμπί της κάμερας. 2.Στην οθόνη.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
1Κεφάλαιο 4 Κανόνες Σύνταξης HTML Όλες οι ετικέτες εσωκλείονται μεταξύ των χαρακτήρων “ “. Κάθε τι που βρίσκεται μεταξύ των χαρακτήρων “ ”, αποτελεί σχόλιο.
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Μενού,Εντολές και Παράθυρα Διαλόγου Καθηγητής: Γρηγόριος Νικ. Καρατάσιος.
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 5 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 13: Επεξεργασία κειμένου – LibreOffice #3
Σχεδίαση Διαφανειών Πρακτικός Οδηγός Μιχαηλίδη Αφροδίτη.
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Εισαγωγή στο πρόγραμμα microsoft word
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης MIS
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Πώς να φτιάξω το δικό μου
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 12: Επεξεργασία κειμένου – LibreOffice #2
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Ενότητα # 10: Εισαγωγή στο Ms Powerpoint Τμήμα Ιστορίας
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
1. Πώς ανοίγουμε ένα αποθηκευμένο βιβλίο εργασίας;
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 11: Επεξεργασία κειμένου - LibreOffice
Αρχεία και φάκελοι.
Πως δημιουργούμε μια παρουσίαση στο PowerPoint
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 10: Ιστολόγια. Η υπηρεσία Blogger
Παρουσιάσεις με την χρήση PowerPoint
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 3: Το εσωτερικό του υπολογιστή
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 7: Εργονομία και σχολικά εργαστήρια
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Μορφοποίηση Περιεχομένου και εμφάνισης κελιών, γραμμών, στηλών
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
Γρήγορη αναφορά του Lync 2013 για Office 365
Σημειώσεις : Μιχάλης Φίλης
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
H Προσαρμόστε αυτό το πανό με το δικό σας μήνυμα! Επιλέξτε το γράμμα και προσθέστε το δικό σας κείμενο. Χρησιμοποιήστε ένα χαρακτήρα ανά διαφάνεια.
Παρουσιάσεις εργασιών
Τίτλος εκπαιδευτικής παρουσίασης
Συγγραφική ομάδα πχ. Κωνσταντίνος Παπακώστας1, Ειρήνη Παπαδοπούλου2
Κ Προσαρμόστε αυτό το πανό με το δικό σας μήνυμα! Επιλέξτε το γράμμα και προσθέστε το δικό σας κείμενο. Χρησιμοποιήστε ένα χαρακτήρα ανά διαφάνεια.
Χ Προσαρμόστε αυτό το πανό με το δικό σας μήνυμα! Επιλέξτε το γράμμα και προσθέστε το δικό σας κείμενο. Χρησιμοποιήστε ένα χαρακτήρα ανά διαφάνεια.
Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος
Πως να κάνετε μια παρουσίαση σε Power Point. Σημαντικό: Εμπειρία στις παρουσιάσεις Για καλές παρουσιάσεις πρέπει να γνωρίζουμε από παρουσιάσεις όχι το.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Συνήθη Λάθη και Σχετικές Συμβουλές Δ. Χαλαζωνίτης

Χρώματα Χρησιμοποιείστε χρώματα με αντίθεση φωτεινότητας και όχι μόνο χροιάς. Εάν πειραματίζεστε με καινούργιους συνδυασμούς, μετατρέψτε τη διαφάνεια σε ασπρόμαυρη (π.χ. με το Photoshop) και δείτε αν υπάρχει αρκετή αντίθεση.

Παραδείγματα κακών συνδυασμών

Μικρό Κείμενο Μη γεμίζετε τη διαφάνεια με μεγάλο κείμενο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δύο επακόλουθα: α) τα γράμματα γίνονται πολύ μικρά (για να χωρέσει όλο το κείμενο στη διαφάνεια) και έτσι είναι πολύ δύσκολο να διαβαστούν, και β) το κοινό που σας παρακολουθεί αποκαρδιώνεται βλέποντας το μεγάλο όγκο των πληροφοριών και χάνει το ενδιαφέρον του. Έτσι, θα ακούσετε αναστεναγμούς και αρνητικά επιφωνήματα και θα παρατηρήσετε ότι πολλοί κοιτούν αλλού ή αρχίζουν να ασχολούνται με το κινητό τους τηλέφωνο. Επίσης, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι διαφάνειες που περιέχουν μεγάλο κείμενο κατασκευάστηκαν γιατί ο παρουσιαστής δεν το θυμάται απ’ έξω και αναγκάζεται να το βάλει στη διαφάνεια ώστε να το διαβάζει. Η ανάγνωση κειμένου από διαφάνεια είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης. Κάποιος που σας παρακολουθεί δεν έχει τη δυνατότητα να σας ακούει και να διαβάζει συγχρόνως, οπότε είτε θα διαβάζει εκείνος το κείμενο και δεν θα ακούει τι λέτε, είτε δεν θα διαβάζει το κείμενο, οπότε ποια η χρησιμότητά του; Καλύτερα να έχετε μια διαφάνεια με λίγες μόνο λέξεις-κλειδιά και να αναλύετε εσείς, προφορικά, τα βασικά σημεία. Αν έχετε φτάσει σε αυτή την πρόταση και δεν έχετε αγανακτήσει ακόμη, συγχαρητήρια!

Μικρό – περιεκτικό κείμενο Έως 6 ή 7 γραμμές. 5 – 7 λέξεις ανά γραμμή. Πλήρεις προτάσεις: όχι απαραίτητες. Μόνο λέξεις – κλειδιά.

Πίνακες Μην χρησιμοποιείτεΜεγάλουςΠίνακεςΜε πολλάΝούμερα ,3 25,345,6256,345478,2 125,4895,3478,2635, ,345, ,3 25,345,6256,345478,2 125,4895,3478,2635, ,345, ,2 125,4895,3478,2635,012,5 ΠροτιμήστεΈναΩραίοΔιάγραμμα!

Ήχοι και ταινίες Το αρχείο ήχου – ταινίας ΔΕΝ ενσωματώνεται στο ppt (εκτός εξαιρέσεων). Πρέπει να συνοδεύει το ppt στον ίδιο φάκελο (folder – directory). Θυμηθείτε ότι ο χώρος παρουσίασης μπορεί να μην έχει ηχητική εγκατάσταση για τον υπολογιστή. Μερικοί συνδυασμοί φορητών υπολογιστών / προβολέων παρουσιάζουν προβλήματα στην παρουσίαση ταινιών!

Ήχοι και ταινίες Οι ταινίες είναι κωδικοποιημένα αρχεία. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται αποκωδικοποιητή (αλλιώς: codec) για να παίξουν. Είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει ο κατάλληλος αποκωδικοποιητής στον υπολογιστή που θα κάνετε την παρουσίαση (ιδιαίτερα για DivX ταινίες και αρχεία QuickTime).

Εικονίδιο ήχου Όταν εισάγετε ήχο, εμφανίζεται το γνωστό εικονίδιο: Για να μην είναι ορατό και σας ‘χαλάει’ τη διαφάνεια, μετακινήστε το εκτός της διαφάνειας, όπως έχει γίνει εδώ (το έχω βάλει πάνω από την άνω δεξιά γωνία – το βλέπετε;) Ή, επιλέξτε να είναι κρυμμένο: Effect Options – Hide while not playing

Γραμματοσειρά Μην χρησιμοποιείτε γραμματοσειρές που μπορεί να μην υπάρχουν στον υπολογιστή από τον οποίο θα κάνετε την παρουσίαση. Προτιμήστε Arial και Times New Roman. Προσέξτε ιδιαίτερα τα Ελληνικά σε υπολογιστή που δεν ανήκει σε Έλληνα (και μάλλον δεν θα έχει Ελληνικά).

Γραμματοσειρά Θυμηθείτε ότι το μήνυμα είναι πιο σημαντικό από τη γραμματοσειρά στην οποία είναι γραμμένο. Αν, παρ’ όλα αυτά, επιμένετε, τότε ενσωματώστε τις γραμματοσειρές στο αρχείο σας, επιλέγοντας ‘Embed TrueType fonts’, από τις Επιλογές (Tools – Options).

Χρήσιμες εικόνες για Οδοντιάτρους

Κάντε κλικ εδώ (κατά την Παρουσίαση)

Ορθοδοντικό άγκιστρο