Εργασία στην Γεωγραφία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Αθηνά» Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ: (Ένα μικρό (σχετικά με τη γη) βραχώδες σώμα σε τροχιά γύρω από τον ήλιο) (Διαστάσεις:
Advertisements

ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
 για το ηπειρωτικό και το υποθαλάσσιο ανάγλυφο της Γης
Väder- och Klimatförändringar
1 ο ΓΕΛ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 1 Ο Τετράμηνο ο Γενικό λύκειο Θρακομακεδόνων Ά τάξη Σχολική χρονιά
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
Με τα μάτια του Hubble.
Αιολική Ενέργεια Έλενα Ταχίρι.
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΚΟΛΗ.
Ηφαίστεια Η δομή ενός ηφαιστείου.
Η γένεση και ο «θάνατος» των αστέρων Λουκάς Βλάχος
ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ Ο μετεωρίτης είναι ένα ουράνιο σώμα που έλκεται από τη βαρύτητα της Γης και πέφτει στην επιφάνεια, χωρίς να διαλυθεί πλήρως στην ατμόσφαιρα.
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Καλώς ήλθατε στη Σαντορίνη!
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί σοβαρές καταστροφές στη Γη.
Ο Χριστόφορος Κολόμβος
Εκρήξεις ηφαιστείων.
Εργασία των : Μούτσο Αριόνα Παπαδοπούλου Αγγελική Σαπουντζή Βάνα
Μοιραία Σύγκρουση Ο όρος προσδιορίζει μικρά σώματα του Ηλιακού Συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω απ' τον Ήλιο.. Αστεροειδής.
Η ατμόσφαιρα.
ΛΑΜΠΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Γαλαξίες.
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΕΣ
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΤΑΫΛΑΝΔΗΣ
ΙΔΗ ΦΕΓΓΑΡΙΩΝ. Μπλε φεγγάρι αποκαλείται μια πανσέληνος, που συμβαίνει σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή, ή μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους. Τα περισσότερα.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ.
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Παπαδάκης Φώτης Φάμελλος Πέτρος Β2
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
5.5 ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ
ΣΕΛΗΝΗ. Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
Ποταμός Νείλος Από τους μαθητές της Στ΄ τάξης
Η NASA απαθανάτισε γεγονότα και φαινόµενα που συνέβησαν το 2010 και παρουσίασε την όµορφη όψη τους όπως µόνο οι αστροναύτες κατάφεραν να δουν Όσα είδαν.
Ηφαίστειο Χαβάης ΚΙΛΑΟΥΕΑ: Η εργασία αυτή θα μας μιλήσει για τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρεται για το ενεργότερο ηφαίστειο στην Γη το Κιλαουέα. Αυτό.
Θανάσης Παναγιώτης Καρατζιά Βασιλική Κλιμ Αλέξανδρος Τσέρβοβα Αναστασία Κατσαφούρος Γιάννης Καθηγητές: Δημητροπούλου Νάνσυ (ΠΕ04) Σταθογιαννόπουλος Ντίνος(ΠΕ19)
A1’ Τάξη 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος»
Η ΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΤΟΞΑ
Βεζούβιος Εργασία στην Γεωγραφία των μαθητών : Χρήστος Πανδής
Χρήστος Ανθή Στ ’2.  Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης ( ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος ) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη.
ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α 4 Σχ. Έτος ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ.
Η ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Εργασία Γεωγραφίας Κοτσοβού Γρηγόρη Μαθητή της τάξης Β4
Καταστροφές.
ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ Ο Βεζούβιος είναι βουνό-ηφαίστειο στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάπολη. Μέχρι το 79 μ.Χ., το θεωρούσαν ένα απλό.
Θέμα: Ηφαίστειο Κιλιμάντζαρο
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΤΟΞΑ
Ηφαιστεια αγγελικη & χριστιανα Στ΄2.
ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΑΞΙΜΟΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤΟ ΣΤ1.
Ο απέραντος κόσμος !!!.
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Που ειμαστε... Ο γαλαξίας μας, milky way...
Οι σεισμοί και τα ηφαίστεια στη ζωή μας
PROJECT 4: ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Β 3. ΥΔΡΟΣΦΑΙΡΑ «Χώρισαν στις εκβολές του μεγάλου ποταμού. Από ψηλά μπορούσες, αν ήθελες, να πιστέψεις πως δεν ήταν το ποτάμι που χυνόταν στη θάλασσα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ
Εργασία στην Γεωγραφία
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ «ΝΤΙΝΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ» ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΑΔΟ
Β 3. ΥΔΡΟΣΦΑΙΡΑ «Χώρισαν στις εκβολές του μεγάλου ποταμού. Από ψηλά μπορούσες, αν ήθελες, να πιστέψεις πως δεν ήταν το ποτάμι που χυνόταν στη θάλασσα.
Väder- och Klimatförändringar
ΠΟΜΠΗΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ.
1ο Σενάριο: Σύγκρουση με αστεροειδή.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία στην Γεωγραφία Η εργασία έγινε από: Τον Παναγιώτη Κάρκουλα Τον Στρατό Καλογερόπουλο Την Νικολέττα Κουτσοβίτη Την Άννα Βάβρικ Τον Αντρέα Βάβρικ Τάξη: Α΄1

Το ηφαίστειο της Κρακατάου Την περιοχή σχηματισμού και το ύψος του ηφαιστείου ( θα περιλαμβάνεται και χάρτης) Το ιστορικό έκρηξης, το μέγεθος της καλντέρας και αν το ηφαίστειο είναι ενεργό ή σβησμένο (θα περιλαμβάνονται φωτογραφίες του κρατήρα) Επίδραση των ηφαιστείων στη ζωή των ντόπιων και στην οικονομία της περιοχής(π.χ. καλλιέργειες-ηφαιστιογενή ορυκτά και μεταλλεύματα-τουρισμού-γεωθερμική ενέργεια)

Λίγα λόγια για το Νησί-Ηφαίστειο Το ινδονησιακό ηφαίστειο Κρακατόα εξερράγη στις 27 Αυγούστου του 1883 και η ισχύς της έκρηξης υπολογίστηκε ότι ήταν υπερδιπλάσια  και από την έκρηξη της ισχυρότερης υδρογονοβόμβας.! Οι επιστήμονες λένε ότι ήταν και η ισχυρότερη έκρηξη ηφαιστείου που έγινε ποτέ. Η έκρηξη ακούστηκε μέχρι την Αυστραλία που απέχει από το Κρακατόα 3.600 χιλιόμετρα. Πέτρες των 30 κιλών έπεσαν σε γειτονικά νησιά 80 χλμ. μακριά, και ένα "τσουνάμι" ύψους 40 μέτρωνκατάστρεψε εκατοντάδες χωριών, συμπεριλαμβανομένης και της Ιάβας και της Σουμάτρα. Περίπου 36.000 άνθρωποι πέθαναν τότε. Η σκόνη ψηλά στην ατμόσφαιρα ανάγκασε το φεγγάρι να εμφανιστεί μπλε, και μερικές φορές πράσινο, επί δύο έτη.

Λίγα λόγια για το Νησί-Ηφαίστειο Το νησί Κρακατόα, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ιάβα και τη Σουμάτρα, σχίστηκε στα δύο και τινάχτηκε στον αέρα. Τις μεγαλύτερες όμως  καταστροφές προκάλεσε το παλιρροϊκό κύμα, ύψους 40 μέτρων , που δημιουργήθηκε από την έκρηξη, και που τρέχοντας με φοβερή ταχύτητα και δύναμη ισοπέδωσε όλες τις παράλιες περιοχές εκεί γύρω. Η έκρηξη του ηφαιστείου της Κρακατόα το 1883 προκάλεσε ψύξη για δεκαετίες. Η στάθμη της θάλασσας θα ήταν ψηλότερη και οι ωκεάνιες θερμοκρασίες θα ήταν θερμότερες στο 20ό αιώνα, εάν το ηφαίστειο Κρακατόα στην Ινδονησία δεν είχε εκραγεί το 1883, λένε επιστήμονες.

Οι κρότοι των εκρήξεων ακούστηκαν σε απόσταση 5. 000 χιλιομέτρων Οι κρότοι των εκρήξεων ακούστηκαν σε απόσταση 5.000 χιλιομέτρων. Ηφαιστειακή σποδός είχε εκτιναχθεί σε ύψος 30.000 μέτρων κι ήταν τόσο πολλή, που ακόμα και το μεσημέρι μία περιοχή εκατοντάδων χιλιομέτρων γύρω από το νησί ήταν σκοτεινή σαν να ήταν νύχτα. Πολλές μέρες μετά τις εκρήξεις, έπεφταν ηφαιστειακά αναβλήματα στα καταστρώματα των πλοίων που έπλεαν ανοιχτά του νησιού. Υπολογίζεται ότι ο όγκος των ηφαιστειακών αναβλημάτων ήταν 21 κυβικά χιλιόμετρα, κατατάσσοντας την έκρηξη ως ισχύος 6 στην κλίμακα VEI. Η πιο αδρή τέφρα κατακάθισε γρήγορα, αλλά η πιο λεπτή ταξίδεψε με τα σύννεφα γύρω στη Γη και έκανε για αρκετό καιρό τις δύσεις του Ήλιου πιο κόκκινες από τις συνηθισμένες, ώσπου κατακάθισε κι αυτή.

Τις μεγαλύτερες όμως καταστροφές επέφεραν όχι οι ίδιες οι εκρήξεις, αλλά τα τεράστια τσουνάμι, που οι εκρήξεις αυτές προκάλεσαν στον ωκεανό. Τα κύματα ύψους 15 μέτρων έπεσαν πάνω στις γύρω ακτές. Τριακόσια χωριά καταστράφηκαν τελείως και 36.417 άτομα πνίγηκαν από τα μεγάλα κύματα. Στη θέση του Κρακατόα δημιουργήθηκε ένα νέο νησί, το Ανακρακατόα, που σημαίνει παιδί του Κρακατόα. Το νησί αναδύθηκε το 1930 από τα νερά στη θέση του Κρακατόα. Το νησί ενεργό και σε κατάσταση έκρηξης, αυξάνοντας το ύψος του περίπου 7 μέτρα κάθε χρόνο. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%B1

ΕΙΚΟΝΕΣ