ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Στόχος της παρουσίασης είναι να πληροφορήσει το σεξουαλικώς ενεργό κοινό για την πρόληψη των αφροδίσιων νοσημάτων ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Όνομα: Σαμουρέλη Σωτηρία Μάθημα: Βιολογία
Advertisements

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ.
By: Δάφνη Μιχαλούδη & Χριστίνα Γκίνη
Σπυρος Αναστασοπουλος
Όνομα μαθητή: Λασκαρίδου Πασχαλίνα Ζαχαριάδου Αναστασία
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
Εργασία των: Δανοχρήστου Φωτεινή Δημητρίου Ναταλία Θεοφίλου Αλέξιος
Πως μεταδίδεται η ασθένεια
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS
Θέμα:”Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα Νοσήματα και επιπτώσεις στην οικονομία”
AIDS.
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα-Σ.Μ.Ν.
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ
Ενδοοικογενειακή Βία Λύσεις-Αντιμετώπιση
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ – Σ.Μ.Ν..
Οι κίνδυνοι, οι τρόποι προφύλαξης και γενικές πληροφορίες
MINIONS.
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.)
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT). ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΕΞ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Ηπατιτιδα H ηπατίτιδα είναι ένας γενικός όρος για ασθένειες που οφείλονται σε φλεγμονή του ήπατος από διάφορες αιτιολογίες -η λέξη προέρχεται από την αρχαία.
1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤA ΤΟΥ AIDS
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ.
Aids Ώρα για δράση.
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Κονδυλώματα (HPV).
A I D S.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ- ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ Σε έρευνα που έγινε σε 200 άτομα 100 άνδρες και 100 γυναίκες. Το 80% των ατόμων μας απάντησαν ότι έχουν.
ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ (HPV)
Θέμα:”Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα Νοσήματα και επιπτώσεις στην οικονομία”
Υπεύθυνοι Καθηγητές: Αργυρόπουλος Χρήστος Τσικολιδάκη Βασιλική
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΡΑΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αντισύλληψη Γενική ορολογία αντισύλληψης: είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων.
Κυρίτση Βαϊα Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
 Είναι ο τρίτος σε σειρά συχνότερος καρκίνος στην γυναίκα μετά τον καρκίνο του μαστού και του ενδομητρίου.
Θεραπευτική προσέγγιση των κονδυλωμάτων Ηλέκτρα Νικολαΐδου Επ. Καθηγήτρια Δερματολογίας Α’ Κλινική Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων Ιατρικής Σχολής Παν/μίου.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ: ΚΑΡΑΜΠΗ- ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ- ΑΜΑΛΙΑ ΠΛΑΣΣΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΠΑΓΩΝΗ ΕΛΕΝΗ ΡΟΜΠΟΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΟΥΚΗ ΕΛΕΑΝΝΑ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ.
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ασθένειες ή λοιμώξεις οι οποίες προκαλούνται από οργανισμούς οι οποίοι μεταδίδονται.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Σύνοψη κεφαλαίου: Υγεία παιδιών. Υγεία γυναικών. Υγεία ανδρών. Υγεία ηλικιωμένων ενηλίκων.
 Ορισμός σεξουαλικής επαφής  Οφέλη του σεξ στον άνθρωπο  Αντισυλληπτικές μέθοδοι  Ορμόνες κατά τη σεξουαλική επαφή  Σεξουαλική επαφή κατά την εγκυμοσύνη.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ KEGEL Άσκηση 1: ‘Οταν νιώθετε την ανάγκη για ούρηση, προσπαθήστε να κρατήσετε τα ούρα, όπως όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη τουαλέτα. Άσκηση 2: Κατά.
ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ HIV ΛΟΙΜΩΞΗ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Διονύσιος.
ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΑΓΝΗ ΕΣΔΥ/ΤΕΙ: ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΙΟΓΕΝΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΝΦ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος
ΔΙΑΛΕΞΗ 13 Σεξουαλικώς Mεταδιδόμενα Nοσήματα (ΣΜΝ)
Προφύλαξη και Αντιμετώπιση
1η Δεκεμβρίου.
Παπαχρήστου Κωνσταντίνα Σάγου Όλγα Σεϊτανίδη Ελένη Χουντάση Βασιλική
2.2.2 Διαλύματα Το θαλασσινό νερό, το νερό της βρύσης
ΠΡΌΛΟΓΟΣ Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τα αφροδίσια νοσήματα διότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους στη.
Αντισύλληψη Ναριμάν Άττα Κορίνα Βέλλα Έφη Κούκουζα Θοδωρής Μουδούρης
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ ΑΝΝΑ ΚΥΡΟΥ ΜΥΡΤΩ ΛΙΑΤΟΥ ΤΙΝΑ ΜΠΑΝΤΟΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΠΝΑΡΑ.
Μετάδοση και αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών
«Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» Κατερίνα Σεριάτου
Φάκελος «Αντισύλληψη»
ΑΑ 061 ΠΡΟΛΗΨΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΕΝΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
AIDS.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Στόχος της παρουσίασης είναι να πληροφορήσει το σεξουαλικώς ενεργό κοινό για την πρόληψη των αφροδίσιων νοσημάτων ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : XΑΝΤΑΒΑΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

 Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της σεξουαλικής μετάδοσης των ΣΜΝ είναι να αποφεύγεται η επαφή με μέλη του σώματος ή υγρά που μπορεί να οδηγήσουν σε μεταφορά με ένα μολυσμένο σύντροφο. Δεν αφορούν όλες οι σεξουαλικές δραστηριότητες την επαφή: το cybersex, το phonesex ή ο αυνανισμός από απόσταση είναι οι μέθοδοι για την αποφυγή επαφής.

 Οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να εξετάζονται για ΣΜΝ πριν την έναρξη της σεξουαλικής επαφής, ή πριν ξαναρχίσουν και πάλι μαζί, όταν ο ένας από τους δύο είχε επαφή με κάποιον άλλο  Ο εμβολιασμός πριν από την έναρξη της σεξουαλικής επαφής, συνιστάται να διασφαλίσει τη μέγιστη προστασία.

 Η σωστή χρήση των προφυλακτικών μειώνει την επαφή και τους κινδύνους.  Τα γυναικεία προφυλακτικά παρέχουν προστασία μόνο όταν χρησιμοποιούνται σωστά ως φραγμός, και μόνο από και προς την περιοχή που καλύπτουν.  Αποφεύγοντας την αναστροφή του προφυλακτικό, φορώντας το προφυλακτικό μία φορά με ή χωρίς εκσπερμάτιση.

 Αποφυγή προφυλακτικών κατασκευασμένα από ουσίες διαφορετικές από λατέξ, πολυισοπρένιο ή από πολυουρεθάνη διότι δεν προστατεύουν από τον ιό HIV.  Αποφεύγοντας τη χρήση λιπαντικών που έχουν ως βάση το πετρέλαιο (ή οτιδήποτε λάδι ) με προφυλακτικά λατέξ, μιας και το πετρέλαιο μπορεί να δημιουργήσει τρύπες σε αυτά.

 Χρησιμοποιώντας προφυλακτικά με γεύση για στοματικό σεξ και μόνο, καθώς η ζάχαρη στην αρωματική ύλη μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις ζύμης αν χρησιμοποιείται για την διείσδυση.  Η χρήση του nonoxynol-9 μπορεί να βάλει τις γυναίκες σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον HIV, γι αυτό απαγορεύεται.