31/3/20151 Προετοιμασία και Έλεγχοι Ξενοφών Γιόκαρης Όσο είμαστε νέοι μαθαίνουμε, Όσο μεγαλώνουμε καταλαβαίνουμε.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1 Δορυφορικό 2 ης ομάδας. 2 Είσαι στη μέση του μαθήματος και βλέπεις...  έναν μαθητή να βγαίνει από την αίθουσα διδασκαλίας,  δύο μαθητές να μιλούν.
Advertisements

Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Aναστάσιος Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Αθλήματος Κολύμβησης.
 Εκτίμηση Ικανοτήτων  Αντιμετώπιση Άγχους  Σχεδιασμός Παρουσίασης  Οργάνωση της Παρουσίασης  Έλεγχος του Περιβάλλοντος  Πραγματοποίηση Παρουσίασης.
Ταξιδεύοντας … με τον καλύτερο μου φίλο …
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Μαρια Κουτάτζη ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012.
Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» στο πλαίσιο των αξόνων προτεραιότητας.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Δουλεύοντας με Σχέδια Εργασίας – Η μέθοδος Project Γιάννης Ρουσσάκης / Μαρία Κουτάτζη.
ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΤΔΕ ΡΟΔΟΣ 2010
Γιατί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα;. Τα Πολιτιστικά προγράμματα προϋπήρχαν του θεσμού. Θετικό γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και παράδοση. Αρνητικό γιατί δεν είναι.
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Βασικές δεξιότητες μελέτης. Β. Βασιλείου.
Γενική Αυτός είναι ο δευτερεύων τίτλος. Εισαγωγή Αναφέρετε το σκοπό της συζήτησης Παρουσιάστε τον εαυτό σας.
ΜΠΑΟΥΡΑΚΗ ΤΟΝΙΑ ΓΡΑΣΕΠ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ -Νοέμβριος 2009
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Παίζω, γελάω, περνάω όμορφα»
Συνεργατική τέχνη, αφήγηση και συμπεριληπτική εκπαίδευση
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.
1.1 Τίτλος Διδακτικής Πρακτικής «Ψυχική Υγεία – Διαπροσωπικές σχέσεις»
Δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας μάθησης Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης Παπαδόπουλος Πάρης.
Συγγραφή και παρουσίαση άρθρων Περιεχόμενο Δομή Διαδικασία Πως γίνομαι καλύτερος Μέρος Α: Περιεχόμενο + Δομή + Διαδικασία Μέρος Β: Πως γίνομαι καλύτερος.
Τίτλος δραστηριότητας: Όνομα Εκπαιδευτικού: Σχολείο:
10/1/20151 Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία Κ. ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04 Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04 ΑΘΗΝΑ 2012.
 Εισαγωγή  Χωροταξική κατανομή  Προσωπικό  Μαθησιακές μέθοδοι  Επίλογος.
Πώς φθάσαμε εδώ…; ΜΑΣΟΥΡΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΑ
Κατασκευή σεναρίου διδασκαλίας με τη χρήση εργαλείων web 2.0
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ H εξώδικη Διευθέτηση Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης: Παράπονα Καταναλωτών Αιτήσεις Χρεωστών για Διορισμό Διαμεσολαβητή για Αναδιάρθρωση.
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015Σάββατο, 28 Μαρτίου Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας ΥΠ.Ε.Π.Θ.  Γενική.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
 ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΧΙΟΥΜΟΡ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ  ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ  ΦΑΝΤΑΣΙΑ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ - ΠΡΟΤΥΠΟ.
Δημιουργία Παρουσίασης Εισαγωγή Η ανάγκη παρουσίασης της εργασίας σας Θα μάθετε διάφορους τρόπους για να παρουσιάσετε την εργασία σας Το σχετικό υπόβαθρο.
31/03/2015 Καθηγητής : Δρίμτζιας Βασίλης 1 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο: ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
Κάνε τη ζωή σου comic «Μια μέρα στο σχολείο»
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Μερικές φορές νιώθω πολύ θυμωμένη!!
Προϊστορία Η Εποχή του λίθου.
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μια τάξη να μας χωρά …»
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται.
Διάλεξη : είναι η μετάδοση γνώσεων από τον δάσκαλο στο μαθητή με το λόγο, την επίδειξη αντικειμένων, την υποδειγματική εκτέλεση δεξιοτήτων ( πνευματικών.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Συνέντευξη με νήπια.
Υγεία και Ευεξία Μαθητών/τριών
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
Το σώμα ως μια μηχανή.
Παρουσίαση στο μάθημα «Διγλωσσία και εκπαίδευση»
Εκπαιδευτική παρουσίαση
Πρακτική Άσκηση σε Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Εναλλακτικές εφαρμογές αξιολόγησης
κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Πρότυπο Πειραματικό 2/Θ ΔΣ Πανεπιστημίου Πατρών
Κατανοώντας τους φίλους Carol Grey The sixth sense II
Εισήγηση Δρ. Δ. Δαποντας.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ Γιαλυράκη Πόπη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας(Msc), Play Therapist Θεραπεύτρια ζευγαριών (ICEEFT), Εκπαιδεύτρια ομάδων γονέων(Gordon-Fillial)
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Τίτλος εκπαιδευτικής παρουσίασης
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

31/3/20151 Προετοιμασία και Έλεγχοι Ξενοφών Γιόκαρης Όσο είμαστε νέοι μαθαίνουμε, Όσο μεγαλώνουμε καταλαβαίνουμε.

31/3/20152 Ο μισός πληθυσμός του κόσμου αποτελείται από άτομα που έχουν κάτι να πουν και δεν το λένε. Το άλλο μισό δεν έχει τίποτα να πει, παρά ταύτα το λέει

31/3/20153 Ανάλυση Ακροατηρίου Σαν εκπαιδευτές πρέπει να αναλύσουμε το ακροατήριο και μετά να αποφασίσουμε για όλα τα άλλα.

31/3/20154 Ανάλυση Ακροατηρίου ΑΝΑΛΥΣΗ: Ποιοι θα είναι και πόσοι; ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ: Ποιες είναι οι γνώσεις τους γύρω από το θέμα; ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ: Ηλικίες, φύλο, εκπαιδευτικό επίπεδο, κλπ;

31/3/20155 Ανάλυση Ακροατηρίου ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: Γιατί θα παρευρίσκονται στο σεμινάριο, ποιος τους το ζήτησε;

31/3/20156 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Πού θα γίνει; Σε ειδική αίθουσα; Στο χώρο τους;, Πού θα στέκομαι όταν μιλάω; Θα μπορούν να με βλέπουν όλοι; Ανάλυση Ακροατηρίου

31/3/20157 Ανάλυση Ακροατηρίου ΑΝΑΓΚΕΣ: Ποιες είναι οι ανάγκες του ακροατηρίου, του πελάτη και οι δικές μου; Τι θέλω να πετύχω;

31/3/20158 ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Πώς μπορώ να προσαρμόσω το μήνυμά μου για το ακροατήριο; Ανάλυση Ακροατηρίου

31/3/20159 ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ: Τι περιμένουν να μάθουν από μένα; Ανάλυση Ακροατηρίου

31/3/ Το μικρό κομμάτι της άγνοιάς μας που το ταξινομούμε και καταχωρούμε το ονομάζουμε γνώση

31/3/ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΥΛΙΚΟΥ Συγκεντρώστε πρόσθετο υλικό (τελευταία νέα, πληροφορίες, κλπ. Ερευνήστε το πρόσθετο υλικό και ότι άλλο έχετε έτοιμο Συγκεντρώστε στοιχεία, όπως τελευταία νέα, γνώμες ειδικών, κλπ. Σκεφτείτε πως θα ερεθίσετε το ενδιαφέρον τους από την αρχή με ένα καλό άνοιγμα

31/3/ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΥΛΙΚΟΥ Σκεφτείτε πώς θα κλείσετε, να είναι μια σύνοψη μέσα από ανατροφοδότηση, ένα σχέδιο δράσης Διαλέγετε από τη συλλογή σας κάποιους ενεργοποιητές που θα χρησιμοποιήσετε. Αστεία, ρητά, εικόνες, κλπ Αυτό το υλικό θα το χρησιμοποιήσετε στη δημιουργία του σχεδίου μαθήματος

31/3/ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Ανάλυση Προετοιμασία υλικού Ετοιμασία διαφανειών-σημειώσεων Προετοιμασία σκοπιμότητας Ενέργειες. Τι να κάνω;

31/3/ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Γιατί κάνετε αυτή την εκπαίδευση; Τι θέλεις από την ομάδα να είναι σε θέση να κάνει; Ποιοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα; Πόσο θα διαρκέσει η εκπαίδευση; Πώς αισθάνεται η ομάδα σχετικά με την εκπαίδευση;

31/3/ Γνώση είναι να γνωρίζετε γεγονότα. Σοφία είναι να γνωρίζετε τι κάνετε με αυτά.

31/3/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Να καταλάβει…. Να γνωρίζει…. Να νοιώθει…. Δεν είναι μετρήσιμα, αοριστολογίες και …ευχολόγια

31/3/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Να είναι σε θέση να μετράει τα …. Να είναι σε θέση να εκτελεί τις πιο κάτω εργασίες…. Να είναι σε θέση να συντηρεί το …. Να είναι σε θέση να κάνει βάρδια…. Μετρήσιμοι και συγκεκριμένοι

31/3/ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Αν κάνεις όνειρα για ένα χρόνο, φύτεψε ρύζι, Αν κάνεις όνειρα για 10 χρόνια, φύτεψε δέντρα, Αν όμως κάνεις όνειρα για 100 χρόνια, χτίσε σχολεία

31/3/ ΔΟΜΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Μοντέλο Marian Woodall Μοντέλο Adendorff Μοντέλο Hugo Legrah

31/3/ Μοντέλο Marian Woodall Δημιουργείστε ένα μήνυμα που θέλετε να πάρουν μαζί τους οι εκπαιδευόμενοι, μεγέθους μιας πρότασης. Προετοιμάστε αυτοκόλλητα με φράσεις

31/3/ Μοντέλο Adendorff Άνοιγμα Δημιουργία ενδιαφέροντος Προτάσεις Κλείσιμο

31/3/ Μοντέλο Hugo Legrah Hook: Πρόκληση με αστείο, τραγούδι, εικόνα, κλπ Unterstand: Γιατί βρίσκομαι εδώ; Gap: Το γνωστικό διαφέρει στον καθένα Obective: Διατύπωση στόχων Learning: Μάθηση, κύριο μέρος Exercise: Ασκήσεις-πρακτική Guide: Καθοδήγηση για εφαρμογή Review: Συνοψίστε τα κύρια σημεία Action Plan: Συμφωνία για σχέδιο δράσης με παρακολούθηση Follow Up Hook: Ένα αστείο για κλείσιμο

31/3/ Το πρόβλημα με την άγνοια είναι πως όσο βαθαίνει αποκτά μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό της

31/3/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ Υπάρχουν τρόποι για να κερδίσετε το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων Η γνώση απαιτεί ενεργοποιημένο εκπαιδευτικό

31/3/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ Προσωποποιήστε τη μάθηση (Πριν από χρόνια έμαθα ότι…) Κάντε τη διαδικασία της μάθησης χαρούμενη, με κέφι (Συνταγή: εκπαίδευση-διασκέδαση- χιούμορ από την αρχή) Βάλτε να συμμετέχει και τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου (ενεργοποιητές-βράβευση- τεχνικές)

31/3/ Παραμένουμε νέοι για όσο διάστημα μπορούμε να μαθαίνουμε, να υιοθετούμε νέες συνήθειες και να αντέχουμε στις αντιφάσεις

31/3/ … και τώρα παιχνίδι!!!!!!

31/3/ Θέμα Αποτελεσματικός προϊστάμενος

31/3/ Η πιο απαραίτητη δουλειά του πολιτισμού μας είναι να διδάσκουμε στους ανθρώπους πώς να σκέφτονται

31/3/ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Εξηγείστε τους στόχους Πουλήστε τους τα οφέλη Κάντε το με ενθουσιασμό Συνδέστε την άσκηση με προηγούμενες ασκήσεις Μοιραστείτε μαζί τους τα συναισθήματά σας Εκφράστε την εμπιστοσύνη σα; Στους συμμετέχοντες

31/3/ Το μυστικό της διδασκαλίας είναι ο σεβασμός στο μαθητή. L.W. Emerson

31/3/ Οι αναλφάβητοι του 21ου δεν θα είναι αυτοί που δεν θα μπορούν να διαβάσουν ή να γράψουν αλλά αυτοί που δεν θα μπορούν να μαθαίνουν, να ξαναμαθαίνουν, και να ξαναμαθαίνουν. Alvin Toffler

31/3/ Ευχαριστώ για την υπομονή που κάνατε και την ευγενή συμπεριφορά σας η οποία με βοήθησε να μην μου ανέβει η πίεση και να με τρέχετε. Αν το καλοσκεφτούμε, μάλλον εσείς κερδίσατε γιατί δεν μπήκατε στο κόπο να με τρέχετε μεσημεριάτικα και έτσι θα χάνατε τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις σας.

31/3/ Ουφ! τη σκαπουλάρισα για σήμερα!

31/3/ Βιβλιογραφία 1.Εκπαίδευση εκπαιδευτών Α. Κατσαλής (Κλειδάριθμος) 2.Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΣΕΚ (ΕΚΕΠΙΣ) 3.Σημειώσεις ΑΣΠΑΙΤΕ 4.Σημειώσεις Γιόκαρης