ΑΠΟΣΤΟΛΗ : Μετά την επιστημονική επιτυχία του Astro-1 αποστολή, εγκρίθηκε η Astro-2 ως συνέχεια της πτήσης. Τα τρία τηλεσκόπια ακτινοβολίας, το οποίο πέταξε.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΒΛΑΧΑΚΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ ΚΑΛΤΣΗ ΕΦΗ ΚΑΝΑΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ-ΜΑΡΙΑ
Advertisements

Γένεση, εξέλιξη και μέλλον του Σύμπαντος
1 Ανάπτυξη μέσω πρόσβασης σε Διεθνοποιημένα Δίκτυα Εφοδιαστικής Αλυσίδας EXPORT SUMMIT Roadmap to Growth Θεσσαλονίκη 3-4 Μαΐου 2012.
Τίτλος: Προστασία υπολογιστικού συστήματος,Εργονομία
Λειτουργικά Συστήματα
7.5.2 Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΚΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Τι ξέρετε για την ΟΡΑΣΗ;
Άρης Σωτηρόπουλος Εθνικό Δίκτυο Έρευνας Τεχνολογίας Διημερίδα: «Εισαγωγή στο EGEE» Αθήνα, ΕΜΠ, Μαρτίου 2006.
Μαθηματικά & Λογοτεχνία
Το μάθημα της Αστρονομίας και Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα
SN 1987A Παρουσίαση Ερευνητικής Πρότασης. 1. Υπερκαινοφανείς Ορισμένοι αστέρες κατά το τέλος της ζωής τους (αφού κάψουν όλο το υδρογόνο που περιέχουν)
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΣΗΜΠΑΝ.
ΥΠΟΘΕΜΑ: «ΕΙΔΗ ΟΘΟΝΩΝ».
ASTRO 1 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ο "Astro Παρατηρητήριο" αναπτύχθηκε ως ένα σύστημα τηλεσκοπίου που θα μπορούσε να πετάξει πολλές φορές στο διαστημικό λεωφορείο. Το Astro-1.
Το διάγραμμα H-R της εργασίας μας…
Γεωδαιτικά συστήματα μέτρησης από απόσταση και η συμβολή τους στην Επιστήμη του Τοπογράφου Μηχανικού Δρ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ. ΕΜΠ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια.
Εικονικη πραγματικοτητα
Βάσεις Δεδομένων II Διαχείριση Δοσοληψιών Πάνος Βασιλειάδης Σεπτέμβρης 2002
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
Τεχνολογία Α΄ Γυμνασίου
Μεταφορά ενός Ερευνητικού Εργαστηρίου στη Σχολική Αίθουσα για τη Διδασκαλία των Φ.Ε. Η περίπτωση του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Εργαστηρίου ΕΥΔΟΞΟΣ Ανδρικόπουλος.
Θέαμα από το τηλεσκόπιο Hubble
1 Υλοποίηση διαλέξεων σύγχρονης εκπαίδευσης Τσέλιος Δημήτρης Καθηγητής Εφαρμογών Ημερίδα παρουσίασης του έργου «Προηγμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης.
Μοντέλα Συστημάτων Παρουσιάσεις των συστημάτων των οποίων οι απαιτήσεις αναλύονται.
Επεξεργαστής Παρουσιάσεων λογισμικό Ο Επεξεργαστής παρουσιάσεων είναι και αποτελείται από μια ομάδα από οπτικά εργαλεία που βοηθούν το χρήστη να δημιουργεί.
Ερευνητικές Εργασίες Α΄ Λυκείου Ιανουάριος 2012
Το πώς και το γιατί…. ΑΣΤΡΟΝΟΜΙKEΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Νίκη Μαματσή Φυσικός.
ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ.
Οι Εφαρμογές της τεχνολογίας στην Αστρονομία Δαμιανίδου Ε,Ελεύθερας Α,Καραγεωργίου Β, Καραγιαννίδου Μ,Μαντόπουλος Α,Ιονίδου Λ Σχολικό έτος Αριστοτέλειο.
Εργασία Στην Αστρονομία. Κανακάκης Κων/νος. Ματσούκας Τσαπραζλής Χρήστος.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιστημονική μέθοδος
Η Φυσική με Πειράματα Α΄ Γυμνασίου.
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ NEWALL
Ασκήσεις φακών. FF Μικρή λάμπα η ακτίνα από τη λάμπα δεν περνά από την κυρία εστία, όμως περνά η προέκταση της Είδωλο λάμπας (φανταστικό)
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης: Μετρήσεις Θερμοκρασίας – Η Βαθμονόμηση Ηλ
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ ΑΡΗΣ ΚΡΟΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ.
Διαστημική τεχνολογία
Πληροφοριακά Συστήματα και Επιχείρηση
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΕ 5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
1ο ΕΠΑ.Λ. ΣΟΦΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Β’ ΤΑΞΗ
Διάλεξη 13 Βαρυονική και Σκοτεινή Ύλη Βοηθητικό Υλικό: Liddle κεφ. 9.1.
Βασικά στοιχεία Τηλεσκοπίου Ενίσχυση Φωτός Μεγέθυνση Γ. Νικολιδάκης.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ “ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ” Κίνηση, επεξεργασία και μαθησιακές προσαρμογές.
Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Υπολογιστών Β’ τάξη Γενικού Λυκείου Γενικής παιδείας Καθηγητής: Τζουμάκα Χριστίνα.
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πέικου Μαρία Α.Ε.Μ:3867 Ο ΧΡΟΝΟΣ 1 2η Εργαστηριακή Άσκηση.
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Εργαστήριο Τεχνολογίας Υλικών 1 Καταστροφικοί έλεγχοι. Διενεργούνται σε σωστά επιλεγμένο δείγμα και καταστρέφουν το δείγμα. Μη καταστροφικοί.
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας: Κατασκευή διδακτικού πακέτου προσομοίωσης των μηχανικών ταλαντώσεων.
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας 2 η Εργαστηριακή Άσκηση Διδάσκων: Γ. Παλαιγεωργίου ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ Α.Ε.Μ.: 3783.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ fdtugy
ΣΕΛΕΜΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ Α.Ε.Μ.: 3876
Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ
Χαρακτηριστικά Συστημάτων ΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
Ασύρματα μέσα μετάδοσης
Τι είναι; Τι περιλαμβάνει;
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : κ.Μαυροματάκη
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΡΓΟΥ
Θεόδωρος Γιουρτσιχίν Ο Θεόδωρος Νικολάγιεβιτς Γιουρτσίχιν (3 Ιανουαρίου 1959) είναι Ελληνορώσος κοσμοναύτης. Ο γιος του Νικολάι Φιοντόροβιτς Γιουρτσίχιν.
Ηλιακο συστημα.
<<Η Βαρύτητα>>ΗΕργασία πληροφορικής
Επίβλεψη συνεργατικών δραστηριοτήτων με Ταμπλέτα
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: Γνωριμία με το Λογισμικό
ΤΟΜΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Επιστημονικοί τομείς χωρίζονται σε :
ΠΑΜΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Η σκέψη και πράξη του εκπαιδευτικού
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Άγγελος Ακριβόπουλος 5 ο γυμνάσιο Α΄1.
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων Εργαστήριο Φυσικής-Μηχανικής Δρ. Νίκος Αραβαντινός-Ζαφείρης.
Υλοποίηση &΄Έλεγχος σχεδιασμού μάρκετινγκ Δρ. Μάλαμα Ελεονώρα Ιουλία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΠΟΣΤΟΛΗ : Μετά την επιστημονική επιτυχία του Astro-1 αποστολή, εγκρίθηκε η Astro-2 ως συνέχεια της πτήσης. Τα τρία τηλεσκόπια ακτινοβολίας, το οποίο πέταξε για το Astro-1, ήταν να συγκεντρωθούν για το Astro-2. Αυτά τα τηλεσκόπια ήταν η υπεριώδης απεικόνισης που λειτουργούν στο εύρος Angstrom το τηλεσκόπιο Hopkins λειτουργίας Angstroms, και η Ουισκόνσιν Πείραμα Photopolarimetry (WUPPE ) που λειτουργούν Angtroms. Επρεπε να αναβαθμιστεί για τη δεύτερη πτήση, με νέες οπτικές επιστρώσεις, η οποία ενίσχυσε την απόδοση του τηλεσκοπίου.

 Τα τρία τηλεσκόπια είχαν προγραμματιστεί να κάνουν ταυτόχρονες παρατηρήσεις των αντικειμένων, όπως τα άστρα, γαλαξίες και κβάζαρ, δεδομένο ότι πολλοί στόχοι της επιστήμης και επιλεγμένων αστρονομικών στόχων των τριών ομάδων όργανα είναι αλληλένδετα. BBXRT, το οποίο ήταν εν πλω ASTRO 1, δεν πέταξε στο ΑΣΤΡΟ 2.  Τα τηλεσκόπια ήταν τοποθετημένα σε παλέτα Spacelab στον κόλπο ωφέλιμων φορτίων της μεταφοράς ( πτήση STS-67). Το μέσο κατάδειξης Spacelab System (IPS), παλέτες, και αεροηλεκτρονικών χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνδεση με το Shuttle και για τον έλεγχο και χειρισμό των δεδομένων.

 Η IPS παρέχει μια σταθερή πλατφόρμα, κρατά τα τηλεσκόπια ευθυγραμμισμένα, και παρέχει διάφορες δυνατότητες παρακολούθησης και δείχνει τηλεσκόπια

 Το Astro παρατηρητήριο απαιτεί δύο ειδικούς της αποστολής και των ειδικών ωφέλιμων των φορτίων για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων της από την Μεταφορά πρυμναίο κατάστρωμα πτήσης. Μέσο ελέγχου και γρήγορη ματιά ανάλυσης δεδομένων σχεδιάζονται σε πραγματικό χρόνο τις λειτουργίες εδάφους. Το Πρόγραμμα Παρατηρητής Επισκέπτης περιλήφθηκε για Astro-2. Τα τηλεσκόπια παρατηρήθηκαν πάνω από 250 αστρονομικά αντικείμενα πριν από την επιστροφή στη γη μετά από μια 16- ημέρη της πτήσης. ΕΡΑΛΝΤΟ ΚΑΦΑ ΤΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 21/11/2012