Η Δημοκρατία της Λετονίας ( λετονικά : Latvijas Republika ) είναι χώρα στη περιοχή της Βαλτικής στη Βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με την Εσθονία, τη Ρωσία,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© GfK 2013 | Η Επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη – 2013 | Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου GfK Hellas | Consumer Experiences | Dr. Spyridon Tryfonas Αθήνα, 4 Φεβουαρίου.
Advertisements

Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
Η Κύπρος ετοιμάζεται για το ευρώ… …το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Κύπρος ετοιμάζεται για το ευρώ… …το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Οι μαθητές της Ε1 τάξης Δημήτρης-Ελένη παρουσιάζουν την εξής άσκηση.
Ευρωπαϊκή Ένωση όργανα και οργανισμοί.
Ευρωπαϊκη ενωση Το μετέωρο βήμα….
Ιστορία της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας
Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΥ.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΚΟΛΗ.
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
Ρωσία (ή Ρωσική Ομοσπονδία)
Διανεμητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης Μάνος Ματσαγγάνης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.
Οι δυο εμφύλιοι πόλεμοι.  Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 ξέσπασαν οι πρώτες βίαιες συγκρούσεις, λίγο μετά την απόφαση για την ανεξαρτησία του Σουδάν,
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Σεπτέμβριος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ για την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2014 Απρίλιος 2014.
ΒΙΡΜΑΝΙΑ: Ο Στρατοσ στην εξουσια Η δικτατορία της Βιρμανίας: Πώς και γιατί παραμένουν οι στρατιωτικοί στην εξουσία επί δεκαετίες;
6 MRB, Συλλογή στοιχείων: 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Εξωτερική Πολιτική: Τουρκία – Κυπριακό – ΠΓΔΜ - Κοσσυφοπέδιο 1 6 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ( Τουρκία.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
Περιφερειακή Πολιτική ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δεκέμβριος 2004 EL Κανονισμοί 1 Πολιτική συνοχής ( ) Πρόταση της Επιτροπής για νέους κανονισμούς 14 Ιουλίου.
Ιστορική Αναδρομή Η Ευρωπαϊκή Ιδέα, δηλαδή η ιδέα μιας κοινής ανθρωπιστικής Ευρώπης, αποτέλεσε όραμα πολλών φιλοσόφων (π.χ. Καντ, Κομένιος, Ουγκώ). Οι.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΚΑΡΒΟΥΝΗ
Φινλανδία Η Φινλανδία είναι χώρα της βόρειας Ευρώπης. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σουηδία, την Νορβηγία, την Ρωσία και την Βαλτική θάλασσα. Έχει έκταση
5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
Η Οικονομική Κρίση και η Διεθνής Οικονομική Συνεργασία και Ολοκλήρωση Διαλέξεις για το Μάθημα Διεθνής Οικονομική Συνεργασία και Ολοκλήρωση Δημήτρης Κατσίκας.
Εργασία στην γεωγραφία Σπυριδάκου Χαρά
Γαλαξίες.
Ευρωπαϊκή Ένωση.
Λίγα λόγια για τη Αγγλία Πρωτεύουσα νόμισμα κλπ. Εικόνες Επομένη χωρά
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ.
Πολωνία Η Πολωνία, επίσημα Δημοκρατία της Πολωνίας πολωνικά: Rzeczpospolita Polska, είναι χώρα της ανατολικής Ευρώπης που συνορεύει με τη Γερμανία, την.
Οι θάλασσες της Ελλάδας
Λετονία. Η Δημοκρατία της Λετονίας (λετονικά: Latvijas Republika) είναι χώρα στη περιοχή της Βαλτικής στη Βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με την Εσθονία, τη.
ΛΑΛΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Β2 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.
Κωνσταντίνος Οικονομίδης
Παραολυμπιακή Τοξοβολία
Γιάννης Ρίτσος.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Σεπτέμβριος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού.
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Κωνσταντίνος Οικονομίδης Γ΄2 Θρησκευτικά ΘΕ1: Η Χριστιανοσύνη στον σύγχρονο κόσμο.
Ηφαίστειο Χαβάης ΚΙΛΑΟΥΕΑ: Η εργασία αυτή θα μας μιλήσει για τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρεται για το ενεργότερο ηφαίστειο στην Γη το Κιλαουέα. Αυτό.
Από τη χρεοκοπία στο στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί (1893 – 1909)
ΜΠΟΡΝΤΟ-ΓΑΛΛΙΑ.
ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΚΟΥΤΟΣ ΜΑΡΒΙΝΑ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ
Λετονία.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Γεωγραφικά Στοιχεία ● Έκταση: km² ● Πρωτεύουσα: Σόφια ● Πληθυσμός: ● Γλώσσες: Βουλγαρική, Τουρκική, Τσιγγάνικη και άλλες.
Μαθαίνω για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, το Δ.Ν.Τ. και το Νέο Πρόγραμμα Στήριξης και Σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών.
λΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: βασιλικη-ελενη ζωιδη
«Η χώρα μου η Ευρώπη!!!» (ταξίδι γνωριμίας)
Βασιλική Ηρακλέους Στ’1
Παπάζης Γεώργιος Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα
Παρουσίαση για την Ισπανία
Μια εργασία του: Παντελή Μάρη Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
Σε όλα τα όργανα της Ε.Ε. αντιπροσωπεύονται τα κράτη-μέλη.
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Το χρονικό του «εμφυλίου» στη Συρία
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΤΑΞΗ Ε΄.
Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
Η μεγάλη διεύρυνση Η ένωση Ανατολής και Δύσης
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η Δημοκρατία της Λετονίας ( λετονικά : Latvijas Republika ) είναι χώρα στη περιοχή της Βαλτικής στη Βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με την Εσθονία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τη Λιθουανία. Η Λετονία έχει έκταση τ. χλμ. και πληθυσμό κατοίκους [4] με βάση εκτιμήσεις του λετονικά Ευρώπη Εσθονία Ρωσία Λευκορωσία Λιθουανία [4] Πρωτεύουσα Πρωτεύουσα της Λετονίας είναι η Ρίγα ( κάτοικοι ). Το 60% του πληθυσμού είναι Λετονοί, ενώ σχεδόν το 30% είναι Ρώσοι. Επίσημη γλώσσα είναι η λετονική, η οποία ανήκει στην ομάδα των βαλτικών γλωσσών. Επίσημο νόμισμα είναι το Ευρώ από την 1 η Ιανουαρίου Ρίγα λετονική βαλτικών γλωσσών Ευρώ Η Λετονία είναι μία από τις τρεις βαλτικές χώρες που μετά τον Β ' Παγκόσμιο Πόλεμο προσαρτήθηκαν στην τότε ΕΣΣΔ. A πέκτησε την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ τον Αύγουστο του Την 1 η Μαΐου 2004 η χώρα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. βαλτικές χώρες Β ' Παγκόσμιο Πόλεμο ΕΣΣΔ19911 η Μαΐου2004 Ευρωπαϊκής Ένωσης Πρόεδρος της χώρας είναι ο Άντρις Μπέρζινς. Άντρις Μπέρζινς Ο στρατός της χώρας, από την 1 η Ιανουαρίου 2007, είναι πλήρως επαγγελματικός. Οι τελευταίοι μη επαγγελματίες στρατιώτες απολύθηκαν στις 23 Νοεμβρίου η Ιανουαρίου Νοεμβρίου2006

Τον Ιανουάριο του 2009 στη Ρίγα πραγματοποιήθηκαν ταραχές αναφορικά με την οικονομική κρίση και τη λήψη μέτρων λιτότητας από την κυβέρνηση. Οι διαδηλωτές ζήτησαν τη διάλυση του Κοινοβουλίου, ενώ ο Πρόεδρος Βάλντις Ζάτλερς προειδοποίησε για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αν αποτύχει η Βουλή να ικανοποιήσει τα αιτήματα των πολιτών. [5] H κυβέρνηση μεταξύ άλλων προέβη σε περικοπές μισθών, με σκοπό να λάβει χρηματοδότηση ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ΕΕ. Για τον ίδιο λόγο προχώρησε στην απόσυρση των λιγοστών στρατιωτών της (17) από το Κοσσυφοπέδιο, τον Αύγουστο του [6]2009 Βάλντις Ζάτλερς [5] Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΕΕ Κοσσυφοπέδιο [6] Την 1 η Ιανουαρίου 2014 η χώρα έγινε μέλος της ευρωζώνης. [7]. Μέχρι την ημέρα εκείνη, το εθνικό νόμισμα της χώρας ήταν το Λατς. Το προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού είναι, με βάση εκτιμήσεις του 2013, τα 73,19 χρόνια. Οι γυναίκες ζουν 78,53 χρόνια και οι άνδρες ζουν 68,13 χρόνια. 5%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1 ευρωζώνης [7] Λατς