Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ski cross Ένα νέο αγώνισμα. Ski cross Ολυμπιακοί αγώνες Νέων 2016 Λιλλεχάμερ Νορβηγία Αθλητές και αθλήτριες ετών 60 κορίτσια 70 αγόρια.
Advertisements

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ.
Γυμναστική,Αθλητισμός
Κλασικός Αθλητισμός (Στίβος)
ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης ΘΕΜΑ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ :
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ
Αννα Κορακάκη η πρωταθλήτρια
ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΘΕΜA:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ1)ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Το ποδήλατο στην Καρδίτσα
Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα
Τα Αθλήματα Των Ολυμπιακών Αγώνων.
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ
ΠΥΓΜΑΧΙΑ Δεν επιτρέπονται οι λαβές και τα χτυπήματα στα γεννητικά όργανά. Ο πυγμάχος αν παραδεχόταν ότι έχανε έπεφτε στο έδαφος.
ΣΤΙΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ.
Χοροί Κώστας κ. – Γιάννης Φ..
Ενόργανη – Ρυθμική- Τραμπολίνο-Ακροβατική γυμναστική
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Το σκι ή χιονοδρομία είναι ένα χειμερινό άθλημα.
ΙΠΠΑΣΙΑ Η Ιππασία, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων, συμβάλει στην αποκατάσταση και βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων.
Οι παλιοί Ολυμπιακοί Αγώνες
ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Περιεχόμενα Γενικά Ποδόσφαιρο Καλαθοσφαίριση
EXTREME SPORTS. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ RAFTING ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ.
ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ Ελaδασ
ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ Οι σκυταλοδρομίες εντάχθηκαν στα ολυμπιακά αγωνίσματα στίβου στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το Τότε διεξήχθη μια σκυταλοδρομία 1600 μέτρων.
ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε όλο και περισσότεροι να ασχολούνται με τον αθλητισμό γενικά αλλά και συγκεκριμένα με τις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες.
Επεξεργασία από την ομάδα PρojecT V
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Εξάρχου Μαρίνα Κανδρέλη Γεωργία.
Σκι,Downhill,Πεζοπορία,Snowboard,Ορειβασία
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Ρυθμική γυμναστική Κωνσταντίνα Μάστορα ΓΠ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ● ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ! ● 1 ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ● 2 ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ(2-6)ΑΤΟΜΑ.
Εισαγωγή στη Χιονοδρομία Ακαδημαϊκό έτος
ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι σε πολλές χώρες υπήρξαν παιχνίδια όπου οι παίκτες κλοτσούν μία μπάλα, όπως το επίσκυρος στην.
Κωστής Λ.. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαιότητα Οι ολυμπιακοί αγώνες ήταν οι αρχαιότεροι και σημαντικότεροι από όλους τους ελληνικούς αγώνες και η σπουδαιότερη.
Εργασία για τον όμιλο Γυμναστικής Επιμελητής καθηγητής: Αθανασόπουλος Λάμπρος Θέμα εργασίας: Θετικά αθλητισμού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ε΄. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ Η Τοξοβολία είναι ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δημήτρης. Κ Κωνσταντίνος. Ξ. Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στην Αθήνα το 'Aρχισαν στις 6 Απριλίου, ανήμερα του.
Παραδοσιακοί Χοροί. Περιεχόμενα Εισαγωγικά Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)
Αθλήματα. Ολυμπιακοί Αγώνες Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν μία σειρά αθλητικών αγώνων μεταξύ εκπροσώπων των πόλεων-κρατών και ένας από τους πανελλήνιους αγώνες.
Επιτραπέζια Αντισφαίριση. EΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ [Πινγκ Πονγκ]  Προέλευση: Δεκαετία 1890 στην Αγγλία  Στην δεκαετία του 1920 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι.
TΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΥΛΙΑΘΕΟΔΩΡΑΕΛΕΝΗΕΛΕΝΑ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Μ. ΕΦΗ Π.. Οι ολυμπιακοί αγώνες είναι αθλητική οργάνωση με πολλά αθλήματα και γίνονται κάθε 4 χρόνια. Ξεκίνησαν από την αρχαία.
Υπεύθυνος μαθήματος: Αμούτζας Κ. Επίκουρος Καθηγητής
Βασίλης Χατζηδούρος Δημήτρης Φοινίκης
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 2017 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Πολεμικές Τέχνες-Στίβος
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Διδακτική Παραολυμπιακών Αθλημάτων
Στην Αρχαιότητα και Σήμερα
ΙΕΚ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΘΕΜΑ:ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Οι ολυμπιακοι αγωνεσ και ο ηροδωροσ
Ο Αθλητισμός στη πόλη μας
Ολυμπιακά αθλήματα Στέλιος Μποχορίδης Α2.
Ποδόσφαιρο 5Χ5 Αθλητές με ΠΟΤ (προβλήματα όρασης – τύφλωση)
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ολυμπιακά αθλήματα Σκι.
Οι παλιοί Ολυμπιακοί Αγώνες
Κώστας κ. – Γιάννης Φ. Χοροί. Καλαματιανό Δημοφιλέστατος δημοτικός χορός ( που λέγεται και ίσος ή συρτός ) με πανάρχαιες ελληνικές ρίζες. Άγνωστος είναι.
 ΣΤΑΔΙΟ  ΔΙΑΥΛΟΣ  ΔΟΛΙΧΟΣ  ΠΕΝΤΑΘΛΟ ΚΑΙ ΠΑΛΗ  ΠΥΓΜΗ  ΤΕΘΡΙΠΠΟ  ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΙΠΠΟΥ ΚΕΛΗΤΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΠΑΙΔΩΝ  ΠΕΝΤΑΘΛΟ ΠΑΙΔΩΝ 
Τα σχολεία του κόσμου.
ΣΤΙΒΟΣ Μάθημα: Project Τμήμα: Α’1 Συμμετέχοντες : Κων/να Μανιάτη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι οι αντίστοιχοι αγώνες των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων για τον χειμώνα. Χαρακτηρίζονται από τα χειμερινά αθλήματα πάνω σε πάγο ή χιόνι, όπως η παγοδρομία και το σκι.

EXTREME WINTER SPORTS Άλμα με σκι Αλπικό σκι Λουτζ Σκέλετον  Αλπικό σκι  Λουτζ Σκέλετον  snowboarding Μπόμπσλεϊ (Bobsleigh) Χόκεϊ Πατινάζ ταχύτητας

AΛΠΙΚΟ ΣΚΙ Μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, υπήρξε συστηματική ανάπτυξη του σκι για τα άτομα με αναπηρία, καθώς πολλοί τραυματίες πρώην στρατιώτες, θέλησαν να επιστρέψουν στο άθλημα που αγαπούσαν. Το 1948, δημιουργήθηκαν οι πρώτες σχολές που προσέφεραν μαθήματα για σκιέρ με αναπηρία. Αγώνες Αλπικού Σκι για αθλητές με αναπηρία λάμβαναν χώρα όπου υπήρχαν χιονισμένα βουνά από τα τέλη της δεκαετίας του 1940. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, οι εν λόγω αγώνες περιορίζονταν σε σκιέρ που μπορούσαν να σταθούν, ή είχαν προβλήματα όρασης.Τα αγωνίσματα του Σλάλομ και του Γιγαντιαίου Σλάλομ εισήχθησαν κατά την πρώτους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Örnsköldsvik το 1976. Η κατάβαση προστέθηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Ίνσμπρουκ, και το Super-G προστέθηκε το 1994 στο Lillehammer. Το Μονο-σκι εντάχθηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ναγκάνο το 1998

ΑΛΜΑ ΜΕ ΣΚΙ Το Άλμα με σκι είναι άθλημα με σκι στο οποίο οι αθλητές κατεβαίνουν ράμπα απογείωσης, εκτελούν το άλμα με σκοπό να προσγειωθουν όσο πιο μακριά γίνεται. Το άθλημα πρωτοαναφέρεται στην Νορβηγία το 18ο αιώνα, και από τα τέλη του 19ου αιώνα εξασκείται διεθνώς. Ήταν ήδη το πρόγραμμα των πρωτον χειμερινών αγώνων το 1924. Το άθλημα δεν εξασκείται στην Ελλάδα, διότι προϋποθέτει ειδικές εγκαταστάσεις που δεν είναι διαθέσιμες. Ο μέχρι σήμερα μοναδικός Έλληνας αθλητής στο άλμα με σκι είναι ο Νίκος Πολυχρονίδης, ο οποίος έχει το εθνικό ρεκόρ με 186 μέτρα. Το παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει από το 2011 ο Γιόχαν Ρέμεν Έβενσεν, με 246,5 μέτρα.

Ενα απο τα πιο επικίνδυνα σπορ χωρίς μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των συνθηκών ασφαλείας. Σπορ των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων που πραγματικά είναι επικίνδυνο.. Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες ( αέρας, κατασταση χιονιού…κλπ) το κάνουν very dangerous.. Ας πούμε 21χρονος Τσέχος Jan Mazoch στο World Cup event in Zakopane, Poland.

snowboarding Το snowboarding είναι ένα άθλημα που περιλαμβάνει την κατάβαση με ειδική σανίδα από ένα κεκλιμένο επίπεδο που είναι καλυμμένο με χιόνι. Η ανάπτυξη του αθλήματος επηρεάστηκε από το σέρφινγκ, το πατινάζ με σανίδα (skateboarding) και το σκι. Ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, όπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές από τη δεκαετία του 1970. Το 1998 έγινε ολυμπιακό άθλημα και συμπεριλήφθηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2008 οι πωλήσεις εξοπλισμού για το άθλημα έφταναν τα 487 εκατ. $.Το πιο κοινό στιλ του αθλήματος είναι το ελεύθερο, που γίνεται σε οποιονδήποτε τύπο εδάφους. Ως αγωνιστικό άθλημα, περιλαμβάνει ακροβατικές φιγούρες (άλματα στον αέρα με κινήσεις χεριών και ποδιών, περιστροφές και τούμπες) συνοδεία μουσικής που επιλέγουν οι ίδιοι οι αθλητές[

Επικινδυνότητα Στη χιονοσανίδα η θέση των ποδιών είναι πιο άβολη, καθώς το ένα είναι μπροστά στο άλλο σε μια μοναδική σανίδα που ολισθαίνει ανεξέλεγκτα - στην αρχή. Για το λόγο αυτό το άθλημα θεωρείται από πολλούς δυσκολότερο από το σκι. Επιπλέον, σε αντίθεση με το τελευταίο, σε περίπτωση ατυχήματος, οι δέστρες στη χιονοσανίδα δεν λύνονται εύκολα για να απελευθερωθούν τα πόδια του αθλητή .Ο καρπός και ο αστράγαλος είναι τα πιο κοινά σημεία που τραυματίζονται Κάθε χρόνο αναφέρονται γύρω στα 100.000 κατάγματα του καρπού σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της χιονοσανίδας .

Λουτζ (Luge) Στο luge (η γαλλική λέξη για το έλκηθρο), οι δρομείς κάθονται στο έλκηθρο και τραβώντας τις σταθερές λαβές στον πάγο, επιτυγχάνουν γρήγορη εκκίνηση. Πόδια, κεφάλι και σώμα είναι όσο το δυνατόν σε ευθεία για να πετύχουν οι αθλητές τη μέγιστη αεροδυναμική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταχύτητες στο Λουτζ αγγίζουν τα 140 χλμ/ώρα, χάρη στον αεροδυναμικό εξοπλισμό και τους ειδικά διαμορφωμένους παγωμένους διαδρόμους. Το Λουτζ πρωτοεμφανίσθηκε σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1964 και εποπτεύεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Λουτζ (FIL). Στην Ελλάδα, μέλος της είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομίας (ΕΟΧ).

Μπόμπσλεϊ (Bobsleigh) Το μπόμπσλεϊ δημιουργήθηκε στην ελβετική πόλη του Σεντ Μόριτζ προς το τέλος 1800 και στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το 1884 ο νικητής πήρε ως έπαθλο ένα μπουκάλι σαμπάνιας. Το άθλημα πήρε το όνομα του το 1892,όταν δημιουργήθηκε ένα νέο έλκηθρο φτιαγμένο από μέταλλο. Στη συνέχεια τελειοποιήθηκε αεροδυναμικά για να αποκτήσει μεγαλύτερες ταχύτητες. Προκειμένου να αναπτύσσει μεγαλύτερη ταχύτητα το τελειοποίησαν αεροδυναμικά. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες αγωνισμάτων:  Το διπλό και το τετραπλό ανδρών και το διπλό γυναικών.

Χόκεϊ Η λέξη χόκεϋ προέρχεται από την παλαιά γαλλική λέξη "hocquet", που σημαίνει "το ραβδί". Το χόκευ επί πάγου συμπεριλήφθη για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας το 1920, ωστόσο μπήκε σαν χειμερινό άθλημα στο Σαμονί το 1924. Θα διαγωνιστούν στο Βανκούβερ 12 αντρικές ομάδες και 8 γυναικείες. Παίζεται σε ειδικά διαμορφωμένο παγοδρόμιο με δύο εστίες, από δύο ομάδες αποτελούμενες από 6 παίκτες οι οποίες προσπαθούν να παραβιάσουν η μια την εστία της άλλης με έναν σκληρό μαύρο λαστιχένιο δίσκο που τον καθοδηγούν οι παίκτες με τη βοήθεια ενός ειδικού μπαστουνιού

Σκέλετον Είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα, όπου ο αθλητής  χρησιμοποιεί ένα ιδιόμορφο επίπεδο έλκηθρο κατασκευασμένο από μέταλλο. Ακουμπάει μπρούμυτα και αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες πάνω στον πάγο. Tο άθλημα αυτό πήρε το όνομά του το 1892 όταν εισήχθη ένα έλκηθρο κατασκευασμένο από μέταλλο και οι θεατές θεώρησαν ότι έμοιαζε με σκελετό.

Πατινάζ ταχύτητας Το πατινάζ ταχύτητας  (Speed Skating) έχει τις ρίζες του στην Ολλανδία από τον 13ο αιώνα την εποχή που τα σιδερένια πατίνια πάνω σε ξύλινες σόλες χρησίμευαν σαν μέσο μεταφοράς. Οι αθλητές μπορούν να σημειώσουν ταχύτητες πάνω στον πάγο που αγγίζουν τα 60 χλμ.  Οι αγώνες διεξάγονται σε πίστες σε σχήματος οβάλ και οι αποστάσεις που τρέχουν οι αθλητές είναι οι εξής: 500μ., 1000μ., 1500μ., 5000μ., τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, 3000μ., για τις γυναίκες, 10.000μ. για τους άνδρες και ομαδική καταδίωξη για άνδρες και για γυναίκες.

ΑΓΑΠΗ-ΗΡΑ ΚΑΖΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΟΥΛΑΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΛΗ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΕΛΟΣ