4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας Μάρτιος 2012

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Χειμερινό Τρίμηνο 2005 Η ΒΙΒΛΟΣ
Advertisements

Οι ιεραπόστολοι της Ευρώπης
Η Καινή Διαθήκη Α΄: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων
Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
4. Η Καινη Διαθηκη Β΄: Οι Επιστολες και η Αποκαλυψη
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΜΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
Ιεραποστολή στην Αφρική!!!
27 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Α// ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΚΕΕΠ ____________________________ ___ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ.
Καθεδρικός ναός Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ
Ο ρόλος των Οικουμενικών Συνόδων στη ζωή της Εκκλησίας Ο ρόλος των Οικουμενικών Συνόδων στη ζωή της Εκκλησίας.
12. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ορθοδοξίας
Η κρίση της εικονομαχίας διχάζει τους Βυζαντινούς
14. Αιρέσεις : εσωτερική πληγή της Εκκλησίας
20. Η αποσαφήνιση της αλήθειας για τις εικόνες
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ.
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΣΣΗ.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 18/10/14
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Παράδοση είναι: α) καθετί που παραδίδεται στις επόμενες γενιές. β) Η μετάδοση των διηγήσεων και των διδασκαλιών. γ)
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ
ΝΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ ΓΟΥΕΑΡ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Νικόλας Δεπούντης Τμήμα:Γ1.
ΟΙ ΑΓΙΟΙ: ΚΙΡΙΛΛΟΣ & ΜΕΘΟΔΙΟΣ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ’ Από Αντρέα Καρεσίου και Μαίρη Τσακαλίδου
Γιάννης Θοδωρής Δ1 ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.
Οι Τρεις Ιεράρχες Oι τρεις Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος γιορτάζουν στις 30 Ιανουαρίου.
Το αλαθητο και το πρωτειο του παπα
Αλέξανδρος Σμορέλ Κυριακίδης Κυριάκος. Ποιος είναι ο άγιος Μάρτυς Σμορέλ Ο Άγιος Μάρτυς Αλέξανδρος Σμορέλ (Αλέξανδρος του Μονάχου) ήταν ένας φοιτητής.
19. Οι Σύνοδοι της Εκκλησίας μεριμνούν για τη διάσωση της χριστιανικής αλήθειας  Οι Σύνοδοι αποτελούν βασικό θεσμό της δημοκρατικής οργάνωσης της Εκκλησίας.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ
Κύριλλος κ Μεθόδιος Άγιοι της εκκλησίας. Η ζωή τους Η ζωή τους Στις αρχές του 9ου αιώνα, οι αδελφοί Κωνσταντίνος (μοναστικό όνομα Κύριλλος) και Μεθόδιος,
Οι Τρεις Ιεράρχες Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν από τους πιο φωτισμένους ανθρώπους της εποχής τους: είναι οι προστάτες μαθητών και δασκάλων στα σχολεία γιορτάζεται.
Θεματική ενότητα 1: Δομή της εκκλησίας Βαρθολομαίος Κωνσταντινουπόλεως Αναστασία Τάπαρη Γ’3.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΔΕ ΔΗΜΗΤΡΑ Γ1 ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.
Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Γ’2 28/11/14 Θ.Ε.: 1 Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Θρησκευτικά Γ1 Νίκος Γιαννιός Δ.Ε. :7.
Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Κύριλλος και Μεθόδιος. Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν αδέλφια, μοναχοί, με μεγάλη ιεραποστολική δράση. Σε αυτούς αποδίδεται ο εκχριστιανισμός των.
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Τάματα ονομάζουμε τις υποσχέσεις ή τις ευχές που κάνουμε στο Θεό. Μερικοί κάνουν τάματα για να ευχαριστήσουν το Θεό για κάτι που τους έδωσε, ενώ άλλοι.
ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΑΣΚΑΡΕΛΗ. ΓΕΝΙΚΑ Ημερομηνία εορτής: 03/09/2015. Τύπος εορτής: Σταθερή.
ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΥΛΑ ΚΑΜΑΤΑΚΗ ΣΤ2 1 Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
12. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ορθοδοξίας
Ελληνισμος και χριστιανισμοσ
ΒΑΘΜΟΙ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΣΚΕΥΗ
Η ιστορία της Εκκλησίας και η μελέτη της
5ο δημοτικό Σχολείο Καβάλας Τμήμα Δ2
Οι Εκκλησίες του κόσμου
ΤΑ ΕΠΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Β2 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης
Κεφ. 5 Ο πνευματικός κόσμος στη Λατρεία.
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Η διάδοση του Χριστιανισμού στους Μοραβούς και τους Βουλγάρους
Απαρχές της Ευρωπαϊκής Ιστορίας
8. Χριστούγεννα, η γιορτή της ενανθρώπησης του Θεού
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ή αλλιώς Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου είναι ο Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Προκαθήμενος της Εκκλησίας.
1ο Πειραματικό δημοτικό 12\Θ
“ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο Απόστολος Παύλος.
21. Το Βυζάντιο εκχριστιανίζει τους Σλάβους
Αναστασιοσ γιαννουλατοσ
Οι Τρεις Ιεράρχες Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν από τους πιο φωτισμένους ανθρώπους της εποχής τους: είναι οι προστάτες μαθητών και δασκάλων στα σχολεία γιορτάζεται.
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Οι Τρεις Ιεράρχες Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν από τους πιο φωτισμένους ανθρώπους της εποχής τους: είναι οι προστάτες μαθητών και δασκάλων στα σχολεία γιορτάζεται.
Οι Τρεις Ιεράρχες Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν από τους πιο φωτισμένους ανθρώπους της εποχής τους: είναι οι προστάτες μαθητών και δασκάλων στα σχολεία γιορτάζεται.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας Μάρτιος 2012 ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας Μάρτιος 2012

Ιεραποστολή ονομάζεται η αποστολή κηρύκων του Ευαγγελίου στις μη χριστιανικές χώρες για τη διάδοση της διδασκαλίας του Χριστού. Ως κήρυκες αποστέλλονται κληρικοί και λέγονται ιεραπόστολοι. Ο ιεραπόστολος δεν κηρύσσει μόνον, δεν είναι, δηλαδή, ένας θεωρητικός δάσκαλος, αλλά ο πατέρας που μεταδίδει την γνώση του Θεού, που αυτός απέκτησε προηγουμένως, και γεννά πνευματικά παιδιά του Θεού.

Η Εκκλησία έχει μια αποστολή: Να συμπεριλάβει όλη την ανθρωπότητα στο Σώμα του Χριστού, ενώνοντάς την με τον ίδιο τον Θεό. Είναι λοιπόν ανάγκη, να ακουσθεί το Ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη, ώστε όλοι όσοι έχουν καλή προαίρεση να βαπτισθούν στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αυτός είναι ο σκοπός της ιεραποστολής.

Οι πρώτοι ιεραπόστολοι που ξεκίνησαν να διαδώσουν τη διδασκαλία του Χριστού ήταν οι ίδιοι οι μαθητές του, που ονομάστηκαν απόστολοι.

Το έργο των αποστόλων συνέχισαν οι διάδοχοι τους, που δίδαξαν πρώτα στους μεσογειακούς λαούς και συνέχισαν κατόπι σ' όλες τις ηπείρους: στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική. Σήμερα, το έργο της ιεραποστολής ασκείται άμεσα από τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις μέσω των οικείων Επισκόπων. 

Μετά το σχίσμα των Εκκλησιών και μετά τη θρησκευτική μεταρρύθμιση, κάθε χριστιανική Εκκλησία συνέχισε, χωριστά, το έργο της ιεραποστολής. Πιο εντατικά οι προτεστάντες και η Καθολική Εκκλησία.

Παγκόσμιος Χάρτης Θρησκειών

Σήμερα, και η Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία στέλνει ιεραποστολές σ' όλον τον κόσμο. Έχει ιδρύσει παντού, όπου υπάρχουν ελληνικές παροικίες, Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες, που έχουν επικεφαλής άξιους ιεράρχες και κατώτερους κληρικούς.

Έχτισε ναούς, ίδρυσε σχολεία και άλλα ιδρύματα, όπως ιατρεία, νοσοκομεία, γηροκομεία.

Φροντίζει για το φαγητό, το νερό και την υγεία των ανθρώπων

Οι Έλληνες ορθόδοξοι ιεραπόστολοι έχουν διαδώσει την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και στην Ιαπωνία, στις μαύρες φυλές της Αφρικής και αλλού.

Το ιεραποστολικό έργο στην Αφρική Τον χριστιανισμό στην Αφρική έφερε o Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος περίπου το έτος 45 μ.Χ., ιδρύοντας την τοπική Εκκλησία της Αφρικής, η οποία από τότε μέχρι σήμερα ποτέ δεν έπαψε να ακτινοβολεί το φως της Ορθοδοξίας, στην Αφρικανική ήπειρο, και ανέδειξε πλήθος γενναίων Μαρτύρων της πίστεως.

Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής Μητροπολίτης ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Νικηφόρος. Η Μητρόπολη περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη περιοχή της Δημοκρατίας του Κονγκό (Κινσάσα). Υπάρχουν 13 Ιεροί Ναοί, 35 ιερείς, 2 διάκονοι, 3 μοναχοί, ενώ υπάρχουν και 135 ενορίες – μικροκέντρα, όπου συγκεντρώνονται οι Ορθόδοξοι για συμπροσευχή και κατήχηση.

Ιεραποστολικά Κέντρα υπάρχουν στην Kinshasa, την Kananga και το δυτικό Kasai. Λειτουργούν δύο Ραδιοφωνικοί σταθμοί, ενώ από το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο (Θεολογική Σχολή) «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης».

Δωρεάν συσσίτια σε φοιτητές της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας

Στην Κανάγκα υπάρχει ιεραποστολικό κλιμάκιο αποτελούμενο από εννέα αφιερωμένες Ιεραποστόλους, εκπαιδευτικούς και διπλωματούχους αδελφές νοσοκόμες. Λειτουργούν με την επωνυμία «Φως Εθνών» δύο Δημοτικά με 700 μαθητές και Γυμνάσιο-Λύκειο με πάνω από 200 μαθητές. Στην αυλή της Ιεραποστολής λειτουργεί και Ιατρείο, φιλικοί κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής με άνω των 500 μέλη, Ομάδες και Κατηχητικά Σχολεία κατά ηλικίες. Λειτουργούν Βιβλιοθήκες και Αναγνωστήρια. Δημοτικό Σχολείο υπάρχει επίσης στην Tshilumba, ενώ υποτροφίες δίνονται σε 120 φοιτητές.

Τελετή θεμελίωσης σχολείου στο Gungu

Γραφείο εξωτερικής Ιεραποστολής Ιεράς Μητρόπολης Βέροιας Ιεραποστολές στην Ινδονησία, στην Ουγκάντα, στο Κογκό, στη Νιγηρία, στην Κένυα και αλλού Υπεύθυνος: π. Νεκτάριος Σαββίδης Βενιζέλου 29, 6ος όροφος (πάνω από το βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης)

Ο Πρωτοσύγκελος της ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χρυσοστόμου στο Κονγκό