Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΝΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

2 ΒΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ Γεννήθηκε στην Ιθάκη το 1410 μ.Χ. Οι γονείς του Διονύσιος και Μαρία Λασκαρίδη ήταν οικονομικά ευκατάστατοι.Το αρχικό του όνομα ήταν Γεώργιος.Απέκτησε μεγάλη μόρφωση και έγινε αξιωματικός στο Βυζαντινό στρατό. Γρήγορα όμως έγινε μοναχός λαμβάνοντας το όνομα Ραφαήλ. Ανέπτυξε μεγάλη ιεραποστολική δράση γνωστή στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να κληθεί εκεί και να λάβει το αξίωμα Πρωτοσύγκελου και να χειροτονηθεί Αρχιμανδρίτης. Πριν τις 29 Μαΐου 1453 προσπαθώντας να γλιτώσει εκείνος και ο ακόλουθος του Νικόλαος εγκαταλείπουν τη Θράκη και πάνε στην Μυτιλήνη. Εκεί ο προεστός της Θερμής Βασίλειος τους υπέδειξε γνωστό μοναστήρι στις Καρυές αφιερωμένο στα Γενέθλια της Θεοτόκου. Εκείνο τον καιρό υπήρχε μόνο ένας καλόγερος και ηγούμενος έγινε ο άγιος Ραφαήλ.

3 Όπως και σε άλλες πόλεις η Μυτιλήνη έπεσε στα χέρια του Μωάμεθ του
Πορθητή. Χιλιάδες χριστιανοί βρήκαν καταφύγιο στο μοναστήρι των Γενεθλίων της Θεοτόκου , ανάμεσα τους και ο προεστός της Θερμής Βασίλειος, μαζί με την οικογένεια του. Όμως τους ανακάλυψαν και τους σκότωσαν. Ο άγιος υπέστη φριχτά βασανιστήρια επί 24ωρου βάσεως, όπου τελικά παρέδωσε τη ψυχή του στον Κύριο. Τόσο το σώμα του άγιου Ραφαήλ τόσο και των υπολοίπων τα έθαψαν χριστιανοί στις Καρυές. Ο άγιος έκανε και συνεχίζει να κάνει θαύματα μέχρι και σήμερα. Η μνήμη του αγίου και των μαρτύρων Νικολάου και Ειρήνης γιορτάζεται την Τρίτη του Πάσχα, επειδή τέτοια μέρα ήταν η 9 Απριλίου 1463, τότε που τους βασάνισαν και τους σκότωσαν.

4 ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ Τεκνοποίηση με αρνητικά ιατρικώς τα προγνωστικά
Θεραπεία από χρόνια ηπατίτιδα Β Θεραπεία από οξεία λευχαιμία Θαυμαστή υπέρβαση υπογονιμότητος Θαύμα του Αγίου Ραφαήλ στο Σιμπίου Ρουμανίας

5 ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ Στη Θερμή στο ύψωμα "Καρυές" βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ με τη μοναδική στο νησί διώροφη εκκλησία. Εκεί φυλάσσονται τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, που μαρτύρησαν στα χέρια των Τούρκων και τα οστά τους βρέθηκαν ύστερα από οράματα πιστών. Η οικονομία του Θεού τους φανέρωσε 500 χρόνια ύστερα από το μαρτύριό ους και αμέτρητα είναι από τότε τα θαύματα των Αγίων, στον λόφο των Καρυών, στη Θερμή της Λέσβου. Εκεί βρίσκεται η Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ που έχει καταστεί, πνευματικό κέντρο χάρη στην έκδοση και κυκλοφορία συγγραμμάτων που εκδίδει η ηγουμένη της μονής, Ευγενία Κλειδαρά. Η Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά περιστοιχίζεται από 45 μοναχές με καταγωγή από Γερμανία, Αίγυπτο, Αυστραλία, Καναδά, Αφρική, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Βέροια, Κύπρο, Κυκλάδες, Κρήτη, Χίο, και διάφορα μέρη της Λέσβου που τρέφουν απεριόριστη αγάπη σε αυτήν.

6 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.
Οι μαθήτριες του β3 ΝΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΗΓΕΣ


Κατέβασμα ppt "ΝΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google