Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η έννοια της διαφοράς στο σχολείο Προβληματισμοί και προτάσεις.
Advertisements

Η ιστορία του Πέπε.
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
“…ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΗ”
Το ακριβό λουλούδι της ειλικρίνειας
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε κάτι.
…από μικρούς συγγραφείς
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΕΡΙΑ.
Η παραβολή του σπλαχνικού πατέρα (παραβολή του «ασώτου υιού»)
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
kοκκινοσκουφίτσα παραμύθι
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Κ ΕΊΜΕΝΑ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉΣ Λ ΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ Μ ΑΡΊΑ Μ ΟΥΡΚΟΚΏΣΤΑ Τ ΜΉΜΑ Α'2 Το σοφό σπουργίτι.
Ο λύκος που ήταν χορτοφάγος
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Σοφές φράσεις του μικρού Βούδα για να ζεις πάντα καλά.
Ο βασιλιάς των βατράχων
Το να γίνεις ευτυχισμένος είναι μία απόφαση… Έχει ήχο.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
A ARTE DE VIVER JUNTO Η τέχνη της συμβίωσης Automatic.
Έχεις δύο επιλογές! από το
ωρα σκεφτομαι στιχο για να φιαξω…
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ! Α΄ τάξη 9ο Δημ.Σχ.Κιλκίς
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
14. ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΕ ΤΗ “ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΝΙΚΑ ’’
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ MASTER TEMPO FEAT KIM.
Π.Π.Γ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Καλή διασκέδαση. Η πάπια που ψήθηκε Κάποτε, σε μία μακρινή λίμνη, υπήρχε μία πάπια που αποφάσισε να βρει την τύχη της μακριά από το σπίτι της και τους.
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
Ο σοκολατένιος κατακλυσμός. Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου σε ένα μακρινό δάσος, ζούσαν κάποιοι χωριανοί, που δεν έρχονταν, ποτέ σε επαφή με τον υπόλοιπο.
Το χρυσόψαρο Xρήστος Κωτσαλάς.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Το μικρό ελεφαντάκι Ένα παραμύθι για μικρά παιδιά
Η ομορφιά δεν είναι το παν
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
 ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΩ? ΠΕΡΙΕΧΩ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΟΥ!ΕΣΚΑΣΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕΣ ΆΛΛΟ!Ε,ΛΟΙΠΟΝ,ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΡΩΣΩ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΩ ΕΚΤΟΣ.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή Σας μεταφέρω μια αληθινή ιστορία Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία). Μια μέρα κι.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
ΜΑΘΗΜΑ 21 ΙΩΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Β’2.  Μκ2,1 Ύστερα από μερικές μέρες μπήκε πάλι ο Ιησούς στην Καπερναούμ και διαδόθηκε ότι βρίσκεται σε κάποιο σπίτι  2Αμέσως.
ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στην αυλή ενός χωριάτικου σπιτιού µια χελώνα, που είχε έναν µεγάλο καηµό. Ήθελε να πετάξει στον ουρανό όπως τα πουλιά. -
ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ Λαϊκα Παραμυθια Σοϊλεμεζιδης Ηλίας Β΄5.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Μια φορά ήταν ένα κοριτσάκι….
Ο βασιλιάς και το αλάτι Παραμύθι από τη Λιβύη
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Το χρυσόψαρο ΛΑΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Μελετώντας Μόνος σου τη Βίβλο
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Χρήστος Καραβάς Α1.
Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας
Τα παραμύθια μας 1η προσπάθεια.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Ευσταθία Μπολιεράκη ε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Γ2
Η Κοκκινοσκουφίτσα.
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
Θρησκευτικά Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Λογος της γυναίκας 9/11/2018 γεωργία κ..
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας Αυτοκράτορας. Μία μέρα έβγαλε τελάληδες και λέει στους υπηκόους του: « Όποιος μου φέρει τον μικρό σοφό άνθρωπο που κηρύττει, επηρεάζει και θέλει να εκχριστιανίσει τον λαό μου, θα κάνω ό,τι μου ζητήσει, θα υπογράψω μία συνθήκη αιώνιας συνεργασίας». Ποιος, όμως, θα μπορέσει να βρει αυτό τον μικρό σοφό άνθρωπο ; Αυτός κατέβαινε στον κόσμο μόνο μια φορά το χρόνο στη γιορτή των Χριστουγέννων και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά εμφανιζόταν μόνο στους καλόψυχους και πιστούς ανθρώπους. Κι όποιος τον έβλεπε μπροστά του, του ζητούσε ό,τι επιθυμούσε και αυτός το εκτελούσε αμέσως. Μα πώς ήταν δυνατόν να τον βρούνε μόνο και μόνο, επειδή το θέλησε ο αυτοκράτορας;

την επιθυμία του βασιλιά, λέει στη γυναίκα του: Έψαξαν παντού. Έκαναν επιδρομές σε χωριά, σε σπίτια, σε δάση, αλλά ο άνθρωπος πουθενά . Ένας υπήκοος του βασιλιά, που ζούσε φτωχικά με την οικογένειά του και πολλές φορές κοιμόνταν νηστικοί, όταν άκουσε την επιθυμία του βασιλιά, λέει στη γυναίκα του: « Έτσι κι αλλιώς θα πεθάνουμε νηστικοί, θα πάω στον αυτοκράτορα και θα του ζητήσω να κάνουμε μια συναλλαγή. Θα του ζητήσω 20 μέρες προθεσμία και πολλά λεφτά για να ζήσετε καλά για όλη τη ζωή σας»! Η γυναίκα του προσπαθούσε να του αλλάξει γνώμη, αλλά άδικα.

στους συμβούλους του να τις εκτελέσουν. Πήγε λοιπόν στον αυτοκράτορα, του λέει για τη συναλλαγή και ο αυτοκράτορας δέχτηκε και έδωσε διαταγές στους συμβούλους του να τις εκτελέσουν. Πέρασαν οι μέρες και ο αυτοκράτορας φώναξε τον φτωχό στο παλάτι και τον ρωτάει «Τον βρήκες;» «Όχι, κι αν θέλεις την αλήθεια, δεν προσπάθησα καθόλου. Σου είπα ψέματα για να γλιτώσω την οικογένειά μου από την πείνα», του απαντάει ο φτωχός. Θύμωσε ο αυτοκράτορας και αποφάσισε να τον τιμωρήσει. Ρώτησε τους αυλικούς του ποια θα ήταν η τιμωρία του. Ο καθένας έλεγε τη δικιά του τιμωρία. Από την άκρη ακουγόταν ένα παιδί που έλεγε: «Δίκαιος ο αυτοκράτορας», συνέχεια σε κάθε απάντηση. Ο βασιλιάς δεν καταλάβαινε τα λόγια του παιδιού και συνέχισε να ρωτάει .

«Ποιος είσαι και από πού ξεφύτρωσες; Όλο «δίκαιος Δεν άντεξε τότε ο αυτοκράτορας και λέει: «Ποιος είσαι και από πού ξεφύτρωσες; Όλο «δίκαιος ο αυτοκράτορας», επαναλαμβάνεις συνέχεια. Τι θέλεις να πεις;» Τότε το παιδάκι λέει: «Θέλω να πω, αυτοκράτορα, πως, όποια απάντηση κι αν πήρες, δεν ευχαριστήθηκες, γιατί, αν θέλεις να μάθεις, εγώ είμαι αυτός ο άνθρωπος που ψάχνεις και παρουσιάζομαι μόνο στους καλούς ανθρώπους, γι’ αυτό ήρθα σήμερα εδώ, για εσένα. Άφησε τον φτωχό, γιατί κράτησε τη συμφωνία του και με έφερε μπροστά σου. Έλα μαζί μου να κρατήσουμε τον λόγο του δικαίου και να κηρύξουμε το λόγο του καλού χριστιανού».

Τότε ο μικρός σοφός έκανε μεταβολή και απομακρύνθηκε από το παλάτι γεμάτος χαρά που κατάφερε να οδηγήσει τον αυτοκράτορα στον σωστό δρόμο και να αποκαλύψει τα πραγματικά του αισθήματα!

ΓΕΩΡΓΙΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΝΑ ΕΛΙΝΑ