ΤΑ ΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Ανδρέας - Χρήστος - Παναγιώτης-Βαγγέλης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ Πολυχρόνης Καραγκιοζίδης Χημικός Mcs – Σχολικός Σύμβουλος .
Advertisements

2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
Διαχωρισμός μιγμάτων.
Η διατροφική αξία του σταφυλιού και των προϊόντων του
2o ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ
ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ
Στόχος της υποενότητας αυτής είναι οι μαθητές:
Μπορούν τα μικρόβια να μας φανούν χρήσιμα?!?
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
Χαρακτηριστικές ομάδες Ομόλογες σειρές
ΤΟ ΚΡΑΣΙ : ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ Κ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Ερευνητικη εργασια: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ εξαρτησεισ»
ΓΕ.Λ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Αλκοόλ-Αλκοολισμός. Εργασία στην Οικιακή Οικονομία
Οργανική Χημεία Υδρογονάνθρακες
ΑΛΚΟΟΛ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Αλκοόλες.
καρβοξυλικών οξέων, υδατανθράκων,
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
ΧΗΜΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ Είναι ο κλάδος της χημείας που μελετά τις ενώσεις του C (άνθρακας) εκτός από το CO, CO2 και τα ανθρακικά άλατα. Άθρακας: Σύμβολο C Αμέταλλο.
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
2 Διδακτέα ύλη ( ): Κεφάλαιο 1 – Πετρέλαιο – Υδρογονάνθρακες (Η/C) –Αφαιρείται η §1.7 Αρωματικές ενώσεις – Βενζόλιο Κεφάλαιο 2 – Αλκοόλες – Φαινόλες.
Ζυμώσεις – Ένζυμα Αλκοολική ζύμωση Αλκοολούχα ποτά
ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ Μύκητες και αλκοολική ζύμωση Η . Γαβρίλης
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.
Αιθανόλη (αιθυλική αλκοόλη) οινόπνευμα ή C2H5OH.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
Περιεκτικότητα διαλύματος & εκφράσεις περιεκτικότητας
ΑΛΚΟΛ ΚΙ ΥΓΕΙΑ Τι θα δούμε σε αυτή την παρουσίαση :
ΤΑΞΗ Γ1, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012
1.3 Αλκάνια – μεθάνιο, φυσικό αέριο, βιοαέριο
2.2 Κορεσμένες μονοσθενείς αλκοόλες – Αιθανόλη
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΚΡΑΣΙ»
ΟΜΑΔΑ Α΄ «ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ»
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ.
ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΚΟΟΛΕΣ
Φαρμακολογία και Τοξικολογία του Οινοπνεύματος
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’2. Β’ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ. ΘΕΜΑ:ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ.
1.5 Αλκένια – αιθένιο ή αιθυλένιο Ολεφίνες > oleum + fio.
ΒΑΣΙΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑR. American Dancing Piano Espresso-café Snack Milk Wine Pool Beach Dispense Roof garden Mini bar.
ΜΑΘΗΜΑ PROJECT - Α ΤΡΙΜΗΝΟ Νικόλαος Καλιβόπουλος - ΤΑΞΗ Α1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια-Ρίγγα Ειρήνη ΠΕ15 Αποφεύγω το Αλκοόλ.
ΓΕΛ. ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ 3 η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ: Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧ. ΈΤΟΣ 2015 – 2016 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ.
Παρασκευή σαπουνιού Μάντζιου Μαρία χημικός. σαπούνια ονομάζονται τα άλατα των ανωτέρων μονοκαρβοξυλικών οξέων (παλμιτικού, στεατικού και ελαϊκού) με νάτριο.
Οινολογία Εργαστήριο 1 ο. Οίνος ή κρασί το προϊόν που παράγεται αποκλειστικά από την αλκοολική ζύμωση μερική ή ολική των νωπών σταφυλιών σπασμένων ή όχι.
Η περίοδος της μετάβασης από την παιδικότητα στην ενηλικίωση. Είναι η ηλικία της σύγκρουσης, της αμφισβήτησης, της άρνησης, της αντίδρασης και της παρόρμησης.
Αλκένια - αιθένιο ή αιθυλένιο Μοριακοί ΤύποιΣυντακτικοί Τύποι C2H4C2H4 CH 2 =CH 2 αιθένιο ή αιθυλένιο C3H6C3H6 CH 3 CH=CH 2 προπένιο ή προπυλένιο C4H8C4H8.
ΑΛΚΟΟΛ: Ο «αθώος» φίλος του ανθρώπου
Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Αλκοόλ και νέοι»
ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΕΛΗΣ Καθηγητής Τοξικολογίας
Ασθένειες του Οίνου Με τον όρο «Ασθένειες του οίνου » ονομάζουμε διάφορες προσβολές του κρασιού από παθογόνους μικροοργανισμούς από τους οποίους άλλοι.
Οργανική Χημεία και Υδρογονάνθρακες
H ελευθέρωση της ενέργειας
2.2.2 Διαλύματα Το θαλασσινό νερό, το νερό της βρύσης
1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Σχ. Ετος
Επαναληπτικές ασκήσεις 4ης ενότητας
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΚΟΟΛΕΣ
Μείγματα Μείγματα λέγονται τα υλικά που προέρχονται από την ανάμειξη δύο ή περισσοτέρων ουσιών, που δεν αντιδρούν μεταξύ τους. Οι ουσίες που αναμείχθηκαν.
7Η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης Πρόγραμμα Πρόληψης «Αλκοόλ και Νέοι»
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΛΙΠΙΔΙΑ.
ΕΕΕΕΚ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αλκοολ και εφηβεια.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΑ ΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Ανδρέας - Χρήστος - Παναγιώτης-Βαγγέλης Ανδρέας - Χρήστος - Παναγιώτης-Βαγγέλης Ζάννος-Παπαδόπουλος-Λαμπούσης -Κουτσούκος

Το οινόπνευμα ή αιθανόλη είναι μια χημική ένωση με μοριακό τύπο C2H5OH και συντακτικό τύπο CH3-CH2-OH. Μερικές ιδιότητες της αιθανόλης είναι ότι είναι άχρωμη και το σημείο ζέσεως της είναι στους 78,4ο C και αποτελεί καλό διαλύτη για πολλές ουσίες. Η παρασκευή του οινοπνεύματος γίνεται με δύο διαφορετικούς τρόπους ανάλογα την πρώτη ύλη. Αν η πρώτη ύλη είναι το αιθένιο, η αιθανόλη παράγεται από αυτό σύμφωνα με την αντίδραση: C2H4 + H2O  C2H5OH. Αν όμως η πρώτη ύλη είναι σακχαρούχο διάλυμα η αιθανόλη παράγεται απ' αυτό με την αλκοολική ζύμωση: C6H12O6 2CH3CH2OH + 2CO2

Τα ποτά που περιέχουν αιθανόλη ονομάζονται αλκοολούχα Τα ποτά που περιέχουν αιθανόλη ονομάζονται αλκοολούχα. Ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ (αιθανόλη) παράγονται με απόσταξη άλλων αλκοολούχων ποτών. Στα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη ανήκουν το ούζο, το ρακί, το ουίσκι, η βότκα κ.ά. Τα αλκοολούχα ποτά διακρίνονται ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής τους σε: ΜΗ ΑΠΟΣΤΑΖΟΜΕΝΑ π.χ. μπύρα, κρασί. ΑΠΟΣΤΑΖΟΜΕΝΑ π.χ. ούζο, τσίπουρο, ρακί, ουίσκι και βότκα. ΗΔΥΠΟΤΑ π.χ. τσέρι βερμούτ και καμπάρι.

Η φυσιολογική και με μέτρο κατανάλωση αλκοολούχων ποτών έχει συνδεθεί με τις καλύτερες στιγμές των ανθρώπων. Όμως η κατάχρηση αλκοολούχων ποτών έχει οδηγήσει σε προσωπικές τραγωδίες και ατυχήματα. Η κύρια αιτία τροχαίων ατυχημάτων είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Η χρόνια κατανάλωση οδηγεί στον αλκοολισμό, μια θανατηφόρα ασθένεια. Μια μικρή ποσότητα αλκοόλ φέρνει τον άνθρωπο σε μια ευθυμία, όμως σε μια μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να οδηγήσει σε μέθη. Η αιθανόλη απορροφάται από το πεπτικό σύστημα και προσβάλλει το νευρικό.

ΤΕΚΙΛΑ Τόπος παρασκευής. Τρόπος παρασκευής. Εμφιάλωση. Διαφορές γεύσης ανάλογα το μέρος καλλιέργειας των φυτών. Κατηγορίες εμφιάλωσης.

ΟΥΖΟ Η “ΟΥΖΑΚΙ” Συστατικά παραγωγής: α)αλκοόλη β)νερό γ)αρωματικά συστατικά Τρόπος παραγωγής ούζου.  Τεχνική διπλής απόσταξης.  Η διαδικασία της διαύγασης.

ΤΣΙΠΟΥΡΟ Τόπος πρώτης παραγωγής. Πρώτες ύλες. Τρόπος παραγωγής. Ενέργειες παραγωγής αποστάγματος. Αιτία ασπρίσματος τσίπουρου…

ΟΥΙΣΚΙ Προέλευση λέξης Τρόπος “διάσωσης” του ποτού. Διαφορές από τα άλλα ποτά. Κατηγορίες ουίσκι. Πρώτη παραγωγή. Είδη ουίσκι.

ΒΟΤΚΑ Αλκοολικοί βαθμοί και χαρακτηριστικά. Τόπος προέλευσης. Έρευνα και ονομασία σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η πρώτη παραγωγή.

ΜΠΥΡΑ Ρίζες και ονομασία. Πρώτες Ύλες  Νερό  Κριθάρι  Λυκίσκος  Ζύμη(μαγιά) Βασικά στάδια παραγωγής. Είδη μπύρας.

ΚΡΑΣΙ Ιδιαιτερότητες και χρησιμότητα. Το αμπέλι και το κατάλληλο κλίμα. Μελέτες. Ωφέλειες στην υγεία. Το σταφύλι. Διαδικασίες παραγωγής. Ωρίμανση κρασιού. Κατηγορίες. Ταξινόμηση.