ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν.
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
ΚΡΗΤΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ :ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΠΟΥΡΑΖΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ Ε΄2
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
Λάβα - Κέικ.
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ.
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Γ ΕΩΠΟ ΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ

Μια συλλογή από τις καταχωρημένες συνταγές για Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα γλυκά είναι:

1.ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2.ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ 3.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ 4.ΔΙΠΛΕΣ 5.ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ

1.ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ: 250 gr. βούτυρο μαλακό ή γάλακτος 8 αυγά 6 - 7 πορτοκάλια μόνο το χυμό 1 κουτ. γλ. σόδα 1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1.Σε μπολ βάζετε το βούτυρο, χτυπάτε καλά με σύρμα να ασπρίσει. 2.Σε άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και χτυπάτε να ασπρίσουν, ρίχνετε στο βούτυρο και ανακατεύετε, προσθέτετε το κονιάκ. 3.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον χυμό με τη σόδα και ανακατεύετε, μόλις αφρίσουν, ρίχνετε τον χυμό στο μπολ με το βούτυρο. 4. Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα ασπράδια να γίνουν σφικτή μαρέγκα και την ρίχνετε στο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, να γίνει απαλός πηκτός χυλός. 5. Ρίχνετε σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά (βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας ένα καθαρό στεγνό μαχαίρι στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρό). 6. Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρετε. 7.Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

1/2 κιλό καρύδια ψιλοκοπανισμένα 2.ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΥΛΙΚΑ: 4 φλ. λάδι 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού 1 φλ. αλυσίβα 1 φλ. καφέ κονιάκ 1 κ.γ. κανέλα 2 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 2 κιλά αλεύρι Σιρόπι: 1 φλ. μέλι 1 1/2 φλ. νερό Γαρνίρισμα: 1/2 κιλό καρύδια ψιλοκοπανισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Χτυπάμε επί τρία λεπτά το λάδι με τη ζάχαρη. 2 ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1.Χτυπάμε επί τρία λεπτά το λάδι με τη ζάχαρη. 2.Προσθέτουμε το σταχτόνερο, τη σόδα διαλυμένη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλεύρι. 3.Κατόπιν ζυμώνουμε το μείγμα, το πλάθουμε και ψήνουμε επί 35΄ στους 200 βαθμούς. 4.Βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει, κυλάμε πάνω τα μελομακάρονα και γαρνίρουμε.

3.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Υλικά: 500γρ. βούτυρο ή 2 πακέτα βιτάμ 4 αβγά 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ή 3,5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα πορτοκάλι 2 βανίλιες μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη και λεία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 12 ώρες. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2/3 εκατοστού και τη κόβουμε με φορμάκια (κουπ πατ) χριστουγεννιάτικων σχεδίων (δεντράκια, αστεράκια, καρδούλες κτλ) Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 175ο C στη μεσαία σχάρα για 12-15 περίπου λεπτά. Μπορείτε να τα γλασάρετε με γλάσο βανίλιας, ή σοκολάτας και να τα διακοσμήσετε με πολύχρωμη ζάχαρη ή/και τρούφα

4.ΔΙΠΛΕΣ ΥΛΙΚΑ: Για 1 φύλλο: 2 αβγά 1 σφηνάκι ούζο ή κονιάκ Λίγη ζάχαρη Αλεύρι δυνατό Σιρόπι: 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 1 φλιτζάνι νερό 3 κουταλιές μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε αβγά, άρωμα, ζάχαρη Προσθέτουμε όσο αλεύρι παρει να γίνει εύπλαστη ζύμη Ανοίγουμε σε φύλλο Με το ειδικό ροδάκι χωρίζουμε σε λωρίδες Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και περνάμε τις δίπλες Αραδιάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα!

5.ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ Υλικά: 4 κούπες αλεύρι μαλακό 25 γρ μαγιά νωπή 2 κουταλιές ζάχαρη 1 κουταλιά βούτυρο 1 αυγό 1 κουταλιά γλυκάνισο 1 ½ κούπες νερό Λίγο αλάτι Σουσάμι καρύδια Λίγο λάδι για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε μισή κούπα χλιαρό νερό. Προσθέτουμε μια κούπα αλεύρι και φτιάχνουμε μια αραιή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει για 15 περίπου λεπτά. Στο διάστημα αυτό βράζουμε το γλυκάνισο σε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε στην ήδη φουσκωμένη ζύμη μας το υπόλοιπο αλεύρι, το βούτυρο, το αυγό, το γλυκάνισο και το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.

Σε ταψί λαδωμένο διαμέτρου 22 περίπου εκατοστών τοποθετούμε τη ζύμη μας κρατώντας λίγη για το στόλισμα του ψωμιού. Συνήθως κάνουμε ένα σταυρό και στα τέταρτα που δημιουργούνται κάνουμε φύλλα αρνάκια πουλάκια δεντράκια . Κατά τόπους τηρούνται διάφορα έθιμα για τον στολισμό του ψωμιού. Τοποθετούμε καρύδια ολόκληρα σε διάφορα σημεία του ψωμιού και πασπαλίζουμε με σουσάμι Σκεπάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Μόλις το ψωμί μας πάρει χρώμα το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο κι αυτό γιατί έχει μέσα ζάχαρη και με το ψήσιμο θα γίνει πολύ σκούρο έως καμένο.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!!!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΟΥΡΑΣ