ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΚΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΛΟΥΚΤΣΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΕΓΑΛΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Advertisements

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ
Το σπίτι του μέλλοντος ΝΤΟΛΑΨΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΟΓΛΟΥ ΣΙΜΠΕΛ.
‘’ Η ιστορία των μηχανών και η συμβολή τους στην ανάπτυξη των κοινοτήτων και στη βελτίωση του επιπέδου ζωής (ευρεσιτεχνίες, εφευρέσεις, ρύπανση) ΜΠΛΕ ΟΜΑΔΑ.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΟΔΑ
Ταξιδεύοντας στον κόσμο της Μόδας
Η ευρεία έννοια της μόδας στην ενδυμασία
ΣΧΕΔΙΑΖΩ :ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ
Πάντα ακούμε τους «κανόνες» των γυναικών
ΠΡΟΪΟΝ II Φαίδων Θεοφανίδης
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
Πόσο βλέπουμε διαφημίσεις;
Μαρία Μαύρου Δ΄1 Δημοτικό Σχολείο Λυμπιών
Project Β’ Τετραμήνου Ομάδας Αθλητισμού και Εφήβων
Facebook. Μέλη της ομάδας: Μέλη της ομάδας: Σοφία Βισκαδούρου Σοφία Βισκαδούρου Δέσποινα Αγγελίδου Δέσποινα Αγγελίδου.
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ
Η Αποδοχή της διαφορετικότητας Άτομα με αναπηρία που προέκυψε
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
21/11/20141 ο μ ο τ ρ ά π ε ζ ο ι Φώτης Φωτόπουλος (ναι!) omotrapezoi.blogspot.com.
Υπολογιστές Στέφανος Ρηγόπουλος Χρήστος Ρίμπας Νάγια Σακελλαράκου
Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο… …Σκέψου πιο…προσωπικά!!!
Ερευνα 2011 Θέμα : Μικρή Λιανική.
Αγαθά είναι τα μέσα που ικανοποιούν τις ανθρώπινες ανάγκες.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Μάθημα: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Διδάσκων: Θεοφανίδης Φαίδων Ώρες Γραφείου: Παρασκευή 10:00-12:00, Γραφείο 515, 5ος Όροφος -Βιβλίο Μαθήματος: Εισαγωγή.
Διάσκεψη Σερρών Ιουνίου 2004 Ερίκ Γκαζόν Σύμβουλος σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων & Απασχόλησης Ποιές είναι οι προοπτικές απασχόλησης στους νόμους.
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
Κωνσταντίνος Τρυπαρόλης
‘ Go green ’ ( ομάδα γυαλίου ) Δήμητρα Πολίτη Ιωάννα Σπέντζου Σοφία Παναγιωτοπούλου Γιώργος Σταυρόπουλος Αγάπη Σαββίδου.
Η μεταποιητική βιομηχανία στο Ν.Αττικής: Υποκατάσταση ή μετεγκατάσταση; Διακουλάκη Δ. 1, Μοιρασγεντής Σ. 2, Τουρκολιάς Χ. 1 1 Εργαστήριο Βιομηχανικής &
FINAN€NIAL FIVE Είμαστε οι Financial five και ασχολούμαστε με το κομμάτι της περιγραφής του σύγχρονου καταναλωτικού προτύπου. Το οποίο αποτελεί το δεύτερο.
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ διαφημισηΣ
ΜΑΘΗΜΑ:Σ.Κ.Ζ ΤΜΗΜΑ:Α3 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ
ΡΕΛΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΕΠΠΑΙΚ ΑΡΓΟΥΣ
Τα παλιά τα χρόνια… Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία για να διατηρηθεί το κρέας, οι άνθρωποι είχαν βρει διάφορες μεθόδους συντήρησης ακόμα και στο.
Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία: Β΄ Βατικανή Σύνοδος
ΠΡΟΤΥΠΟ –ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ Ταξη: Α 2
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑΞΗ: Α1-Β
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΣΕΡΡΕΣ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΙΡΗΣΕΩΝ Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Η.
ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ Καθηγητής : Γ. Καπετανάκης Μαθήτρια : Κωνσταντίνα Πολίτη Τμήμα : Γ ’3 Ημερομηνία : 22/11/2014.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Γ’2 29/11/14 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Θ.Ε.: 2Η ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ.
A1’ Τάξη 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος»
ΠρΟτυπο πειραματικΟ γυμνΑσιο ευαγγελικΗΣ σχΟληΣ ΣμΥρνηΣ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Ρατσισμός.
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑ : ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΤΑΣΕΙΣ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ Γ. Π. Α Μια χαρτογράφηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων που απασχολούν Γεωπόνους.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
Ένα δάσκαλος δημιουργεί ιστολόγια
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Τα επαγγέλματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας;
Το ερώτημα "τι είναι επιστήμη;" δεν έχει νόημα χωρίς κάποιο χρονικό προσδιορισμό Όταν τις δεκαετίες του 80 και του 90 κατέρρεε το αποκαλούμενο ανατολικό.
ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Αναστασία Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασίλης Γκιμίσης ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
اعداد الأستاذ/ عبدالرؤوف أحمد يوسف
ΕΚΦΡΑΣΗ-ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ- ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2.3 Οικογενειακός προϋπολογισμός
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΚΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΛΟΥΚΤΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΤΑΞΗ ΘΕΜΑ: <<Καταναλωτικά πρότυπα και συμπεριφορές των κατοίκων του Τυχερού, ομοιότητες και διαφορές με τα αστικά κέντρα>> ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΚΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΛΟΥΚΤΣΗ

Σκοπός της συγκεκριμένης ερευνητικής εργασίας ήταν: Να ερευνήσουμε τις αξίες των καταναλωτών σε προϊόντα και αγορές στο τοπικό και αστικό περιβάλλον. Να προσεγγίσουμε κριτικά και ερευνητικά τα πρότυπα στερεότυπα σήμερα και παλιότερα. Να προσδιορίσουμε και να συνειδητοποιήσουμε την διαφορετικότητα στις αγροτικές και αστικές περιοχές.

[[Καταναλωτισμός]] Ο καταναλωτισμός είναι όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την τάση της εξίσωσης της προσωπικής ευτυχίας με την απόκτηση υλικών αγαθών και την κατανάλωση.

ΘΕΤΙΚΑ!!! Ο ανταγωνισμός των βιομηχανιών και λοιπών παραγωγικών φορέων συμβάλλει στην ποιοτική βελτίωση των αγαθών. Δυνατότητες επιλογής μεταξύ πολλών - ομοειδών προϊόντων. Βελτίωση των υλικών όρων ζωής, άνοδος βιοτικού επιπέδου. Ο άνθρωπος, ζώντας σ' έναν παραγωγικό και καταναλωτικό οργασμό, δραστηριοποιείται, γίνεται δημιουργικότερος και βελτιώνει την επαγγελ­ματική του κατάρτιση.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ!!! Στον ψυχισμό του. Στην πνευματική του υπόσταση. Στην εργασιακή του απασχόληση. Στον κοινωνικό τομέα. Στην ιδεολογία και την πολιτική συνείδηση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1ο

ΤΥΧΕΡΟ: ΒΓΑΛΑΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΩΣ ΣΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΤΟ 19% ΑΠΌ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΌ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΊΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΌ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ…ΑΝΤΙΘΕΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΜΠΕΡΑΝΑΜΕ ΠΩΣ ΤΟ 28% ΑΠΌ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2ο Καταλήξαμε πως το γεγονός αυτό με τις αστικές πόλεις οδηγεί στον υπερκαταναλωτισμό… ας δούμε τι είναι!

Υπερκαταναλωτισμός Ο καταναλωτής στην ουσία δεν επιλέγει αυτό που πραγματικά θέλει, αλλά αυτό που του επιτάσσει η παγκοσμιοποίηση. Ο υπερκαταναλωτισμός μπορούμε να πούμε πως μετατρέπει όλα τα άτομα σε δυνητικούς καταναλωτές.

Και τώρα……… θα θέλαμε να σας δώσουμε κάτι!

Η τάση για υπερκατανάλωση οδηγεί στη μείωση των φυσικών πόρων.

Ο «πολιτισμένος» άνθρωπος αγοράζει κάθε είδους υλικά προϊόντα, λαχταρά για κομψά έπιπλα, για σκεύη, για φανταχτερά αυτοκίνητα, για είδη πολυτελείας, για ψυχαγωγία. Όλα αυτά οδηγούν στον υπερκαταναλωτισμό ο οποίος δημιουργεί νέες ανάγκες για το άτομο, τον κάνει δούλο της πολυτέλειας και μεταβάλλει τη ζωή του σε άγχος.

SHOPPING THERAPY

Όλοι λένε ότι το shopping therapy το κάνουνε περισσότερο οι γυναίκες για να γίνει καλύτερη η διάθεσή τους. Αντιθέτως, όμως με αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί το εντελώς αντίθετο όταν έχουμε κακή ψυχολογία δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε και υπερκαταναλώνουμε άχρηστα πράγματα ενώ όταν έχεις ανεβασμένη ψυχολογική διάθεση έχεις και ξεκάθαρο μυαλό έτσι ώστε να αγοράζεις μόνο χρήσιμα προϊόντα.

Κάπως έτσι ελέγχουν το μυαλό σας.. Τι λέτε; Σας αρέσει αυτή η εικόνα; Κάπως έτσι ελέγχουν το μυαλό σας.. Τι λέτε; Σας αρέσει αυτή η εικόνα;

Σκοπός της έρευνας μας ήταν να διερευνήσουμε με άριστο τρόπο τον καταναλωτισμό μέσω αξιοποίησης των ερευνητικών ερωτημάτων μας. Αναλύσαμε τα ερωτηματολόγια που κατασκευάσαμε και μοιράσαμε σε άτομα του χωριού μας και του αστικού κέντρου βγάζοντας έτσι τα συμπεράσματά μας.

Συνεντεύξεις Πήραμε συνέντευξη από ανθρώπους του χωριού και από ανθρώπους που ζουν στα αστικά κέντρα. Βγάλαμε συμπέρασμα πως η ανάγκη στα χωριά είναι μειωμένη στα καύσιμα και στην ανάγκη για ρούχα. Συμπεράναμε πως οι άνθρωποι στα χωριά έχουνε πιο ποιοτικό τρόπο ζωής επειδή τα αγαθά τους τα καλλιεργούνε μόνοι τους, ενώ οι άνθρωποι στα αστικά κέντρα χρησιμοποιούν κατασκευασμένα προϊόντα και τίποτα χειροποίητο.

Πηγές : http://www.google.gr/search?q=% http://el.wikipedia.org/wiki/% http://www.lifestyleoptions.gr/ http://www.google.gr/search?hl=el&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κ Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κ.Αργυρίου για την πολύτιμη βοήθειά της και όλους τους ανθρώπους που πήραμε συνεντεύξεις και που συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια που με τόσο κόπο κάναμε.!!