Θανατική ποινή και βασανιστήρια ανθρώπων.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΛΙΣΤΑ-ΠΑΝΤΑΖΗ
Advertisements

(Από το Τι είναι... Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗ! Σίγουρα όμως, αυτή η μορφή της είναι η πιο φανερή και η πιο επικίνδυνη τόσο για τη σωματική.
Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Παραγωγα δικαιωματα – κυπριακη πρακτικη υπο το φως των ευρωπαϊκων και διεθνων υποχρεωςεων Νικολέττα Χαραλαμπίδου – ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη,
6 Μαρτίου 2013: ΑΦΟΡΜΗ για Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο ΔΙ.Δ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Μαρία Π. Δοντά Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Μαρία Κουφέλου Μαρία Παυλή Θάλεια Τσουκαρέλλη Όλγα Δουγραματζή
Η σχολική βία και ο εκφοβισμός (Bullying)
5ο ΓΕΛ Σερρών- σχολικό έτος
Χάρτης Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Νοσοκομείο
Τα Δικαιώματα των Παιδιών
τα Δικαιώματα του Παιδιού Μαρία Τσάγκαρη, ψυχολόγος-ειδική επιστήμονας
Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! 54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΑΜΙΓΟΥ
Studio 3 ομάδα 2 “Ανθρώπινα Δικαιώματα”
2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας Υπεύθυνη προγράμματος Κοτσονούρη Πέρσα 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας Υπεύθυνη προγράμματος Κοτσονούρη Πέρσα.
Όνομα:Ελευθερία+Γιώτα
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Δικαιώματα παιδιού και καταπάτησή τους
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
15. Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ
Ορισμός εκφοβισμού Πότε εμφανίστηκε;
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Εργαστήρι – Στρατηγικές της Αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ως εργαλείο προώθησης του σεβασμού.
ΚΙΜΟΝΑΣ ΜΟΝΤΕΣΑΝΤΟΣ ΚΕΠΠΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΦΙΛΙΑΡΗΣ
Δίκαιο και Ηθική Κανόνας Δικαίου Αφορά την κοινωνική συμπεριφορά Έχει δεσμευτικό χαρακτήρα Αν δεν τηρηθεί, επιβάλλονται κυρώσεις Κανόνας Ηθικής Αφορά τη.
Ενδοοικογενειακή Βία Λύσεις-Αντιμετώπιση
ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
Σχολικός Εκφοβισμός/Bullying
Dead Man Walking Σοφία Ηλιακοπούλου Ναταλία Καπώνη Ελένη Λάδη
Διεθνής Αμνηστία και παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία και παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΑ
Μέθοδος Project Μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας απέναντι στην παραδοσιακή, στο μάθημα της Έκφρασης-΄Εκθεσης. Προσανατολισμός: Ανθρωπιστικός - Παιδοκεντρικός.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
Ο «εν ψυχρώ» και «εκ προμελέτης» ΦΟΝΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ (CYBERBULLYING)
Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλ. bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας,
Εγκλήματα Πολέμου Μαρτυρίες 40 ανθρώπων για βασανιστήρια Σκληρά βασανιστήρια σε ιρακινές φυλακές καταγγέλλει το παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε.
Οι μορφΕς της θανατικΗς ποινης σε νεΟτερη εποΧΗ. ΕλλΑδα-ΚατΑργηση
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΉ ΕΡΓΑΣΊΑ Β ’ ΛΥΚΕΊΟΥ ΤΟΥ ΠΡΌΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΎ ΛΥΚΕΊΟΥ ΜΥΤΙΛΉΝΗΣ Τρόποι αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.
Η ΒΙΑ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
ΛΑΛΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Β2 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.
Σωτηρία Ηλιοπούλου Βίκυ Μάρκου
“ Ένας 15χρονος έστειλε μήνυμα μέσω e- mail και γνωστοποιούσε ότι τον κορόιδευαν για μια συμπεριφορά που είχε και που δεν ταίριαζε με το στερεότυπο συμπεριφοράς.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ – ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ(bullying)
Εγκληματολογία ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΔΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ
Α τάξη Καλφαγιάννειου Γυμνασίου Φίλιας Βιωματικές Δράσεις.
5. Οι αξίες της ΕΕ Άρθρο 2 ΣΕΕ. Από τις αρχές στις Αξίες Η ΕΕ βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας,
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΙΙ Μ. Δ. Χρυσομάλλης Αναπληρωτής Καθηγητής.
ΝΟΜΙΚΟ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Νομικό έγκλημαΠραγματικό έγκλημα έννοια τυπική/συμβατική = κατασκεύασμα του νομοθέτη που διαρκεί όσο και η ισχύς της διάταξης.
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
Σχέσεις δικαίου ΕΕ και εθνικών δικαίων. Σχέσεις εξελισσόμενες Η ΕΕ εξελίσσεται διαρκώς. Νέες αρμοδιότητες και νέα όργανα. Παράλληλα, νέα έννοια ήδη υφιστάμενων.
Νομικά Θέματα Πληροφορικής
Επιθεώρηση Συμβουλευτικής-Προσανατολισμού,
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3. ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
7.4. Ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων
ΗΘΙΚΟΣ ΣΧΕΤΙΚΙΣΜΟΣ.
Μοντελοποίηση και ανάλυση του προφίλ της άποψης των δικαστικών λειτουργών για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα στην Ελλάδα Π. Μπάλιος1, Σ. Ζήμερας2, Ι. Πολυχρονοπούλου1,
ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ
ΗΘΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Δίκαιο Επιχειρήσεων ΙΙ
2. Οι αξίες της ΕΕ.
Η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ PROJECT
TMHMA NOMIKHΣ TOMEΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ « Η έμφυλη βία, η ευαλωτότητα των προσφύγων γυναικών και ο ρόλος της Εκπαίδευσης Ενηλίκων : διερεύνηση των απόψεων επαγγελματιών.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θανατική ποινή και βασανιστήρια ανθρώπων. Διεθνής Αμνηστία Θανατική ποινή και βασανιστήρια ανθρώπων. Θανατική Ποινή και Βασανιστήρια Ανθρώπων

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα περισσότερων από 3. 000 Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα περισσότερων από 3.000.000 υποστηρικτών, μελών που αγωνίζονται για την προστασία των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η Διεθνής Αμνηστία αντιτίθεται στη θανατική ποινή και στα βασανιστήρια ανθρώπων.

Η θανατική ποινή είναι η βαρύτερη καταδίκη που μπορεί να επιβληθεί στο δράστη μιας σοβαρής εγκληματικής πράξης.

Τρόποι εκτελέσεων : Θανατηφόρα ένεση.

Ηλεκτρική καρέκλα.

Θάλαμος αερίων.

Μερικοί λόγοι κατάργησης της θανατικής ποινής: Σε περίπτωση δικαστικής πλάνης δεν υπάρχουν περιθώρια επανόρθωσης του λάθους. Η κοινωνία δεν έχει από ηθική και ανθρωπιστική άποψη το δικαίωμα να αφαιρεί ζωές. Όταν αποδίδουμε την έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας στην κατάργηση της θανατικής ποινής, σημαίνει ότι παραβλέπουμε τους ουσιαστικούς παράγοντες και αναζητάμε τη εύκολη λύση.

Χώρες κατάργησης της θανατικής ποινής. 96 χώρες κατήργησαν την θανατική ποινή. 9 την κατήργησαν για τα κοινά αδικήματα. 35 μπορεί να θεωρηθεί ότι την κατήργησαν τελείως, καθώς δεν έχουν προχωρήσει σε καμία εκτέλεση τα τελευταία 10 χρόνια.

Βασανιστήρια Ανθρώπων Τα βασανιστήρια είναι η πολιτιστική και ηθική κατάπτωση του ανθρώπινου είδους. Δεν αποτελούν μόνο επειδή οι βασανιστές είναι ως άτομα σαδιστές, αλλά συνήθως αποτελούν μέρος του ελεγχόμενου από το κράτος μηχανισμού για την καταστολή μιας διαφωνίας.

Πρόγραμμα 12 σημείων για την πρόληψη των βασανιστηρίων. Πρόγραμμα 12 σημείων για την πρόληψη των βασανιστηρίων. Επίσημη καταδίκη των βασανιστηρίων. Όρια στην κράτηση σε απομόνωση. Όχι μυστική κράτηση. Εγγυήσεις για την ανάκριση και την κράτηση. Ανεξάρτητη διερεύνηση αναφορών για τα βασανιστήρια. Ακυρότητα καταθέσεων που αποσπώνται με βασανιστήρια. Νομοθετική απαγόρευση των βασανιστηρίων.

Δίωξη των καταγγελλομένων ως βασανιστών. Εκπαιδευτικές διαδικασίες. Αποζημίωση και αποκατάσταση. Διεθνείς αντιδράσεις. Επικύρωση διεθνών συμφωνιών.

Βασανιστήρια ανηλίκων Πολλά παιδιά κακοποιούνται κάθε χρόνο. Μερικές χώρες στις οποίες παρατηρούνται συχνά τέτοια φαινόμενα είναι η Γερμανία και η Τουρκία. Τα βασανιστήρια που είναι αναγκασμένα να υποστούν τα παιδιά είναι: Σεξουαλική κακοποίηση. Ξυλοδαρμοί Απειλές και εκβιασμοί Και σε εξαιρετικές περιπτώσεις εφαρμόζεται ο χειρουργικός ευνουχισμός καταδικασμένων για σεξουαλικά εγκλήματα.

Προτεινόμενες ταινίες: The Hunger (2008) Σκηνοθέτης: Steve McQueen Σεναριογράφοι: Enda Walsh, Steve McQueen

Σκηνοθέτης: Alan Parker Σεναριογράφος: Charles Randolph The life of David Gale (2003) Σκηνοθέτης: Alan Parker Σεναριογράφος: Charles Randolph

Η κατάργηση της θανατικής ποινής και των βασανιστηρίων είναι ένα θέμα που μας αφορά ΟΛΟΥΣ.

Ονόματα μαθητών Δουλγερίδου Στυλιανή Καλαϊτζή Δέσποινα Καλλίνη Αναστασία Τσαουσίδης Άγγελος Τσιακίρης Φώτης