ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ
ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: 1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ. 2. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΘΕΙ. 3. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑ ΤΑΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 4. ΠΩΣ ΙΕΡΑΡΧΕΙΤΑΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ
ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ: ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ: ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΘΕΙ: ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ κ.α) ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,κ.α) ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (Μάγειρας για σάλτσες, ζαχαροπλάστες κ.α) ΤΜΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (Μάγειρας προσωπικού, προγεύματα κ.α) ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ (Γραφέας, αποθηκάριος) ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ (Υπεύθυνος για τα πιάτα, γυαλικά κ.α)
Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΧΩΡΙΖΕΤΕ ΣΕ 4 ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΠΩΣ ΙΕΡΑΡΧΕΙΤΑΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ - CHEF ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ – SOUS CHEF ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑ ΕΠΙΤΗΡΕΙ ΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ - CHEF DE PARTIE ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ (ΖΕΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, ΚΡΥΑ ΚΟΥΖΙΝΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ)
ΜΑΓΕΙΡΑΣ Α – COOK A ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΓΕΙΡΑΣ Β – COOK B ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ 1-5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΓΕΙΡΑΣ Γ – COOK C ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΒΟΗΘΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - COMMIS ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: 1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ. 2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: 1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ. 2. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΘΕΙ. 3. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑ ΤΑΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 4. ΠΩΣ ΙΕΡΑΡΧΕΙΤΑΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ