Ο νόμος του Ampère και ο κλωβός Faraday.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
2.4 Επίδραση Μέσου Μετάδοσης
Advertisements

Ηλεκτρομαγνητισμός Ο Ηλεκρομαγνητισμός είναι ο τομέας της Φυσικής που μελετά τα φαινόμενα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με ηλεκτρικά φορτία και πηγές.
ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΡΕΥΜΑΤΟΦΟΡΟ ΑΓΩΓΟ
2.4 Επίδραση Μέσου Μετάδοσης
2.4 Επίδραση Μέσου Μετάδοσης
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
Ηλεκτρισμός-Μαγνητισμός
ΗΛΕΚΤΡΕΓΕΡΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΑΓΩΓΟΥ
Ηλεκτρομαγνητισμός Από τον ηλεκτρισμό στο μαγνητισμό – ο ηλεκτρομαγνήτης 15ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Υφαντής Βασίλειος Απρίλιος.
Επιλογή Μέσου Μετάδοσης
ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ Ι Φ Ν
2.2 Αρχή λειτουργίας της γεννήτριας Σ.Ρ.
31/5/2012Κλωτσοτύρας Δημήτρης - Λέγοντας ιστορίες με εικόνεςΔιαφάνεια 1 Όνομα_εικόνας.png ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ Τύποι αρχείων εικόνας:
Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ρεύμα και αντίσταση.
3.2 Προβλήματα φυσικής μετάδοσης
Μαγνητική ροή.
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥΣ
Τύποι Καλωδίων Καλώδια Συνεστραμμένων ζευγών
Μαγνητική ροή.
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΠΑΓΩΓΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ FARADAY
ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ -
Μαγνητικό πεδίο γύρω από ευθύγραμμο αγωγό («αγωγός απείρου μήκους").
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ –ΑΡΓΟΥΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΠΠΑΙΚ) ΜΑΘΗΜΑ : ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ.
Ο εναλλακτήρας και η αρχή λειτουργίας του
2 ο Γυμνάσιο Σπάρτης Τμήμα : Γ’3.  Οι οπτικές ίνες αντικαθιστούν σταδιακά τα καλώδια και το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο δίνει την θέση του στις φωτεινές.
3.3 ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Μπορείς να πεις ποιος είναι ο διάσημος πίνακας ζωγραφικής ?
ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΠΗΝΙΟΥ
3. ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Ι.
Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός1 Ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
Τα φύλα στη λογοτεχνία Τάξη: Α΄ Λυκείου. Α΄φάση: Πριν από την ανάγνωση (ενδεικτικός χρόνος: τρεις διδακτικές ώρες) 1 η ώρα : τα παιδιά συζήτησαν για τα.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Ι.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ - Ο ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΗΣ
Οι Εξισώσεις τού Maxwell Παρουσίαση: Διονύσης Παρασκευόπουλος.
Ιλιάδα Μονομαχίες. Μονομαχία:Πάρη και Μενέλαου Ο Πάρης προβάλει απο το Τρωικό στράτευμα εναντίον του Μενέλαου.Πρίν την μονομαχία ο Πάρης κυριεύεται από.
ΜΥΓΙΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ POWER POINT ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ:ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝ/ΟΣ ΟΝΟΜΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ :ΜΥΓΙΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.
Μαγνητισμός. Μαγνήτες ή μόνιμοι μαγνήτες Είναι τα υλικά που έλκουν το σίδηρο και ορισμένα άλλα υλικά όπως το νικέλιο και το κοβάλτιο Φυσικοί μαγνήτες.
Μέγα Αλέξανδρος Ο Μακεδόνας βασιλιάς Είσοδος.
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
Φαινόμενο της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής
Η ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Οι Εξισώσεις τού Maxwell Παρουσίαση: Διονύσης Παρασκευόπουλος
ΗΛΕΚΤρΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΗΣ Πιο κάτω απεικονίζετε ένας τεχνητός μόνιμος μαγνήτης, με τον Βόρειο Πόλο στην δεξιά άκρη του μαγνήτη και τον Νότιο Πόλο στην αριστερή άκρη.
πώς δημιουργείται το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ; με μια μπαταρία και σώματα που να είναι ΑΓΩΓΟΙ μπορούμε να έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα, αρκεί να τα συναρμολογήσουμε.
H Γέννηση του Χριστού.
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
2.2 Αρχή λειτουργίας της γεννήτριας Σ.Ρ.
ΕΝΤΑΣΗ ηλεκτρικού ρεύματος
Ηλεκτρομαγνητισμός Οι πρωταγωνιστές
Βησσαρίων ο Τραπεζούντιος
Περιβαλλοντολόγοι : Εργασία 1
13. ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΠΑΓΩΓΗ 13.4 ΤΑ ΔΙΝΟΡΕΥΜΑΤΑ.
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Ι.
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ «Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα…» Νίκη Μαματσή Φυσικός.
ΕΡΓΑΣΙΑ του: ΑΝΔΡΕΑ ΧΡΟΝΗ Γ4
נושא 5: מגנטים ומגנטיות.
Ομήρου Ιλιάδα Ζ
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
Το μαγνητικό πεδίο.
Οι Εξισώσεις τού Maxwell Παρουσίαση: Διονύσης Παρασκευόπουλος
Ομήρου Ιλιάδα Ζ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο νόμος του Ampère και ο κλωβός Faraday. Κεφάλαιο 3 Ο νόμος του Ampère και ο κλωβός Faraday. Β’ ΕΠΑΛ ΔΙΚΤΥΑ Ι 24/10/2010

André-Marie Ampère (1775-1836) Γάλλος Φυσικός – Μαθηματικός που είναι διάσημος για τις ανακαλύψεις του στον ηλεκτρομαγνητισμό. To ηλεκτρικό ρεύμα μετριέται σε Ampere. http://en.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9-Marie_Amp%C3%A8re Σύμφωνα με τον νόμου του Ampère ένας αγωγός όταν διαρρέεται από ρεύμα δημιουργεί γύρω του ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Galvanometer.png http://en.wikipedia.org/wiki/File:Electromagnetism.svg

Ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή μεταξύ αγωγών. Το μεταβαλλόμενο ρεύμα ενός αγωγού επηρεάζει την μαγνητική πυξίδα Ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή μεταξύ αγωγών. Το σήμα είναι ένα μεταβαλλόμενο ρεύμα το οποίο δημιουργεί γύρω από τον αγωγό μεταβαλλόμενο μαγνητικό πεδίο. Το μαγνητικό πεδίο δημιουργεί ρεύμα εξ επαγωγής στο γειτονικό αγωγό που παρατηρείται ως θόρυβος. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pair_cabling_electromagnetic_interference_el.svg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:OerstedBoussole.png

Michael Faraday (1791-1867) Διάσημος είναι ο Κλωβός Faraday: Άγγλος Χημικός – Φυσικός διάσημος για τις θεωρίες του περί ηλεκτρομαγνητισμού και ηλεκτροχημείας. http://en.wikipedia.org/wiki/Faraday Διάσημος είναι ο Κλωβός Faraday: Ένα μεταλλικό πλέγμα / κουτί απομονώνει το εσωτερικό από τις εξωτερικές ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. π.χ. Σε περίοδο κεραυνών είναι ασφαλέστερο να μένεις μέσα στο αυτοκίνητο αφού λειτουργεί ως κλωβός faraday. Πίνακας 1850 με το εργαστήριο του Faraday (Harriet Jane Moore). http://en.wikipedia.org/wiki/File:Faraday_Cochran_Pickersgill.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:M_Faraday_Lab_H_Moore.jpg

Κλωβός Faraday: Ένα μεταλλικό πλέγμα για ηλεκτρομαγνητική θωράκιση. Ηλεκτρομαγνητική θωράκιση ομοαξονικού καλωδίου. Κλωβός Faraday: Ένα μεταλλικό πλέγμα για ηλεκτρομαγνητική θωράκιση. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Elektrisch_dode_kamer_%28kooi_van_Faraday%29.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Heimbach_-_power_plant_09_ies.jpg

Ηλεκτρομαγνητική Θωράκιση: FTP cable Κλωβός Faraday. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:FTP_cable3.jpg

Ηλεκτρομαγνητική Θωράκιση: S-FTP cable Κλωβός Faraday σε κάθε ζεύγος. Κλωβός Faraday καλωδίου. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:TwistedPair_S-FTP.jpg

Κλωβός Faraday σε μορφή τσάντας => ξεγέλασμα μηχανισμού ελέγχου πολυκαταστημάτων Στην Αμερική η κατοχή μια τέτοιας τσάντας διώκεται ως κακούργημα. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Aluminium_foil_booster_bag.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/Booster_bag