Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ

2 ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΣΕΙΣ
ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΡΟΥΣΤΙΚΕΣ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

3 ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΑΣΕΩΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΩΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΧΘΕΙ Η ΕΚΛΥΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ.

4 ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΡΟΥΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΤΙΜΗ ΤΙΜΕΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜOΡΦΗ ΤΑΣΗΣ

5 ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΤΑΣΕΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΟ ΔΙΑΚΕΝΟ ΣΦΑΙΡΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΑΜΠΕΡΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΩΜΙΚΟ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΗ

6 ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΟ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΟ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ KELVIN ΤΟ 1884. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΌΤΙ ΌΤΑΝ ΣΕ ΈΝΑ ΔΙΑΚΕΝΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΚΕΝΟ ΑΥΤΌ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΥΝΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΤΑΣΕΩΝ.

7 ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΟ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ – ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΩΜΕΝΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΒΑΡΟ

8 ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΟ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΟ ΑΝ Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΕΊΝΑΙ C ΤΟΤΕ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ: Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΡΓΟ: Η ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ:

9 ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΟ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΕΝΔΕΙΞΗΣ rms. ΕΧΟΥΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΑΣΗΣ ΑΠΟ 50V – 1MV. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΜΕΡΙΚΑ MHz. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΦΟΡΤΙΣΗ (ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ) ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΙΣΧΥΟΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΤΑΣΗΣ.

10 ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΚΕΝΟ ΣΦΑΙΡΩΝ
Τα διάκενα σπινθηρισμού χρησιμοποιούνται για την μέτρηση του πλάτους της τάσης. Χρησιμοποιούνται σε τάσεις άνω των 10kV. Έχουν περιορισμένη ακρίβεια αλλά αυξημένη αξιοπιστία και απλότητα. Χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και την βαθμονόμηση άλλων μετρητικών διατάξεων.

11 ΔΙΑΚΕΝΟ ΣΦΑΙΡΩΝ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΚΕΝΟ ΣΦΑΙΡΩΝ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η απόσταση ανάμεσα στις σφαίρες πρέπει να είναι μικρή. Οι διαστάσεις των σφαιρών και γενικότερα της διάταξης καθώς και οι διαστάσεις των ελεύθερων χώρων γύρω από αυτήν είναι αυστηρά καθορισμένες από τους κανονισμούς. Οι σφαίρες πρέπει να είναι λείες. Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η πυκνότητα του αέρα.

12 ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΑΜΠΕΡΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΑΜΠΕΡΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΤΑΣΗ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 300kV (DC) ΚΑΙ 200kV (AC). H ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ GΩ, KAI ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 1mA. H ΜΕΤΡΟΥΜΕΝΗ ΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ: Η τιμή της αντίστασης αλλάζει με την θερμοκρασία και επηρεάζει την ακρίβεια των μετρήσεων.

13 ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΩΜΙΚΟ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΗ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΩΜΙΚΟ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΗ

14 ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Στους καταμεριστές τάσης ο αντιστάτης υψηλής τάσης αποτελείται από μεγάλο πλήθος ανεξάρτητων αντιστάσεων συνδεδεμένων σε σειρά. Συνήθως χρησιμοποιούνται αντιστάτες άνθρακα, συνθετικοί άνθρακα και αντιστάτες υμενίου οξειδίου μετάλλου. Δεν χρησιμοποιούνται μεταλλικοί αντιστάτες περιελιγμένου σύρματος. Μέχρι τα 100kV τα στοιχεία των αντιστατών έχουν μόνωση αέρα. Για υψηλότερες τάσεις χρησιμοποιούνται άλλα μονωτικά υγρά ή αέρια. Το ύψος του καταμεριστή τάσης εξαρτάται από την εξωτερική τάση υπερπήδησης. Ενδεικτικά ο ελεύθερος χώρος μεταξύ ηλεκτροδίου κορυφής και εδάφους πρέπει να είναι: 2,5 – 3μ/MV για συνέχεις τάσεις. 2-2,5μ/MV για κεραυνικές κρουστικές τάσεις. 5μ/MV για εναλλασσόμενες τάσεις.

15 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΕΣ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗΣ ΤΑΣΗΣ. ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ. ΟΙ ΠΑΡΑΣΙΤΕΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΥ.

16 ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΩΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΕΣ

17 ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΤΑΣΕΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΟ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΧΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ CHUBB - FORTESCUE ΔΙΑΚΕΝΟ ΣΦΑΙΡΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΑΜΠΕΡΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΩΜΙΚΟ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΗ

18 ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΑΜΠΕΡΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΑΜΠΕΡΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗΣ ΤΑΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ Η ΑΥΤΕΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΣΙΤΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η ΟΛΙΚΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ: ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟΥΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΩΜΙΚΗΣ ΑΝΡΙΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ:

19 ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΩΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΕΣ
O λόγος καταμερισμού θα είναι: Για να είναι ο λόγος καταμερισμού πραγματικός αριθμός θα πρέπει να ισχύει:

20 ΩΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΕΣ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΩΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΕΣ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Το φανταστικό μέρος των αντιστάσεων του καταμεριστή οφείλεται κατά κύριο λόγο στις παράσιτες χωρητικότητες. Οι παράσιτες χωρητικότητες μπορούν να υπολογιστούν κατά προσέγγιση από τις διαστάσεις του καταμεριστή. Ενδεικτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί η σχέση: Πρακτικά ωμικοί καταμεριστές χρησιμοποιούνται για μετρήσεις εναλλασσόμενων τάσεων έως 200kV. Ένα πρόσθετο πρόβλημα είναι οι απώλειες ενέργειας οι οποίες εξαρτώνται από το τετράγωνο της εφαρμοζόμενης τάσης.

21 ΧΩΡΗΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΕΣ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΧΩΡΗΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΕΣ

22 ΜΕΘΟΔΟΣ CHUBB-FORTESCUE
ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΜΕΘΟΔΟΣ CHUBB-FORTESCUE

23 ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΚΕΝΟ ΣΦΑΙΡΩΝ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΩΜΙΚΟ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΧΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΗ

24 ΑΤΡΩΣΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΗΣ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΑΤΡΩΣΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΣΗΣ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ: ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΣΩ ΙΣΧΥΡΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ) ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΡΟΥΜΕΝΗ ΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ. ΟΛΟΣ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΈΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΩΒΟ FARADAY. ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ. ΤΟ ΟΜΟΑΞΟΝΙΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ.


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google