Θέμα: Εργοστάσιο Λακωνίας Σπάρτης Ομάδα Α΄

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε. Ύδρας 10, 4 ος όροφος , Καβάλα Τηλ Fax e- mail : 11η Επιτροπή Παρακολούθησης.
Advertisements

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΓ/ΣΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ.
your best ALTERnative mediTERRAnean choice
Royal FrieslandCampina
Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας και Πωλήσεως Εσπεριδοειδών [Α. Σ
Μέτρο 123Α – Μεταποίηση και Εμπορία γεωργικών προϊόντων
Γραμμή παραγωγής Θεοδωρής Σωτηριάδης.
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Η καινοτομία στις επιχειρήσεις: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η καινοτομία στις λειτουργίες Γεωργιάδης Πάτροκλος, Επίκουρος.
Ορθές Πρακτικές Διανομής Φαρμάκων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΤΑ ΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΑΣ ……
ΣΧΟΛΕΙΟ:ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΤΑΞΗ:Β΄3 ΜΑΘΗΜΑ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ :ΤΕΡΖΗ ΜΕΡΟΠΗ όνομα μαθητή : πολιτακη Κατερίνα ΘΕΜΑ :
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ
1 ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Γεώργιος Α. Δαουτόπουλος Καθηγητής Γεωπονίας Α.Π.Θ.
Ερευνα 2011 Θέμα : Μικρή Λιανική.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ 5η Διάλεξη.
Αγροτική Επιχειρηματικότητα:
1. 2 Στρατηγικοί Στόχοι Π.Α.Α. Αλέξανδρος Μπαλτατζής  Διατήρηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, της δασοκομίας και του αγροδιατροφικού.
Ελαιοτριβείο SPARTA kefalas s.a.
Σκοπός της εργασίας Κατά πόσο οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα Αν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, και ποια είναι αυτά. Η.
Εισαγωγή Με τον βιομηχανικό τρόπο παραγωγής παράγονται προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, ικανοποιητική ποιότητα και χαμηλό κόστος, βελτιώνοντας το βιοτικό.
Το κύτταρο σαν εργοστάσιο
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
1. Γενικά-Σκοπός 2. Γενική περιγραφή της περιοχής 3. Υφιστάμενη γεωργοοικονομική κατάσταση 4. Προβλήματα της περιοχής 5. Δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής.
Οργανόγραμμα ομίλου ΕΛΒΑΛ
Εικονική Επιχείρηση Α΄ Λυκείου
ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Γιαννακοπούλου Παναγιώτα
Θέμα Εργασίας : ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ¨Κ.ΧΑΤΖΕΛΗΣ¨
Βιομηχανία Παραγωγής Τούβλων
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ «ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΡΙΣΜΑ Α.Ε.» Φοιτήτρια: Μαίρη Παπαδοπούλου ( Α.Μ. 8240) Επιβλέπων:
3ο Γυμνάσιο Σπάρτης Τεχνολογία : Μελέτη Βιομηχανίας Αγροτικός συνεταιρισμός επεξεργασίας εσπεριδοειδών «Λακωνία» Ομάδα Εργασίας ΑΡΙΣΤΕΑ ΚΟΥΤΣΟΒΙΤΗ.
Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στα Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης του Ν. Καρδίτσας Σεραφείμ Μπίτσιος, Φυσικός, υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Καρδίτσας.
ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΦΟΔΙΑΣΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Δρ. Δημήτρης Λαμπρούλης, Προγραμματισμός Δράσεως Επιχειρήσεων. Βραχυχρόνιος Προγραμματισμός. Παρουσίαση Δρ. Δημήτρης Λαμπρούλης.
Ντίνος Μπλιάτσιος ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. 7/11/2013.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΝΕΦΑΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Β2Β ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Το βιομηχανικό μάρκετινγκ ασχολείται με την ικανοποίηση των αγοραστικών αναγκών και απαιτήσεων.
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΡΟΛΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ Μαριλένα Ωραιοπούλου Β 5 β Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ, Ο ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ.
Συμβολαιακή Γεωργία και Κτηνοτροφία
Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗACCP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Πληροφοριακά συστήματα συντήρησης εξοπλισμού
1.1 Οργάνωση Επιχείρησης Σκοπός μιας επιχείρησης είναι η ανάλυση της βασικής οργάνωσης μιας τυπικής ιδιωτικής επιχείρησης. Επιμέλεια Χασάπης Γιώργος.
εισαγωγή Nashico Enterprises Limited:
Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Η έννοια της επιχείρησης
Κλειούσης Ε. Ελευθέριος
Διαχείριση των περιορισμών
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Κεφάλαιο 1 Οι γεωργικές επιχειρήσεις σήμερα. Τι είναι η επιχείρηση; Η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια ενός ή περισσότερων ατόμων να παράγουν και.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ TEAMWORK
Πως το ζαχαροκάλαμο γίνεται ζάχαρη
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 13o Γυμνάσιο Πατρών Τάξη:Β2 Μάθημα: Τεχνολογία Καθηγήτρια: Αλπέτζου Κ. Μαθητής: Tηλέμαχος Βρεττάκος Σχολικό έτος:
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 13o Γυμνάσιο Πατρών Τάξη:Β2 Μάθημα: Τεχνολογία Καθηγήτρια: Αλπέτζου Κ. Μαθητής: Tηλέμαχος Βρεττάκος Σχολικό έτος:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θέμα: Εργοστάσιο Λακωνίας Σπάρτης Ομάδα Α΄ Εργασία Τεχνολογίας Θέμα: Εργοστάσιο Λακωνίας Σπάρτης Ομάδα Α΄

Ιστορικό Εργοστασίου Λακωνίας Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών ‘ΛΑΚΩΝΙΑ’ ιδρύθηκε το έτος 1967. Εγκρίθηκε νόμιμα από τον Υπουργό Γεωργίας. Τα μέλη του Συνεταιρισμού είναι αγρότες, καλλιεργητές πορτοκαλιών είτε κατά κύρια είτε κατά δευτερεύουσα απασχόληση.

Φυσικοί χυμοί Λακωνίας

Παραγωγικές Δραστηριότητες Ο Συνεταιρισμός σήμερα διαθέτει τις ακόλουθες γραμμές παραγωγής : 1) Μία γραμμή τυποποίησης και συσκευασίας πορτοκαλιών δυναμικότητας 30 τόνων/ώρα 2)Μία γραμμή παραγωγής συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού με 10 εκχυμωτές μηχανές συνολικής δυναμικότητας 26,2 τόνων την ώρα σε πρώτη ύλη 3)Μία γραμμή αποξήρανσης υπολειμμάτων πορτοκαλιών δυναμικότητας 14 τόνων/ώρα σε πρώτη ύλη που είναι η φλούδα των πορτοκαλιών 4)Τεσσερις γραμμές συσκευασίας TETRAPAK εκ των οποίων οι δυο σε ασηπτική χάρτινη συσκευασία των 250 cc και οι δυο σε ασηπτική χάρτινη συσκευασία των 1000 cc.Οι δυο γραμμές των 250 cc έχουν δυναμικότητα συσκευασία 220 κιβωτίων των 27 συσκευασιών την ώρα (δηλαδή σύνολο 440 κιβώτια την ώρα). Η κάθε γράμμη συσκευασίας των 1000 cc έχουν δυναμικότητα συσκευασίας 500 κιβωτίων των 12 τεμαχίων (δηλαδή 1000 κιβωτίων την ώρα)

Αρμοδιότητες διευθυντού παραγωγής Κύριες Αρμοδιότητες: ·Επιστασία,έλεγχος παραγωγής, εργαστηριακός έλεγχος ποιότητας. ·Τεχνικός έλεγχος εργοστασίου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του και κατά την περίοδο της ετήσιας συντήρησης. ·Παρακολούθηση αποθεμάτων και διεξαγωγή αγορών ·Ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια ανάλυση εργατοωρών παραγωγής ανά προϊόν. ·Έλεγχος προγράμματος προληπτικής συντήρησης ·Εκπόνηση και ανάλυση ετήσιου budget αναγκών παραγωγής (εργατοώρες, Α’ και Β’ Ύλες)

Διαδικασία χυμού Υπάρχει μια βιομηχανική μονάδα πολύ μεγάλη η οποία επεξεργάζεται το φρούτο. Σε αυτή την μονάδα έρχεται το πορτοκάλι στύβεται και παίρνουνε τον χυμό του πορτοκαλιού οποίος φτάνει στον καταναλωτή χυμοτήριο παίρνει το πορτοκάλι επεξεργάζεται την φλούδα και το κάνει ζωοτροφή. Επίσης έρχεται το πορτοκάλι σε συμπυκνωμένη μορφή ξανά αραιώνεται και συσκευάζεται . Το σημαντικοτερο πραγμα είναι ότι στον φυσικό χυμό Λακωνίας δεν μπαίνουν συντηρητικά διότι έχει και ένζυμα τα οποία σε αυτό το τμήμα τα δρανοποιούν και σκοτώνουν τους μικροοργανισμούς με την παστερίωση . Δηλαδή περνάει ο χυμός σε μια θερμοκρασία 90 για λίγα δευτερόλεπτα έτσι ώστε να μην χάσει την βιταμίνη του μετά παγώνει και συσκευάζεται και έτσι φτάνει στον καταναλωτή του.

Τμήμα καθαρισμού πορτοκαλιών Τα πορτοκάλια μεταφέρονται μέσω φορτηγών τα οποία τα ξεφορτώνουν εδώ  Σε αυτό το τμήμα τα πορτοκάλια καθαρίζονται και μεταφέροντα στο εσωτερικό του εργοστασίου.

Ο στίφτης, ο καθαρισμός και το αποτέλεσμα του υπέροχου φυσικού χυμού. Αφού καθαρίσουνε τα πορτοκάλια περνάνε στα μηχανήματα που τα στύβουνε και γίνεται ο υπέροχος φυσικός χυμός

ΧΗΜΕΙΟ

Σκοποί του Συνεταιρισμού Ο Συνεταιρισμός με βάση το καταστατικό του αποσκοπεί την ισότιμη συνεργασία και την αμοιβαία βοήθεια των συνεταίρων στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών μέσα σε μία κοινή επιχείρηση. Για την επίτευξη των σκοπών του ο συνεταιρισμός αναπτύσσει οποιεσδήποτε νόμιμες δραστηριότητες με τις οποίες καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας των αγροτικών υλικών, της παραγωγής και προμήθειας γεωργικών εφοδίων, της κατασκευής και προμηθείας γεωργικών εφοδίων, καθώς και της κατασκευής και προμηθείας των μέσων αγροτικής παραγωγής.

Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνεταιρισμού Η Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνεταιρισμού είναι το Ανώτατο όργανο της οργάνωσης και στην αρμοδιότητά της ανήκουν αυτές που καθαρίζονται ρητά στο καταστατικό του Συνεταιρισμού, αλλά και κάθε θέμα το οποίο δεν αναφέρεται ρητά η ανήκει στην αρμοδιότητα κατώτερου οργάνου.

Γενικός Διευθυντής Φροντίζει για την εφαρμογή της συνεταιριστικής νομοθεσίας. Φροντίζει για την εκτέλεση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης. Τοποθετεί τους υπαλλήλους σε διάφορες υπηρεσείες-τμήματα Αναλαμβάνει οποιαδήποτε άλλη αρμοδιότητα του δοθεί από την γενική συνέλευση. Τέλος, υπογράφει τα εντάλματη πληρωμής και τα γραμματεία είσπραξης΄.

Παραγόμενα προϊόντα Τα κύρια προϊόντα που μπορεί να παράγει ο Συνεταιρισμός ΛΑΚΩΝΙΑ είναι τα ακόλουθα: 1)Τυποποιημένα και συσκευασμένα εσπεριδοειδή και ειδικότερα πορτοκάλια ποικιλίας ομφαλοφόρων 2)Συμπυκνωμένος χυμός πορτοκαλιού πυκνότητας 60 BRIX (μπορεί να παράγει και συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού 40 BRIX και grape fruit 58 BRIX) 3)Αιθέρια έλαια πορτοκαλιού (μπορεί να παράγει και αιθέρια έλαια λεμονιού) 4)Ξηρή πούλπα εσπεριδοειδών (Ζωοτροφή) 5)Χυμούς σε ασηπτική συσκευασία TETRA BRIK με φίρμα ¨ΛΑΚΩΝΙΑ¨ Φυσικό χυμό 100% πορτοκάλι Νέκταρ πορτοκάλι 50% Μίγμα 6 φρούτων 100% Νέκταρ 3 χυμών 50% Φρουτοποτό ροδάκινο 30% Φρουτοποτό βύσσινο Φρουτοποτό λεμόνι Φυσικό χυμό ανανά Βιταμινιούχο φυσικό χυμό 4 φρουτών Βιταμινιούχο φρουτοποτό 3 φρουτών

Αμέσως μετά την ίδρυση του το έτος 1965 κατασκεύασε μία μικρή μονάδα χυμοποίησης πορτοκαλιών (εκχυμωτήριο). Σκοπός της μονάδας ήταν η από κοινού χυμοποίηση πορτοκαλιών των μελών του συνεταιρισμού και η από κοινού διάθεση του παραγόμενου συμπυκνωμένου χυμού. Στη συνέχεια με διαδοχικές νέες επενδύσεις η δυναμικότητα του εκχυμωτηρίου σε πρώτη ύλη αυξήθηκε σημαντικά ώστε να είναι σήμερα από τα μεγαλύτερα χυμοποιεία εσπεριδοειδών της χώρας. Η μονάδα εξοπλίστηκε με τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό και τους απαιτούμενους αποθηκευτικούς χώρους.

Οι μαθητές της Β τάξης γυμνασίου Οι μαθητές της Β τάξης γυμνασίου Αλεξοπούλου Ιωάννα Αλεξανδρής Βαγγέλης Βογιατζόπουλος Παρασκευάς Αρριανά Δαμιανή Αναγνωσταρά Σταυρούλα Γιώργος Γιαννόπουλος