ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΥΣ Κωνσταντινά Χαλκιά ΚΕΡΚΥΡΑ 2006.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
BrowsReader: A System for Realizing a New Children’s Reading Environment in a Library Μάθημα: Ηλεκτρονική δημοσίευση Διδάσκων: Σαράντος Καπιδάκης Ειρήνη.
Advertisements

5η Επιστημονική ημερίδα ΚΕΒΕΠ: «Ανάπτυξη βιβλιοθηκών/κέντρων πληροφόρησης εν μέσω οικονομικής κρίσης» Ανδρέας Κ. Ανδρέου.
Υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Κύπρου για τυφλούς
ΤΠΕ για Άτομα με Οπτική Αναπηρία (ΟΑ)
Νέες τεχνολογίες επεξεργασίας της πληροφορίας στη δημόσια διοίκηση1 Τεχνολογίες για ΑΜΕΑ Καθολική πρόσβαση Αθανάσιος Πρωτόπαπας Ινστιτούτο Επεξεργασίας.
9.7. Υπηρεσία Πολυμορφικής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης με Προσβάσιμη Βιβλιογραφία για τους Φοιτητές με Αναπηρίες Πάντειο Πανεπιστήμιο Ειρήνη Δαφέρμου 20ο Πανελλήνιο.
Τύφλωση Αλίνα Ζαρίτσκαγια Κατερίνα Θεοδώρου Μικαέλλα Χρυσοστόμου Χριστόδουλος Παύλου Χριστόδουλος Αγαπίου.
Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου Βέλτιστες Πρακτικές στη Γλωσσική Τεχνολογία Βέλτιστες Πρακτικές στη Γλωσσική Τεχνολογία Εβδομάδα Επιστήμης & Τεχνολογίας.
Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) Γκόγκου A. Μάρθα Msc Πληροφορικής.
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
ΤΟ ΥΛΙΚΟ & ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ • ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το Υλικό του Υπολογιστή
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ιωάννινα, Ιούνιος 2004 Μ. Κουτροκόη Πρόσβαση στη γνώση.
ΜΠΣ Επιστήμη της Πληροφόρησης Μάθημα: Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Θέμα: Ψηφιακές Βιβλιοθήκες για Τυφλούς Σύγκριση CNIB - TIFLOLIBROS Γκουνή Άννα Κέρκυρα 2006.
Οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες στο ψηφιακό περιβάλλον. Από την θεωρία στην πράξη: Η περίπτωση της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου Για την Βιβλιοθήκη του.
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ I ΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σύστημα Τεκμηρίωσης, Διαχείρισης και.
Δείτε τις 4 διαφάνειες και στη συνέχεια απαντήστε στην άσκηση
Παραδοτέο έργο : Προσαρμογή υλικού για τη διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της ελληνικής σε άτομα με αναπηρίες Η διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ- ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤ’ Θέμα: Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Τζόρτζια (Digital.
Πρόσβαση Τυφλών και Ατόμων με Μερική Όραση στις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Αποστολοπούλου Γεωργία ΚΕΡΚΥΡΑ 2004.
Ισότιμη Πρόσβαση στην Πληροφορία και τη γνώση μέσω της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Άννα Φράγκου Ημερίδα με θέμα: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ γεφυρώνουμε.
Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Θέμα εργασίας: Υπηρεσίες Ψηφιακών Βιβλιοθηκών προς τους χρήστες (Συγκριτική προσέγγιση) Ασκητή Βασιλική Αθήνα, 12/12/2005.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Η Πύλη για τις Λαϊκές Βιβλιοθήκες Αθήνα 21Μαρτίου 2005 Ημερίδα για τις Λαϊκές Βιβλιοθήκες Βιβλιοθήκες και Κοινωνία της Πληροφορίας Πλήθος πληροφοριών (επιλογή.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ –ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ : ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΥΠΟ MPEG-4 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ.
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη ΤΕΕ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΚΤ
Υπηρεσίες Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών για τυφλούς και άτομα με περιορισμένη όραση: Η εμπειρία της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από το ευρωπαϊκό.
- Ημερίδα «Πολιτισμική Πληροφορική και Εκπαίδευση», 24 Νοεμβρίου IΣΤΟΣ Ένα λειτουργικό πρότυπο για την αξιόπιστη προσφορά πολιτιστικού και εκπαιδευτικού.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ–ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας Διοίκηση &Οργάνωση Βιβλιοθηκών με.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας Υπηρεσίες Πληροφόρησης σε Ψηφιακό.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας «Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών με έμφαση στις Νέες Τεχνολογίες της Πληροφορίας» «Ψηφιακός.
ΠΟΛΥΜΕΣΑ. Τι είναι Πολυμέσα; (Ι) Για έναν πωλητή υπολογιστών: Ένα PC με Sound Card, DVD-ROM drive, μεγάλη μνήμη, δυνατό επεξεργαστή και καλή κάρτα γραφικών.
TA E-BOOKS ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΡΟΚΙΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ 2006.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΠΣ ΑΘΗΝΑΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» «Ηλεκτρονική πρόσβαση για όλους: Συνειδητοποίηση της.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ " Διοίκηση και Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Υλικό – Λογισμικό – Μονάδες εισόδου/εξόδου
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ» ΘΕΜΑ: «ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ.
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α» Σεμινάριο Ενημέρωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας Ομαδική Εργασία στο υποχρεωτικό μάθημα του ΣΤ΄ Εξαμήνου: «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ»
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «Υπηρεσίες Πληροφόρησης σε Ψηφιακό Περιβάλλον» ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « Ηλεκτρονική Δημοσίευση.
Γκρίζα βιβλιογραφία Διονύσης Κόκκινος, Βιβλιοθηκονόμος, MSc Εργαστηριακός συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας e-Class:
Τα πολυμέσα είναι: τεχνολογία λογισμικού και υλικού που συνδυάζει Κείμενο Ήχο Φωτογραφία Κινούμενο σχέδιο Σχέδιο Κινούμενη εικόνα Πολυμέσα.
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ημέρες Γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης Ηράκλειο, 3 Απριλίου 2014.
ΜΠΑΛΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ(Β ) ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ(Β ) ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (Β )
Ο υπολογιστής Υλικό - Hardware Λογισμικό - Software.
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Αντωνιάδου Άννα Κωτούλα Βασιλική.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας «Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Β’ Γυμναςιου ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Ψηφιακές Βιβλιοθήκες για τυφλούς και οπτικά ασθενείς Νάστος Γεώργιος(Β ) Μπαμίδης Μάριος(Β )
Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το Υλικό του Υπολογιστή. Λέξεις Κλειδιά: Υλικό υπολογιστή (Hardware), Προσωπικός Υπολογιστής (PC), συσκευή εισόδου, συσκευή εξόδου,
Βιβλιογραφική Αναζήτηση: αναλυτική παρουσίαση και εφαρμογή της Υπηρεσίας Διαδανεισμού Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Βιβλιοθήκη και Κέντρο.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Περιφερειακές συσκευές  Περιφερειακές συσκευές ονομάζουμε τις συσκευές που συνδέονται εξωτερικά με την Κεντρική Μονάδα του υπολογιστή.
 Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι η εξοικείωση με τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης προκειμένου να αναζητήσουμε ένα τεκμήριο από τη συλλογή.
5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Δεδομένα - Πληροφορία Υλικό Λογισμικό Μονάδες Εισόδου Μονάδες Εξόδου Κεντρική Μονάδα.
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Καθηγητής: Δεβρίκης Κωνσταντίνος
25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το Υλικό του Υπολογιστή
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το Υλικό του Υπολογιστή
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το Υλικό του Υπολογιστή
ACCELERATE Διάρκεια: 18 μήνες Προϋπολογισμός: Ευρώ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το Υλικό του Υπολογιστή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΥΣ Κωνσταντινά Χαλκιά ΚΕΡΚΥΡΑ 2006

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Daisy κοινοπραξία/ Daisy πρότυπο Daisy κοινοπραξία/ Daisy πρότυπο Βοηθητικές τεχνολογίες για τους οπτικά ανάπηρους Βοηθητικές τεχνολογίες για τους οπτικά ανάπηρους CNiB Library CNiB Library Βιβλιοθήκη Κύπρου Βιβλιοθήκη Κύπρου

Daisy κοινοπραξία Συστάθηκε το 1996 με πρωτοβουλία των βιβλιοθηκών για τυφλούς με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογιών για την μετατροπή των ομιλούντων βιβλίων σε ψηφιακά και την παροχή πρόσβασης και χρήσης από τους τυφλούς. Συστάθηκε το 1996 με πρωτοβουλία των βιβλιοθηκών για τυφλούς με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογιών για την μετατροπή των ομιλούντων βιβλίων σε ψηφιακά και την παροχή πρόσβασης και χρήσης από τους τυφλούς.

Daisy πρότυπο Καθιερώθηκε από την κοινοπραξία Daisy. Καθιερώθηκε από την κοινοπραξία Daisy. Τελευταία του έκδοση το Daisy/NISO 3.0 Τελευταία του έκδοση το Daisy/NISO 3.0 Χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των βιβλιοθηκών που θέλουν να μετατρέψουν τα ομιλούντα βιβλία σε ψηφιακά. Χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των βιβλιοθηκών που θέλουν να μετατρέψουν τα ομιλούντα βιβλία σε ψηφιακά. Υποστηρίζει κείμενο και ήχο. Υποστηρίζει κείμενο και ήχο. Κατηγορίες βιβλίων Daisy : Κατηγορίες βιβλίων Daisy :

συνέχεια Ο τίτλος και όλο το κείμενο σε ήχο Ο τίτλος και όλο το κείμενο σε ήχο Σε ήχο όλο το κείμενο και τα συμπληρωματικά του στοιχεία (περιεχόμενα, ευρετήρια) Σε ήχο όλο το κείμενο και τα συμπληρωματικά του στοιχεία (περιεχόμενα, ευρετήρια) Σε ήχο όλο το κείμενο μαζί με κάποια αποσπάσματα γραπτά Σε ήχο όλο το κείμενο μαζί με κάποια αποσπάσματα γραπτά Όλο το κείμενο σε ήχο και σε γραπτή μορφή Όλο το κείμενο σε ήχο και σε γραπτή μορφή Όλο το κείμενο σε γραπτή μορφή με κάποια αποσπάσματα σε ήχο Όλο το κείμενο σε γραπτή μορφή με κάποια αποσπάσματα σε ήχο Όλο το κείμενο μόνο σε γραπτή μορφή. Όλο το κείμενο μόνο σε γραπτή μορφή.

Δυνατότητες πλοήγησης των Daisy βιβλίων Ξεφύλλισμα (scimming) βιβλίου Ξεφύλλισμα (scimming) βιβλίου Υποστηρίζονται από τον πίνακα περιεχομένων και από το ευρετήριο Υποστηρίζονται από τον πίνακα περιεχομένων και από το ευρετήριο Ικανότητα σημειώσεων Ικανότητα σημειώσεων

Λογισμικά για DTD (digital talking book) SigtunaDAR 3.0 SigtunaDAR 3.0 Sigtuna Browser Sigtuna Browser PlexTalk PlexTalk Cd Daisy Cd Daisy VictorReader VictorReader Ease Reader Ease Reader ghPlayer 2.0 ghPlayer 2.0 LpPlayer LpPlayer

Βοηθητικές τεχνολογίες (assistive technologies) Screen Reader (αναγνώστης οθόνης) που επιτρέπει την ακουστική πρόσβαση στις πληροφορίες Screen Reader (αναγνώστης οθόνης) που επιτρέπει την ακουστική πρόσβαση στις πληροφορίες Οθόνη αφής Οθόνη αφής Braille Display (οθόνη Μπράιγ) συσκευή αφής παρέχει απτική πρόσβαση στις πληροφορίες Braille Display (οθόνη Μπράιγ) συσκευή αφής παρέχει απτική πρόσβαση στις πληροφορίες Πληκτρολόγιο Μπράιγ Πληκτρολόγιο Μπράιγ

συνέχεια Tactile mouse (ποντίκι αφής) Tactile mouse (ποντίκι αφής) Speech input (εισαγωγή φωνής) χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Speech input (εισαγωγή φωνής) χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: 1) Speech regognition (αναγνώριση φωνής) 1) Speech regognition (αναγνώριση φωνής) 2) Speech Synthesis (συνθέτης φωνής) 2) Speech Synthesis (συνθέτης φωνής) Εκτυπωτής Μπράιγ Εκτυπωτής Μπράιγ Magnifier Software για άτομα με περιορισμένη όραση Magnifier Software για άτομα με περιορισμένη όραση

συνέχεια Screen Ruler για άτομα με χαμηλή όραση επίσης Screen Ruler για άτομα με χαμηλή όραση επίσης Talking Web browser Talking Web browser Active audio browser Active audio browser

Η βιβλιοθήκη CNIB Συστάθηκε το Νοέμβριο του 2003 με κύριο μέλημα την εξυπηρέτηση των ατόμων με προβλήματα όρασης Συστάθηκε το Νοέμβριο του 2003 με κύριο μέλημα την εξυπηρέτηση των ατόμων με προβλήματα όρασης Καταγράφει κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό κείμενο σε μορφή Μπράιγ Καταγράφει κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό κείμενο σε μορφή Μπράιγ Παράγει Daisy βιβλία Παράγει Daisy βιβλία Έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα Visunet το οποίο παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες: Έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα Visunet το οποίο παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες: 1) VisuCat: Δυνατότητα πρόσβασης στον OPAC της βιβλιοθήκης 1) VisuCat: Δυνατότητα πρόσβασης στον OPAC της βιβλιοθήκης

συνέχεια 2) VisuNews:υπηρεσία ειδησεογραφικού χαρακτήρα 2) VisuNews:υπηρεσία ειδησεογραφικού χαρακτήρα 3) VisuText: εξυπηρετεί την πρόσβαση μέσω Διαδικτύου 3) VisuText: εξυπηρετεί την πρόσβαση μέσω Διαδικτύου Έχει δημιουργήσει μία πύλη (portal) για τα παιδιά με προβλήματα όρασης η οποία τους παρέχει τα ακόλουθα: Έχει δημιουργήσει μία πύλη (portal) για τα παιδιά με προβλήματα όρασης η οποία τους παρέχει τα ακόλουθα: 1) έχουν τη δυνατότητα να παίξουν διάφορα παιχνίδια 1) έχουν τη δυνατότητα να παίξουν διάφορα παιχνίδια 2) μπορούν να βρούν πληροφορίες για τις εργασίες του σχολείου 2) μπορούν να βρούν πληροφορίες για τις εργασίες του σχολείου 3) μπορούν να συνομιλήσουν με άλλα παιδιά 3) μπορούν να συνομιλήσουν με άλλα παιδιά

συνέχεια 4) λαμβάνουν μέρος σε στατιστικές έρευνες 4) λαμβάνουν μέρος σε στατιστικές έρευνες Συλλογές: Συλλογές: ομιλούντα βιβλία ομιλούντα βιβλία Αναζήτηση και δυνατότητα παραγγελίας τίτλων Αναζήτηση και δυνατότητα παραγγελίας τίτλων Πρόσβαση σε 40 εφημερίδες Πρόσβαση σε 40 εφημερίδες Πρόσβαση σε περιοδικά και βάσεις δεδομένων Πρόσβαση σε περιοδικά και βάσεις δεδομένων

Βιβλιοθήκη Κύπρου Περίπου το 2000 ξεκίνησαν δραστηριότητες για την παροχή πρόσβασης στους τυφλούς Περίπου το 2000 ξεκίνησαν δραστηριότητες για την παροχή πρόσβασης στους τυφλούς Συμμετείχε στο πρόγραμμα Accelerate Συμμετείχε στο πρόγραμμα Accelerate Διαθέτει: Διαθέτει: Πινακίδα Braille Πινακίδα Braille Λογισμικό οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων Λογισμικό οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων Σαρωτή βιβλίων Σαρωτή βιβλίων Εκτυπωτή Braille Εκτυπωτή Braille

συνέχεια Έντυπα σε μεγαλογράμματη γραφή Έντυπα σε μεγαλογράμματη γραφή Λογισμικό για την εισαγωγή της φωνής Λογισμικό για την εισαγωγή της φωνής Λογισμικό μεγέθυνσης της οθόνης (Supernova) Λογισμικό μεγέθυνσης της οθόνης (Supernova)

Πρόσβαση χρηστών Οι χρήστες έχουν πρόσβαση: Οι χρήστες έχουν πρόσβαση: Στον ηλεκτρονικό κατάλογο Στον ηλεκτρονικό κατάλογο Σε 35 βάσεις δεδομένων Σε 35 βάσεις δεδομένων Έχουν πρόσβαση στα επιστημονικά περιοδικά περίπου 2000 τίτλους. Έχουν πρόσβαση στα επιστημονικά περιοδικά περίπου 2000 τίτλους.

Βιβλιογραφία

Βοηθητικές τεχνολογίες

Εφαρμογή

Συνεχ …

Συνέχ…

Συνέχ…