Συνάρτηση DDB Σύνταξη DDB(Κόστος; Υπολειμματική αξία; Ζωή; Περίοδος; Συντελεστής)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν
Advertisements

ΠΑΡΑΓΩΓΗ και ΚΟΣΤΟΣ.
Συνάρτηση TREND Σύνταξη ΤRΕΝD(Δεδομένα_y: Δεδομένα_x; Νέα _x; Σταθερά)
Προϋπολογισμός & Εκτίμηση Διεθνών Επενδύσεων
ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ ΜΟΝΑΔΑ Γ΄
Συνάρτηση FV Σύνταξη FV(Επιτόκιο; Αριθμός περιόδων ;Δόση αποπληρωμής ; Παρούσα αξία ;Τύπος)
Συνάρτηση VAR Σύνταξη VAR(Αριθμός1; Αριθμός2;...).
ΥΛΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία
Μάθημα : Βασικά Στοιχεία της Γλώσσας Java
Παράδειγμα 1: Κόστος Υπολογιστών Το πρόγραμμα υπολογίζει το συνολικό κόστος παραγγελιών υπολογιστών.Το πρόγραμμα διαβάζει από το πληκτρολόγιο την ποσότητα.
Ταχύτητα αντίδρασης Ως ταχύτητα αντίδρασης ορίζεται η μεταβολή της συγκέντρωσης ενός από τα αντιδρώντα ή τα προϊόντα στη μονάδα του χρόνου: ΔC C2.
ΘΠ06 - Μεταγλωττιστές Πίνακας Συμβόλων. Πίνακας Συμβόλων (Symbol Table) (Ι)  Είναι μια δομή στην οποία αποθηκεύονται τα ονόματα ενός προγράμματος και.
Δεδομένα, Πληροφορίες και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ - ΤΥΠΟΙ ΜΑΘΗΜΑ 3.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Αξιολόγηση Επενδύσεων στη Γεωργία (διάλεξη 5η)
Κεφάλαιο 7: O Μετασχηματισμός Laplace
Σύνταξη LINEST(Δεδομένα_y; Δεδομένα_x; Σταθερά; Στατιστικά)
Συνάρτηση FIND Σύνταξη FΙΝD(Κείμενο προς εύρεση; Μέσα στο κείμενο; Θέση έναρξης) Κείμενο προς εύρεσηΕίναι το αλφαριΘμητικό που Θέλουμε να βρούμε. Μέσα.
Συνάρτηση SEARCH Σύνταξη SΕΑRCΗ(Κείμενο προς εύρεση; Μέσα στο κείμενο; Θέση έναρξης) Κείμενο προς εύρεσηΕίναι το μέρος του κειμένου που θέλουμε να βρούμε.
Συνάρτηση FIXED Σύνταξη
Συνάρτηση MODE Σύνταξη MODE(Αριθμός1; Αριθμός2;...)
HY340 : ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΩΝ Αντώνιος Σαββίδης.
Μεταβλητές – εντολές εκχώρησης- δομή ακολουθίας
Σύνταξη FREQUENCY (Πίνακας τιμών; Πίνακας διαστημάτων)
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
ΗΥ150 – ΠρογραμματισμόςΚώστας Παναγιωτάκης ΗΥ-150 Προγραμματισμός Αρχεία.
Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων – Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. Πάτρας Μάθημα: εκπαιδευτική τεχνολογία - πολυμέσα.
2/4/2015Γ' ΤΑΞΗ Υπολογισμός Ριζών Τριωνύμου1 Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO.
1 Βάσεις Δεδομένων ΙI Επιμέλεια: ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΑΒΗΣ SQL (3 από 3) T Manavis.
ΠΙΓΓΟΥΡΑΣ/PINGOURAS1 Κεφάλαιο 9 Ασκήσεις. ΠΙΓΓΟΥΡΑΣ/PINGOURAS2 Άσκηση 19 Τιμές Αγοράς = Τιμές Συντελεστών + Έμμεσοι Φόροι – Επιδοτήσεις Προϊόν Α: Τιμές.
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 1η
Ασκήσεις - Εφαρμογές Διάλεξη 1η
Ασκήσεις - Εφαρμογές Διάλεξη 2η
Ασκήσεις - Εφαρμογές Διάλεξη 3η
ΑΝΑΠΟΣΒΕΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ
Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Κ. Χαλάτσης, Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Αθηνών 1 Παράσταση Πληροφοριών.
Υπερφόρτωση Τελεστών (Συνέχεια) Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός.
Συνάρτηση LARGE Σύνταξη LARGE(Πίνακας; k). ΠίνακαςΕίναι ο πίνακας ή η περιοχή δεδομένων, των οποίων θέλουμε να καθορίσουμε την k-οστή μεγαλύτερη τιμή.
HY340 : ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΩΝ Αντώνιος Σαββίδης.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Συνάρτηση MID Σύνταξη ΜΙD(Κείμενο; Αρχική Θέση; Αριθμός χαρακτήρων)
Χρονική Πολυπλοκότητα
Επιστημονικός Υπολογισμός Ι Πρώτο Εργαστήριο Εισαγωγή στο matlab 15 Οκτωβρίου 2010 Γιώργος Δρακόπουλος ΤΜΗΥΠ.
Λογιστική παρακολούθηση και αποτίμηση ενσώματων παγίων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το αλφάβητο της ΓΛΩΣΣΑΣ
Έννοια και ορισμός.  Απόσβεση: ονομάζεται γενικά η μείωση ενός λογαριασμού για οποιαδήποτε αιτία π.χ. μείωση χρέους, εξαφάνιση απαιτήσεως κατά τρίτου.
Με όραμα για το μέλλον. Μπορώ να διατηρήσω το Ε.Γ.Λ.Σ. ? Οι διατάξεις του ν. 4308/2014 για τα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» περιλαμβάνουν στο παράρτημα.
Σχεδιασμός των Μεταφορών Ενότητα #6: Μοντέλα κατανομής μετακινήσεων – Distribution models. Δρ. Ναθαναήλ Ευτυχία Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
Introduction to Long- Lived Assets ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ.
1 Γενικές αρχές σύνταξης χρηματοοικονομικών καταστάσεων (Άρθρο 17) Οι λογιστικές πολιτικές χρησιμοποιούνται με συνέπεια από περίοδο σε περίοδο ώστε να.
Οικονομικά Μαθηματικά Ενότητα 7: Καθαρή Παρούσα Αξία Γιανναράκης Γρηγόρης Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ. Μικτό κέρδος = Έσοδα πωλήσεων – Κόστος πωληθέντων Έσοδα πωλήσεων = Μονάδες πώλησης * Τιμή πώλησης Κόστος πωληθέντων = Αρχικό απόθεμα.
Αξιολόγηση επενδύσεων Ενότητα 3 : Μελλοντική αξία ράντας Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια.
Οικονομικά Μαθηματικά Ενότητα: Σύνθετη Κεφαλαιοποίηση Γιανναράκης Γρηγόρης Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)
ΔΑΝΕΙΑ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ;
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ-ΣΤΑΘΕΡΕΣ -ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ
Επιβλέπων Καθηγητής: Παναγιώτης Παντελίδης
Πού χρησιμοποιείται ο συντελεστής συσχέτισης (r) pearson
Τύποι Μεταβλητών Τελεστές Βασική Είσοδος/Έξοδος
Στοιχεία της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης (Άρθρο 25)
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
ΚΟΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Σύνταξη ΜΕDIAN(Αριθμός1:Αριθμός2; ...)
Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα
Γεωργική Εκτιμητική Κώστας Τσιμπούκας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Συνάρτηση DDB Σύνταξη DDB(Κόστος; Υπολειμματική αξία; Ζωή; Περίοδος; Συντελεστής)

ΚόστοςΣτο όρισμα αυτό εισάγουμε το αρχικό κόστος του περιουσιακού στοιχείου. Υπολειμματική αξία Στο όρισμα αυτό δίνουμε την αξία που θα έχει το περιουσιακού στοιχείο στο τέλος της απόσβεσης. (Αναφέρεται και ως υπολειμματική αξία του περιουσιακού στοιχείου). ΖωήΣτο όρισμα αυτό εισάγουμε το συνολικό χρόνο απόσβεσης ή ζωής του περιουσιακού στοιχείου. ΠερίοδοςΣτο όρισμα αυτό εισάγουμε μια μεμονωμένη χρονική περίοδο για τον υπολογισμό της απόσβεσης. ΣυντελεστήςΤο όρισμα αυτό είναι προαιρετικό και έχει προεπιλεγμένη τιμή ίση με 2, που δηλώνει τη μέθοδο της διπλής απομείωσης υπολοίπου (double-declining-balance). Αν στο όρισμα αυτό δώσουμε τιμή ίση με 3, δηλώνει τη μέθοδο της τριπλής απομείωσης.Ορίσματα

Τα ορίσματα αυτής της συνάρτησης πρέπει να είναι θετικοί αριθμοί, και πρέπει να χρησιμοποιούμε την ίδια μονάδα μέτρησης για τα ορίσματα Ζωή και Περίοδος. Αν εκφράσουμε για παράδειγμα το όρισμα Ζωή σε μήνες, πρέπει και το όρισμα Περίοδος να εκφραστεί σε μήνες.Σχόλια

Ένας οργανισμός αγοράζει ένα σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών Το σύστημα αυτό κοστίζει 880€. και έχει χρόνο ζωής 10 έτη. Η υπολειμματική αξία του συστήματος αυτού είναι 44 €. Ο τύπος =DDB(880;44;120;1) μας πληροφορεί ότι η απόσβεση διπλής απομείωσης υπολοίπου για τον πρώτο μήνα θα είναι €. Ο τύπος =DDB(880;44;10;1) μας πληροφορεί ότι η απόσβεση διπλής απομείωσης υπολοίπου για τον πρώτο χρόνο θα είναι 176,00 €. Παράδειγμα

Ο τύπος =DDB(880;44;10;10) μας πληροφορεί ότι η απόσβεση διπλής απομείωσης υπολοίπου για τον τελευταίο χρόνο θα είναι 23,62 €. Ο τύπος =DDB(880;44;10;1;3) μας πληροφορεί ότι η απόσβεση τριπλής απομείωσης υπολοίπου για τον πρώτο χρόνο θα είναι 264,00 €.