ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ELDOM Α.Ε.Β.Ε. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ.
Advertisements

Τεχνολογία αιχμής που αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες διεθνείς τάσεις, συνδυάζοντας τo Microsoft.NET Framework 3.5 και τα εξελιγμένα εργαλεία ανάπτυξης.
I.I.E.K DATA Τμήμα: Μαγειρικής Τέχνης Μάθημα: Στοιχεία Κοστολόγησης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 3
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 2
ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ.
ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ! ACTIONSERVE A.E.. ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ.
Συστήματα επισιτισμού
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΜΠΟΥΦΕ.
Τί είναι η σειρά προϊόντων Easy Line
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 4
Π. Μαυρογένης Εφαρμογές πληροφορικής τεχνολογίας που καλύπτουν ένα ευρύ τομέα επιχειρησιακών αναγκών του ξενοδοχείου ΣΤΟΧΟΙ Ο μαθητής να: Ονομάζει τις.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Π. Μαυρογένης Λογισμικά Διαχείρισης προμηθειών, Διαχείρισης Επισιτιστικών Τμημάτων και Διαχείρισης Σημείων Πωλήσεων ΣΤΟΧΟΙ Ο μαθητής να: Αναφέρει τα βασικά.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τάσεις στην Επισιτιστική βιομηχανία(μάθημα 1ον)
ΓΑΒΡΗΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΣΠΑΙΤΕ ΤΜΗΜΑ Γ1
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
1ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΠΕΙΡΑΙΩΣ DIRECT SERVICES
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Π. Μαυρογένης Υλικό μέρος και Λογισμικό των συστημάτων μηχανογράφησης των χώρων εστίασης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Αναφέρει το Υλικό μέρος των συστημάτων μηχανογράφησης.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
5ο πεδίο Το πέμπτο επιστημονικό πεδίο περιλαμβάνει τις Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης. Μπορούν να το δηλώσουν όλοι οι υποψήφιοι αρκεί να επιλέξουν.
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 1 - Τεχνολογία του Φλαμπέ
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
Υπηρεσίες Υποδοχής του Ξενοδοχείου Γεώργιος Απλαδάς Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Χειμερινό
ΜΑΝΑΤΖΕΜΕΝΤ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ. ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Διεύθυνση Δωματίων και Υποδοχής πελατών Άμεση υπηρεσία που ξεκινά από την άφιξη ως την αναχώρηση των πελατών.
Μίγμα μάρκετινγκ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Οι τουριστικές υπηρεσίες είναι άυλες μη ορατές στους καταναλωτές και γίνονται φανερές μετά το πέρας της.
16:50. ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να αναφέρει: 1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ. 2. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΘΕΙ.
Actus ERP Σύντομη παρουσίαση εφαρμογής. Γιατί να το επιλέξετε; Περιβάλλον WindowsΕύκολος χειρισμός SQL Βάση δεδομένωνΙσχυρό reporting Εύκολος Χειρισμός.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Βασικοί Ορισμοί (1) Τι είναι ένα Πληροφοριακό Σύστημα;
Σύντομη παρουσίαση εφαρμογής
ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
3: Οργάνωση-Λειτουργία Ταμείου Εστιατορίου
Γεώργιος Απλαδάς Χειμερινό
Το μαρκετινγκ του alia palace
Α΄ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ Κάτοχος Χάρτη Κινητικότητας
8o Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΕNOTHTA:1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: Διακρίνει τα τμήματα του ξενοδοχείου και τις εργασίες που επιτελούνται στο καθένα. Ονομάζει τους χώρους εστίασης και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Ορίζει το τμήμα τροφίμων και ποτών και να περιγράφει τις δραστηριότητές του. Επισημάνει τη συνεργασία του τμήματος τροφίμων και ποτών με τα άλλα τμήματα του ξενοδοχείου.

1.ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ Τμήμα Υποδοχής Τμήμα Οροφοκομίας Τεχνικό Τμήμα 1.ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ Τμήμα Τροφίμων και Ποτών Τμήμα Υποδοχής Τμήμα Οροφοκομίας Τεχνικό Τμήμα Οικονομικό Τμήμα Τμήμα Προσωπικού Τμήμα Πωλήσεων

Τήρηση λογαριασμών κατά δωμάτιο Γενικές πληροφορίες προς πελάτες 1.ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ Κρατήσεις Θυρωρείο Υποδοχή πελατών Κατανομή δωματίων Τήρηση λογαριασμών κατά δωμάτιο Γενικές πληροφορίες προς πελάτες Συνάλλαγμα

Καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων 1.ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ Καθαριότητα δωματίων Πλυντήριο Καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων

Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις Πισίνα, κήποι, παραλία 1.ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Συντήρηση ξενοδοχείου Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις Πισίνα, κήποι, παραλία Γενικές επιδιορθώσεις

Τμήμα Αγορών και Αποθηκών 1.ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Λογιστήριο Κεντρικό Ταμείο Έλεγχος Τμήμα Αγορών και Αποθηκών

1.ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Έρευνα αγοράς και συναγωνισμού Πωλήσεις δωματίων (συμβόλαια) Διαφήμιση Δημόσιες σχέσεις

1.ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 1.ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αγγελίες στον τύπο για προσωπικό Συνεντεύξεις προσωπικού Εκπαίδευση προσωπικού Κράτηση αρχείου προσωπικού Αξιολόγηση προσωπικού

2. ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Εστιατόρια Καφετέριες Ταβέρνες Αίθουσες δεξιώσεων

2.ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΩΡΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Προετοιμασία χώρου για παράθεση Λήψη παραγγελιών Σερβίρισμα Αποκόμιση, καθάρισμα τραπεζιών Έκδοση και είσπραξη λογαριασμών

3. ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΟΡΙΣΜΟΣ Το τμήμα τροφίμων και ποτών περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που έχουν σχέση με την παραγωγή και εξυπηρέτηση σε φαγητά και ποτά.

3. ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Αγορά, παραλαβή, αποθήκευση και έκδοση τροφίμων και ποτών. Ετοιμασία και παράθεση φαγητών και ποτών για την πλήρη ικανοποίηση των πελατών του ξενοδοχείου. Έλεγχος τροφίμων και ποτών. Συντονισμός με τα υπόλοιπα τμήματα του ξενοδοχείου.

3.ΟΙ ΧΩΡΟΙ (ΥΠΟΤΜΗΜΑΤΑ) ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Κεντρική αποθήκη τροφίμων και ποτών. Κουζίνες. Εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, υπηρεσία δωματίου.

4. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ Τα πιο πάνω υποτμήματα δεν μπορούν να είναι αυτόνομα και να λειτουργούν απομονωμένα από τα άλλα τμήματα. Πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους αλλά και με τα άλλα τμήματα για να δημιουργήσουν το ολοκληρωμένο σύστημα λειτουργίας του ξενοδοχείου. Οι σχέσεις μεταξύ των τμημάτων πρέπει να είναι αρμονικές με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ποια είναι τα τμήματα του ξενοδοχείου και ποιες εργασίες επιτελούνται στο καθένα; Ποιοι είναι οι χώροι εστίασης και ποιες υπηρεσίες προσφέρουν; Να ορίσετε το τμήμα τροφίμων και ποτών. Ποιες πρέπει να είναι οι σχέσεις μεταξύ των υποτμημάτων του τμήματος τροφίμων και ποτών αλλά και των άλλων τμημάτων του ξενοδοχείου;