Ο Ατμοστρόβιλος ή Αιολόσφαιρα του Ήρωνα και ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΕΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μηχανισμοί Ελευθέριος Αθηνοδώρου.
Advertisements

Ηλεκτροπνευματικά Συστήματα Αυτοματισμού
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
ΤΑΒΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10/2009
Παρουσίαση Μαριαλένα Βλάχου Α΄1
Η ΙστορΙα των ΜηχανΩν και η συμβολη τησ στην αναπτυξη των κοινωνιων και στην βελτιωση του επιπεδου ζωησ.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
(ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ)
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
ΣΧΕΔΙΑΖΩ :ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ
Τύπος Του Ήρωνα Αργυρίδης Γιάννης Β’2.
Ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων, 80 μ.Χ. Μηχανισμός των Αντικυθήρων
TEST ΑΈΡΙΑ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.
Τεχνολογικές Ενότητες
Η ιστορία του αυτοκινήτου.
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΟΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΧΑΝΙΑ,
Από τους Αρχιμήδη και Ήρωνα στον Βατ, μια σύντομη ιστορία
Ελληνογαλλική Σχολή ‘Άγιος Παύλος’’
ΜΕΤΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟΥ
ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΥΡΟΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΥΡΟΔΗΣ ΣΟΦΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΟΥ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
Εισαγωγή Με τον βιομηχανικό τρόπο παραγωγής παράγονται προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, ικανοποιητική ποιότητα και χαμηλό κόστος, βελτιώνοντας το βιοτικό.
ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και ΦΡΑΓΜΑΤΑ
1. Θερμόμετρα και μέτρηση θερμοκρασίας
Όταν γυρίζω τη ρόδα του ποδηλάτου αργά, το λαμπάκι φωτίζει πολύ λίγο. Όταν γυρίζω τη ρόδα του ποδηλάτου γρήγορα, το λαμπάκι φωτίζει έντονα. Όταν σταματώ.
Μηχανεσ Εσωτερικησ Καυσησ
Εισαγωγη στην κοινωνιολογια
1ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ   2η Ερευνητική Εργασία σχολικού έτους     ΘΕΜΑ: ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ    
20 ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
Αρχιμήδης.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
τεε αυτοματισμοι ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ (Διδασκαλία & Εργαστήριο)
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σχολείο: 7ο Λύκειο Πάτρας Τμήμα: Α’1
Ερωτήσεις Θεωρίας. Ερ. 1: Αναφέρετε τα μέρη του κορμού ενός εμβολοφόρου κινητήρα. Σύντομη περιγραφή. Απάντηση: ΜΕΚ. 1 ο Μαθημα σλαιντ
 Αυτό εδώ είναι ένα σίδερο παλιού τύπου, που λειτουργούσε με κάρβουνα. Το πάνω μέρος με το χερούλι άνοιγε προς τα πίσω και στο εσωτερικό τοποθετούνταν.
1 Ενέργεια Έργο Ισχύς Ενέργεια Δυναμική ενέργεια Κινητική ενέργεια Θεώρημα έργου-ενέργειας Κινητική ενέργεια και ορμή Διατήρηση της Ενέργειας Μηχανές Απόδοση.
Κεφάλαιο 3 Κύκλος λειτουργίας των Μ.Ε.Κ. Γενικά – Συμπίεση & Εκτόνωση
ΗΛΕΚΤΡΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Ι.
Οργανολογία Ι Μάθημα VII Η Ύδραυλις. Η ύδραυλις Επινοήθηκε από τον Κτησίβιο στην Αλεξάνδρια κατά την εποχή του Πτολεμαίου του Β΄. Είναι το πρώτο πληκτροφόρο.
Κεφάλαιο 1 Ιστορική αναδρομή - εισαγωγή ΣΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ MSc in Management and Information Systems Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός 1 ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας.
Πατήστε για προσθήκη κειμένου Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΙI. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ΄΄ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ……..  Η ιστορία των μεταφορών είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη της ανθρώπινης ζωής. Ο πρωτόγονος άνθρωπος μετακινούνταν βαδίζοντας.
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ AΣΚΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΑΚΤΕΣ Ονοματεπώνυμο: Βλάχος Δημήτριος Α/Μ: Παρουσίαση Ροομέτρου Τύπου VORTEX.
Η Εξέλιξη του αεροπλάνου
Συγκέντρωση υλικού και επιμέλεια: Πόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
Ατμοστρόβιλοι με Αναθέρμανση και Αναγέννηση
5A ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Πλήρης αναφορά Βιβλιογραφίας θα αναρτηθεί με την ολοκλήρωση των σημειώσεων.
Μηχανισμοί 25/12/2017.
Γενική Οικονομική Ιστορία
5B β’ μέρος θερμικές μηχανές
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.
ΤΕΙ ΑΜΘ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΕ
Θέμα: Επιστήμη στο πιάτο
Ελληνογαλλικη σχολη-ο αγιος παυλος
ΣΙΔΕΡΑ Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα.
Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Η Ιστορία της Φυσικής Νίκη Μαματσή Φυσικός.
Το Κρυστάλλινο Παλάτι φτιάχτηκε για να στεγάσει την πρώτη Διεθνή Έκθεση που οργανώθηκε το 1851 στο Λονδίνο. Ήταν ένα κτίριο από γυαλί και μέταλλο, ένα.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Ι.
Μεταφορές και Επικοινωνία
ΤΜΗΜΑ : Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ)
Λεωφορείο Εργασία project: Από: Βρουσάι Αμάντα, Γιατρά Νικολέτα, Ιλιάζη Ζερίνα, Ισλαμάι Γιάννη.
TI ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ; Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα. Για αυτή την διαδικασία του σιδερώματος.
Τα ψυγεία στην ζΩΗ μαΣ !!! Απο Μαρια Κλεανθουσ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο Ατμοστρόβιλος ή Αιολόσφαιρα του Ήρωνα και ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΕΣ Ο Ατμοστρόβιλος ή Αιολόσφαιρα του Ήρωνα και ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΕΣ Ομάδα εργασίας Πανταζόπουλος Αθανάσιος Σπυρίδωνος Πλούταρχος Τσομπάι Τζουλιάνο 12ο Γυμνάσιο ΠΑΤΡΑΣ 2008-2009

Τι είναι και πώς χρησιμοποιείται ο ατμοστρόβιλος του Ήρωνα Ο ατμοστρόβιλος του Ήρωνα είναι μία συσκευή γυάλινη. Βασικό συστατικό για να λειτουργήσει είναι το νερό, που βράζει και ο ατμός του κατευθύνεται μέσω σωλήνων σε δύο αντιδιαμετρικές εξόδους. Η παραγόμενη κυκλική κίνηση από την ατμομηχανή του Ήρωνα θα μπορούσε να δώσει κίνηση σε αρκετές μηχανές της εποχής, όπως ο τόρνος. Δεν έχουμε όμως αρκετά στοιχεία για κάτι τέτοιο.

Ο Ήρωνας και το έργο του Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια τον 1ο αιώνα μ.Χ. Ήταν μαθηματικός και μηχανικός, καθώς έχει δημιουργήσει πολλές εφευρέσεις οι οποίες τον ανέδειξαν και βοήθησαν την ανθρωπότητα. Έχει γράψει ένα τοπογραφικό σύγγραμμα πάνω στα τοπογραφικά όργανα. Στο βιβλίο του «Μηχανικά» περιγράφονται πέντε βασικά τεχνικά εργαλεία: βαρούλκο, μοχλός, πολύσπαστο (τροχαλίες), σφήνα, ατέρμων κοχλίας.

Οι Ατμομηχανές

Πώς λειτουργεί μία ατμομηχανή; Βασικό συστατικό για τη λειτουργία της ατμομηχανής είναι το κάρβουνο και το νερό. Αποτελείται από τον βραστήρα, όπου θερμαίνεται το νερό και γίνεται ατμός μετά τους 100 βαθμούς. Ο ατμός μεταφέρεται μέσω σωλήνα στο έμβολο, έτσι ώστε να ασκηθεί πίεση και να αρχίζει να κινείται. Στη συνέχεια, ο ατμός επιστρέφει στη θέση του μέσω ειδικών βαλβίδων. Για να ξεκινήσει η μηχανή, πρέπει η παλινδρόμηση να μετατραπεί σε περιστροφική κίνηση.

Άνθρωποι που δημιούργησαν σημαντικές ατμομηχανές Thomas Newcoman: Βιομηχανική ατμομηχανή James Batt: Η ατμομηχανή του ήταν ικανή να παράγει κυκλική κίνηση και να θέτει σε λειτουργία άλλες μηχανές. Ζαν Τεοφίιλ Ντεζαγκιλιέ: Η ατμομηχανή του παρουσίασε τις αρχές της ατμοσφαιρικής μηχανής. Nicolas Josef Cugnot: Έφτιαξε το πρώτο ατμοκίνητο όχημα. Ρίτσαρντ Τρεβίθικ: Η πρώτη μηχανή με Χρήση υψηλής πίεσης ατμού. Θωμάς Σέιβερι: Εφεύρεση αντλίας ατμού

Η ατμομηχανή του WATT

Η ατμομηχανή του WATT

Ο Νικολά Ζλόζεφ Κουνιό (Nicolas Josef Cugnot) έφτιαξε το πρώτο ατμοκίνητο όχημα.

Extras για τις ατμομηχανές Ο πρώτος σιδηρόδρομος μεταφοράς επιβατών δημιουργήθηκε το 1830 στη Μεγάλη Βρετανία. Η ατμομηχανή είχε επαναστατικές εφαρμογές στη βιομηχανία. Η ατμομηχανή κατατάσσεται στη κατηγορία των θερμικών μηχανών. Η αντικατάσταση των παραδοσιακών μηχανών με πιο εξελιγμένες. Βρέθηκε απομεινάρι ατμομηχανής από τη Σιδηροδρομική τεχνική του 19ου και φυλάσσεται στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ο ατμός στη Βιομηχανία

Περισσότερες πληροφορίες στην ολοκληρωμένη εργασία μας ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΕΣ.rtf