Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λεωφορείο Εργασία project: Από: Βρουσάι Αμάντα, Γιατρά Νικολέτα, Ιλιάζη Ζερίνα, Ισλαμάι Γιάννη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λεωφορείο Εργασία project: Από: Βρουσάι Αμάντα, Γιατρά Νικολέτα, Ιλιάζη Ζερίνα, Ισλαμάι Γιάννη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λεωφορείο Εργασία project: Από: Βρουσάι Αμάντα, Γιατρά Νικολέτα, Ιλιάζη Ζερίνα, Ισλαμάι Γιάννη.

2

3 Η Ιστορία του λεωφορείου
Ιστορική εξέλιξη: Το πρώτο λεωφορείο ήταν πιθανότατα μία ιππήλατη άμαξα, που πραγματοποιούσε διαδρομές στο Παρίσι το 1662. Πέρασαν περίπου δύο αιώνες μέχρι να εμφανιστεί το πρώτο αυτοκινούμενο λεωφορείο στο Λονδίνο το 1830, το οποίο μάλλον ήταν ατμοκίνητο.

4 Στα τέλη του 19ου αιώνα άρχισαν να κατασκευάζονται οχήματα τέτοιου τύπου με βενζινοκινητήρα στην Γερμανία το Το σχήμα των λεωφορείων άρχισε να παγιώνεται κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

5 Κατηγορίες λεωφορείων
Υπάρχουν λεωφορεία πολλών ειδών και τύπων, ανάλογα με την χρήση και την τεχνολογία. Κάθε λεωφορείο αντιστοιχεί σε μια κατηγορία ανά κριτήριο, για όλα τα παρακάτω κριτήρια:

6 Ως προς τη χρήση Αστικό: Είναι λεωφορεία που συνδέοντας διαφορετικές περιοχές της ίδιας αστικής περιοχής και έχει θέσεις για καθήμενους και όρθιους. Υπεραστικό: Είναι λεωφορεία που εκτελούν τακτικά δρομολόγια σε αραιές στάσεις και έχουν θέσεις μόνο για καθήμενους.

7 Εσωτερικό αστικού λεωφορείου

8 Υπεραστικό: Είναι λεωφορεία, που ανήκουν σε υπηρεσίες, οργανισμούς ή εταιρίες, για να μεταφέρουν το προσωπικό τους. Εκπαιδευτικό:  Είναι λεωφορεία, που ανήκουν σε σχολές οδηγών, για να εκπαιδεύουν πρακτικά τους υποψήφιους οδηγούς για δίπλωμα κατηγορίας Δ.

9 Ως προς την τεχνολογία κίνησης:
Θερμικό:  Είναι λεωφορεία, που διαθέτουν μηχανή εσωτερικής καύσης. Ηλεκτρικό:  Είναι λεωφορεία ηλεκτροκίνητα, δηλαδή διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα που ηλεκτροδοτείται από εναέριο δίκτυο ηλεκτροφόρων καλωδίων υψηλής τάσεως.

10 Ηλεκτρικό λεωφορείο

11 Ως προς το ύψος Λεωφορείο χαμηλού δαπέδου: Είναι λεωφορεία, με έναν όροφο επιβατών, που το ολικό ύψος του αμαξώματος του, χωρίς να προσμετρούνται λειτουργικές και διακοσμητικές προεξοχές. Υπερυψωμένο: Είναι λεωφορεία, με έναν όροφο επιβατών, που το ολικό ύψος του αμαξώματος του, χωρίς να προσμετρούνται λειτουργικές και διακοσμητικές προεξοχές.

12 Διώροφο: Είναι λεωφορεία ειδικά διαμορφωμένα, για να μεταφέρουν επιβάτες σε δυο ορόφους. Η μετάβαση από των έναν όροφο στον άλλο πραγματοποιείται μέσω εσωτερικής σκάλας.

13 Διώροφο λεωφορείο

14 Ως προς το μήκος και την ευελιξία
Συμπαγές. Λεωφορείο Μίνι Μπάς . Μικρό λεωφορείο . Λεωφορείο Μίντι Μπάς. Λεωφορείο πλήρους μήκους. Διαξονικό λεωφορείο. Τριαξονικό. Αρθρωτό λεωφορείο. Λεωφορείο ρυμουλκούμενο

15 Ως προς την καθοδήγηση στην τροχιά:
Καθοδηγούμενο λεωφορείο . Μη καθοδηγούμενο λεωφορείο

16 Συνοπτική περιγραφή Το λεωφορείο είναι όχημα με κινητήρα που διαθέτει τουλάχιστον τέσσερις τροχούς. Τα κύρια μέρη ενός λεωφορείου είναι τα εξής: Ο κινητήρας: που παράγει την κινητήρια δύναμη Το πλαίσιο: που αποτελεί τη φέρουσα κατασκευή του οχήματος Το αμάξωμα : που χρησιμεύει για να εξασφαλίσει την ασφάλεια

17 Υλικά κατασκευής: 1 κομμάτι φελιζόλ. 1 κοπίδι. 1 ανεξίτηλο μαρκαδόρο.
4 καπάκια για τις ρόδες. 1 χαρτόνι κόκκινο. 4 ξυλάκια. 1 κόλλα.

18 Πηγή:


Κατέβασμα ppt "Λεωφορείο Εργασία project: Από: Βρουσάι Αμάντα, Γιατρά Νικολέτα, Ιλιάζη Ζερίνα, Ισλαμάι Γιάννη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google