Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σύσταση περιβαλλοντικής επιτροπής Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Παναγή Μαρίνα - φυσικός Αναπληρωτής εκπαιδευτικός : Γιωργούδη Χριστίνα (καθ. μουσικής) Θέμα.
Advertisements

Στην AEGEAN εδώ και 15 χρόνια στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία με ενέργειες που στηρίζουν τους νέους αλλά και όσους μας έχουν ανάγκη.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ταξιδεύοντας από το χθες
Ενημέρωση και αγωγή υγείας για τη νέα γρίπη στα σχολεία Α. Ξεκαλάκη Παιδίατρος Δ/νση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΝΑΒΙΝΤ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Με πόση ασφάλεια χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο;
“Τα εργαλεία του WEB 2.0 στα Φιλολογικά Μαθήματα ”
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ThinkQuest Εργαστήριο Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας
Το σχολικό κτήριο ως μέσο αισθητικής αγωγής
Στάδια διεξαγωγής εκπ/κής έρευνας
Το κεντρικό Παρθεναγωγείο Σμύρνης
ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Β’ Εφαρμοσμένων Τεχνών 4ου ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ.
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Στέλιος Στυλιανού – Πρόεδρος Γεώργιος Ματσικάρης - Μέλος 14 Νοεμβρίου 2012 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ.
Τρίπλα πάσα σουτ : το ποδόσφαιρο
Δράσεις του Κ.Μ.Σ. του Δημ.Σχολείου Δευτεράς κατά τη σχολική χρονιά Μαθητικές Εκλογές Ανακοίνωση-Ενημέρωση όλων των τάξεων Εκλογές Α΄τετραμήνου.
12. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΑ Ι.Ε.Κ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΕΣΥΠ ΔΡΑΜΑΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Σχολικός Εκφοβισμός Τι είναι σχολικός εκφοβισμός;
Συνδιοργάνωση: Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Β’ Αθήνας Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών-Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Κέντρο Δηλητηριάσεων, Γενικού Νοσοκομείου «Π.
Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Ο θεσμός.
Παρεμβάσεις ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό Εντοπίζονται σε τρία επίπεδα: Στοχευμένες παρεμβάσεις Ολιστικές παρεμβάσεις ή παρεμβάσεις βασισμένες στο σχολείο.
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ 4 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Υπ.Καθηγητής : Καραμουσαλίδης Γ.
ΣΚΕΨΟΥ OΠΩΣ Ο EINSTEIN. Ο πιο διάσημος επιστήμονας όλων των εποχών και ίσως ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο, Albert Einstein, παραδίδει το μάθημά του.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ: Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ: «ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ»
Μονή Κύκκου.
ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΗΚΑ ΥΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΒΛΕΤΣΑ Β1 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΑΠΘ
5ο Ιστορικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
Η περίθαλψη (1914 – 1921).
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
Θέμα : « Στα χνάρια των Πορφυρογένηδων στον τόπο και στο χρόνο»
1 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών 100 και πλέον χρόνια λειτουργίας.
Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή Ενότητα 3: Ιστορικοί και νομοθετικοί σταθμοί στην Ειδική Αγωγή Ευδοξία Ντεροπούλου-Ντέρου Σχολή Επιστημών της Αγωγής Τμήμα Εκπαίδευσης.
10 ο Γενικό Λύκειο Πειραιά. Στοιχεία του σχολείου Διεύθυνση : Κεχαγιά 6 και Μαυρογένους Τηλ: Ιστοσελίδα:
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Φυσική Αγωγή Υπ. Καθηγητής: Λάμπρος Αθανασόπουλος Τμήμα: Α1 Σχολικό έτος: Από.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Τα παιδαγωγικά-εκπαιδευτικά αιτήματα στην Ελλάδα
Σ΄ενοχλεί κάτι? Εχεις κάποιο πρόβλημα?
Εκπαιδευτική ημερίδα Πολλαπλή νοημοσύνη: θεωρία και πράξη
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Το σχολείο που ήταν οι δικοί μου, το σχολείο που είμαι και το σχολείο που θα ήθελα να είμαι. Ο σκοπός αυτής της ερευνητικής εργασίας είναι οι μαθητές.
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Περιγραφή Εκπαιδευτικός, ενόψει του Σαββατοκύριακου, έχει μεταβεί στο νησί όπου είναι η μόνιμη κατοικία του. Τη Δευτέρα, τηλεφωνεί στο Διευθυντή και του.
Χορευτικό ταξίδι στο χρόνο και στον τόπο: από το βορρά στο νότο
Project.
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ, 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Αναλάβετε Δράση- Αυτοκυριαρχία” (β΄ μέρος)
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Για τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος Σας γνωρίζουμε.
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Η ένταξη των μαθητών
Υπεύθυνος καθηγητής: Γεώργιος Καπετανάκης
Ένας διαθεματικός προβληματισμός με αφορμή
Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς Φ. Α.
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Η ένταξη των μαθητών
Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς Φ. Α.
Συνεργασία νηπιαγωγείου -οικογένειας
Ερευνα για την σχολικη βια
Εκπαιδευτική ημερίδα Πολλαπλή νοημοσύνη: θεωρία και πράξη
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Μια σύντομη περιήγηση! ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΤΑΣΣΗ ΤΜΗΜΑ Γ3
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Η ένταξη των μαθητών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΟΡΦΑΝΙΔΗ Γ2 Σχολική Χρονιά 2013-2014

«Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ»

Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, βόρεια πλευρά

Το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου έχει μακρά και λαμπρή ιστορία Το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου έχει μακρά και λαμπρή ιστορία. Στις 15 Αυγούστου 1917 η Ιερά Μονή του Αποστόλου Αντρέα, γνωρίζοντας την ανυπολόγιστη αξία της παιδείας και πιστεύοντας ότι αυτή αποτελεί ασφαλή βάση πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί το οικοδόμημα της γενικής ανάπτυξης ενός τόπου, πήρε την ιστορική απόφαση να ιδρύσει στο Ριζοκάρπασο Ανωτέρα Πρακτική Σχολή. Η Επιτροπή της Σχολής αποτελείτο από την τότε διαχειριστική Επιτροπεία Αποστόλου Αντρέα με πρόεδρο της τον αείμνηστο οικονόμο της Μονής, Ιωσήφ, και από τον τότε πρόεδρο της Σχολικής Κοινοτικής Επιτροπείας, Σολωμό Φαλά. Διευθυντής της σχολής διορίστηκε ο Μιχαήλ Κουνάς.

Το σχολείο βρισκόταν στο κέντρο του χωριού στην ενορία Λεκού Το σχολείο βρισκόταν στο κέντρο του χωριού στην ενορία Λεκού. Το 1974-75 υπολειτούργησε με καθηγητές που έτυχε να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στο Ριζοκάρπασο και με φυλλάδια από το Υπουργείο Παιδείας μέσω του Ερυθρού Σταυρού.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Υπήρχε ψηλού επιπέδου μόρφωση. Μικρός αριθμός μαθητών σταματούσαν το σχολείο για να δουλέψουν. Ο μεγαλύτερος αριθμός μαθητών συνέχιζε το σχολείο. Τα παιδιά θεωρούσαν ότι ήταν τυχερά που είχαν την ευκαιρία της μόρφωσης και την πιθανότητα να ξεφύγουν απο την σκληρή δουλειά της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Εκτιμούσαν ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι γονείς τους δούλευαν σκληρά για να μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα του σχολείου. Γιατί η μόρφωση δεν ήταν δωρεάν. Τα παιδιά που δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να πληρώσουν τα δίδακτρα του σχολείου, ήταν αυτά που σταματούσαν το σχολείο για να δουλέψουν και να συνεισφέρουν στην οικογένεια τους ένα χρηματικό ποσό, για να μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Ο ρόλος των καθηγητών Οι καθηγητές ήταν πολύ σεβαστοί και αγαπητοί στο χωριό αλλά και στα παιδιά. Τα παιδιά εκτιμούσαν ιδιαίτερα τους καθηγητές τους και πάντα ήταν πρόθυμοι να τους βοηθήσουν. Αυτό δεν γινόταν μόνο εντός σχολείου αλλά και εκτός. Οι καθηγητές αποτελούσαν παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά και όλα ήθελαν να τους μοιάσουν. Αποτελούσαν το σωστό πρότυπο ανθρώπου .Τα παιδιά ήταν υπάκουα και συνεργάσιμα και είχαν θέληση για μάθηση.

Ήταν ένα απο τα μεγαλύτερα γυμνάσια της περιοχής Ριζοκαρπάσου Ήταν ένα απο τα μεγαλύτερα γυμνάσια της περιοχής Ριζοκαρπάσου.Ήταν φτιαγμένο από πέτρα που ήταν της περιοχής Ριζοκαρπάσου την οποία και χρησημοποιούσαν για το κτίσιμο πολλών σπιτιών. Είχε μεγάλες αίθουσες με θρανία και καρέκλες όπως τα σύγχρονα γυμνάσια. Η αυλή του ήταν τεράστια. Στο πλάι και στο πίσω μέρος η αυλή του αποτελείτο απο γήπεδα και κομμάτια πευκόφυτα. Στο μπροστινό μέρος του σχολείου υπήρχε ένας μεγάλος κήπος με πολυάριθμα σκαλιά και δόμες γιατί το μπροστινό μέρος του σχολείου ήταν κτισμένο σε λόφο ενώ το πίσω ήταν κτισμένο στο ίδιο επίπεδο. Επειδή το σχολείο ήταν κτισμένο σε διαφορετικά επίπεδα υπήρχαν κάγκελα για λόγους ασφαλείας.

Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου (1917- 1921-, 1926-1974) Α΄ Ανωτέρα Πρακτική Σχολή Ριζοκαρπάσου 1917 – 1921 μονοτάξια, γίνεται διτάξια Β΄ Ανωτέρα Σχολή Ριζοκαρπάσου 1926 – 1930 μονοτάξια, γίνεται τριτάξια Γ΄ Ελληνική Πρακτική Σχολή Ριζοκαρπάσου 1930 – 1940 τριτάξια Δ΄ Ανωτέρα Σχολή Ριζοκαρπάσου 1940 – 1953 τριτάξια, γίνεται πεντατάξια Ε΄ Ελληνικόν Γυμνάσιον Ριζοκαρπάσου 1953 – 1965 εξατάξιο κλασικό Γυμνάσιο Στ΄ Γυμνάσιον Ριζοκαρπάσου 1965 - 1974

Το σήμα που τοποθετούσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στο πηλήκιο τους μέχρι το 1965