ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η κρίση της Κύπρου οδηγεί στην πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας. Ο Κ.Καραμανλής, καλείται από το Παρίσι όπου βρίσκεται.
Advertisements

1 Έρευνα 16-19/5/05 Πανελλαδική πολιτική έρευνα κοινής γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάιος 2005.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ονοματεπώνυμο : Έφη Κουτσούρη Τμήμα : Γ΄1.
H EΛΛΑΔΑ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ.
Ευρωπαϊκη ενωση Το μετέωρο βήμα….
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. Η συγκυρία των Βουλευτικών Εκλογών 2007.
28. Κοινωνία και κράτος στον Μεσοπόλεμο
Αριστεροί ή Δεξιοί ; ΕΠΑΝΩ!.
ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
«ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ»
Πόσο ικανοποιημένος/η είστε από τις απαντήσεις που έδωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στις ερωτήσεις που δέχθηκε στο σημερινό debate; ΣΥΝΟΛΟ.
1 Συλλογή Στοιχείων 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Κοινωνικό, πολιτικό & οικονομικό περιβάλλον 1 1 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ( Δείκτες.
ΒΙΡΜΑΝΙΑ: Ο Στρατοσ στην εξουσια Η δικτατορία της Βιρμανίας: Πώς και γιατί παραμένουν οι στρατιωτικοί στην εξουσία επί δεκαετίες;
Πού βρισκόμαστε;.
Παρουσίαση Μικροδιδασκαλίας Αντωνακάκης Γεώργιος Ηράκλειο 01/12/2014.
Οι Έλληνες αντιμέτωποι με τους κατακτητές
ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
1. Το κόμμα των Φιλελευθέρων. Πριν τις εκλογές της 8 ης Αυγούστου 1910 Κανένα νέο μεγάλο κόμμα Ανεξάρτητοι υποψήφιοι διεκδικούσαν τις ψήφους των δυσαρεστημένων.
Η στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα
Η διαδήλωση γράφτηκε και διαδραματίζεται κατα τη διάρκεια του μεσοπολεμου
Ο δρόμος της Ελλάδας προς την Ενωμένη Ευρώπη ξεκινά στις 8 Ιουνίου του 1959 με την υποβολή της αίτησης για σύνδεση με την νεοϊδρυθείσα τότε στην Ευρωπαϊκή.
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ …. Η ΤΩΡΙΝΗ ΒΟΥΛΗ (Εκλογές 2007) Ν.Δ: 41,84 (152 έδρες) ΠΑΣΟΚ: 38,10 (102 έδρες) ΚΚΕ: 8,15 (22 έδρες) ΣΥΡΙΖΑ: 5,04 (14 έδρες) ΛΑΟΣ:
Κορκοβέλου Ρεγγίνα Κυπριανού Νεφέλη Εργασία για το μάθημα Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σπυροπούλου Ελένη Β’3 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα.
Κορκοβέλου Ρεγγίνα Κυπριανού Νεφέλη Εργασία για το μάθημα Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σπυροπούλου Ελένη Β’3 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα.
Κίνημα στο Γουδί 1909 Ελευθέριος Βενιζέλος 1910
Η νύχτα της 17 Νοεμβρίου του 1973
ΙΜΒΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΠΙΝΙΩΡΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
2. Η ελληνοτουρκική προσέγγιση
Από τη χρεοκοπία στο στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί (1893 – 1909)
Τα αντιβενιζελικά κόμματα
ΜΑΡΙΑ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ. Το καθεστώς του Νικολάου Β΄ ήταν αυταρχικό και καταπιεστικό με αποτέλεσμα τις εξεγέρσεις των αγροτικών και εργατικών.
«Η ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 37. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ 3122 ΣΤ’ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014 ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ Δ. (2004). ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Γεωργάκη Άννα-Μαρία Φίλιου Δήμητρα Χαλός Αλέξανδρος Χαντρόι Βησσαρίων.
Πολιτικά Κόμματα Επιστημονική επιμέλεια: Χρύσανθος Δ. Τάσσης.
Μορφές διακυβέρνησης Αριστοτέλης – αριθμητικό κριτήριο : Μοναρχία, Αριστοκρατία, Πολιτεία (τυραννία, ολιγαρχία, δημοκρατία). Μοντεσκιέ –κριτήριο είναι.
Πανελλαδική Έρευνα Κοινής Γνώμης Φεβρουάριος 2016.
Τα φιλελεύθερα κόμματα Θ. Διαμαντόπουλος, Το κομματικό φαινόμενο: μορφές συστήματα, οικογένειες κομμάτων, Αθήνα, Παπαζήση, 1993, σελ Φιλελευθερισμός:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΝΑΖΙΣΜΟΣ Αναστασάκης Κωνσταντίνος Αντωνάκη Φωτεινή Βούτουνα Χρυσούλα Μπαλή Ιωάννα Παναγιωτοπούλου Όλγα-Μαρία.
Ενότητα 4 η κεφ. 4 ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Η Ελλάδα μετά την απελευθέρωση έκανε προσπάθειες να οργανωθεί σαν κράτος και να φτάσει το επίπεδο των ανεπτυγμένων.
ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΟΡΙΣΜΟΣ Πολίτευμα είναι ο τρόπος οργάνωσης και άσκησης της κρατικής εξουσίας.
Για τη Μακεδονία θα μιλήσουμε σήμερα. Όχι όμως για τη σημερινή Μακεδονία που είναι ελεύθερη και ζούμε σ’ αυτήν και είμαστε περήφανοι για το όνομά της,
Από τον Ελληνο- τουρκικό Πόλεμο του 1897 στον Μακεδονικό Αγώνα 1897 Ελληνοτουρκικός πόλεμος 1904 – 1908 Μακεδονικός Αγώνας 1905 Επανάσταση Θερίσου 1908.
Τα φιλελεύθερα κόμματα Θ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 Β’ ΜΕΡΟΣ.
ENOTHTA 27. Tο κίνημα στο Γουδί (1909)
ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Επιστροφή στη δημοκρατία, Τουργκούτ Οζάλ, οικονομική ανάπτυξη και άνοδος του πολιτικού Ισλάμ.
Η δεκαετία του 1970 και το πραξικόπημα του 1980
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
Reflection on the future Program Europe for Citizens
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Αγώνας για την Μακεδονία
Ιστορία του γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα 19ος & 20ος αιώνας
Από την 3η Σεπτεμβρίου 1843 έως την έξωση του Όθωνα (1862)
ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Χαλούλος Παναγιώτης, Απρ. 2005
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Η διαμόρφωση και λειτουργία των πολιτικών κομμάτων
Εκπαίδευση και μειονότητες
Βαρομετρο για ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ιανουαριοσ 2019
Πολιτικά Κόμματα Χρύσανθος Δ. Τάσσης
Βαρομετρο για ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ιανουαριοσ 2019
Ερώτηση της Δευτέρας 17 – 19 Δεκεμβρίου 2018 σε συνεργασία με την.
ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843 ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ (1862)
Από την έξωση του Όθωνα (1862) έως το κίνημα στο Γουδί
Πολιτική Έρευνα Πανελλήνια Κοινωνική Έρευνα.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πρωθυπουργός
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Ν.Δ

Ιδρύεται το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Σημερινός αρχηγός και πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής. Κόμμα της Δεξιάς που βασίζεται στη φιλελεύθερη ιδεολογία. Πρώτο κόμμα που αναλαμβάνει την κυβέρνηση μετά τη δικτατορία. Διεξάγει δημοψήφισμα με το οποίο καταργείται η βασιλεία. Νομιμοποιεί το κουμουνιστικό κόμμα. Βάζει την Ελλάδα στην Ε.Ο.Κ και στο ΝΑΤΟ. Θέτει τις πρώτες βάσεις για το αθηναϊκό μετρό. Διεξάγει με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΠΑ.ΣΟ.Κ

Ιδρύεται το 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου Σημερινός αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου. Σοσιαλιστικό κόμμα. Γίνεται κυβέρνηση για πρώτη φορά το 1981. Ιδρύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ) και τα Τ.Ε.Ι (Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα). Θεσπίζει τον πολιτικό γάμο. Καταργεί τις στολές στα σχολεία. Σημαντικά έργα υποδομής για τους ολυμπιακούς Αγώνες (νέο αεροδρόμιο, Αττική οδός, γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου κ.α.) Πολλές κατηγορίες για οικονομικά σκάνδαλα. Σήμερα βρίσκεται σε ιδεολογική σύγχυση.

ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΚΕ

Ιδρύεται το 1918, νομιμοποιείται όμως μόλις το 1974. Σημερινή αρχηγός η Αλέκα Παπαρήγα. Βασίζεται στη λενινιστική-μαρξιστική ιδεολογία. Ένα από τα πιο ισχυρά κουμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης και συγχρόνως ένα από τα πιο αδιάλλακτα αφού συνεχίζει να είναι εναντίον της Ε.Ε. Κατηγορήθηκε πολλές φορές για τη στάση του σε σημαντικά εθνικά θέματα, επειδή ακολουθούσε τυφλά τη γραμμή της Μόσχας. Π.χ. ήταν υπέρ μιας «Ανεξάρτητης Μακεδονίας», ενώ κατά τη διάρκεια του Μικρασιατικού Πολέμου προέτρεπε τους στρατιώτες να αφήσουν τα όπλα τους. Τον καιρό της γερμανικής κατοχής, οργανώνει σημαντικές αντιστασιακές ομάδες. Η λήξη του εμφυλίου βρίσκει πολλούς κομμουνιστές να εγκαταλείπουν τη χώρα για να ζήσουν σε κράτη που τελούσαν υπό κομμουνιστικό καθεστώς. Αναπτύσσει σημαντική δράση κατά της δικτατορίας, με πολλά μέλη του να εξορίζονται σε ερημονήσια και υφίστανται διώξεις.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Συμμετέχει για 1η φορά με αυτό το όνομα στις εκλογές του 2007. Σημερινός αρχηγός ο 34χρονος Αλέξης Τσίπρας. Ένα κουμμουνιστικό κόμμα στην πιο «light» του εκδοχή, αφού αποδέχεται την Ευρώπη. Μάχεται κατά του φιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης. Υπερασπίζεται θερμά τους μετανάστες. Απαιτεί το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας. Δίνει μεγάλη σημασία σε θέματα οικολογίας. Εναντιώνεται σε οτιδήποτε θεωρεί «εθνικιστικό» όπως π.χ. οι μαθητικές παρελάσεις. Διεκδικεί δωρεάν δημόσια υγεία για όλους. Κατηγορείται ωστόσο ότι προκαλεί επεισόδια βίας στις διαδηλώσεις.

ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΛΑ.Ο.Σ

Ιδρύεται το 2000 από τον δημοσιογράφο Γιώργο Καρατζαφέρη. Ακροδεξιές απόψεις. Περιορισμός του αριθμού των μεταναστών χάρη σε μια αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική. Κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε Ασυμβίβαστη στάση απέναντι στη FYROM που έχει βλέψεις στη Μακεδονία. Εθνική υπερηφάνεια και υπεράσπιση των ελληνικών, ορθόδοξων παραδόσεων.

ΓΑΛΑΖΙΕΣ – ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΧΩΡΑ ΝΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΒΗΜΑ ΕΘΝΟΣ

ΛΟΙΠΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (ΚΚΕ) ΑΥΓΗ (ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΣΥΡΙΖΑ) ΕΣΤΙΑ (ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ)