Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο δρόμος της Ελλάδας προς την Ενωμένη Ευρώπη ξεκινά στις 8 Ιουνίου του 1959 με την υποβολή της αίτησης για σύνδεση με την νεοϊδρυθείσα τότε στην Ευρωπαϊκή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο δρόμος της Ελλάδας προς την Ενωμένη Ευρώπη ξεκινά στις 8 Ιουνίου του 1959 με την υποβολή της αίτησης για σύνδεση με την νεοϊδρυθείσα τότε στην Ευρωπαϊκή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ο δρόμος της Ελλάδας προς την Ενωμένη Ευρώπη ξεκινά στις 8 Ιουνίου του 1959 με την υποβολή της αίτησης για σύνδεση με την νεοϊδρυθείσα τότε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Γίνεται η πρώτη χώρα που υπογράφει Συμφωνία Σύνδεσης το 1961.

3 Όταν έγινε η πρώτη αίτηση ένταξης της Ελλάδας πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής και το πολίτευμα που είχαμε ήταν η Βασιλευόμενη Δημοκρατία.

4 Η πορεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. παγώνει το 1967 λόγω της επιβολής της δικτατορίας.

5 Μετά την πτώση της δικτατορίας το 1974, η Ελλάδα συνέχισε τον Ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και έκανε αίτηση πλήρους ένταξης στις 12 Ιουλίου του 1975.

6 Όταν έγινε η αίτηση πλήρους ένταξης της Ελλάδας για να γίνει μέλος της Ε.Ε. πρωθυπουργός της χώρας ήταν και πάλι ο Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής και το πολίτευμα ήταν προεδρευόμενη δημοκρατία.

7 Οι διαπραγματεύσεις λήγουν επιτυχώς στις 28 Ιουνίου του 1979 και υπογράφεται η Πράξη Προσχώρησης τη ς Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ.

8 Η Πράξη Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ. αρχίζει να ισχύει από την 1 Ιανουαρίου του 1981.

9 Η Ε.Ο.Κ. έγινε Ε.Ε. με την Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992. Η Ελλάδα μπήκε στην Ο.Ν.Ε. την 1 Ιανουαρίου του 2002. Η Ελλάδα κατόρθωσε, με την ένταξή της στην Ο.Ν.Ε. να δημιουργήσει νέες προοπτικές και δυνατότητες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία

10 Η Κύπρος εντάχθηκε στην Ε.Ε. την 1 Μαΐου του 2004 και είναι στην Ο.Ν.Ε. από την 1 Ιανουαρίου του 2008.

11 Παπαλεξίου Κωνσταντίνος Παπαλεξίου Κωνσταντίνος Σαμούτης Θωμάς Σαμούτης Θωμάς Σαμούτης Ιωάννης Σαμούτης Ιωάννης Σέμα Γιώργος Σέμα Γιώργος Συνεργάστηκαν οι μαθητές της Β΄ τάξης: © 49ο Γυμνάσιο Αθήνας 2010-2011


Κατέβασμα ppt "Ο δρόμος της Ελλάδας προς την Ενωμένη Ευρώπη ξεκινά στις 8 Ιουνίου του 1959 με την υποβολή της αίτησης για σύνδεση με την νεοϊδρυθείσα τότε στην Ευρωπαϊκή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google