ΕΦΗΒΙΚΟΣ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
Advertisements

Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ AΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ               ΜΑΝΕΝΤΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΖΕΦΡIΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ.
«Εξαρτήσεις…τις χρειάζομαι;»
Πρόληψη επιθετικότητας Πρόληψη επιθετικότητας ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΘΕΜΑ Παρουσιάζουν οι Μαθήτριες του τμήματος ΑΥ1 – Ε.Π.Α.Λ Γλυφάδας •Κιουστελίδη Δανάη.
Δείγμα: μαθητές του σχολείου μας
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Φόβοι, ανασφάλειες και ψυχολογικά προβλήματα εφηβικής ηλικίας
ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ Δ΄ ΥΠΟΟΜΑΔΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ρόλος του θύτη στην ενδοσχολική βία Το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του, τα αίτια που τον ωθούν και οι συνέπειες των πράξεών του.
Ερευνητικη εργασια: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ εξαρτησεισ»
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ ΙΙ
Αλκοόλ-Αλκοολισμός. Εργασία στην Οικιακή Οικονομία
ΑΛΚΟΟΛ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Οι κίνδυνοι, οι τρόποι προφύλαξης και γενικές πληροφορίες
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.
ΆτομοΟυσίες Χρήση Περι- βάλλον ΑΤΟΜΟ Ανεπάρκεια στη σύναψη κοινωνικών σχέσεων Έλλειψη ενδιαφερόντων - Στόχων Συναισθηματικός πόνος Κατάθλιψη Μαγκιά /
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
Ψυχολογία έφηβων Είμαι όμορφος; Είμαι άσχημος;
Ποιο φόβο αγάπησες πάλι;
Φροντίζω τον εαυτό μου Κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων από
«Οι Έφηβοι στα χρόνια της κρίσης»
Ψυχολογία των νέων 1)Η μετάβαση της παιδικής στην εφηβική ηλικία
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ
ΘΕΜΑ : Υπάρχουν εξαρτημένοι χρήστες του διαδικτύου ; Ποιοι μπορούν να θεωρηθούν εξαρτημένοι από το διαδίκτυο, ποια είναι τα συμπτώματα, ποιες οι αιτίες.
ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
 Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.  Οι επιθέσεις τις περισσότερες φορές αναίτιες πληθαίνουν.  Οι υποστηριχτές.
4.4 Τρόπος ζωής και ασθένειες
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΡΑΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τα προβλήματα των εφήβων
Project Β' Λυκείου. Πολλοί έφηβοι στρέφονται στο διαδίκτυο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν συναισθήματα άγχους, μοναξιάς, κατάθλιψης. Είναι ένας τρόπος.
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ.
H συμπεριφορά του σύγχρονου άνθρώπου μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία του Έλλειψη άσκησης Κακή διατροφή Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Σύνοψη κεφαλαίου: Υγεία παιδιών. Υγεία γυναικών. Υγεία ανδρών. Υγεία ηλικιωμένων ενηλίκων.
ΜΑΘΗΜΑ PROJECT - Α ΤΡΙΜΗΝΟ Νικόλαος Καλιβόπουλος - ΤΑΞΗ Α1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια-Ρίγγα Ειρήνη ΠΕ15 Αποφεύγω το Αλκοόλ.
ΓΕΛ. ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ 3 η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ: Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧ. ΈΤΟΣ 2015 – 2016 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ.
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΒΕΛΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ ΦΕΝΙΑ ΚΑΛΙΑΚΑΤΣΟΥ =] ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Διάφοροι τύποι καπνιστών 1.Γνώστες: Γνωρίζουν τις συνέπειες του καπνίσματος και αποφασίζουν να το αρχίσουν. 2.Πειραματιζόμενοι: Καπνίζουν σπάνια π.χ.
Η περίοδος της μετάβασης από την παιδικότητα στην ενηλικίωση. Είναι η ηλικία της σύγκρουσης, της αμφισβήτησης, της άρνησης, της αντίδρασης και της παρόρμησης.
ΟΝΟΜΑ: ΕΠΩΝΥΜΟ: ΣΧΟΛΕΙΟ: …………………… ΤΑΞΗ: Α2 HMEΡOMHNIA: 28/4/09
ΑΛΚΟΟΛ: Ο «αθώος» φίλος του ανθρώπου
Εφηβεία : Προβλήματα και Προβληματισμοί
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ
ΕΘΙΣΜΟΙ.
Εκφοβισμός στα σχολεία
Άντζελα Μαρτιροσιάν Βάσω Κρομλίδου Ερμιόνη Κωνσταντά Σταυρούλα Κωτσαρή
άνθρωποι είναι αλκοολικοί μόνο στην Ευρώπη;
Project Α’ Τετραμήνου Θέμα: Εξάρτηση Από Το Τσιγάρο
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Αγκαζαριάν Μαρία Παπαδημητρίου Χριστίνα Πολυχρόνη Χαρά Μακρή Εύη Ρέτζιου Αθηνά.
Ερευνητική Εργασία «Κίνδυνοι και εξαρτήσεις στην εφηβική ηλικία»
Δημοσκόπηση Τμήμα A1 Αλκοόλ και μαθητές.
Επαναληπτικές ασκήσεις 4ης ενότητας
1ο ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΜΑΘΗΜΑ: PROJECT ΘΕΜΑ: ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ Ερευνητική εργασία Α΄Λυκείου 2 ο ΕΠΑ.Λ. Λουτρακίου.
ΕΘΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ Σοφία Σαμιώτη Β’ ανθρωπιστικών 2
Σιασιαμούτης Κωνσταντίνος
Αποσυνδετικές διαταραχές
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ
ΨΧ06 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5 : ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΦΗΒΙΚΟΣ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ

Ο αλκοολισμός σήμερα... Ο ορισμός του αλκοολικού παλαιότερα περιλάμβανε τα άτομα που πίνουν συστηματικά μεγάλες ποσότητες και «χάνουν τον έλεγχο». Τα τελευταία χρόνια, ο όρος αναφέρεται στα άτομα εκείνα που καταναλώνουν αρκετό οινόπνευμα ώστε να προκληθούν παθολογικές αλλοιώσεις στον οργανισμό τους. Η εξάρτηση αυτή πιθανότατα επηρεάζεται και από γενετικούς παραγοντες. Άλλα άτομα μπορούν να ελέγχουν την κατανάλωση οινοπνεύματος, ενώ άλλα έχουν την τάση να αυξάνουν την κατανάλωση χωρίς να λαμβάνουν κάποιο προειδοποιητικό σήμα τοξικότητας από τον οργανισμό τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρόκειται για νόσο του σύγχρονου πολιτισμού.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ Η άποψη ότι η χρήση αλκοόλ είναι μια αντίδράση ενάντια στην αυστηρότητα των γονιών Για διασκέδαση Για κοινωνικοποίηση, αποδοχή, συμμόρφωση με την παρέα Για ευχαρίστηση Για δοκιμή , ρίσκο ,για να επιδείξουν σεξουαλικό θάρρος Για να μειώσουν το άγχος Για να ανακουφιστούν από την κατάθλιψη και το φόβο Για να ανακουφιστούν από τον πόνο ενός οικογενειακού προβλήματος Για να λύσουν προσωπικά προβλήματα.

ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ Οικογένεια : οικονομική κατάρρευση, διαζύγιο, ασθένεια, θάνατος, αλκοολικοί γονείς Οι συνομήλικοι : προσαρμογή στην παρέα, ενηλικίωση, περιέργεια, <<να είσαι στη μόδα>> κακή επίδοση στα μαθήματα ,έλλειψη στόχων ,απαισιοδοξία, μοναξιά κλπ Γενετικοί λόγοι : γονίδιο?

ΥΠΟΠΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ Πίνεις όταν είσαι μόνος στο σπίτι ή στο μπαρ Όταν αδειάζει το ποτήρι το ξαναγεμίζεις Διαπληκτίζεσαι στο σπίτι σου όταν έχεις πιει μερικά ποτηράκια Νιώθεις άσχημα αν δεν πιεις μία μέρα καθόλου αλκοόλ Εξακολουθείς να πίνεις όταν οι άλλοι έχουν σταματήσει Πίνεις για να χαλαρώσεις ή να νιώσεις ευχάριστα στο τέλος της ημέρας νιώθεις έντονη επιθυμία να πιεις ένα ποτό όταν σηκώνεσαι το πρωί

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ Αντικοινωνική συμπεριφορά : εσωστρέφεια , συναισθηματική απομάκρυνση , ανειλικρίνεια Ριψοκίνδυνη συμπεριφορά : μείωση κριτικής ικανότητας, παρορμητικότητα , αμνησία , μείωση αντίληψης Ροπή σε ριψοκίνδυνες συμπεριφορές : ερωτική πράξη χωρίς προφυλάξεις , χρήση και άλλων τοξικών ουσιών , προθάλαμος ναρκωτικών Νοσηρότητα και θνητότητα : ατυχήματα , αυτοκτονίες , δολοφονίες

Δυστυχώς... Το πρόβλημα της χρήσης και της κατάχρησης αλκοόλ στην εφηβική ηλικία εξακολουθεί να υπάρχει παρά τις προσπάθειες που κατά καιρούς γίνονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος (απαγόρευση πώλησης αλκοόλ στους εφήβους, περιορισμός των διαφημίσεων κλπ). Οι γονείς πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι για την έγκαιρη ανίχνευση και σωστή αντιμετώπιση των εφήβων που κάνουν χρήση αλκοόλ πριν αυτοί φτάσουν στο σημείο εθισμού.