Εργαστήριο Φυσικής Υποδείξεις για τη συγγραφή των γραπτών εργασιών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Advertisements

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Μέγεθος: δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις λέξεις περίπου 40 σελίδες. Παράδοση: το αργότερο πριν την εξεταστική περίοδο του δευτέρου.
Ατομικό έργo Προτάσεις για τη διδασκαλία του μαθήματος στην Α! τάξη
1. Πού διδάσκω; Τάξη: Γ’ Λυκείου Επίπεδο-αποδοχή μαθητών: Μέτριο
Αξιολόγηση εκπαιδευτικού λογισμικού DT Trainer
Εργαστήριο Φυσικής ΙΙ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ! ! ! ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ! ! !
ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Γενικό πλαίσιο παρουσιάσεων Διάρκεια παρουσιάσεων: 10 λεπτά με 5 λεπτά για ερωτήσεις Φόρματ παρουσιάσεων: PowerPoint ή αντίστοιχο πρόγραμμα Αριθμός ομιλητών:
Μοντέλο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστήμων, για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, στην Κατεύθυνση της Ανάπτυξης Γνώσεων και Ικανοτήτων. Π. Κουμαράς.
Κανόνες Εργαστηρίου. Κατ’ αρχάς αναζητάμε το όνομά μας στους πίνακες ανακοινώσεων που βρίσκονται απέναντι από το κυλικείο του Β’ κτιρίου. Σημειώνουμε.
Ο νόμος του Ohm Εργαστηριακή Άσκηση 2 Γ′ Γυμνασίου
Γραφικές παραστάσεις. t(min)h(cm) 05,2 17,1 28,7 310,6 413,0 514,7 Κατ’ αρχάς γράφουμε τα πειραματικά δεδομένα σε πίνακα. Η πρώτη γραμμή περιέχει τα μεγέθη.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Σταδιοποίηση της διδασκαλίας Δέγγλερη Σοφία.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Γιώργος Γιαγλής.
Δημιουργία Παρουσίασης
Ημερίδα 4 Πορεία των διαδικασιών Διασφάλισης της ποιότητας 15 Νοεμβρίου 2012.
Φυσική Α΄ Γυμνασίου Στόχοι και μέσα
SECRETARIAL DUTIES I ASSIGNMENT. Τι αφορά η εμπορική αλληλογραφία; Δημιουργία ενός πρωτόκολλου με βάση την άσκηση στην σελίδα 52 και των εξής επιστολών:
ΦΥΣΙΚΗ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ.
Μαθητές και Facebook 2 ο Γυμνάσιο Ευόσμου Σιώσιος Γεώργιος, Σταματίου Εύα, Στεφανίδης Παύλος, Τασέλη Άσπα, Τέκου Αναστασία, Τσαγκουρίδης Ηλίας, Τσιάβος.
Λυμένες ασκήσεις με δομές επανάληψης και επιλογής
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Μία διδακτική π ρόταση για το μάθημα : « Αρχές οργάνωσης και διοίκησης των ε π ιχειρήσεων » ΤΣΙΟΥΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑ.
Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες Φύλλο Εργασίας 1 ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων Αθ. Βελέντζας ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης.
 Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον:  Τεχνικές Διδασκαλίας.
Διδακτική Πληροφορικής
ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Τεχνολογια ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΡΛΟΣ.
Ηλεκτρικές Μηχανές ΙΙ Εργαστήριο
3.0 ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 3.2 ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.
Μαθήματα των ΤΕΕ ßΧρήση Η/Υ (για όλους τους τομείς) ßΥλικό Υπολογιστών (Α’ τάξη - 1ος κύκλος) ßΕργασιακό Περιβάλλον (Α’ τάξη - 1ος κύκλος) ßΣυντήρηση Υπολογιστών.
TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ T.E. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ Η / Υ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Β. Χριστοφιλάκης.
Ενότητα 7: Ημιλογαριθμικά - Λογαριθμικά διαγράμματα Καθηγήτρια Γεωργά Σταυρούλα Τμήμα Φυσικής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ Ι ΘΕΩΡΙΑ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ.
Σας καλωσορίζουμε στο Εργαστήριο Φυσικής Ι. Καλή αρχή! Καλό πτυχίο! ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
Καταιγισμός ιδεών Συνιστάται για την πολυεπίπεδη εξέταση ζητήματος ή κεντρικής έννοιας, μέσω της παρακίνησης των εκπαιδευόμενων να προβούν σε ελεύθερη,
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ»
Μεθοδολογία των Επιστημών του Ανθρώπου: Στατιστική
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
1η εργαστηριακή άσκηση Φυσικής για την Α’ τάξη Λυκείου Σχολ. έτος
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ Ι ΘΕΩΡΙΑ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ
Σας καλωσορίζουμε στο Εργαστήριο Φυσικής Ι. Καλή αρχή. Καλό πτυχίο
- Πειραματικές Ασκήσεις –
Περιεχόμενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2 ΑΓΩΓΙΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ 3
ΝΑΥΠΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ CASD
Ο νόμος του Ohm Εργαστηριακή Άσκηση 2 Γ′ Γυμνασίου
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων Εργαστήριο Φυσικής-Μηχανικής Δρ. Νίκος Αραβαντινός-Ζαφείρης.
Η Αξιολόγηση στα φύλλα εργασίας 5, 8 και 9
Google docs Google docs forms
Γραφικές παραστάσεις με το Excel 2007
Γραφικές παραστάσεις με το Excel 2007
Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ
1ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ελευθερία Φανουράκη
Προσχολική Παιδαγωγική
Η Αξιολόγηση στα φύλλα εργασίας 5, 8 και 9
ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι & ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Βάσεις Δεδομένων (Δύο Περίοδοι)
Γραφικές παραστάσεις με το Excel 2007
Ενότητα Γ6.6 (Δημιουργία Φόρμας Εισαγωγής Δεδομένων )
Εισαγωγή στο εργαστήριο Φυσικής
Ενότητα Γ6.14 (Δημιουργία Ερωτημάτων από δύο Συσχετιζόμενους Πίνακες )
ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ενότητα 1 : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΡΩΝ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργαστήριο Φυσικής Υποδείξεις για τη συγγραφή των γραπτών εργασιών Τρόπος αξιολόγησης των εργαστηριακών ασκήσεων

Τετράδιο γραπτής εργασίας Xρησιμοποιούμε τετράδιο Α4 Στο εξώφυλλο πρέπει να υπάρχει ετικέτα με τα στοιχεία του φοιτητή: Παράδειγμα: Απόστολος Οικονόμου Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ Ημέρα Δευτέρα Ώρες 11:00-13:00 Αίθουσα Β219

Δομή Εργασίας Η εργασία ξεκινά σε δεξιά σελίδα του τετραδίου και έχει την εξής δομή: Τίτλος άσκησης Σκοπός της άσκησης Σύντομο θεωρητικό μέρος όπου γίνεται περιγραφή των φυσικών εννοιών και φυσικών μεγεθών που μελετούνται στην άσκηση

Δομή εργασίας -συνέχεια Πειραματικό μέρος το οποίο έχει την εξής δομή: Αντιγραφή των ερωτημάτων και γραφή των απαντήσεων Περιγραφή της πειραματικής διάταξης και της πειραματικής διαδικασία (σχέδιο αν χρειάζεται, πχ το κύκλωμα το οποίο χρησιμοποιούμε) Οι μετρήσεις καταχωρούνται σε πίνακα όπου στην αρχή της κάθε στήλης αναγράφεται το φυσικό μέγεθος και οι μονάδες του Για την επεξεργασία των μετρήσεων γίνονται γραφικές παραστάσεις (σε μιλιμετρέ χαρτί) Εξαγωγή συμπερασμάτων για τις φυσικές ποσότητες που μελετώνται. ΄Γράφεται το τελικό αριθμητκό αποτέλεσμα μαζί με τις κατάλληλες μονάδες και σχολιάζεται (αν το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο ή αν αποκλίνει από την αναμενόμενη τιμή και ποιές είναι οι πηγές σφαλμάτων κλπ) Συνημμένο σε κάθε εργασία είναι το φύλλο μετρήσεων του φοιτητή υπογεγραμμένο από τον επιβλέποντα

Βαθμολογία γραπτών ασκήσεων Η εργασία παραδίδεται στον διδάσκοντα στο επόμενο εργαστηριακό δίωρο (μία εβδομάδα μετά). Ετεροχρονισμένες εργασίες δεν βαθμολογούνται Δεν βαθμολογούνται οι εργασίες που είναι απλή αντιγραφή του φύλλου μέτρησης Η βαθμολογία κυμαίνεται από 0-10 Εάν υπάρξει κάποιο σοβαρό λάθος τότε ο επιβλέπων καθηγητής μπορεί να δώσει την ευκαιρία (εφόσον το κρίνει σωστό) να διορθώσει το λάθος και να αποστείλει την διορθωμένη εργασία στο επομένο εργαστηριακό δίωρο

Βαθμολογία γραπτών ασκήσεων Η αξιολόγηση των γραπτών ασκήσεων γίνεται ως εξής: Τίτλος, σκοπός της άσκησης , θεωρητικό μέρος  2 μονάδες Περιγραφή πειραματικής διαδικασίας 2 μονάδες Επεξεργασία μετρήσεων και εξαγωγή αποτελέσματος (γραφικές παραστάσεις κλπ) 4 μονάδες Σχολιασμός αποτελέσματος  2 μονάδες

Προφορική εξέταση Η προφορική εξέταση αφορά στην άσκηση που γίνεται , έτσι ο φοιτητής πρέπει να έρχεται προετοιμασμένος για την εκτέλεση της πειραματικής άσκησης Πηγές: το εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει για κάθε άσκηση στον διαδικτυακό τόπο του μαθήματος