«Κοινωνική και οικονομική διάσταση Σοκολάτα «Κοινωνική και οικονομική διάσταση της σοκολάτας»
Εισαγωγή Σοκολάτα Σοκολάτα ελκυστικό προϊόν – συνηθισμένο Οικονομία Στατιστικά στοιχεία και επαγγέλματα Κοινωνία Υγεία
Οικονομία
Χώρες Παραγωγής κακάο Εισαγωγή: Ακτή Ελεφαντοστού Γκάνα Ινδονησία Η.Π.Α. Γερμανία
Σοκολάτα στην Ελλάδα: Παραγωγή στην Ελλάδα: Επιχειρηματικό ενδιαφέρον 0,34% εισαγωγής του κακάο σε παγκόσμια κλίμακα Παραγωγή στην Ελλάδα: ΙΟΝ Παυλίδης Cardico Γιώτης
Εταιρείες Πρώτες σε Πωλήσεις: Nestle ΕΛΛΑΣ ΕΛΓΕΚΑ Τροφεκλέκτ MASTERFOODS Ατλάντα
Επαγγέλματα που σχετίζονται με τη σοκολάτα
Εργάτης γης Ιδιοκτήτης κακαοκαλλιέργειας Πρωτογενής τομέας (Παραγωγή Κακάο) Εργάτης γης Ιδιοκτήτης κακαοκαλλιέργειας
Δευτερογενής Τομέας (Παραγωγή Σοκολάτας) Ειδικός επιστήμονας τροφίμων (τεχνολόγος τροφίμων) Εργαζόμενος εργοστασίου Σοκολατοβιομήχανος Σοκολατοποιός Δοκιμαστής σοκολάτας
Τριτογενής Τομέας Ζαχαροπλάστης- Ειδικός επιστήμονας καλλυντικών προϊόντων σοκολάτας (χημικός-δερματολόγος) Αισθητικός – ειδικός στην αρωματοθεραπεία
Θετικά και αρνητικά της σοκολάτας στην κοινωνία
Θετικά Θετικά Χαρίζει ευεξία και Μακροβιότητα Θετικά Πλούσια πηγή ζωτικότητας Αναστολή του πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων Μείωση κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους και πίεσης
Αρνητικά Εθιστικό Ανάπτυξη ψυχογενών διατροφικών διαταραχώ Παχυσαρκία
Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Κατανάλωση 2-3 φορές την εβδομάδα Σκοπός ευχαρίστηση 80% γνωρίζει τις επιπτώσεις στην υγεία Λίγη εξάρτηση Κριτήριο επιλογής Γεύση
Sweet Temptation Τέλος