ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Advertisements

Modern Greek Lessons
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: <<Μεσογειακή Διατροφή>>
Χαμογελάστε στη ζωή τρώγοντας φρούτα
Ενδεικτικές δραστηριότητες με διαβάθμιση ανά τάξη στην ενότητα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ομαδική εργασία εκπαιδευτικών ΚΕΑ.
ΜΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤ΄1.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ Ε΄2
Oι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας, όχι μόνο σε γιορτές.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
ΣΤΟΧΟΙ Ξηροί καρποί Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑ:ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Δ΄Δημοτικό Σχολείο Λατσιών 2η Τηλεδιάσκεψη Οίκαδε 4 Απριλίου 2011
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
Σαλατες - Salads.
Συλλογή παραδοσιακών σπόρων Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής
Λιβαδι Θεσσαλονικης-Καστανεωνας
Φανή Λαζάρου – Τρανού Ε ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσ / νίκης.
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ(ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ) Η πορτοκαλιά δεν αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για το λόγο αυτό καλλιεργείται σε τροπικές και εύκρατες περιοχές.
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Γιάννης Ρίτσος.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Περιεκτικότητα διαλύματος & εκφράσεις περιεκτικότητας
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Είμαστε ό,τι τρώμε»
Κάστανα Ερωτήσεις Θεοδώρα Μπάφα Ε Ερώτηση- Απάντηση Πόσο χρονιά ζει μία καστανιά; Ζει από χρόνια.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΚΡΑΣΙ»
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
«ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ» Η πορτοκαλιά ανθίζει μία φορά το χρόνο και η ανθοφορία της κρατάει 5-7 εβδομάδες. Ο καρπός της πορτοκαλιάς είναι το πορτοκάλι  Το δέντρο ευδοκιμεί.
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ‘Αλεξ Χαράλαμπος Στ’2.
Καστανεωνασ-λιβαδι Θεσσαλονικησ
7ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Δ2’ Αλέξανδρος, Δημήτρης, Μάρκος
Λαχανικά. Τα λαχανικά χωρίζονται σε έξι ομάδες: Καρποί Πράσινα φυλλώδη Ρίζες Κόνδυλοι Βολβοί Άνθη.
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΓΗΤΑΚΙ; Κουτσομήτρου Θεοδώρα 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας 2014.
ΕΕΕΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
Χρυσάνθεμο Τα χρυσάνθεμα (chrysanthemum), είναι γένος ανθοφόρων φυτών που ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών.Τα χρυσάνθεμα είναι ιθαγενή της Ασίας.
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Μείγματα.
«Μαθαίνοντας… έρχεται η … σωστή όρεξη»
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
ΣΚΟΡΔΟ Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018
Εργασία Οικιακής Οικονομίας
Πως το ζαχαροκάλαμο γίνεται ζάχαρη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ Στον ανθισμένο κήπο της γιαγιάς και του παππού υπάρχουν φυτεμένες μυρωδάτες, γόνιμες κυδωνιές που το Φθινόπωρο ( Οκτώβρη- Νοέμβρη) έχουν ήδη βγει οι καρποί των δέντρων και είναι έτοιμοι για τη συγκομιδή (κυδώνι).

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ; Πρώτα καθαρίζουμε τι φλοίδα, έπειτα το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια, καθαρίζουμε τα κουκούτσια και ύστερα ψιλοκόβουμε τα κομμάτια σα μικρές πατάτες. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό και ζάχαρη και το βράζουμε στους 200 βαθμούς. Μπορεί να γίνει γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα. Επίσης πολλές φορές προσθέτουμε και αμύγδαλα για να δώσουν μια διαφορετική γεύση στο γλυκό. Τέλος το κυδώνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα σε άλλα φαγητά, για παράδειγμα σε συνταγές με κοτόπουλο ή ακόμα και σε σαλάτες.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ; Μέσα σε όλο το χρόνο που μένει αποθηκευμένο το κυδώνι μπορεί να σερβιριστεί σε καλεσμένους, να το καταναλώσουμε όταν έχουμε όρεξη για κάτι γλυκό ή να το χρησιμοποιήσουμε σε άλλα φαγητά. Το να φτιάχνουμε κυδώνι και να μην το αγοράζουμε έτοιμο είναι πραγματικά ωφέλιμο, διότι ξέρουμε τα υλικά που έχουν προστεθεί σε αυτό και μπορούμε να μοιραστούμε την αγάπη που έχουμε βάλει ως κύριο συστατικό στο νόστιμο γλυκό μας με δικούς μας ανθρώπους. Είναι μια παράδοση που τηρείτε κάθε χρόνο στην οικογένειά μας και διατηρεί την υγεία μας θα λέγαμε με αγνά υλικά! Επίσης θα πρέπει να ενισχύουμε την περιοχή μας και να χρησιμοποιούμε προϊόντα που καλλιεργούμε εδώ.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ Το κυδώνι είναι ο καρπός του είδους Κυδωνέα και κατάγεται από τη νοτιοδυτική Ασία και την περιοχή του Καυκάσου. Πρόκειται για φυλλοβόλο δέντρο, που φτάνει τα 8 μέτρα σε ύψος, και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Ο καρπός του έχει χρώμα κίτρινο προς το χρυσό, όταν είναι ώριμο, και έχει σχήμα αχλαδιού. Το εξωκάρπιο είναι αρχικά χνουδωτό και έπειτα λείο και γυαλιστερό[1]. Η σάρκα του είναι λευκοκίτρινη. Τα κυδώνια είναι πράσινα όταν είναι άγουρα. Χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Η θρεπτική αξία του φρούτου έγκειται κυρίως στη βιταμίνη C που περιέχει. Ο χυμός του είναι εύγευστος και καταναλώνεται από τα παιδιά, καθώς δεν περιέχει αλκοόλ.Το ωμό κυδώνι χρησιμοποιείται ως βότανο κατά της διάρροιας.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!! Η μαθήτρια: Φωτοπούλου Μαρίλια Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Τάξη: Α Τμήμα:2 Πηγές: Η καλή μου η γιαγιάκα και http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%C E%B4%CF%8E%CE%BD%CE%B9