ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ,ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
 Τα απορρίμματα σχετίζονται με φαινόμενα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία όταν η διάθεσή τους δεν είναι ταχεία και σωστή.
Advertisements

4 ο Συνέδριο InfoCOM Green ICT 2012 Αθήνα, 17 Μαΐου 2012 «Οι Τεχνολογίες IC και η Καθαρή Ενέργεια» Δρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Γενικός Διευθυντής.
Γιάννης Α. Μυλόπουλος, Καθηγητής Ελπίδα Κολοκυθά, Επίκ. καθηγήτρια
ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας Παρεμβάσεις του Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας στον τομέα Περιβάλλοντος Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.
Η Μαγούλα Είναι μια αστική περιοχή στην δυτική πλευρά του Θριασίου.
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ.
Το Πράσινο Σπίτι.
Βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων: Δημιουργία σχετικής ιστοσελίδας
Περιβαλλοντική Πιστοποίηση Λιμένων
Χαρακτηριστικά της πολεοδομικής πολιτικής στην Ελλάδα
Re-think-Athens Ανασχεδιασμός της λεωφόρου Αμαλίας, ολόκληρης της ζώνης ανάμεσα στην Ακαδημίας και τη Σταδίου, καθώς και της οδού Πατησίων μέχρι το Αρχαιολογικό.
Ο ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Κ. Καρτάλης Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ
Ο ρΟλοΣ και η συνεισφορΑ των γραφιστΩν προς την αειφορΙα
Στα πλαίσια της συμμετοχής σας στην εφαρμογή
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
«Δρω εθελοντικά για ένα Αειφόρο Περιβάλλον, για ένα καλύτερο αύριο»
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
1. Γενικά-Σκοπός 2. Γενική περιγραφή της περιοχής 3. Υφιστάμενη γεωργοοικονομική κατάσταση 4. Προβλήματα της περιοχής 5. Δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής.
Ασκήσεις.
ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ SCRATCH PROJECTS Παραδείγματα από όπου μπορείτε να μελετήσετε τον προγραμματισμό και να δημιουργήσετε δικά σας PROJECTS σε σχέση με τη βιοκλιματική.
«ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ» Κεφάλαιο 5 (Διαχείριση Φυσικών Πόρων Β’ Λυκείου)
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
 Η καθαριότητα και η λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες συνιστώσες της ποιότητας ζωής των δημοτών και καθιστά.
Η ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ.
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
Μονάδες Αφαλάτωσης.
1 Διασκέψεις για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη Συνδιάσκεψη της Στοκχόλμης για το Ανθρώπινο Περιβάλλον (1972) υιοθετήθηκαν και ενεργοποιήθηκαν ορισμένες.
Εργασία των μαθητών Βασίλη Παπαγεωργιου Ηλία Μαζιανίτη
Μία βόλτα στο χωριό Κοντιά: αφορμή για έρευνα
Καδόγλου Ευτυχία Λάζαρη Ευγενία Παπαδημητρίου Κωνσταντίνα
Κήποι - συμβουλές Χαλάς Μάριος Τσουκλείδης Σωτήρης.
 Στο σχολείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την βιομάζα ως καύσιμο για παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας,καύσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντικαταστήσουμε.
Άσκηση 8/1/2013 για όλες τις υποομάδες. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ Mια πόλη με λιγότερους δ………………… και περισσότερο π……………………….παρουσιάζει.
Άσκηση 8/1/2013 για όλες τις υποομάδες. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ Mια πόλη με λιγότερους δρόμους και περισσότερο πράσινο.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
5.8 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων
Παράγοντες Βιώσιμης Ανάπτυξης των μικρών Αιγαιοπελαγίτικων Νησιών Ιωσήφ Στεφάνου, Ομ.Καθηγητής Ε.Μ.Π. Ρόϊδω Μητούλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Χ.Π.Α. Ρόϊδω Μητούλα,
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
Βιοκλιματικός σχεδιασμός ενός κτιρίου είναι ο σχεδιασμός ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα κάθε περιοχής, στοχεύει στην εξασφάλιση των απαραίτητων εσωκλιματικών.
Περιβαλλοντική εκπαίδευση Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη Ένταξη στο πρόγραμμα Σπουδών.
Jessica Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ JESSICA ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Μανώλης Ματσάγκας.
Επιβλέπουσα: Λίλα Θεοδωρίδου
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Νίκος Κ. Μπάρκας ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Δ.Π.Θ. ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ II εισαγωγή στον βιοκλιματικό.
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Νίκος Κ. Μπάρκας
Το πρόβλημα του νερού για την ανθρωπότητα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΠΕ ΚΑΒΑΛΑ 2015
Ο Κύκλος του Νερού Κωτσοπούλου Ελένη ο κύκλος του νερού.
Το κλίμα.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ήλιος άνεμος νερό γεωθερμία βιομάζα γαιάνθρακας πετρέλαιο φυσικό αέριο σχάση πυρήνων 1.Ποιες πηγές ονομάζουμε ανανεώσιμες και ποιες μη ανανεώσιμες;
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Γεωργία Ταμβάκη
<<Ο κύκλος του νερού>>
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Βαγγέλης Ρούλιας
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Ι
Στα πλαίσια της συμμετοχής σας στην εφαρμογή
Περιβαλλοντική εκπαίδευση
Διαδικασία ετοιμασίας Τοπικού Σχεδίου 2017
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (Ι) Α. Κουτσούρης.
Project : Εναλλακτικές πηγές ενέργειας
Επικρατεί εύκρατο κλίμα: βρέχει κυρίως το χειμώνα, η θερμοκρασία παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές ανάλογα με τις εποχές και η ημέρα είναι μικρότερη το χειμώνα.
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ,ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ο ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΣ.ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ... 1.ΔΙΑΡΘΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ 2.ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 3.ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΤΩΝ

Ο ΑΕΙΦΟΡΟΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΛΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΟ , ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΩΣ ΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΑ ΟΜΒΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΥΔΑΤΑ, ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ, ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ Η ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΙΟΥΝΤΑΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ, ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΙΔΙΩΣ ΕΑΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΠΙΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, Η ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΧΑΡΑΞΗ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ(ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΝΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ,ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΟΣΕΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ) . Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ,ΝΗΣΙΔΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ,ΠΑΡΚΩΝ,ΠΡΑΣΙΩΝ. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΚΙΑΣΜΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

ΓΙΑΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ