ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους
Υλικά 200 γρ. κουβερτούρα περίπου 52% κακάο ψιλοκομμένη 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο(ή μαργαρίνη) 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 5 κουταλιές κακάο σε σκόνη,κοκκινισμένο 100 γρ. φουντούκια,αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη 1 πακέτο μπισκότα morning coffee,σπασμένα στο χέρι σε μικρά κομμάτια Κοκκινισμένη ζάχαρη άχνη ή κοκκινισμένο κακάο σε σκόνη ή διακοσμητική πολύχρωμη τρούφα,για το πασπάλισμα
Εκτέλεση Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα και όταν η σοκολάτα λιώσει τελείως βάζουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τα τριμμένα φουντούκια. Συνεχίζω το μαγείρεμα στο μπεν μαρί ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι τα υλικά να γίνουν ένας πολτός λείος χωρίς κομματάκια. Τραβάω το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνω το μείγμα να κρυώσει αρκετά αλλά όχι να σφίξει. Τότε βάζω τα σπασμένα μπισκότα morning coffee και ανακατεύω προσεκτικά με μία ξύλινη κουτάλα. Κόβω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα. Κατά μήκος στο κέντρο του αδειάζω το μείγμα της σοκολάτας και τυλίγω τη λαδόκολλα σε ρολό φτιάχνοντας έτσι μία χοντρούτσικη φραντζόλα. Στρίβω τις άκρες της φραντζόλας σαν καραμέλα και βάζω το ρολό στο ψυγείο για τέσσερις ώρες για να σφίξει καλά. Για να το σερβίρω το ξετυλίγω κόβω όσες φέτες θέλω και τυλίγω ξανά το υπόλοιπο ρολό και το βάζω στο ψυγείο. Πασπαλίζω τις φέτες με κακάο σκόνη ζάχαρη ή πολύχρωμη κουβερτούρα κ σερβίρω.
Μερικές από αυτές τις δούκισσες που έφτιαξαν κι άλλοι άνθρωποι