EDG220 C: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και εκπαιδευτική τεχνολογία Ακαδημαϊκό έτος: 2012-13 Υποχρεωτική εργασία: Τίτλος θεματικής ενότητας: Κυκλοφορώ με ασφάλεια.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Advertisements

Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού
Δρ. Σάλτας Βασίλειος Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών ΣΔΟ – ΤΕΙ Καβάλας
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Ασύγχρονη Εκπαίδευση με Τ.Π.Ε. 4 ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Φεβρουάριος 2012.
Σχεδιασμός προγραμμάτων πρόληψης στο σχολικό περιβάλλον
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Ας διοργανώσουμε ένα πάρτι...
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Μ. Μ. Ε
Διδασκαλία της Ευθύγραμμης Ομαλής Κίνησης
EDG220 C: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
«Ενδυναμώνοντας την Παιδαγωγική Αυτονομία
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Κυκλοφοριακή Αγωγή.
«Προσέχω-κοιτώ-ασφαλώς κυκλοφορώ»
Εισαγωγή στο περιβάλλον της Scratch (Συνομιλία με φιγούρες )
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΝΔΟΥ
Προγραμματισμός Ενότητας στο μάθημα των Ελληνικών
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
Διαβίωση στη Φύση – Μικροί Κατασκηνωτές Περιβαλλοντική Ομάδα Δημοτικού Σχολείου Νέας Χηλής Στ1 τάξη Υπεύθυνη προγράμματος: Ελένη Δελίδου Υπεύθυνη τμήματος:
Ειδικές μορφές επικοινωνίας των τουριστικών επιχειρήσεων
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εργασία στο μάθημα : «Εικονική πραγματικότητα και Εκπαιδευτικές εφαρμογές τεχνητής.
Τρόποι χρήσης του διαδραστικού πίνακα. Μάιος 2014.
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
Δραστηριότητα ΤΙΤΛΟΣ : «ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ» ΤΙΤΛΟΣ : «ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ» ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ : KIDSPIRATION ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
Μια φορα κι eναν καιρο στο Διαδικτυο…
Η συγγραφή μιας διδακτορικής διατριβής Αριστείδης Ν. Χατζής Ε.Λ.Κ.Ε.16/12/2004.
«Μέσα στον δρόμο περπατώ,όταν ο κ. Κ.Ο.Κ. είναι εδώ!»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Χρησιμοποίησέ το ξανά … και ξανά … και ξανά
Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν παγκόσμιο σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Στη χώρα μας, δυστυχώς, οι θάνατοι από τροχαία είναι σχεδόν διπλάσιοι.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Κυκλοφορώ -πληροφορώ»
Η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία
ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Οι Ποδηλάτρες…»
Σχολικό έτος ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Κατερίνα Θεοδοσέλη, Συντονίστρια Εθνικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής
Διδακτική Πληροφορικής
ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ Τάξη Δ’
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
Στέκομαι, περπατώ…φρενάρω
1 η Ενότητα 2 η Ενότητα 3 η Ενότητα.  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Grundtvig Learning Partnership Parents-School-Children: Learning by doing together Γονείς – Σχολείο – Παιδιά: Μαθαίνουμε μέσα από κοινές δραστηριότητες.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Βιολογία Γυμνασίου.
Καλλιέργεια Οδικής Συνείδησης Υπό έμφαση στόχος για τη σχολική χρονιά
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
Εκπαιδευτικη τεχνολογια-πολυμεσα
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Σχεδιασμός και Τεχνολογία
Αυδίκος Αθανάσιος – Πήχας Στέφανος
Πορεία Διδασκαλίας-Στάδια Διδασκαλίας
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Ενότητα 2:Η παρέα Μάθημα:Τάσος το σαλιγκάρι Ι ΄Δημοτικό Λεμεσού (ΚΑ) Θεοδούλου Αφροδίτη Θεοδούλου Αφροδίτη Χατζηκυπρή Εύα Χατζηκυπρή Εύα.
Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ:
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Όνομα: ????????????????? Θέμα: Κυκλοφοριακή αγωγή
15 ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου Κόκκινο, πράσινο, … STOP! ο κύριος ΚΟΚ είναι εδώ Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολ. Έτος
Ένα κουίζ για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

EDG220 C: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και εκπαιδευτική τεχνολογία Ακαδημαϊκό έτος: Υποχρεωτική εργασία: Τίτλος θεματικής ενότητας: Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο δρόμο. Τίτλος διδακτικής ενότητας: Στο δρόμο με το Σωτήρη Καθηγητής: Δρ. Δημήτριος Βλαχόπουλος Φοιτήτριες: Παναγιώτα Ηλία F Μαρία Κυριακίδου S Μαριλένα Ζένιου F /12/2012

 Επιλέξαμε αυτό το θέμα, γιατί είναι αρκετά ενδιαφέρον και ελκυστικό για τα παιδιά, αλλά και για όλο τον κόσμο. Ως εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε τους μαθητές, για τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια στους δρόμους.

Η τεχνολογία είναι μια μορφή οργανωμένης γνώσης, η οποία εξυπηρετεί πρακτικούς σκοπούς. Επίσης, είναι παράγωγο της ανθρώπινης προσπάθειας, όπου επιλύει προβλήματα και διευκολύνει τη διαβίωση και την συμβίωση με άλλους ανθρώπους.

Η τεχνολογία που επιλέξαμε για την αφόρμηση μας είναι το PowerPoint και πιο συγκεκριμένα ένα βίντεο από το YouTube. Θεωρήσαμε σημαντική τη χρήση του βίντεο γιατί καθηλώνει όλους τους μαθητές με ένα ευχάριστο τρόπο.

Με τη θεματική ενότητα που ετοιμάσαμε θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε στους μαθητές προβληματισμούς, αισθήματα υπευθυνότητας, ευαισθησίας και υποχρέωσης για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Η προστιθέμενη αξία που θα κερδίσουν τα παιδιά είναι κυρίως στην κοινωνική αλλά και συναισθηματική ανάπτυξη, όπου τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, γίνονται αυτόνομα, αρχίζουν να μαθαίνουν κανόνες για την ασφάλεια της ζωής τους. Ακολούθως στην κινητική τους ανάπτυξη αναπτύσσουν τους λεπτούς χειρισμούς, πώς να χρησιμοποιούν τις διαβάσεις πεζών, τα σήματα τροχαίας κτλ.

 Ημερ.:18/12/2012  Τάξη: Δ’  Διδ. Περίοδοι: 3 η – 4 η  Αρ. μαθητών: 19  Ενότητα: 5 Κεφάλαιο: Ασφαλώς κυκλοφορώ. Τίτλος μαθήματος: Στο δρόμο με το Σωτήρη.  Σημεία έμφασης:  Κειμενικό είδος: Ενημερωτικό κείμενο,  Γραμματικό Φαινόμενο: Εγκλίσεις: Οριστική – Υποτακτική - Προστακτική,  Γενικό Θέμα: Στο δρόμο με το Σωτήρη (Κ.Ο.Κ),  Σκοπός/Δεξιότητες: Τα παιδιά να γνωρίζουν και να χρησιμοποιούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,  Οργάνωση τάξης: Τα παιδιά εργάζονται άλλοτε ατομικά άλλοτε ανά δύο (με τον/την διπλανό/ή τους), ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας.

 Η δασκάλα λέει στους μαθητές ότι θα προβάλει ένα βίντεο από το YouTube και θέλει να το παρακολουθήσουν πολύ προσεκτικά, γιατί θα ακολουθήσουν ερωτήσεις πάνω στο περιεχόμενο του βίντεο.  Το βίντεο ακολουθεί…

 Στη συνέχεια υποβάλλει τις εξής ερωτήσεις: 1) Τι έχετε παρακολουθήσει στο βίντεο; 2)Ποιο είναι το θέμα του βίντεο; 3) Ποια μηνύματα θέλουν οι πρωταγωνιστές να μας μεταδώσουν;  Ακολούθως θα γράψει τον τίτλο του κειμένου στον πίνακα: Στο δρόμο με το Σωτήρη. Ρωτάει τους μαθητές «Πείτε πως ένα από τα παιδιά ονομάζεται Σωτήρης. Ποιες πληροφορίες θέλει να μας δώσει ώστε να μπορέσουμε να συνδέσουμε το βίντεο με το κείμενο με το οποίο θα ασχοληθούμε; Γιατί λέτε να έχει το όνομα Σωτήρης;  Θα αναμένει από τους μαθητές να απαντήσουν στις ερωτήσεις αφού έχουν παρακολουθήσει προσεκτικά το βίντεο.

 Πακέτο σημειώσεων του μαθήματος  Σημειώσεις PowerPoint του μαθήματος   Παραμύθια: Πρόσεχε στο δρόμο Καλώς τον Κύριο ΚΟΚ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!!