Γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του στην Κέρκυρα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΛΙΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤ2.
Advertisements

Συγχώρα με, Αγάπη μου, που Ζούσα Πριν σε Γνωρίσω
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΕΡΙΑ.
Η ηλεκτρονική παρουσίαση του λογοτεχνικού της Ζωρζ Σαρρη αποτελεί μια καινοτομία στο μάθημα του λογοτεχνικού. Η παρουσίαση αυτή παρουσιάστηκε την ημέρα.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μάρκος Μπότσαρης Από Φώτια Ελευθερίου.
Παίζουμε θέατρο: Θα πας για ένα ταξίδι, με την οικογένεια σου ή τους φίλους σου. Ζητάς πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο: (την) Γαλλία (το) Λονδίνο.
Τίτλος Εργασίας: Η Ιταλική Εισβολή Στην Ελλάδα 28 Οκτωβρίου 1940
Ποίημα στον Φίλο Jorge Luis Borges Κλικ για το επόμενο.
Μαθαίνοντας να παίρνουμε...
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Λούκας Σόλωνος Ε΄
Δρόμος αρετής και δύναμης
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Έχεις δύο επιλογές! από το
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Η Ελλάδα βρισκόταν από τις 21 Απριλίου 1967 υπό τη δικτατορική διακυβέρνηση του στρατού, ενός καθεστώτος που είχε καταργήσει τις ατομικές ελευθερίες,
Γινόμαστε, μικροί ερευνητές...
ΒΙΡΜΑΝΙΑ: Ο Στρατοσ στην εξουσια Η δικτατορία της Βιρμανίας: Πώς και γιατί παραμένουν οι στρατιωτικοί στην εξουσία επί δεκαετίες;
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ «ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ» Μνήμη Πολυτεχνείου 2009.
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
Παρουσίαση Μικροδιδασκαλίας Αντωνακάκης Γεώργιος Ηράκλειο 01/12/2014.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Πρόληψη & αντιμετώπιση Ερασμία Φείδη Ψυχοπαιδαγωγός – Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία»
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973 (ΧΟΥΝΤΑ)
Η στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα
Φανή Λαζάρου Τρανού Ε2 1ο πειραματικό σχολείο Θεσ/νίκης
1. Παρακαλώ βοηθήστε με!!! Πονάω πολύ!! 2 Μην ανησυχείς, είναι μόνο μια μικρή ανοιχτή πληγή στο πόδι σου!! 3.
Β’ ΜΕΡΟΣ: (Να γραφτούν στο τετράδιο)
THE OUTBREAK. CASTING Σκηνοθεσία  Wolfgang Petersen Wolfgang Petersen Παραγωγή  Arnold Kopelson Arnold Kopelson  Anne Kopelson  Wolfgang Petersen.
Μερικές φορές ....
Άλκη Ζέη.
Ελισάβετ Μαρτινέγκου Μουτζάν (ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ)
25η Μαρτίου.
Ένα Σύντομο Σεμινάριο Ανθρώπινων Σχέσεων
Βιωματική δράση Α΄Γυμνασίου
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
Βιωματικές δράσεις Α΄ τάξη Σχ. Έτος: Ά Τρίμηνο
Εργασία α σελίδα 82 Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Β 3. Εργασία α α. Κάθε μέρα εκατομμύρια χριστιανοί όλων των Εκκλησιών σε όλα τα πέρατα της γης απευθύνουν στον.
Παρουσίαση των γεγονότων του
Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΕΛΕΝΗ. Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑ Η ΚΑΤΑΡΑ;
Μην τολμήσεις και μιλήσεις γιατί θα σου κάνουμε χειρότερα! Πρέπει να μας φοβάσαι!
Οι αθλοι του Ηρακλη Νεφέλη Ελεάννα ταξη Γ 1.. Η γεννηση του Ηρακλη Κάποτε ο Αμφιτρύωνας και η γυναίκα του Αλκμήνη, αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα.
Γρηγόρης Αυξεντίου Δημοτικό Σχολείο …………… Μάρτιος 20….
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Μαααα;;; Δεν είμαι. Μαααα;;; Δεν είμαι. Ένα πρωί στο σχολείο.
Ο Όμηρος δεν κρίνει την Ελένη για την πράξη της σε κανένα σημείο της Ιλιάδας. Η Ελένη παρουσιάζεται ως μια συμπαθητική, αξιοπρεπής και ενδιαφέρουσα.
Από τον Ελληνο- τουρκικό Πόλεμο του 1897 στον Μακεδονικό Αγώνα 1897 Ελληνοτουρκικός πόλεμος 1904 – 1908 Μακεδονικός Αγώνας 1905 Επανάσταση Θερίσου 1908.
Εθισμός στο Διαδίκτυο.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
Οι χώρες της Ε.Ε..
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Κων/νος Καβάφης Διαθεματική εργασία Λογοτεχνίας Σταυρούλα Μαγουλά
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους
Ένα Σύντομο Σεμινάριο Ανθρώπινων Σχέσεων
Οι Ελληνεσ Δημιουργουν Αποικιεσ
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Μαντώ Μαυρογένους Φωτεινή Π. Τμήμα: Στ2.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Νηπιαγωγείο Λακκώματος
Ε.Ο.Κ.Α ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
Άσκηση 6 σελ.96 από το εργασία στην τάξη.
Ζήνων ο Ελεάτης 1ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Εξάντας Ελλήνων Γονέων.
Από το μαθητή Μάριο Σπύρου Γ΄ 2.  Τα πρώτα χρόνια  Ο Γρηγόρης Αυξεντίου γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1928 στο χωριό Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1948 στην Κέρκυρα. Στα γεγονότα του Απριλίου του 1967 ο Κώστας είναι 19 ετών και μέλος της ΕΔΗΝ, δηλαδή της νεολαίας της Ένωσης Κέντρου.

Τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα τον βρίσκουν στη Γένοβα όπου σπουδάζει Γεωλογία στο ξακουστό πανεπιστήμιο της ιταλικής πόλης. Είναι ένας από τους χιλιάδες Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού που οργανώνονται και προσπαθούν να συντονίσουν την δράση τους απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κοινότητα Ελλήνων φοιτητών στο Παρίσι.

Ιούλιος 1970: ο Γεωργάκης θα αποκαλύψει ανώνυμα ότι άνθρωποι της Χούντας έχουν εισχωρήσει στο φοιτητικό κίνημα της Ιταλίας και παρέχουν πληροφορίες στο καθεστώς. Τα βέλη του συγκεντρώνει κυρίως το ελληνικό προξενείο της Γένοβας. Το καθεστώς θορυβείται και γρήγορα η ταυτότητα του Γεωργάκη γίνεται γνωστή στους χουντικούς κύκλους.

Ο Γεωργάκης φοβάται για την ζωή του αλλά κυρίως για τη ζωή των μελών της οικογένειας του που διαμένουν στην Κέρκυρα. Ο φόβος αυτός τον οδήγησε στην επιλογή ενός εντυπωσιακού θανάτου. Ενός θανάτου που δεν θα μπορούσε να αποσιωπηθεί από το καθεστώς.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου του 1974 , ακριβώς 4 χρόνια μετά την θυσία του Γεωργάκη στη Γένοβα. Στην ελεύθερη Ελλάδα , η εφημερίδα "Αθηναϊκή" μπορεί πλέον να ασχοληθεί με τη θυσία του Έλληνα φοιτητή καθώς δεν υπάρχει πια η απειλή της λογοκρισίας.

«Αγαπημένε μου πατέρα, σε παρακαλώ συγχώρα με χωρίς να κλάψεις «Αγαπημένε μου πατέρα, σε παρακαλώ συγχώρα με χωρίς να κλάψεις. Ο γιος σου δεν είναι ήρωας. Είναι ένας άνθρωπος σαν όλους τους ανθρώπους ίσως με περισσότερο φόβο. Φίλησε το χώμα της πατρίδας για μένα. Μετά από τρία χρόνια καταπίεσης δεν μπορώ να αντέξω άλλο.

Δε θέλω εσύ να αντιμετωπίσεις κανέναν κίνδυνο γι’ αυτή μου την πράξη, αλλά δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ ούτε να ενεργήσω αν δεν είμαι ελεύθερος. Ζήτω η Δημοκρατία, Κάτω η Τυραννία. Η πατρίδα μας που γέννησε την ελευθερία θα εξαφανίσει τους τυράννους. Συγχώρα με αν μπορείς, ο Κώστας σου».

Η κηδεία γίνεται στην Γένοβα στις 23 Σεπτεμβρίου Η κηδεία γίνεται στην Γένοβα στις 23 Σεπτεμβρίου. Η χούντα καθυστερεί τη μεταφορά της σωρού,φοβούμενη τις αντιδράσεις. Το σώμα του Γεωργάκη φυλάσσεται στο νεκροτομείο για 4 τουλάχιστον μήνες όπου και μεταφέρεται κρυφά στην Κέρκυρα. Στην κηδεία ήταν μόνο ένα περιπολικό και ένα ταξί με την οικογένεια του.