ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ … «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Advertisements

ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (BULLYING)
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
Quiz για το διαδίκτυο !.
Πάμε για surfing με ασφάλεια;. Το διαδίκτυο είναι ένα σύνολο από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Ανήλικοι & ηλεκτρονικό έγκλημα
Ο ΡΟΖ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Κ ΕΊΜΕΝΑ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉΣ Λ ΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ Μ ΑΡΊΑ Μ ΟΥΡΚΟΚΏΣΤΑ Τ ΜΉΜΑ Α'2 Το σοφό σπουργίτι.
Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*
Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ηλικιακή ομάδα Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ! Α΄ τάξη 9ο Δημ.Σχ.Κιλκίς
Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο… …Σκέψου πιο…προσωπικά!!!
Έχεις ένα τουλάχιστον προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
Να το κατάλαβαν άραγε;; Δεν τρίτωσε απλώς το κακό, ή το καλό, που μπορεί ο καθένας να το πάρει όπως θέλει, αλλά…. ΤΕΤΑΡΤΩΣΕ!! Για μένα πάντως, το βλέπω.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
Ορισμός εκφοβισμού Πότε εμφανίστηκε;
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
Ο Πέτρος ήταν ένα πολύ καλό παιδί. Ήταν γυμνασμένος και σοβαρός. Η εξωτερική του εμφάνιση δεν σε άφηνε να καταλάβεις πόσο ευαίσθητος και συναισθηματικός.
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
11. Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;
Ο σοκολατένιος κατακλυσμός. Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου σε ένα μακρινό δάσος, ζούσαν κάποιοι χωριανοί, που δεν έρχονταν, ποτέ σε επαφή με τον υπόλοιπο.
Η παρέα και το άγνωστο παιδάκι Ένα μικρό παραμυθάκι που έφτιαξαν τα πρωτάκια με αφορμή την 21 η Μαρτίου: ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη των φυλετικών.
ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ Δήμητρα Γαλάνη Αθηνά Κυριάκου.
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΟΜΑΔΑ Ά Θανάσης Μυλωνάς Γιάννης Παπαδημητρίου Χριστίνα Πουλουκτσή
ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
Η ΜΟΜΟ!!.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
ΟΛΑ ΚΑΛΑ. Ο Τσάρλυ, ο Κοκκινομάλλης κι ο Πρέστον ένιωσαν μεγάλη έκπληξη όταν ο κύριος Έντουαρτς ήρθε να τους αναζητήσει στην αίθουσα κράτησης. Ο Τσάρλυ.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
Μια φορά ήταν ένα κοριτσάκι….
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα μεγάλη που έπιανε όλη τη γη, όμορφη και πλούσια. Την έλεγαν Terra Computerata…
Το ΣΤ'1 παρουσιάζει Γιώργος και Ηλίας
Ας διαγράψουμε (delete) τον φόβο για το διαδίκτυο
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Ασφαλής χρήση του διαδικτύου
AΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
ΑσφΑλεια στο διαδΙκτΥο
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Γ2
Η Κοκκινοσκουφίτσα.
Γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ Οι μαθητές του ΣΤ2.
Ένα κουίζ για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»
Ασφάλεια διαδικτύου Gaming
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΗΣΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ … «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ Α1 ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΖΑΖΑΤΗ ΜΑΡΤΑ, ΚΑΤΣΕΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΚΟΛΑΪΤΗ ΜΠΕΤΥ

ΣΕΛ.1  :) Μια φορά και ένα κλικ του ποντικιού, σε ένα μακρινό χωριό του Διαδικτύου ζούσε μια βασιλοπούλα, η Antivirus, μαζί με τα ψηφιακά ζωάκια της. Το χωριό που προστάτευε η Antivirus ήταν διαπολιτισμικό. Εκεί ζούσαν άνθρωποι από διάφορα κράτη και φυλές. Επικρατούσε ευτυχία και όλοι οι κάτοικοι, «διαφορετικοί» και μη, ζούσαν ευτυχισμένοι. Το χωριό αυτό προσπαθούσε να κατακτήσει η κακιά νεράιδα Ιός που δεν συμπαθούσε τους «διαφορετικούς» και ειδικά τα «διαφορετικά» παιδιά. Αυτή τη φορά είχε σχεδιάσει να παραβιάσει τα προσωπικά δεδομένα των κατοίκων που προστάτευε η καλή βασιλοπούλα, για να τους εκβιάσει με αυτά. Παραβίασε το κινητό της βασιλοπούλας και έκλεψε φωτογραφίες, κείμενα και τους κωδικούς όλων.

ΣΕΛ. 2:) Όλο το χωριό ήταν στο έλεος της κακιάς νεράιδας. Παντού υπήρχε φόβος. Η κακιά νεράιδα έμπαινε κυρίως σε ιστοσελίδες αλλοδαπών παιδιών και παιδιών που ήταν καινούργιοι κάτοικοι στην περιοχή, τα απειλούσε, τα τρομοκρατούσε και τους έλεγε ότι κινδυνεύουν οι ξένοι στο χωριό και ότι πρέπει να φύγουν, γατί ήταν ανεπιθύμητα. Έτσι τα παιδιά που ήταν «διαφορετικά» έμειναν κλεισμένα στο σπίτι τους. Ούτε στο σχολείο δεν πήγαιναν! Η βασιλοπούλα κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε στο χωριό της. Έτσι μια μέρα επισκέφτηκε τη φίλη της, τη σοφή κουκουβάγια, που της είπε ότι ήταν πολύ δύσκολο να σώσει το βασίλειό της και ότι όλοι στο χωριό μεγάλοι και μικροί ήταν δυστυχισμένοι. Παντού επικρατούσε φόβος, αλλά αν ήθελε πραγματικά να τους σώσει έπρεπε να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο ταξίδι, για να ανακαλύψει πώς θα εξουδετερώσει τον Ιό. Τα ζώα της θα τη βοηθούσαν να επιζήσει στο ταξίδι της και να επιτύχει το στόχο της!

ΣΕΛ.3 Η βασιλοπούλα δεν περίμενε στιγμή. Ξεκίνησε αμέσως το ταξίδι της. Η πρώτη ιστοσελίδα – πόλη που επισκέφτηκε ήταν η www.facebook.com, η οποία φαινόταν πολύ ελκυστική και χρήσιμη. Έκρυβε όμως πολλούς κινδύνους. Άρχισε να περιπλανιέται στις γραμμές και τα μηνύματα των παιδιών, αλλά συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν μια αθώα ιστοσελίδα, όπως πίστευε στην αρχή. Ενήλικες παρίσταναν παιδιά, ο εκβιασμός υπήρχε σε κάθε προφίλ και παντού υπήρχαν θύματα και εκβιαστές. Η κλοπή φωτογραφιών και άλλων προσωπικών δεδομένων της θύμισε λίγο τον εαυτό της. Παιδιά που ήταν στα πρόθυρα αυτοκτονίας εξαιτίας ενός εκβιασμού. Η ψηφιακή αλεπού την πλησίασε και της είπε πως σχεδόν τα πάντα στο facebook κρύβουν κάτι πονηρό. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

ΣΕΛ.4 Της εξήγησε τι θα μπορούσαν να πάθουν αν κάθονταν λίγα ακόμα λεπτά εκεί πέρα. Επόμενος προορισμός ήταν μια ιστοσελίδα για μικρά κοριτσάκια, η www.stardoll.com. Ήταν σίγουρη ότι ήταν ασφαλής, αλλά και πάλι έκανε λάθος. Στο chat και στα chat-rooms έμπαινε όποιος ήθελε και έγραφε ό,τι ήθελε. Τα μικρά κοριτσάκια τρελαίνονταν να γράφουν τις σκέψεις τους και να τις μοιράζονται με παιδιά της ηλικίας τους.

ΣΕΛ.5 Όμως, δεν ήταν όλοι κοριτσάκια! Ένα μικρό πόνυ την πλησίασε και την προειδοποίησε ότι, αν έμενε, θα μπορούσε να πέσει θύμα πολλών χρηστών. Έφυγε αμέσως και πήγε σε μια ιστοσελίδα, η οποία ήταν ασφαλής. Ήταν σίγουρη γι’ αυτό και αυτή τη φορά ήταν σωστή η πρόβλεψή της. Εκεί συνάντησε την έμπιστη φίλη της, την κουκουβάγια, η οποία της έδειξε την ασφαλή πλευρά του Διαδικτύου.

ΣΕΛ.6 Τότε η βασιλοπούλα κατάλαβε ότι κάποιος ιός μέσω Διαδικτύου εκφοβίζει τους κατοίκους του χωριού της. Γι‘ αυτό κανείς δεν είναι ευτυχισμένος. Τα παιδιά μένουν κλεισμένα στα σπίτια τους και “μαραίνονται”. Δεν βγαίνουν να παίξουν στους δρόμους σαν άλλοτε. Γέλια και χαρούμενες φωνές δεν ακούγονται. Το σχολείο ερήμωσε. Όλοι ήταν δυστυχισμένοι. Τότε σκέφτηκε: «Αν είσαι καλός χρηστής δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα». Αυτό ήταν το μυστικό! Γύρισε πίσω με την κουκουβάγια ξέροντας ότι έχει βρει αυτό που έψαχνε. Τώρα ήξερε ότι για να κερδίσει την κακιά νεράιδα Ιό έπρεπε να επαναλάβει τρεις φορές τη φράση «αν είσαι καλός χρήστης δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα» και έτσι η νεράιδα Ιός θα εξαφανιζόταν! Γύρισε πίσω στο χωριό της, όπου ανακάλυψε ότι η νεράιδα Ιός είχε ρίξει ένα μαγικό δίχτυ πάνω από το χωριό, το οποίο είχε μολύνει όλους του κατοίκους και κυρίως τα παιδιά, που ήταν αφελή και ανώριμα .

ΣΕΛ.7 Αποφάσισε λοιπόν η βασιλοπούλα να δράσει αμέσως. Κάλεσε όλους τους υπηκόους στην πλατεία του χωριού. Όσοι φοβόντουσαν να βγουν από τα σπίτια τους, τους ανάγκασε με την βία. Όταν συγκεντρώθηκαν, όλοι ήταν θλιμμένοι, φοβισμένοι και δυστυχισμένοι. Τους μάλωσε, επειδή κανείς δεν αντέδρασε στον «ανώνυμο εχθρό». Σιώπησαν. Πίστευαν ό,τι τους έλεγε «ο ανώνυμος εχθρός» μέσω του Διαδικτύου. Τότε η βασιλοπούλα είπε στους υπηκόους της: - Ξέρω το μυστικό που θα νικήσει τον «ανώνυμο εχθρό». - Μα ποιο είναι; Ρώτησαν όλοι με μια φωνή. - «Αν είσαι καλός χρηστής του Διαδικτύου, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα» Αυτό είναι το μυστικό. Προσπαθήστε να το ακολουθήσετε και θα νικήσουμε. Έτσι και έγινε. Από τότε όλοι οι κάτοικοι του διαπολιτσμικού χωριού και ιδιαίτερα τα παιδιά πρόσεχαν πολύ κατά την πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο. Δεν μιλούσαν με αγνώστους και έκαναν φίλους τους μόνον όσους γνώριζαν…

Υπεύθυνη καθηγήτρια, κα. Παλιατσή Αναστασία ... και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα … Υπεύθυνη καθηγήτρια, κα. Παλιατσή Αναστασία Φιλόλογος ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΝΗΘΟΥ