Οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γυμναστική,Αθλητισμός
Advertisements

Μασκοτεσ και συνθηματα
ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης ΘΕΜΑ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ :
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ
Η πρώτη Διεθνής Ολυμπιακή
Ολυμπιακοί Αγώνες Κείμενα Νεοελληνικής Γλώσσας
ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΘΕΜA:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ1)ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Οργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Ποιοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ), πραγματοποιείται.
Όνομα μαθητή / τριας , Καπετανέα Μάρθα
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ
Το Φάσμα των Αθλητικών Κακώσεων του Ώμου στα Χειμερινά Αθλήματα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑ 1896
Ερωτήσεις Multiple choice Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Ερευνητικη Εργασια Ά Ταξησ Λυκειου Μyρινα ετοσ ο Τετραμηνο
ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ Οι σκυταλοδρομίες εντάχθηκαν στα ολυμπιακά αγωνίσματα στίβου στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το Τότε διεξήχθη μια σκυταλοδρομία 1600 μέτρων.
Κωνσταντίνος Οικονομίδης
Νίκος Κοτοπούλης Σωτήρης Λέγκας
Ολυμπιακοί Αγώνες.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Μηνίσκοι του γόνατος και οι λειτουργίες τους ΠΗΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ρήξη χιαστών συνδέσμων
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ Β’1 Θετικών Επιστημών.
Γυμνασιο καλυβιων: ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.
Ολυμπιακοί Αγώνες.
Μαθαινω για τουσ ολυμπιακουσ αγωνεσ
Υπεύθυνη καθηγήτρια Ιντζιάδου Γεωργία Τμήμα Α project 4
Ολυμπιακα αθληματα.
Ο Φοίβος και η Αθηνά ταξιδεύουν στην Ευρώπη!! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Τάξη: Στ΄1 Υπεύθυνη Δασκάλα: Ευτυχία Καλογερά Σχολικό έτος:
ΜΑΘΗΜΑ 2: ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc, Med, PhD.
Ξεκινούν από μικροτραυματισμούς που δεν αποτελούν αιτία διακόπης του προγράμματος άσκησης Η μη ορθή θεραπεία του μικροτραυματισμού, καταλήγει σε χρόνια.
Ολυμπιακοί αγώνες Στέλλα Π. Δήμητρα Π.. Η σημαία των Ολυμπιακών αγώνων Η Ολυμπιακή σημαία, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων έχει πέντε συμπλεκόμενους.
Κωστής Λ.. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαιότητα Οι ολυμπιακοί αγώνες ήταν οι αρχαιότεροι και σημαντικότεροι από όλους τους ελληνικούς αγώνες και η σπουδαιότερη.
Εργασία για τον όμιλο Γυμναστικής Επιμελητής καθηγητής: Αθανασόπουλος Λάμπρος Θέμα εργασίας: Θετικά αθλητισμού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ε΄. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ Η Τοξοβολία είναι ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δημήτρης. Κ Κωνσταντίνος. Ξ. Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στην Αθήνα το 'Aρχισαν στις 6 Απριλίου, ανήμερα του.
Αθλήματα. Ολυμπιακοί Αγώνες Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν μία σειρά αθλητικών αγώνων μεταξύ εκπροσώπων των πόλεων-κρατών και ένας από τους πανελλήνιους αγώνες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ Τα αγωνίσματα της αρχαίας Ολυμπιάδας ήταν 6.Οι αγώνες δρόμου,η πάλη,η πυγμαχία,το παγκράτιο,το πένταθλο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Μ. ΕΦΗ Π.. Οι ολυμπιακοί αγώνες είναι αθλητική οργάνωση με πολλά αθλήματα και γίνονται κάθε 4 χρόνια. Ξεκίνησαν από την αρχαία.
Βασίλης Χατζηδούρος Δημήτρης Φοινίκης
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΡΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Διδακτική Παραολυμπιακών Αθλημάτων
Στην Αρχαιότητα και Σήμερα
ΙΕΚ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΘΕΜΑ:ΠΥΓΜΑΧΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δημήτρης Φ. Παύλος Ν. Νικόλας Σουντουλίδης.
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Εργασία της μαθήτριας Δούβαλη Ευδοξίας
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
Oλυμπιακοί αγώνες Ευτυχία Α. Δέσποινα Χ..
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
Ακόντιο Ισαβέλλα Παπαδοπούλου Μυρτώ Παπαδοπούλου Φανή Παπαχρήστου
Ολυμπιακοί Αγώνες Μερόπη Χ. Δέσποινα Ζ..
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ολυμπιακοί Αγώνες! Λαμπρινή Χριστίνα.
Το Παναθηναϊκο Σταδιο.
ΑΡΘΡΩΣΗ ΓΟΝΑΤΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Γ. ΚΑΤΩΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.
Special Olympics Hellas.
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ - Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΚΩΣΗ Βλουτόγλου Ελίνα, Φυσιοθεραπεύτρια, P.D. in Sports Physiotherapy.
Αθλητισμός στο νησί μας Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΒΑΡΟΝΟ ΠΙΕΡ ΝΤΕ ΚΟΥΜΠΕΡΤΕΝ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΘΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1896 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ.

Η ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΤΟ 1924 ΑΡΧΙΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, ΓΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΤΟ 1994 ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ.

Η ΠΡΩΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ "ΜΑΣΚΟΤ" ΕΙΝΑΙ Ο WALDI ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ, ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 1972

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ Ο PIERRE DE COUBERTIN ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΣΕ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ETHELBERT TALBOT ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 1908. Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ: Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΕΝΤΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ. OΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ.

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ 14 ΩΣ 18 ΕΤΩΝ. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Εισαγωγή-Εξαγωγή Αθλημάτων 1896- ΟΙ ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΑΝ 9 ΑΘΛΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 14 ΧΩΡΕΣ 1900- ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ. ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ 11 ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΧΩΡΕΣ 19 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΤΑ 39 ΚΑΙ ΤΙΣ 198 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

ΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΝΑ "ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ" ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ

ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΔΕΙΞHΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΡΙΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΘΛΗΤΩΝ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ (ΜΠΑΣΚΕΤ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΣΤΙΒΟΣ, ΤΕΝΙΣ, ΒΑΡΗ ΚΤΛ.) ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ. ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, ΜΥΪΚΕΣ ΘΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥΣ, ΩΜΟΥΣ, ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΑΓΚΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΟΙ.

ΠΙΟ ΚΟΙΝΗ ΑΘΛΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ. 10 ΠΙΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΟΤΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ: 1. ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥ (ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ ΑΡΘΡΩΣΗΣ) 2. ΜΥΪΚΗ ΘΛΑΣΗ – ΚΑΚΩΣΗ 3. ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ (ΓΟΝΑΤΟ) 4. ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ (ΓΟΝΑΤΟ) 5. ΡΗΞΗ ΠΛΑΓΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ (ΓΟΝΑΤΟ) 6. ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ 7. ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΔΑΧΤΥΛΟΥ 8. ΕΠΙΚΟΝΔΥΛΙΤΙΣ ΤΟΥ ΑΓΚΩΝΟΣ – ΕΞΩ (TENNIS ELBOW) 9. ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΩΜΟΥ 10. ΚΑΚΩΣΗ ΜΕΣΗΣ

1/3 ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ , ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΥΠΕΡΧΡΗΣΗΣ. ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΥΠΕΡΧΡΗΣΗΣ ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΜΕ 54,6% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΜΥΪΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΟΠΙΣΘΙΩΝ ΜΗΡΙΑΙΩΝ ΜΕ 26,1% ΡΗΞΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ ΜΕ 9,8% ΟΞΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ 5,2%

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ